ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ…
Σημειώστε και τούτο που έχει σχέση με την ορθή λειτουργία του Βιολογικού καθαρισμού της πόλης των Ιωαννίνων. Όσο οι μετρήσεις δίνονταν σε γνωστό εργαστήριο της πόλης με τον τρόπο της ανάθεσης τα νερά του ήταν πεντακάθαρα. Όταν αυτό σταμάτησε να γίνεται, τα νερά είναι μολυσμένα και οι καλλιεργητές βγάζουν σπυράκια όπως ο ίδιος ο βιοαναλυτής κατήγγειλε στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Το θέμα παραπέμπεται στον Εισαγγελέα, λέει ο Καχριμάνης και μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους!

ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΙΟ ΠΑΛΙΑ!
Όμως θα πρέπει να γίνουν έλεγχοι και για όλα τα προηγούμενα χρόνια για το πως γίνονταν οι έλεγχοι και γιατί δεν γίνονταν από τα ίδια τα εργαστήρια της ΔΕΥΑΙ τα οποία και ικανό προσωπικό διαθέτουν και αξιόπιστα είναι! Ποιος και γιατί σταμάτησε την λειτουργία των εργαστηρίων; Δεν μπορούν οι χθεσινοί τιμητές να γίνονται όψιμοι αναθεματιστές γιατί αρχίζουμε κι εμείς να βγάζουμε σπυράκια!

❁ ΟΨΙΜΟΙ…ΤΟΥΡΚΟΦΑΓΟΙ!
Τι επανάσταση του 1821 και κουραφέξαλα, όλα έγιναν για να φωτογραφηθεί η Γιάννα ανφάς – προφίλ με τους επαναστάτες Γιαννιώτες, που θα πολεμήσουν τους τούρκους και θα τους πνίξουν στα γαλάζια νερά του Αιγαίου! Όλοι «οι επι τόπου» ήταν εκεί για να σηκώσουν τα λάβαρα της επανάστασης και να τσιμεντώσουν τον Ερντογάν έξω ή μέσα στην Αγία Σοφία!

■ Η ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ…
Ήλθε, λέει στα Γιάννινα η Γιάννα για να ενθαρρύνει τους Ηπειρώτες να συμμετάσχουν στον εορτασμό για τα 200 χρόνια από τον ξεσηκωμό των Ελλήνων ύστερα από 400 χρόνια σκλαβιάς πλην Hπείρου όπου κράτησε κοντά στα 500 χρόνια (1431 – 1912-13). Ήλθε εδώ η Γιάννα για να επιθεωρήσει τις κινήσεις που γίνονται σε Περιφέρεια και Δήμο, αν προετοιμάζονται σωστά για τον εορτασμό και αφού τα βρήκε όλα τέλεια, άρχισε πρώτα να μοιράζει συγχαρητήρια και στην συνέχεια ως μοντελάκι να μοιράζει σέλφις πόζες με αξιωματούχους, με μπροστάρηδες τους αντιπεριφερειάρχες και αντιδημάρχους του Δήμου Ιωαννιτών!

❖ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ!..
Όλη η δεξιούρα της περιοχής έπεσε στην αγκαλιά της Γιάννας για μια σέλφι. Γράφω αγκαλιά για να θυμηθούμε πως μία λιποθυμία στο πατριαρχείο κι άλλη μία το βράδυ των εκλογών του 2015 την έφτασαν η μεν πρώτη στο Αγγελοπουλέϊκο, η δε δεύτερη στο Τσιπρέϊκο! Από αυτή την δεύτερη αγκαλιά την απέσπασε η σημερινή κυβέρνηση και την έβαλε μπροστάρισσα ως νέα Μπουμπουλίνα να οργανώσει τα γιορτάσια για τα 200 χρόνια από την αρχή της επανάστασης.

❁ ΜΕΧΡΙΣ ΟΣΤΕΩΝ…
ΣΥΡΙΖΑ μέχρι κόκαλο η Γιάννα από το 2011 μέχρι το 2017 που κάτι συνέβη και ξεΣΥΡΙΖίστηκε! Ήταν τότε, το 2015, που οικογενειακώς η Γιάννα υποστήριξε το νέο αστέρι που ανέτειλε και θα φώτιζε όλη την Ελλάδα! Ήταν τότε που στον 120ο όροφο κτηρίου της Βοστώνης λιποθυμούσε από χαρά που το βράδυ της 25ης Γενάρη 2015 γίνονταν πρωθυπουργός ο λατρεμένος της και λατρεμένος του γιου της, ο Αλέξης Τσίπρας. Ήταν τότε που ξόρκιζε το παλιό και υποστήριζε το νέο που θα έβγαζε την χώρα από τη μιζέρια!

■ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΛΗΣΜΟΝΙΑΣ…
Τι θυμάμαι κι εγώ, θα μου πείτε. Τι να κάνουμε, δεν έχουμε πιεί όλοι το νερό της λησμονιάς όπως έγινε από κάποιους που λένε ότι κρατούν τα λάβαρα της ΝΔ και έτρεχαν για να λιποθυμήσουν εκείνοι από τα έντονα πατριωτικά συναισθήματα της Μπουμπουλίνας ή της Δέσπως Μπότσαρη για να θυμηθούμε τα Σουλιώτικα!

❖ Η ΠΑΣΑΡΕΛΑ…
Δικαιούται η Ήπειρος συμμετοχή στις γιορτές μνήμης, μας είπε η Γιάννα και λίγο έλειψε να πάρει τα βουνά φωνάζοντας αέρααα! Φόρεσε κι ένα σιγκούνι ή κάτι τέτοιο και με τα πασουμάκια της πήγε μέχρι το κάστρο και το «σπίτι του Αλή Πασά» -έτσι είναι πολιτογραφημένο από τους ανιστόρητους! Όμως, μέχρι να έλθει το καραβάκι, έκανε μία πασαρέλα στην παραλία και αυτό το είδαμε από τα ποσταρίσματα των λιποθυμούντων από χαρά κι ευγνωμοσύνη που η Γιάννα τους χάριζε πόζες για τις σέλφις!

❁ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ…
Είχαμε την ευκαιρία εμείς ως Ηπειρώτες να μάθουμε για την ιστορία μας και την προσφορά μας στους εθνικούς αγώνες από την ίδια την Γιάννα. «Είχαμε ευεργέτες, είχαμε ήρωες. Πλέκετε το παρελθόν με το μέλλον μ’ ένα καταπληκτικό τρόπο», είπε σε Μωϋσή – Καχριμάνη και νάτους αυτούς να φουσκώνουν από χαρά και υπερηφάνεια για τους προγόνους. «Δεν είναι γιορτή της Αθήνας αλλά και της περιφέρειας» πρόσθεσε και πως να μη το πάρουμε πάνω μας, εμείς που μετά τα τόσο γλυκά λόγια που είχε πει για τον Αλέξη της, ήλθε η σειρά της πόλης μας των θρύλων και των παραδόσεων να τα ακούει μέρα μεσημέρι από την κυρά – Γιάννα!

■ ΤΟ ΤΣΙΤΑΚΙ…
Αλήθεια, αυτό το τσιτάκι που φορούσε η Γιάννα το προβάριζε πολύ καιρό ή ήταν κάτι πρόχειρο της τελευταίας στιγμής; Όχι πως είναι φιγουρίνια Μωυσής – Αλέκος, αλλά βρε παιδάκι μου ήταν κι αυτό το διαβολεμένο αεράκι στην λίμνη που στην προσπάθειά του να χαϊδέψει κορμιά αποκάλυπτε την ισχνή σιλουέτα της προέδρου, η οποία ανάγκαζε την Γιάννα να κρατά τον ποδόγυρο! Σε άλλες εποχές αυτή η δουλειά θα είχε πολλούς πρόθυμους!

❖ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ…
«Σκοπός μας είναι να γιορτάσουμε με το βλέμμα στο μέλλον», κατέληξε η κυρά-Γιάννα. Αυτό μας βρίσκει σύμφωνους. Το βλέμμα στο μέλλον έστω και αν τα σκουπίδια είναι βουνά στους δρόμους της πόλης, έστω κι αν η Ήπειρος η προμαχούσα είναι τελευταία στον κατάλογο της ανάπτυξης στην Ε.Ε.!

❁ Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ!
Αμ η άλλη! Η Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου! Έχουμε την μοναδική ευκαιρία να ορίσουμε.σήμερα την ταυτότητά μας! Καλώστηνε! Ήλθε η Γιάννα και η κυρία Ελένη θα ορίσει την ταυτότητα της πόλης, της περιοχής, της Ελλάδας! Ευτυχώς που πέρασαν άλλοι πιο σπουδαίοι από την κ. Πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου που όρισαν την ταυτότητα της πόλης μας πριν απ’ αυτή και την χαρακτήρισαν «πόλη των γραμμάτων« και την Ήπειρο ως Βρυσομάνα αγωνιστών, ευεργετών, ανθρώπων των γραμμάτων που κάποτε ήταν το σταυροδρόμι της Δύσης με την Ανατολή και του Βορά με τον Νότο! Καταλάβατε κυρία Ελένη μας;

■ ΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ…
Αδίκως διαμαρτύρονται οι δήμαρχοι της Άρτας με πρώτον αυτό των Αρταίων Χρ. Τσιρογιάννη που δεν τους επισκέφθηκε η κυρά Γιάννα. Δεν χάνονται οι ιστορικές μνήμες από τους αγώνες του Αρτινού Γ. Καραϊσκάκη και η συμβολή του στον ξεσηκωμό και στη απελευθέρωση της πατρίδας. Ας περιμένουν το 2081 να γιορτάσουν τα Ελευθέρια. Φαντάζομαι ούτε ο Μακρυγιάννης θα διαμαρτυρηθεί, ούτε όσοι Σουλιώτες κατεσφάγησαν στην Μονή Σέλτσου!

❖ ΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ…
Έπειτα η Άρτα δεν έχει και μία Συναγωγή για να πάει να προσκυνήσει η Γιάννα, η οποία έχει ασπαστεί ένα σωρό «Θρησκείες», όπως εκείνη την «θρησκεία» της Κουμουνδούρου και του «Θεού» της Αλέξη Τσίπρα που ασπάστηκε οικογενειακώς το 2015 και που από το 2011 είχε αρχίσει ο προσηλυτισμός!

❁ ΜΕ ΚΡΥΑ ΚΑΡΔΙΑ!..
Εδώ που τα λέμε και ο Αλέκος που έδειχνε να ενθουσιάζεται από την κυρά Γιάννα με κρύα καρδιά το έκανε. Είναι γνωστές οι απόψεις του για την εν λόγω συντρόφισσα, αλλά ας όψεται η θέση του Περιφερειάρχη. Θα μπορούσε να προτείνει και τη συμμετοχή άλλων νομών της Ηπείρου, αλλά δεν το έκανε διότι δεν πιστεύει σε τέτοιου είδους πανηγύρια!

■ ΤΟ ΣΟΥΛΙ…
Πριν λίγο καιρό είχε μπει στο κάδρο των γιορτασμών και το Σούλι, το οποίο έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στους εθνικούς αγώνες. Εν τούτοις, δεν είδαμε, δεν ακούσαμε κάτι γι’ αυτό! Τι λέει η πρώην δήμαρχος Σουλίου, νύν αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου Σταυρούλα Μπραΐμη, η οποία μία χαρά την έπαθε κατά την υποδοχή της κυρά Γιάννας στην Περιφέρεια;

❖ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ…
Έρχεται, δεν έρχεται, περνάει, δεν περνάει! Είναι το νέο παιχνίδι που παίζεται εδώ και πολλά χρόνια στην Ήπειρο με τον αγωγό φυσικού αερίου! Αυτή την εβδομάδα κυκλοφόρησε η φήμη ότι τελικά θα υπάρξει οσμή φυσικού αερίου στην Ήπειρο, αλλά ακόμη δεν έχει ανακαλυφθεί το δρομολόγιο που θ’ ακολουθήσει. Τις προηγούμενες δύο εβδομάδες είχε εγκαταλειφθεί κάθε ιδέα ερχομού του! Και το παιχνίδι αυτό κρατά δέκα ολόκληρα χρόνια. Να δείτε που τις επόμενες μέρες πάλι δεν ξαναπερνά!

❁ «ΚΟΨΤΕ ΤΟ ΛΑΙΜΟ ΣΑΣ»!
Κάτι ανάλογο και με την σύνδεση Γιάννινα – Κακαβιά μέσω Ιόνιας Οδού που, θυμηθείτε, θα μετονομαστεί σε αιώνια οδό. Συνηθίζεται σ’ αυτό τον τόπο να στοιχειώνουν τα μεγάλα έργα. Θυμηθείτε το γιοφύρι της Άρτας. Η εντολή Καραμανλή του Γ΄είναι «κόψτε το λαιμό σας; Βρείτε λεφτά και φτιάξτε τον δρόμο». Αυτό είπε και κοίταξε κατά Καχριμάνη μεριά στην Περιφέρεια. Εκείνος, ο Αλέκος, αφού στριφογύρισε του τσουλούφι του για να κατεβάσει ιδέες και να βρει πορτοφόλι με λεφτά, σκέφτηκε τους δημάρχους απ’ όπου θα περάσει η Ιόνια Οδός και στο κάδρο μάλλον έβαλε Πλιάκο της Ζίτσας και Καψάλη του Πωγωνίου, ίσως και Έξαρχο Κόνιτσας! Άμα βρούνε λεφτά εκείνοι, να μας γράψουν!

■ ΟΨΙΜΑ…
Με την Ιόνια Οδό ασχολήθηκε και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιωαννιτών στην προχθεσινή του συνεδρίαση με τον πρώην δήμαρχο Θ. Μπέγκα να εξαπολύει μύδρους εναντίον της Δημοτικής Αρχής παίρνοντας το μέρος της Περιφέρειας που μόνη της δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει ένα τέτοιο έργο. Ξέχασε ο κ. Μπέγκας ότι επί οκτώ χρόνια ήταν εκείνος δημοτική αρχή και αυτά τα οκτώ χρόνια ούτε μία «ντουφεκιά» δεν έριξε για το έργο Ιωάννινα – Κακαβιά και ούτε ένα ευρώ από εκείνα τα περισσευούμενα δεν διέθεσε για την ολοκλήρωση του έργου. Τώρα απλά… άλλα λόγια να αγαπιόμαστε!

❖ Ο ΑΓΩΓΟΣ…
Το ίδιο με την Ιόνια Οδό συμβαίνει και με τον αγωγό φυσικού αερίου που θα περνούσε αλλά ποτέ δεν πέρασε και που όλο περνάει αλλά δεν περνάει κι ούτε προβλέπεται να περάσει, από την Ήπειρο την μεγάλη πρόταση την έκανε η Τατιάνα, η οποία θα φέρει φυσικό αέριο με βυτία! Το ξέρει, το δούλεψε, το προτείνει η Τατιάνα. Όλα τ’ άλλα σε κουβέντα να βρισκόμαστε!

 

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.