ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΕΞΥΠΝΗ ΠΟΛΗ...
Μπορεί να μην δίνεται λύση στα σκουπίδια, μπορεί να μην δίνεται λύση στα LED, όμως η πόλη μας γίνεται έξυπνη πόλη και συγκαταλέγεται μέσα στις εκατό εξυπνότερες της Ευρώπης! Τόση εξυπνάδα, που οι ίδιοι οι πολίτες θ’ αρχίσουν να πετούν τις σκούφιες τους από πανηγυρισμούς. Αν μπουν δε και τα LED, ποιος τους πιάνει;

ΑΠΟ ΕΠΟΧΗΣ ΓΚΟΝΤΑ!
Το ευχάριστο κι αντίθετα στην τακτική του να μην γίνει τίποτα έρχεται από την Τατιάνα, η οποία θυμήθηκε κι έκανε αναφορά στην περίοδο Ν. Γκόντα και στις μελέτες που είχε κάνει για την ενοποίηση – ανάπλαση των κοινόχρηστων χώρων του κέντρου 2004 – 2005! Για αυτές τις μελέτες, για τις οποίες είχε γίνει Πανελλήνιος διαγωνισμός, υπήρξε και βράβευση.

Αυτές που ξέχασε η Δημοτική Αρχή Φίλιου και η Δημοτική αρχή Μπέγκα τις οποίες επανέφερε η Τατιάνα για να μπει στο μάτι του Ελισάφ!

❁ ΟΙ ΜΙΖΕΡΟΙ...
Να μην έλθει ο Πρωθυπουργός στην Ήπειρο, κατηγορείται ότι δείχνει αδιαφορία για τον τόπο μας. Αν όμως έρθει, οι ίδιοι άνθρωποι αναρωτιούνται γιατί έρχεται και τι θέλει να μας πει και να μας κάνει. Είναι η μόνη μίζερη τακτική που ακολουθείται από τους μηδενιστές και τους αρνητές των πάντων.

■ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ!
Δικαίωμά του είναι του κάθε πολιτικού και ιδιαίτερα των Πρωθυπουργών να επισκέπτονται και τις ακριτικές περιοχές όπως είναι η Ήπειρός μας όχι μόνο δικαίωμα, αλλά και υποχρέωσή τους για να δουν από κοντά πως υπάρχει και μία άλλη Ελλάδα και ότι η Ελλάδα δεν περικλείεται στην Ηρώδου Αττικού, στην πλατεία Συντάγματος και στην Τσακάλωφ και Πατριάρχου Ιωακείμ στην Αθήνα. Δεν αναφέρομαι στην Ομόνοια, διότι αυτή έχει Πακιστανοποιηθεί και Αφγανοποιηθεί προ πολλών ετών!

❖ ΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ...
Έρχεται σήμερα το βράδυ ο πρωθυπουργός στην Ήπειρο κι απόψε θα διανυκτερεύσει στα Πράμαντα, στους «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» στην Τσόπελα όπου θα διανυκτερεύσουν και άλλοι Ηπειρώτες οι οποίοι θ’ ανακαλύψουν πως υπάρχουν κι’ αυτά τα Τζουμέρκα που χάρις σε κάποιους Τζουμερκιώτες έχουν καταστεί τουριστικός προορισμός. Σ’ αυτούς τους «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ», το ξενοδοχείο, κατά πληροφορίες μας θα καταλύσει ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης, ο οποίος θα... φτύνει τον κόρφο του όταν θα σκέφτεται τους άλλους «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» του Ριζόπουλου!

❁ ΟΙ ΣΕΛΦΙΣ...
Κοσμαντάμωση στα Τζουμέρκα και ο κάθε γαλάζιος θα πάει για μία σέλφι με τον Πρόεδρο και αν δεν τα καταφέρει, θα αρκεστεί στην συνοδεία του Κυριάκου. Το σπουδαίο όμως από ένα τέτοιο ταξίδι είναι ότι γίνεται αφορμή να γνωρίσουν πολλοί Ηπειρώτες την Ήπειρο! Να λοιπόν ένα κέρδος από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Ήπειρο!

■ ΤΟ ΘΕΡΕΤΡΟ...
Αξίζει να σημειωθεί ότι εκεί στα Πράμαντα κάποιοι ανήσυχοι Πραμαντιώτες και μη έχουν δημιουργήσει ένα τουριστικό θέρετρο με υπερσύγχρονα ξενοδοχεία, τα οποία φιλοξενούν τουρίστες όλο το χρόνο. Όποιος θέλει να είναι πιο κοντά στο Θεό μπορεί να το κάνει επισκεπτόμενος τον συνοικισμό Τσόπελα μεταξύ Πραμάντων – Μελισσουργών για ν’ απολαύσει τα αγαθά της φύσης η οποία τόσο απλόχερα έχει χαρίσει σ’ αυτό τον τόπο. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτό τον παράδεισο τον έχουν ανακαλύψει κυρίως Ισραηλινοί οι οποίοι κάθε χρόνο αυξάνουν την προτίμησή τους!

❖ ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ!
Από παιδί, κατά δήλωσή του, προτιμούσε τις αποδράσεις στα βουνά της Ηπείρου ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Έχει από πρώτο χέρι εικόνα του πως βιώνει την εγκατάλειψη η επαρχία κα το ζητούμενο είναι αν μπορεί να κάνει κάτι για να βγει από αυτή την μοναξιά η οποία βλάπτει σοβαρά την ανάπτυξη. Μπορεί να βάλει πλάτη ο Πρωθυπουργός να ενισχυθεί ο κτηνοτροφικός και πτηνοτροφικός τομέας. Έβαλε μια τάξη στις ελληνοποιήσεις του γάλακτος, αλλά αυτό δεν φτάνει από μόνο του να ενισχύσει την κτηνοτροφία η οποία φθίνει.

❁ ΟΙ ΕΝΤΟΛΕΣ...
Μπορεί ο Πρωθυπουργός να δώσει εντολή να ολοκληρωθεί η ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ μέχρι τα αλβανικά σύνορα. Μπορεί ο Πρωθυπουργός να «διατάξει» τον Καραμανλή Γ’ να βρει λεφτά να φτιάξει πρώτα τον κόμβο Φιλιππιάδα – Γέφυρα Καλογήρου και ν’ ανοίξει ο δρόμος σύνδεσης – πρόσβασης της Πρέβεζας προς ΙΟΝΙΑ – ΕΓΝΑΤΙΑ. Αφού φτιάξει αυτά, την επόμενη φορά θα του βάλουμε κι άλλα!

■ ΤΟ ΓΙΟΦΥΡΙ...
Αύριο το μεσημέρι ο Πρωθυπουργός θα επισκεφτεί το περιβόητο γεφύρι της Πλάκας που έκανε 5 ½ χρόνια να ξαναστηθεί ύστερα από την «τιμωρία» που του έκανε ο Άραχθος το 2015. Μόλις είχε έλθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην χώρα και το γιοφύρι προτίμησε το «θάνατο» από την εγκατάλειψη που το είχαν μέχρι τότε. Το τι κλάμα, το τι κατάρες, το τι τάματα έγιναν σ’ αυτό το γιοφύρι δεν περιγράφεται.

Ο ίδιος ο Τζουμερκιώτης τότε Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε δώσει εντολή αναστήλωσης. Μία αναστήλωση που κράτησε πέντε χρόνια και κάποιοι ξέχασαν να το κάνουν αντισεισμικό και τους το θύμισε ο εγκέλαδος του Αχέροντα τον περασμένο χειμώνα και για να το στηρίξουν έβαλαν άλλες 350.000 ευρώ δίπλα στα 5 εκατ. που στοίχισε!

❖ Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ...
Έργο εποχής ΣΥΡΙΖΑ η αναστήλωση του γιοφυριού, οπότε δικαιούται η Όλγα Γεροβασίλη να παρίσταται στα εγκαίνια αν και όποτε γίνουν. Ο ίδιος ο Κυριάκος δεν είναι λιπόψυχος κι αν κάνει εγκαίνια, θα πρέπει να καλέσει τουλάχιστον την Όλγα που τόσο δάκρυ έχυσε όλα τα προηγούμενα χρόνια. Το επιβάλλει ο πολιτικός πολιτισμός. Να μη ξεχνιώμαστε!

❁ Η ΤΑΚΤΙΚΗ...
Την αγαπημένη της και προσφιλέστατη τακτική του παρελθόντος επαναφέρει στο προσκήνιο η πρώην δημοτική αρχή, νυν αντιπολίτευση στο Δήμο Ιωαννιτών και δεν είναι άλλη από την εμπλοκή της δικαιοσύνης σε θέματα αυτοδιοικητικά. Μόνη διαφορά είναι ότι οι σημερινοί απειλούντες με δικαστικές περιπέτειες ήταν μαζί όταν προσέφευγαν ενάντια στις δημοτικές αρχές της εποχής Νίκου Γκόντα, του οποίου τα Γιάννινα απολαμβάνουν το έργο, διότι ήταν η χρυσή οκταετία η οποία ήταν συνέχεια της τετραετίας Τ. Παπασταύρου.

■ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ...
Με προσφυγή στη δικαιοσύνη απειλεί η παράταξη Θ. Μπέγκα αν η σημερινή Δημοτική Αρχή Μ. Ελισάφ επιμένει να φωτίσει με LED την πόλη! Ψάχνει αφορμές γενικά η αντιπολίτευση να βάλει φραγμό επικαλούμενη διάφορες αιτίες, ρίχνοντας το ανάθεμα στον Θεοδωρικάκο που ανακάλυψε την πλειοψηφία της Οικονομικής Επιτροπής στους Δήμους για να περπατήσει κάνα ρημαδοέργο αφού η απλή αναλογική τα έχει κάνει μαντάρα!

❖ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΥΡΙΖΑ!
Δεν είπε κανείς να μην υπάρξει διαφορετική άποψη στην μειοψηφία, αλλά όχι όλα στο να μη γίνει τίποτα επειδή χάθηκε η εξουσία από τα χέρια τους ακολουθώντας τον δρόμο που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή την στιγμή. Ναι στον διάλογο, όχι όμως στον μηδενισμό, που πάει να εφαρμόσει η αντιπολίτευση στον Δήμο νομίζοντας ότι έτσι προσφέρει καλές υπηρεσίες στην πόλη και στον εαυτό της.

❁ Η ΛΟΓΙΚΗ...
Αν είχε επικρατήσει η λογική και η σωφροσύνη από τον περασμένο Οκτώβριο, η πόλη μας δεν θα παρουσίαζε αυτή την εικόνα με τα σκουπίδια να πνίγουν τους πολίτες. Αν από τότε είχαν επιτρέψει να συνεχιστεί το καθεστώς αποκομιδής με την συνεργασία ιδιωτών, δεν θα φτάναμε 10 μήνες μετά να μην έχει βρεθεί λύση και να είναι ακόμη στα διαδικαστικά η ανεύρεση ιδιωτών, αφού η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου αδυνατεί να ανταποκριθεί στο δύσκολο έργο της αποκομιδής σ’ όλα τα μήκη και τα πλάτη του.

■ ΤΙ ΘΥΜΗΘΗΚΕ;
Ξαφνικά, η μοναδική βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ νομού Ιωαννίνων κ. Μερόπη Τζούφη θυμήθηκε τις Γερμανικές αποζημιώσεις και το επανέφερε σ’ εκδήλωση μνήμης στο Γρεβενίτι! 41/2 χρόνια στο γκουβέρνο δεν το έλυσαν το ζήτημα και μάλιστα ένα ζήτημα που το έκαναν σημαία πριν το 2015! Τζάμπα οι αντιγερμανικές κορώνες όταν ο δικός τους αρχηγός έπεφτε στα γόνατα της Μέρκελ για λίγες σταγόνες σημασίας εκείνες τις νύχτες του Ιουλίου του 2015 που έβαζε capital controls! Άτιμη μοναξιά τι κάνεις!

❖ ΤΟ ΠΑΙΔΙ...
Μην μου μαλώσει κανείς το παιδί, θα του πάρει ο διάβολος την μάνα και τον πατέρα! Όπου παιδί, ο Νίκος Παππάς που κρατά τα σκήπτρα της δημοσιότητας και που κάπως έτσι του έριξε μια κάποια ο Αλέξης μη κρυώσει από τις μπόρες που τον βρήκαν και που χάθηκε στα... βοσκοτόπια του Καλογρίτσα. Απολαμβάνει κανείς αυτό τον καιρό τους ΖΑΙΟΥΣ να προσπαθούν να βγάλουν από το κάδρο της διαπλοκής και του παρακράτους τον Ν. Παππά που δεν έκανε τίποτα άλλο από το να «τακτοποιεί» υποθέσεις του μεγάλου αφεντικού του! Συνεχίστε σύντροφοι έτσι! Όπως το πάτε θα ακούτε για πολύ καιρό τις τσιρίδες του Αδώνιδος!

❁ ΤΟ ΚΥΛΙΚΕΙΟ «Χ/ΚΩΣΤΑ»...

Αλλάζει οσονούπω το καθεστώς λειτουργίας στο κυλικείο του Νοσοκομείου «Χ/Κώστα». Στη συνεδρίαση του ΔΣ αποφασίστηκε να δημιουργηθεί νέα υποδομή στο προαύλιο και να καταργηθεί αυτός ο «τσαντίρ μαχαλάς» που λειτουργεί, από το 1981 και που τα τελευταία χρόνια με την ανοχή διοικήσεων και υπηρεσιακών παραγόντων παρατείνονταν η λειτουργία ενώ υπήρχε οριστική δικαστκή απόφαση αλλαγής καθεστώτος. Κάποιοι έκαναν γαργάρα την δικαστική απόφαση και την έγγραφη υπόδειξη της νομικής συμβούλου του Νοσοκομείου και όπως είναι φυσικό, θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις γι’ αυτή την τακτική. Μακριά από μας κάθε κακή σκέψη για την «ολιγωρία»! 

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.