ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Ο ΦΕΤΦΑΣ...
Ένας φετφάς του Διοικητή 6ης ΥΠΕ προς τα νοσοκομεία ευθύνης του σχετικά με τον τρόπο ενημέρωσης των ΜΜΕ αποτέλεσε την αφορμή για αντίδραση του διοικητή του Π.Π.Γ.Ν.Ι σύντροφου Τσίκαρη. Δεν υπακούω σε τέτοιες εντολές και δεν πρόκειται να φιμώσω τους γιατρούς, ήταν η απάντηση του κ. Τσίκαρη, κάνοντας ένα βήμα ηρωϊκής εξόδου ύστερα από τέσσερα χρόνια στο τιμόνι του Νοσοκομείου!

Η... ΔΙΑΤΑΓΗ!
Δεν γνωρίζω τους ακριβείς λόγους που ανάγκασαν τον κ. Καρβέλη από την Πάτρα να στείλει την συγκεκριμένη διαταγή. Είμαι όμως βέβαιος για την αιτία της απάντησης εκ μέρους του κ. Τσίκαρη που βρήκε την αφορμή για «αντίσταση» στην σημερινή κυβέρνηση, η οποία έχει δρομολογήσει τις αλλαγές διοικήσεων σε νοσοκομεία όπου έχει λήξει η θητεία τους.

Η ΑΦΟΡΜΗ...
Τέσσερα χρόνια διοίκησης ο κ. Τσίκαρης με την υπόλοιπη παρέα του και δεν είδαμε να σηκώνει κεφάλι στους Πολάκηδες που διαφέντευαν στο χώρο της υγείας χωρίς να έχουν κάνει και κάτι σπουδαίο στην Ήπειρο. Πάτησε επάνω στην «διαταγή» Καρβέλη και νάτον τώρα τον κ. Τσίκαρη να σηκώνει σημαία επανάστασης με το πιασάρικο θέμα της στέρησης πλέριας ενημέρωσης του λαού απ’ όσα γίνονται στο χώρο της υγείας.

ΟΧΙ ΔΙΑΡΡΟΕΣ!
Δεν θέλω να γίνω συνήγορος του κ. Καρβέλη, αλλά προφανώς οδηγήθηκε σ’ αυτή την πράξη της αποστολής της οδηγίας για ν’ αποφευχθούν οι διαρροές που καθημερινά γίνονταν από διάφορες πηγές των νοσοκομείων που δεν απείχαν και από το ράδιο αρβύλα με ό,τι κι αν σημαίνει αυτό!

ΜΙΑ ΑΚΡΗ!...
Όλοι ψάχναμε μια άκρη για να έχουμε ενημέρωση για όσα γίνονται επι ημερών κορωνοϊού στα νοσοκομεία της Ηπείρου. Όλοι μας είχαμε «αποκλειστικές» πληροφορίες, από καθηγητές, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό που τελικά φτάναμε σε σημείο να απέχει η μία αποκλειστική πληροφορία από την άλλη παρασάγκας!

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ...
Κάπως έτσι λοιπόν προέκυψε η δημιουργία του γραφείου ενημέρωσης από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία ανέλαβε την ευθύνη της ενημέρωσης σε καθημερινή βάση για όλη την Περιφέρεια της Ηπείρου. Προφανώς η συγκεκριμένη υπηρεσία ενημερώνεται επίσημα από όλα τα νοσοκομεία της Ηπείρου και εκείνη με την σειρά της ενημερώνει την κοινή γνώμη μέσω των ΜΜΕ και δεν έχω αμφιβολία πως κάνει σωστά την δουλειά της μέχρι αυτή τη στιγμή!

ΠΕΡΙΤΤΗ!
Θεωρώ ότι ήταν περιττή η εγκύκλιος Καρβέλη από τη στιγμή που το έργο ενημέρωσης το έχει αναλάβει η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας. Το μόνο που πέτυχε ήταν να δώσει το δικαίωμα στην ομάδα Τσίκαρη – Πολάκη να επαναστατήσουν στα στερνά της «εξουσίας» στο Π.Π.Γ.Ν.Ι.!

Η ΔΙΑΔΟΧΗ...
Επ’ ευκαιρία, να ενημερώσω ότι καμιά εικοσαριά βιογραφικά έχουν καταταθεί για τις θέσεις διοικητού και υποδιοικητού στο Π.Π.Γ.Ν.Ι.. Όλοι οι επίδοξοι μνηστήρες παλεύουν με κάθε τρόπο για μια θέση στο συγκεκριμένο για να διαδεχτούν Τσίκαρη – Χολέβα και να προσφέρουν υπηρεσίες στο σύστημα υγείας σε περίοδο που τα πράγματα στην υγεία είναι ζόρικα. Έπρεπε ήδη να έχει αντικατασταθεί η διοίκηση διότι έληξε η θητεία τους τον περασμένο μήνα, αλλά πήρε παράταση λόγω ιού!

ΟΡΘΙΟ!..
Για να μην είμαι άδικος, το Π.Π.Γ.Ν.Ι. στάθηκε όρθιο στην δύσκολη περίοδο που διανύουμε. Όλο το προσωπικό υγείας κατάφερε ν’ ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις των καιρών με το παραπάνω και οι ευχαριστίες μας είναι λίγες και μικρές ν’ αποδώσουν το μέγεθος της προσφοράς τους!

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ...
Έτσι, για την ιστορία, ν’ αναφέρω ότι υποψήφιοι για την θέση του διοικητή και υποδιοικητή στο Π.Π.Γ.Ν.Ι. προαλείφονται, τρεις πρώην διοικητές νοσοκομείων, ένας πρώην βουλευτής και καθηγητής, ένας πρώην καθηγητής Ιατρικής, δύο πολιτικοί μηχανικοί κομματικά στελέχη ΝΔ, μία πρώην υποψήφια βουλευτής ΝΔ διπλανού Νομού και ο υπέρτατος κομματικός παράγων του Νομού Ιωαννίνων!

ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ...
«Τώρα με τον κορωνογιό ούτε να δουλέψουμε, ούτε να ζητιανέψουμε, ούτε να κλέψουμε μπορούμε»! Ήταν η εξομολόγηση του προέδρου των Ρομά στην Λάρισα όταν η Πολιτική Προστασία αποφάσισε να βάλει σε καραντίνα τους συνοικισμούς όπου παρουσιάστηκαν κρούσματα του ιού.

Η ΔΡΑΣΗ...
Όχι πως δεν είναι γνωστή η δράση ορισμένων Ρομά, αλλά ο άνθρωπος μπροστά στην αγανάκτηση είπε την αλήθεια, η οποία ανταποκρίνεται σε μία πραγματικότητα που πολλοί από μας αλλά και η ίδια η πολιτεία κάνουμε πως δεν βλέπουμε ή πως δεν καταλαβαίνουμε.

Η ΕΥΘΥΝΗ...
Ανέκαθεν οι Ρομά, γύφτοι κατά πολλούς, είναι μια φυλή περιθωριακή από τις υπόλοιπες κοινωνίες και δεν είναι μόνο ευθύνη των χωρών στις οποίες έχουν διασπαρεί από εκατοντάδες χρόνια πριν, αλλά και των ίδιων που δεν θέλουν να ενταχθούν θεωρώντας ότι η ελευθερία τους είναι αγαθό που δεν το απεμπολούν ούτε το θυσιάζουν!

Η ΕΝΤΑΣΗ...
Υπάρχει μία μερίδα από τους Ρομά της χώρας μας η οποία έχει ενταχθεί και έχει προσαρμοστεί με την υπόλοιπη κοινωνία αρχίζοντας από την συμμετοχή τους στην Παιδεία. Σε ότι αφορά την πόλη μας, αυτό αποτελεί γεγονός και οι παλιοί διαχωρισμοί σε ντόπιους και Ρομά έχουν σχεδόν εξαλειφθεί.

ΘΕΛΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΛΛΗ!
Έχει όμως πολύ δρόμο ακόμη για να γίνει πλήρης ένταξη αυτών των ομάδων και προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να δουλέψουν οι ίδιοι πρώτα και στη συνέχεια η αυτοδιοίκηση με την κεντρική εξουσία. Διαφορετικά οι Ρομά θα σκέφτονται και θα λειτουργούν όπως ο ίδιος ο πρόεδρος αποκάλυψε. Θα ζητιανεύουν και θα κλέβουν για να ζήσουν!

ΑΠΟ ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!
Μεγάλη Παρασκευή σήμερα και είναι η μέρα κορύφωσης του Θείου δράματος. Δυστυχώς, αυτή την Μεγάλη Παρασκευή δεν θα δούμε επιτάφιο, δεν θα προσκυνήσουμε και δεν θα πάρουμε λουλούδια να τα βάλουμε φυλαχτά στο εικονοστάσιο. Αυτή την φορά δεν θα ψάλλουμε την «ζωή εν τάφω» το Άξιον εστί» και το «Αι γένεαι Πάσαι» όπως και χθες δεν ακούσαμε ζωντανά το «Σήμερον κρεμάται επί ξύλου» ούτε αύριο θα πάμε στην Ανάσταση και ούτε θα ανάψουμε λαμπάδα αναστάσιμη και να πούμε «Χριστός Ανέστη». Εφέτος θα μείνουμε σπίτι μας για να έχουμε την ευκαιρία να ζήσουμε πολλές Αναστάσεις στο μέλλον απαλλαγμένοι από τον φόβο της εξάπλωσης της επιδημίας. Είμαστε λίγοι και δεν έχουμε την πολυτέλεια της μείωσης των ανθρώπινων ζωών και των κινδύνων περιπέτειας υγείας. Του χρόνου θα είμαστε όλοι καλά να διπλογιορτάσουμε. Καλή Ανάσταση αδέρφια!

ΤΟ ΧΩΝΕΥΤΗΡΙ
Όλα στα ΜΜΕ της Αθήνας για να παίζουν διαφημίσεις ενημέρωσης για την προστασία από τον κορωνοϊό. Τα επαρχιακά ΜΜΕ βαράνε νταϊρέ και η εντολή που πήραν από τα όργανά τους τα συνδικαλιστικά είναι παίξτε τζάμπα διότι είναι κοινωνική προσφορά! Τα παιδιά της Αθήνας και τα κωλόπαιδα της επαρχίας, ένα πράγμα.!

Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ...
Το είδαμε κι αυτό αυτό το Πάσχα. Η τεχνολογία μπήκε και μέσα στις εκκλησίες και μιλάμε για το διαδίκτυο. Κάθε εκκλησία και παπάς, κάθε παπάς και ψάλτης. Μπορεί να μην είχαν πιστούς οι εκκλησίες, είχαν όμως τηλεοπτικές κάμερες που μετέδιδαν ζωντανά τις λειτουργίες. Και οι δικές μας εκκλησίες είχαν την τιμητική τους. Μητρόπολη, Άγ. Νικόλαος εις Κοπάνους (Παπαποστόλης), Μέτσοβο και από προχθές η εκκλησία της Πωγωνιανής!

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.