ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ...
Ίσως δεν είναι η κατάλληλη ώρα, αλλά δεν θα αφήσουμε ασχολίαστη την συμπεριφορά ορισμένων ανθρώπων της αντιπολίτευσης κυρίως της αξιωματικής, που αρχίζουν και βγάζουν τα εσώψυχά τους ενάντια στην σημερινή οκταμηνίτικη κυβέρνηση που τα κάνει όλα... στραβά κι ανάποδα. Κάποιοι δε απ’ αυτούς απειλούν με «λογαριασμούς» όταν ξανακάτσουν στο σβέρκο των Ελλήνων στη ΔΦΑ (Δεύτερη Φορά Αριστερά)!

ΧΡΕΩΝΟΥΝ...
Πρώην υπουργοί, πλην Ξανθού, βουλευτές και ευρωβουλευτές και φυσικά πρώην κάτοικοι Μαξίμου και δή τρόφιμοι τύπου Καρτερού – Καρανίκα και εσχάτως ο Πολάκης χρεώνουν στην Κυβέρνηση τα αυστηρά μέτρα που πήρε για να μειώσει στο ελάχιστο τις απώλειες από τα χτυπήματα του κορωνοϊού!

ΑΥΤΟΙ... ΦΤΑΙΝΕ!
Για όλα φταίνε ο Τσιόδρας και ο Χαρδαλιάς που ενημερώνουν την κοινή γνώμη για τα προληπτικά μέτρα έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι απώλειες από την επιδημία. Δηλαδή, φταίει ο γιατρός που κάνει την διαπίστωση μιας νόσου κι όχι ο ίδιος ο «ασθενής» που άφησε την «ασθένεια» για λόγους ζαμανφουτισμού. Φταίει ο Τσιόδρας αν το σύστημα υγείας όλα τα προηγούμενα χρόνια της δεκαετούς οικονομικής κρίσης δεν στελεχώθηκε όπως έπρεπε και επιβάλλουν τώρα οι καταστάσεις!

ΤΑ ΕΣΩΨΥΧΑ...
Το γράφαμε και το ξαναγράφαμε πως το σύστημα υγείας δεν ήταν το καλύτερο. Εν τούτοις, αυτό το σύστημα τώρα θέλει ιδιαίτερη προσοχή για ν’ αντέξει στην μπόρα που χάρη στην αυτοθυσία των εργαζομένων, καταφέρνει να κρατήσει την χώρα μας στις χαμηλότερες θέσεις των θυμάτων και των κρουσμάτων.

ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ!..
Δεν δικαιούται όμως διά να ομιλεί ο Πολάκης και να επιρίπτει ευθύνες. 41/2  χρόνια υφυπουργός Υγείας και ξέρει από μέσα τα πράγματα και δεν έκανε όσα όφειλε να κάνει. Για το μόνο που νοιάστηκε ήταν πως θα την βγάλει καθαρή η ξαδέρφη του σε νοσοκομείο της Κρήτης ύστερα από το θάνατο ενός μικρού παιδιού!

Ο ΝΤΑΗΣ...
Το στοιχείο που χαρακτήριζε και εξακολουθεί να χαρακτηρίζει τον Πολάκη είναι ο ψευτοτσαμπουκάς, κάτι όμως που ευλογείται από τον ίδιο τον πρώην Πρωθυπουργό, διότι τον κάλυπτε απόλυτα. Έφτιαξε ολόκηρη «Φιλοσοφική» σχολή, την Πολακιάδα, ο πρώην υφυπουργός, ο οποίος δεν συνετίστηκε από το χαστούκι του περασμένου Ιουλίου!

ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ;
Βγαίνει ο πρώην υπουργός Υγείας Ξανθός και επικροτεί τα μέτρα της κυβέρνησης για την αποτροπή του κινδύνου απο την επιδημία και χαρακτηρίζει σωστή την παρουσία του Τσιόδρα στην επιτροπή των επιστημόνων υγείας, για να βγουν από την άλλη μεριά τα πάσης φύσεως ορφανά Συριζόπουλα να κάνουν προπηλακισμούς φτάνοντας σε σημείο να του προσάπτουν κατηγορία γιατί είναι ψάλτης σ’ εκκλησία! Μιλάμε για πολύ και μεγάλη αντιπολιτευτική πολιτική τακτική από κείνους που μας απειλούν πως άμα γυρίσουν θα μας...

ΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ...
Μαύρο Πάσχα θα κάνουμε εφέτος, λένε και τονίζουν πολλοί επιχειρηματίες και έχουν δίκιο πέρα ως πέρα. Μεταξύ αυτών και οι κτηνοτρόφοι μας που βλέπουν το βιος τους να τους μένει αμανάτι. Ένα Πάσχα περίμεναν να πουλήσουν τα αρνοκάτσικα κι αυτό εφέτος θα γίνει με δυσκολία...

ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ...
Όμως, υπάρχει κι’ ένα ενδεχόμενο να τους βγει και σε καλό, διότι οι εισαγωγές αμνοεριφίων θα είναι κάπως δύσκολο να καλύψουν την ελληνική αγορά. Επομένως, το σύνθημα προς τους Έλληνες καταναλωτές είναι το Πασχαλινό τραπέζι να είναι από ελληνικά αμνοερίφια σουβλιστά ή φούρνου. Το δεύτερο θα είναι καλύτερο για να είμαστε όλοι καλά του χρόνου που τα πράγματα θα είναι καλύτερα. Ας το δει όμως και η κυβέρνηση και να εντάξει και τους κτηνοτρόφους στο βοήθημα.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!
Δώστε βάση και σε τούτο. Όσοι από μας υποχρεωνόμστε να επικοινωνούμε σε προσωπικό επίπεδο με εργαζομένους, πάσης φύσεως, Εφορίες, Τράπεζες, δημόσιο κ.λ.π. καλόν είναι να προσερχόμαστε εφοδιασμένοι με τ’ απαραίτητα έτσι ώστε να προστατέψουμε και αυτούς τους ανθρώπους που εργάζονται από την μετάδοση της επιδημίας, πέρα φυσικά από την δική μας ασφάλεια. Δεν είναι παιδιά κατώτερου Θεού όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι που κάτω απ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες αναγκάζονται να είναι στα γραφεία τους και πίσω από γκισέδες. Ας αποφευχθούν συναλλαγές αυτόν τον καιρό αν δεν επείγουν. Δεν επείγει πχ η ενημέρωση του βιβλιαρίου της τράπεζας από την καταβολή της σύνταξης! Κι’ αυτούς τους εργαζόμενους τους καρτερούν οι δικοί τους άνθρωποι να γυρίσουν στα σπίτια τους χωρίς να μεταφέρουν τον ιό τους στα παιδιά τους και στην οικογένεια γενικά.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ...
Σχεδόν σε καθημερινή βάση γιατροί, πανεπιστημιακοί δάσκαλοι του ΠΓΝΙ ενημερώνουν τον πληθυσμό για ζητήματα που έχουν να κάνουν με την αντιμετώπιση της επιδημίας. Απαντούν σε ερωτήσεις που αφορούν τον καθένα μας δίνοντας και τις σχετικές οδηγίες. Πρόκειται για δύο επιστήμονες που έχουν γνώση του ζητήματος και είναι πολύ υπεύθυνοι στη δουλειά τους.

ΟΕΟ!!!
Τίνος είναι το Δρέπανο στην Ηγουμενίτσα οεο; Στην αρχή ήταν του Θεού, στη συνέχεια δόθηκε στην Ελλάδα και από κει στην Θεσπρωτία και στον Δήμο Ηγουμενίτσας. Στη συνέχεια δημιουργήθηκε ο ΟΛΗΓ που ήταν αχόρταγος και ο Δήμος του τα έδωσε όλα με την χερσαία ζώνη κι’ από κει άρχισαν τα προβλήματα. Όποιος μπορούσε έκανε κουμάντο και όποιος μπορούσε χορηγούσε άδειες στα καταστήματα στο Δρέπανο για να φτάσουμε στο περσινό οικτρό θέαμα όπου επικρατούσε το χάος!

ΤΟ ΧΑΟΣ...
Θα μου πείτε, από το χάος δημιουργήθηκε το σύμπαν. Έ! Κάπως έτσι έγινε η χερσαία ζώνη στην Ηγουμενίτσα και το ερώτημα είναι τίνος είναι το «παιδί» που λέγεται Δρέπανο, στο οποίο βρίσκουν καταφύγιο Γιαννιώτες – Θεσπρωτοί και αλλοδαποί τα καλοκαίρια.

Η ΜΠΟΥΚΙΑ...
Είναι δικό μου, αποφάσισε ο ΟΛΗΓ και πάει να πάρει την μπουκιά από το στόμα του Δήμου Ηγ/τσας ο οποίος το θεώρησε casus belli και σήκωσε τη σημαία της επανάστασης ο ίδιος ο δήμαρχος Γιάννης Λώλος που απειλεί με εμφύλιο πόλεμο καθότι παιδιά της ίδιας μάνας (ΝΔ) και ο Δήμος και ο ΟΛΗΓ!

CASUS BELLI!
Πίσω και σας έφαγα, λέει ο Δήμαρχος! Που πας ωρές «κλεφτόπουλο» του απαντά ο ΟΛΗΓ και μπαμ και μπουμ οι κουμπουριές. Λαβωμένος ο κ. Λώλος από την ΠΕΔ Ηπείρου που τον έστειλε αδιάβαστο η «μάνα» που λέγαμε παραπάνω, ποιός νομίζετε ότι θα κερδίσει; Ξέρω όμως ποιος θα χάσει! Θα χάσουμε όλοι εμείς που ρίχναμε καμιά βουτιά τα καλοκαίρια στο Δρέπανο εκτός από το περσινό που τα έκαναν σαν τα μούτρα τους!

Η ΠΩΛΗΣΗ...
Το σίγουρο όμως είναι οτι ο ΟΛΗΓ που υπάγεται στο ΤΑΙΠΕΔ οδηγείται με όλη του την προίκα προς πώληση. Το ζητούμενο είναι αν σ’ αυτή την προίκα θα συγκαταλέγεται και η χερσαία ζώνη μέχρι το Δρέπανο, οπότε ο Δήμος θα μείνει με το casus belli στο χέρι!

Ο Α. ΜΠΕΖΑΣ...
Για την ιστορία, ν’ αναφέρω ότι επι υπουργείας Α. Μπέζα η χερσαία ζώνη είχε περιέλθει στο Δήμο Ηγουμενίτσας ο οποίος την εκμεταλλευόταν για να την περάσουν όμως ξανά στον ΟΛΗΓ, ο οποίος τώρα έχει το πάνω χέρι και κάνει ό,τι γουστάρει προς το παρόν, ο καυγάς καλά κρατεί!

Ο ΧΟΥΒΑΡΔΑΣ!
Δεν πρόλαβε να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης και νάτον τώρα να εξαγγέλει πρόγραμμα Αθηνών 30 δις ευρώ! Είναι λίγα τα 24 δις της κυβέρνησης και αυτός τα έκανε 30! Αυτός που μετά το ολοκαύτωμα στο Μάτι δεν έδινε το επίδομα των 2000 ευρώ στους κατακαμμένους, διότι θα τα σπαταλούσαν! Αυτός ο χουβαρδάς ξαναβγήκε στην πιάτσα και ξαναμοίρασε δις όπως αυτά από τη Θεσσαλονίκη, τα οποία, για όσους το ξέχασαν, μας οδήγησαν στο τρίτο αχρείασττο μνημόνιο! Μιλάμε για τον Αλέξη Τσίπρα, το είδωλο Πολάκη – Καρανίκα και της Βουνάτσου από Μυτιλήνη, η οποία εύχεται να περάσουν οι νεκροί του Κορωνοϊού αυτούς του Ματιού!

ΜΕΣΑ – ΕΞΩ!
Μέσα εμείς και σε απόσταση δύο μέτρα ο ένας από τον άλλον, έξω εκείνοι και τσουβαλιαστοί! Μιλάμε για τους γιατρούς και νοσηλευτές του Ευαγγελισμού που διαδήλωσαν προχθές γιορτάζοντας την ημέρα που ήταν αφιερωμένη στην παγκόσμια υγεία!

ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ...
Δεν λέμε να μη τιμήσουν αυτή την ημέρα, αλλά αυτή την εποχή τίποτα δεν μοιάζει με παλιότερα. Εκτός κι αν ο ιός κάνει διακρίσεις και δεν επιτίθεται σε ώρες γιορτασμού της ημέρας υγείας γιορτάζοντας κι εκείνος τα εκατομμύρια των ανθρώπων που πλήττονται σ’ όλο τον πλανήτη! Το καλό παράδειγμα πρέπει να έρχεται από τους ίδιους τους ανθρώπους της υγείας οι οποίοι αυτό τον καιρό είναι στην πρώτη γραμμή!

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.