ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Ο ΜΠΑΓΑΣΑΣ!..
Βρε βρε τον μπαγάσα τον Κυριάκο τι πήγε τι έκανε. Μέρα μεσημέρι απαίτησε από βουλευτές και υπουργούς να προσφέρουν το 50% του μισθού τους για το «χτύπημα» του Κορωνοϊού κι αυτοί άλλοι μπαγάσηδες το δέχτηκαν! Κι’ αυτό για δύο μήνες, δηλαδή ένα μηνιάτικο όλο κι’ ολο.

ΤΟ ΓΑΥΓΙΣΜΑ...
Δεν είναι ότι έκανε την πρόταση, αυτή ο Κυριάκος αλλά γιατί δεν την έκαναν οι ψυχοπονιάρηδες της αντιπολίτευσης που νοιάζονται για την υγεία και την τύχη των πάσης φύσεως λαθραίων αλλά τον Έλληνα τον έχουν στην ξεπέτα. Κάνει την πρόταση ο Κυριάκος κι’ άρχισε το «γαύγισμα» από τα σκυλιά του καραβανιού που φαίνεται πως το αλύχτημα το έχουν στο DNA. Θυμόσαστε εκείνα τα καραβάνια που θα προχωρούν και τα σκυλιά θα γαυγίζουν που είχε πει ο μέγιστος Αλέξης της πρώτης φοράς αριστεράς!

ΤΑ ΚΟΥΤΑΒΙΑ...
Μέχρι προχτές έβγαιναν στην πιάτσα τα κουτάβια του Αλέξη και αλυχτούσαν λέγοντας και γράφοντας γιατί ο Πρωθυπουργός δεν κόβει από κάποια έξοδα να τα προσφέρει στην υγεία την οποία ο Πολάκης είχε θωρακίσει με τα πάντα! Μόλις τους κάνει relans ο Κυριάκος με το 50% προσφοράς από την αποζημίωση των βουλευτών, άλλαξαν τροπάριο. Έπρεπε να φέρουν νόμο στη Βουλή και να γίνουν περικοπές οριζόντια σ’ όλους τους βουλευτές και φυσικά και στους δικούς τους. Δηλαδή, ν’ αναλάβει ο Κυριάκος το ανάθεμα για όλα τα κόμματα, διότι ο Αλέξης δεν βρίσκει την δύναμη να το επιβάλλει στην κοινοβουλευτική του ομάδα. Τόσο υπεύθυνος πολιτικός είναι αυτός και το ασκέρι του!

Η ΠΙΑΤΣΑ...
Χάλασε την... πιάτσα ο Κυριάκος και τρέχουν και δεν σώνουν οι άλλοι που έτσι κι αλλιώς σύρονται από τα ίδια τα γεγονότα. Άφησε τα ΣΥΡΙΖΟπουλα χωρίς δουλειά και νατα τώρα να έχουν αλλάξει τροπάριο ζητώντας να θεσπιστεί νόμος για δωρεά. Δεν άκουσε, δεν έμαθε, δεν διάβασε κανείς τους ότι η ευεργεσία είναι πράξη εθελοντισμού και όχι καταναγκαστικό έργο όπως τα γκούλαγκ που μάθαιναν τα χρόνια της Σοβιετίας.

ΑΦΑΝΤΟΣ!..
Ακόμη δεν μπόρεσαν να συγχωρήσουν στον Κυριάκο το ότι δεν άνοιξε τα σύνορα στον Έβρο να πλημμυρίσει η χώρα από τα αδέρφια τους τους λαθραίους βοηθώντας τον Ερντογάν να τα κάνει όλα Τουρκία! Εξαφανισμένος ο Αλέξης όλο αυτό τον καιρό που ολόκληρος ο ελληνικός λαός ήταν στα κάγκελα αντιστεκόμενος στις ορδές του Τούρκου σαλεμένου Προέδρου. Ανοίξτε τα σύνορα, έλεγαν και ξανάλεγαν.

ΟΙ ΚΑΛΟΤΑΪΣΜΕΝΟΙ...
Αφού είδαν κι από είδαν, στο τέλος ήλθαν και οι γ...δες Καψιώχας – Κούλογλου, καλοταϊσμένοι, να απειλούν ότι θα μας γ...σουν για να γίνουμε καλά παιδιά! Με τι προσόντα, ρε Καψιώχα – Κούλογλου; 41/2  χρόνια αφιονισμένοι από εξουσία, την βαρβατίλα ακόμη δεν την εκτονώσατε;

Η ΤΣΙΓΓΟΥΝΙΑ...
Επειδή είναι και πονόψυχοι αλλά και καρμίρηδες συγχρόνως, θέλω να δω αν θα χαρίσουν κανένα μηνιάτικο ο Παπαδημούλης, ο Κούλογλου, ο Κόκκαλης για την καταπολέμηση του ιού! Αν δηλαδή θα θυσιάσουν 27.000 ευρώ, όσο είναι το μηνιάτικο, κι αν θα χαρίσει κανένα χαρτί υγείας ο Παπαδημούλης από αυτά που έκανε καβάτζα μόλις κηρύχθηκε ο πόλεμος κατά του κορωνοϊού.

ΑΛΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ!
Πάντως, ο Παυλάρας, ο Πολάκης ντε, θα βρει άλλο τρόπο να φανεί χρήσιμος στην καταπολέμηση του ιού και δεν πρόκειται να θυσιάσει το μισθό του όπως πρότεινε ο Κυριάκος. Υποψιάζομαι πως θ’ αρχίσει τις μπαλωθιες και κάπου θα τον πετύχει. Τι σόϊ κρητικός θα είναι;

ΕΦΤΥΝΕ ΤΟΝ ΚΟΡΦΟ ΤΗΣ!
Αμ η άλλη! Η πρώην ΟΝΝΕΔΙτισσα και λατρεμένη του Εθνάρχη Λιάνα Κανέλλη που μόλις άκουσε για διάθεση μισθού άρχισε να φτύνει τον κόρφο της! «Εγώ να συνεισφέρω χρήματα για την αντιμετώπιση της πανδημίας; Είναι αστειάκι αυτό, το να γίνονται χορηγοί οι Βουλευτές και κυρίως δεν βάζω πλάτη σ’ αυτούς που ήταν απέναντί μου», είπε και προφανώς θα θυμήθηκε πως οι απεναντί της ήταν οι συμμορίτες του εμφυλίου, μέχρι να ανακαλύψει τα αγαθά του κομμουνισμού. Α ρε Εθνάρχη!

ΟΙ ΔΩΡΕΕΣ...
Ένας – ένας οι βουλευτές και υπουργοί της ΝΔ έβγαιναν και αφού συνέχαιραν τον Πρωθυπουργό για την πρωτοβουλία του να θυσιάσουν ένα μισθό (50+50) υπέρ της καταπολέμησης του ιού, άρχιζαν να τάζουν το κάτι τις, και αφού πρώτα έκαναν ανάρτηση της ανάρτησης του Κυριάκου. Σε τοπικό επίπεδο μάλλον έμειναν στην ανάρτηση χωρίς να δημοσιοποιήσουν την δική τους προσφορά!

ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ...
Προθυμοποιήθηκαν και πολλοί αυτοδιοικητικοί της Ηπείρου και υπάκουσαν στα κελεύσματα του Κυριάκου και ανακοίνωσαν την προσφορά τους. Μη νομίζετε ότι σ’ αυτούς συγκαταλέγονται μεγαλοαξιωματούχοι. Κάποιοι δήμαρχοι μικρών δήμων μόνο. Οι άλλοι... κάποια άλλη φορά!

ΤΟ ΠΑΣΧΑ...
Αδέρφια εν Χριστώ αυτά που ξέρατε περί πασχαλιάς στα χωριά ξεχάστε τα. Στα μπαλκόνια και πολύ μας είναι. Ούτε ο ιός, ούτε το κλίμα γενικά προσφέρονται για χαρές και πανηγύρια. Μισό αρνί και αυτό πολύ είναι για να πορέψουμε. Άλλωστε, χωριστά οι παππούδες – χωριστά τα παιδιά – χωριστά τα εγγόνια και για συγγενείς και φίλους να μη γίνεται λόγος. Ετούτος ο Απρίλης δεν θα μοιάζει σε τίποτα με όσους ζήσαμε όλα τα προηγούμενα 200 χρόνια. Αφήστε που η Ανάσταση μεταφέρεται για 26 Μαΐου. Έτσι αποφάσισε το ιερατείο της Ιεράς Συνόδου. Προϋπόθεση για κάτι τέτοιο είναι να έχουμε βγει από την καραντίνα.

ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ...
Μέχρι στιγμής στην Ήπειρο μόνο κρούσματα ιού αναγράφονται με δύο άτομα διασωληνωμένα, και δύο – τρία στο λοιμωδών και καμιά δεκαριά σε περιορισμό κατ’ οίκον. Η Άρτα πρωτοστατεί σε κρούσματα και μόλις προχθες ανιχνεύτηκαν κάποια σε εργοστάσιο της περιοχής, το οποίο σταμάτησε για απολύμανση. Η ευχή μας είναι να σταματήσουν όλα εκεί και να μην υπάρχει κακή συνέχεια, διότι το συγκεκριμένο εργοστάσιο είναι συνδεδεμένο με πολλές δράσεις σ’ όλη την Ήπειρο και εκατοντάδες οικογένειες ζουν από την λειτουργία του. Εκείνο που χρειάζεται και επιβάλλεται είναι να υπάρχει ενημέρωση σωστή και έγκαιρη για να αποφευχθούν τα χειρότερα!

Η ΔΩΡΕΑ...
Χιλιάδες μάσκες, γάντια και στολές προς το Νοσοκομείο Φιλιατών, το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας και την ΕΛΑΣ προσέφερε το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας με τον πρόεδρο Αλέκο Πάσχο να πρωταγωνιστεί σ’ αυτή την πράγματι αξιέπαινη πράξη. Μία κίνηση που πρέπει να μιμηθούν όχι όλα τα άλλα Επιμελητήρια της Ηπείρου, αλλά και άλλοι φορείς, οι οποίοι απλά ας δώσουν περισσότερη βάση σ’ αυτού του είδους τις πράξεις αφήνοντας τα πανηγύρια και τις παράτες για εποχές ευημερίας. Αυτή τη στιγμή προέχει η πρόληψη και σωτηρία ανθρώπων από τη μάστιγα της πανδημίας, η οποία ό, τι βρει μπροστά της το σαρώνει. Ένα μεγάλο μπράβο στον Αλ. Πάσχο και στα μέλη του ΔΣ του Επιμελητηρίου είναι μικρό για να περιγράψει το μέγεθος της πράξης! 

ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΝ!
Ο κόσμος τοχε τούμπανο κι’ αυτοί κρυφό καμάρι. Ο λόγος για τον Δήμο Ζαγορίου που φάνηκε να τρώει... κεραμίδα στο κεφάλι όταν έμαθαν ότι στους Ασπραγγέλους δημιουργήθηκε δομή φιλοξενίας για ασυνόδευτα παιδιά μετανάστες. Εδώ και μήνες είχε νοικιαστεί το ξενοδοχειακό συγκρότημα όπου θα φιλοξενηθούν τα παιδιά κι ενώ το γνώριζαν οι πάντες, εν τούτοις δεν ήθελαν να πιστέψουν ότι θα γίνει κάτι τέτοιο. Το να έρχονται εκ των υστέρων και να πετροβολούν την απόφαση των αρμοδίων είναι δώρον άδωρον και κανείς δεν τους συμμερίζεται πλέον.

Η ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ!
Δεν πιστεύω να το πήρατε στα σοβαρά το σχόλιο της στήλης περί ανάληψης καθηκόντων επικοινωνιολόγου της παράταξης «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» του Σπ. Ριζόπουλου; Όπως πέρυσι με ήθελαν ν’ αναλαμβάνω την διεύθυνση ορφανού μπλόγκ, έτσι εφέτος «ανέλαβα» την συγκεκριμένη θέση στους ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ. Και πέρσι και εφέτος ήταν Πρωταπριλιά και τηρήσαμε το έθιμο. Πάντως, ευχαριστώ όλους τους φίλους για τις θερμές ευχές για την ανάληψη νέων καθηκόντων. Λυπάμαι αν κάποιοι θορυβήθηκαν ή θύμωσαν που έκανα τέτοιο... ατόπημα!

Ο ΚΑΥΓΑΣ...
Περί όνου σκιάς ο καυγάς στο Δήμο για τη δωρεά Ιδρύματος του Σόρου στον ΟΚΠΑΠΑ. Πυρ ομαδόν από αντιπολίτευση με το αιτιολογικό της δωρεάς από ένα τέτοιο Ίδρυμα ενός τέτοιου χρηματοδότη, ο οποίος έχει συνδυαστεί με την γενικότερη στάση απέναντι στη χώρα μας και ιδιαίτερα σε εθνικά ζητήματα όπως το Σκοπιανό!

ΟΨΙΜΑ!..
Διακρίνει κανείς έναν όψιμο πατριωτισμό από τις δυνάμεις της μειοψηφίας στο Δήμο κι’ αυτό για λόγους αντιπολιτευτικούς και για την δημιουργία εντυπώσεων. Αντι να εστιάσουν στο ποσό της χορηγίας του τα 50.000 ευρώ είναι ένα ευτελές ποσό για τα τοπικά δεδομένα και για το οποίο δεν θα στήσουμε και... ανδριάντα στον Σόρος, κάθονται και μεμψιμοιρούν για την συναλλαγή που ενδέχεται να υποκρύπτεται!

ΤΟ ΚΛΑΨΟΥΡΙΣΜΑ...
Δεν συμφωνώ στην τακτική του μάζευε και ας είναι ρόγες που επικράτησε στο Δήμο, διότι ο Δήμος Ιωαννιτών δεν είναι δήμος Κωλοπετινίτσας. Αλλά δεν συμφωνώ και με το κλαψούρισμα της αντιπολίτευσης που κάποτε κι’ επί αειμνήστου ΠΑΣΟΚ στο οποίο πίστευαν, ο Σόρος ήταν ο κολλητός του ζεύγους Αρσένη – Κατσέλη και φυσικά η κ. Κατσέλη, όπως είναι γνωστό, είναι μετανάστρια στον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ! Επομένως, δικός τους άνθρωπος είναι ο Σόρος, τον οποίο τώρα ετούτοι οι ντόπιοι αντιπολιτευόμενοι στο Δήμο απεχθάνονται!

 

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.