ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ!
Το «ιτε παίδες Ελλήνων» και το «παιδιά της Ελλάδος παιδιά» ξαναζωντάνεψε τις προηγούμενες μέρες και από την ημέρα που κήρυξε τον πόλεμο μέσω του μεταναστευτικού ο σουλτάνος Ερντογάν. Δεν είναι καθόλου αστείο αλλά μία πραγματικότητα αυτό που συνέβη αυτές τις μέρες στον Έβρο και που δεν έχει προηγούμενο. Οι Έλληνες, πλην των παιδιών της Κουμουνδούρου, λένε όχι στα σχέδια του Ερντογάν που δεν μπόρεσε να χωνέψει τα φέρετρα που συνεχώς φτάνουν από το μέτωπο της Συρίας και πέταξε την μπάλα στα Ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο.

ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ!..
Μέγιστος απατεών ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος ψάχνει συμμάχους στις δικές του αθλιότητες και είπε ν’ ανοίξει τα σύνορά του προς Ελλάδα μεριά σπρώχνοντας τους λαθραίους κυρίως προς Ευρώπη μέσω Ελλάδος. Θέλει κι’ άλλα μπικικίνια για να τους κρατήσει στην Τουρκία. Είναι το γνωστό Τούρκικο αλισβερίσι που γεννήθηκε από συστάσεως Τούρκικου κράτους.

ΤΡΕΧΑΤΕ!
Άνοιξαν τα σύνορα, τρεχάτε να πάτε Ελλάδα – Ευρώπη, ήταν το μήνυμα του Ερντογάν. Δεν ήθελαν και πολύ να τσιμπήσουν οι λαθραίοι Αφγανοί, Πακιστανοί, Σομαλοί και άλλες 125 χώρες και έφτασαν με εκδρομικά στον Έβρο για να περάσουν στον «παράδεισο». Είναι αφύλαχτα τα σύνορα τους είπαν κι’ εκείνοι το έχαψαν και νάτοι να ξεροσταλιάζουν με την ελπίδα ότι κάτι θα γίνει και θα περάσουν απέναντι. 

ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ!
Πέντε μέρες παλεύουν να περάσουν τα σύνορα και όλες αυτές τις μέρες βρήκαν τα σύνορα κλειστά με τις ελληνικές στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις να μην αστειεύονται. Κράτησαν την Ελλάδα κλειστή στα σχέδια του Ερντογάν, ο οποίος έφτασε σε σημείο ν’ ανακαλύψει νεκρούς για να εκθέσει την Ελλάδα διεθνώς ότι δήθεν είναι μια βάρβαρη χώρα  που εκτελεί άμοιρους μετανάστες και πρόσφυγες που εγκαταλείπουν τις χώρες τους τις οποίες ο Ερντογάν έχει κηρύξει πόλεμο και δολοφονεί ό,τι βρει μπροστά του! Ψυχοπονιάρης ο Ερντογάν που λυπάται την ανθρώπινη ζωή όταν ο ίδιος σπέρνει τον όλεθρο και δολοφονεί μικρά παιδιά και γυναίκες για τους οποίους εκφράζει την πίκρα του!

ΕΘΝΙΚΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗ...
Πρωτοφανής εικόνα αυτή που παρουσιάζει η χώρα μας αυτές τις μέρες στα σύνορα πρώτα, αλλά και στην ενδοχώρα. Μία εθνική αφύπνιση παρατηρήθηκε όλες αυτές τις μέρες και εντελώς αγόγγυστα ελληνόπουλα βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή εκτελώντας το καθήκον τους που δεν είναι άλλο από την φύλαξη των συνόρων. Όλοι οι Έλληνες πλην των οικονομισάριων των ΜΚΟ και του 3% της Κουμουνδούρου που είναι ακόμη πιο ψυχοπονιάρηδες από τον Ερντογάν. Είναι εκείνοι που συντάσσονται με τον Ερντογάν και ζητούν ανοιχτά σύνορα αλλά κάθονται στην Κουμουνδούρου και στα Κολωνάκια απολαμβάνοντας τα τερψιλαρύγγια εις υγείαν των κορόϊδων που ξημεροβραδιάζουν στον Έβρο με το χέρι στην σκανδάλη!

ΠΕΤΟΥΣΕ ΑΕΤΟ!
Την ώρα που ολόκληρη η Ελλάδα φλέγεται από το μεταναστευτικό ο πρώην Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πετούσε αετό στην ορεινή Κορινθία. Άφηνε στο...πόδι του την γνωστή αοιδό Άντζυ Σαμίου και τον Εθνικοπατριώτη Γιώργο Κυρίτση ν’ «ανοίγουν» τα σύνορα στους κατατρεγμένεους του Ερντογάν. Ήταν οι ίδιοι άνθρωποι που το 2015 άνοιγαν τα θαλάσσια σύνορα και έρχονταν κατά εκατοντάδες χιλιάδες οι μουσαφιραίοι στη χώρα μας.

Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ...
Ήταν μια μεγάλη ευκαιρία ν’ αποδείξει ο Έλληνας ότι δεν είναι όλος ψοφοδεής και αποδέχεται την μοίρα του. Οι νέοι της Ελλάδας αποφάσισαν να κρατήσουν ψηλά το εθνικό φρόνημα και το απέδειξαν στην πράξη στον Έβρο. Δεν άφησαν κουνούπι να περάσει και μάλιστα χωρίς ν’ ανοίξει μύτη, κάτι που θα το ήθελε πολύ ο Ερντογάν!

ΟΙ ΜΚΟ...
Ξηλώστε σύριζα τις ΜΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων δυνάμεων της αριστεράς και της αρπαχτής. Είναι η μεγάλη γάγγραινα του μεταναστευτικού που σαν ακρίδα έχει πέσει στα Ευρωπαϊκά και μη κεφάλαια για να διατηρούν το καθεστώς δήθεν προστασίας των προσφύγων που μόνο πρόσφυγες δεν είναι. Αν θέλει να λύσει το όλο ζήτημα, πρέπει ν’ αρχίσει από το ξήλωμα των ΜΚΟ η κυβέρνηση.

Η ΑΚΥΡΩΣΗ...
Λόγω του Κοροναϊού δεν έγιναν εφέτος οι εκδηλώσεις τις αποκριάς κι αυτό στεναχώρησε αρκετό κόσμο. Μεγάλοι χαμένοι οι επιχειρηματίες που είχαν επενδύσει σ’ αυτό το τριήμερο για να βγάλουν κανένα σπασμένο. Παρ’ όλα αυτά, κάποιοι δεν συμμερίστηκαν το φόβο του Υπουργείου Υγείας και το γιόρτασαν δεόντως και μάλιστα σε κλειστούς χώρους που ίσως να τα έκαναν ακόμη χειρότερα!

Η ΣΚΟΥΦΙΑ...
Άντε να ξέρει ο διπλανός από που κρατά η σκούφια του διπλανού του κι’ αν έχει έλθει από Κίνα – Ιταλία – κλπ. Μπρος στα γλέντια τι είναι ο πόνος ένα πράμα και οι ελληνάρες του έδωσαν να καταλάβει. Κάποιοι θεώρησαν ότι έκαναν αντίσταση στην κυβέρνηση και τ’ αψήφησαν όλα. Μακάρι να τους βγει σε καλό... 

ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ...
Τι χρωστάνε όμως όλοι εκείνοι που είναι υποψήφια θύματα του Κορωναϊού; Δεν μπορεί όλοι να έχουμε άγιο και να την γλιτώνουμε συνεχώς. Τουλάχιστον, ας σεβόμαστε ακόμη και τους δικούς μας ανθρώπους που βρίσκονται σ’ επικίνδυνη κατάσταση. Το ότι η χώρα μας ακόμη παραμένει σε νοσούντες και δεν έχουμε θύματα δεν σημαίνει ότι θα μείνουμε εσαεί έτσι! 

ΧΩΡΙΣ ΛΥΣΗ!
Καμία λύση δεν φαίνεται ακόμη στον ορίζοντα για την κατασκευή του άξονα της Ιόνιας Οδού μέχρι Κακαβιά και την σύνδεσή της με την Γέφυρα Καλογήρου. Δεν εγκρίνουν τέτοια έργα οι Ευρωπαίοι διότι τα θεωρούν ασύμφορα, είναι η άποψη των αρμοδίων του υπουργείου, το οποίο επισκέφτηκαν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλ. Καχριμάνης και ο αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου!

ΤΟ ΠΟΥΓΓΙ...
Μάλλον πρέπει ν’ ανοίξουμε εμείς σαν Περιφέρεια το πουγγί μας και να δώσουμε 100 εκατ. ευρώ για τετράιχνη Ιόνια οδό, λέει ο Καχριμάνης, ο οποίος το παλεύει το ζήτημα τον τελευταίο καιρό. Είναι ένα πρόβλημα που οι Βουλευτές της προηγούμενης κυβέρνησης το είχαν αφήσει στα αζήτητα και έρχονται τώρα να ζητήσουν τα ρέστα για να έχουν λόγο ν’ αντιπολιτεύονται.

Η ΣΥΣΤΑΣΗ...
Μία φιλική σύσταση προς τον Αλέκο Καχριμάνη για τους παρακεντέδες που έχει και οι οποίοι γίνονται πιο Καχριμανικοί από τον ίδιο: πρόκειται για κάποια «κουτάβια» της πολιτικής που την είδαν προστάτες του Αλέκου και προσπαθούν να διαχωρίσουν τους πολίτες σε Καχριμανικούς και αντιΚαχριμανικούς κάνοντας παρατηρήσεις σε πολίτες για το ποιός με ποιόν κάνει παρέες! Ας μην ανοίγει τον ασκό του Αιόλου και δεν μείνει τίποτα όρθιο. Ελπίζω να μην είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία το «παλικάρι» ο αντιπεριφερειάρχης που πάει να τα τινάξει όλα στον αέρα! Είπα κι ελάλησα. Έτσι για την ιστορία, ο ίδιος άνθρωπος που παριστάνει τον Καχριμανοφύλακα είναι εκείνος που σέρνει τα εξ’ αμάξης στον Περιφερειάρχη ακόμη και στους διαδρόμους της Περιφέρειας! Εμείς όταν διαφωνούμε το κάνουμε δημόσια και με υπογραφή!

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.