ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ...
Αλλαγή φρουράς σε τρία απο τα πέντε νοσοκομεία της Ηπείρου και ορισμένοι το πήραν κατάκαρδα. Άλλαξαν τους ικανούς με τους κομματικούς, τόνιζαν κάποιοι πονεμένοι που τα 4 1/2 τελευταία χρόνια δεν ήταν του κομματικού σωλήνα αλλά ήταν οι... θεόσταλτοι και ως τέτοιοι ήταν οι αλάνθαστοι και δημιουργικοί!

ΤΟ ΚΛΑΜΑ...
Το πολύ κλάμα δεν το έριξαν οι απερχόμενοι διοικητές αλλά οι περί αυτών κισσοί, οι οποίοι έδειξαν ότι έχασε η βενετιά βελόνια κι’ ότι μετά απ’ αυτούς το χάος, όπως και πριν απ’ αυτούς το χάος. Ειδικά εκεί στο «Χ/κώστα» σαν να έπεσε η σκεπή και τους πλάκωσε. Πάει το σκούξιμο σ’ άλλο κόσμο. Τέτοια λόγια όσο ήταν διοικητής ο σύντροφος Καρβούνης δεν τα είχε ακούσει, τουλάχιστον δημόσια.

ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΣ...
Που πας Βαγγέλη μας, που μας αφήνεις μόνους; Εσύ που άλλαξες τα πάντα στο «Χ/κώστα». Εσύ που έφτιαξες πάρκινγκ, εσύ που λειτούργησες το Πολυδύναμο, εσύ που ζωγράφισες την Παιδιατρική. Όχι, δεν τους ένοιαξε που οι κλινικές δεν είχαν γιατρούς, δεν είχαν υλικά και είχαν γεμάτους τους διαδρόμους από κρεβάτια της παλιάς εποχής. Αυτά δεν τα έβλεπαν οι συνεργάτες του κ. Καρβούνη, ο οποίος, εδώ που τα λέμε, μόλις έμαθε την αντικατάστασή του έκανε μιά αξιοπρεπή ανάρτηση η οποία καμιά σχέση δεν είχε με τους θρήνους και τους κοπετούς των παρατρεχαμένων του. Από κοντά συγγενείς πρώτου, δεύτερου, τρίτου βαθμού εκθείαζαν δημοσίως το έργο του Βαγγέλη τους που η ανάλγητη κυβέρνηση της ΝΔ δεν το εκτίμησε και επέφερε την αλλαγή. Νάτα και τα μέλη του ΔΣ να ολοφύρονται για το κακό που βρήκε το «Χ/κώστα»!

ΟΙ ΧΡΕΩΠΙΣΤΩΣΕΙΣ...
Να του πιστώσουμε κι εμείς του κ. Καρβούνη τα θετικά, αλλά θα του χρεώσουμε και τα αρνητικά, όχι γιατί δεν ήταν ικανός ο ίδιος, αλλά γιατί οι Πολάκηδες απέτυχαν οικτρά στα θαύματα. Καλό το πάρκινγκ, ακόμη καλύτερη η λειτουργία του Πολυδύναμου, αλλά καλυτερότερη η λειτουργία του Νοσοκομείου μέσα από την στελέχωση με ιατρικό και νοσηλευτικό δυναμικό το οποίο ήταν λειψό και φοβάμαι οτι θα εξακολουθήσει να λειτουργεί έτσι.

■ Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ...
Ας γίνει ένας απολογισμός των χειρουργείων και ας γίνει μια σύγκριση με προηγούμενες εποχές για να απονείμουμε τα εύσημα στην απελθουσα διοίκηση. Μιά διοίκηση που ήταν επιλογή αυστηρά κομματική του ΣΥΡΙΖΑ κι ό,τι άλλο λέγεται και κυκλοφορεί ακόμη και σε διαδρόμους σημερινούς κυβερνητικούς είναι εκ του πονηρού και για αφελείς.

ΑΠΟ ΣΥΝΗΘΕΙΑ...
Κάθε κυβέρνηση βάζει τους δικούς της για να περπατήσουν το δικό της πρόγραμμα και βάσει αυτού θα κριθεί όταν έλθει το πλήρωμα του χρόνου. Αυτή είναι μιά συνήθεια ετών και δεν φαίνεται να αλλάζει στην προκειμένη περίπτωση. Όμως η σημερινή κυβέρνηση τα περισσότερα μουρμουρητά τα ακούει από τα δικά της παιδιά, τα οποία τράβηξαν τα ζόρια στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ και βλέπουν αλλότριους να βολεύουνται και σε κάποιες περιπτώσεις εντελώς προκλητικά.

ΑΚΡΕΣ...
Προσπάθησε ο κ. Καρβούνης να βρει άκρες στην κυβέρνηση χρησιμοποιώντας ένα σωρό αξιωματούχους για να μείνει στη διοίκηση του «Χ/ κώστα», αλλά τελικά δεν απέδωσαν οι προσπάθεις. Φαίνεται πως ο αντικαταστάτης του είχε μεγαλύτερο και καλύτερο βιογραφικό. Το βιογραφικό που έφτιαξε ο κ. Καρβούνης στο «Χ/κώστα» ίσως στο μέλλον να του χρειαστεί για κάτι άλλο, κάτι καλύτερο!
ΤΑ ΑΝΑΘΕΜΑΤΑ...
Εκεί που ήταν για γέλια ήταν με την αντίδραση των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ. Γεροβασίλη (Άρτα) κι Μπάρκα (Πρέβεζα). Όταν πληροφορήθηκαν τις αλλαγές διοικητών στους νομούς τους έριξαν τα δικά τους αναθέματα στην κυβέρνηση την... ανάλγητη που ανέθεσε τις διοικήσεις των νοσοκομείων σε δύο πρώην προέδρους ΝΟΔΕ ΝΔ! Μ’ ένα στόμα οι δύο παραπάνω βουλευτές εξέφρασαν την απορία τους γι’ αυτή την πράξη της κυβέρνησης και σε μία προσπάθεια συμπόνιας προς τους νέους διοικητές πρότειναν να διοριστεί ο καθένας στο νοσοκομείο της πόλης του κι’ όχι σταυροκουμπωτά όπως έγινε τώρα. Δηλαδή, ο Πρεβεζιάνος πρώην πρόεδρος ΝΟΔΕ Βαγγέλης Ντάκουλας πάει Άρτα και ο Αρτινός Δ. Σκανδάλης πάει Πρέβεζα. Θα τους φάνε τα δρομολόγια, είπε η θεία Όλγα που στην Άρτα είχε διορίσει τον Παλαμακιστή της στα σκυλάδικα!

ΟΨΙΜΗ Η ΕΝΟΧΛΗΣΗ!
Τι να πρωτοθυμηθεί όμως κανείς για το πως διοικήθηκαν τα δύο Νοσοκομεία Άρτας – Πρέβεζας τα προηγούμενα χρόνια. Ο αξονικός μονίμως αρνούνταν υπηρεσία στην Άρτα, κάτι όμως που δεν συνέβαινε με άλλον αξονικό ιδιώτη. Οι καταγγελίες του προσωπικού διαδέχονταν η μία την άλλη για τις ελλείψεις και τις παραλείψεις του νοσοκομείου της Άρτας καθώς και του νοσοκομείου της Πρέβεζας. Ούτε που τα είδαν, ούτε που τα άκουσαν Όλγα – Κώστας. Τους ενόχλησαν τα δρομολόγια που θα κάνουν οι δύο διοικητές!

ΠΟΙΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ!
Αλήθεια, τι ακριβώς πέτυχαν οι εγκέφαλοι που διόρισαν τους δύο διοικητές σε Άρτα και Πρέβεζα έτσι όπως τους διόρισαν αλλάζοντας τους έδρες; Γιατί δεν τους άφηναν όπως ήταν για να μην δίνουν και δικαιώματα στον Μπάρκα που βγάζει τώρα μια γλώσσα να, ενώ λίγους μήνες πρίν ούτε είχε πάρει χαμπάρι ότι το νοσοκομείο της Πρέβεζας λειτουργούσε χωρίς αρκετούς γιατρούς αν και το επεσήμαναν οι γιατροί του νοσοκομείου οι οποίοι τραβούσαν τα ζόρια. Απλά και για την ιστορία ο διοικητής του νοσοκομείου Πρέβεζας παριστάνοντας τον ήρωα παραιτήθηκε πριν από λίγες μέρες αρνούμενος το εντέλλεσθαι του ΥΠΕΑΡΧΗ να στείλει γιατρό στην Λευκάδα η οποία έχει νέο νοσοκομείο χωρίς προσωπικό. Αυτό το νοσοκομείο εγκαινίασε ο Τσίπρας λίγο πριν τις εκλογές του περασμένου Ιουλίου.

Η ΕΠΙΛΟΓΗ...
Η μεγάλη μέχρι τεράστια επιλογή που έκανε ο Β. Κικίλιας ήταν στην περίπτωση ενός διοικητής ονόματι Πατέρα στο νοσοκομείο της Καρδίτσας. Ένας 81 χρονος συνταξιούχος καθηγητής ήταν η επιλογή, ο οποίος στο βιογραφικό του εκτός όλων των άλλων, είχε μία σταθερή πολιτική στάση. Μονίμως πολιτευόταν με ΝΔ, ΛΑΟΣ, και ΑΝΕΛ – ΣΥΡΙΖΑ! Εδώ έκλεισαν στόματα σε εκείνους που λένε πως η Νέα ΝΔ δεν κάνει ανοίγματα σε άλλους πολιτικούς χώρους!

Ο ΛΟΓΟΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ!
Ο ίδιος ο νέος διοικητής σε δηλώσεις του τόνισε πως του το είχε υποσχεθεί ο ίδιος ο Κυριάκος, ο οποίος τελικά αποδείχτηκε πολύ μπεσαλής, αφού κράτησε το λόγο του. Εδώ που τα λέμε, και οι δύο κράτησαν τον λόγο τους. Ο μεν περιπλανώμενος γυμνασιάρχης αντάλλαξε την ψήφο με θέση διοικητού, ο δε Κυριάκος με τον διορισμό! Όμορφος κόσμος!

ΤΟ ΠΕΣΚΕΣΙ...
Επίσης, ο Κυριάκος κράτησε τον λόγο στον μη διορισμό αποτυχημένων βουλευτών. Δεν εννοούσε όμως αποτυχημένους από άλλους πολιτικούς χώρους που πήγαν πεσκέσι στις 7 Ιουλίου 2019. Όλα εδώ πληρώνονται τελικά και μάλιστα με το ανάλογο τίμημα. Τι να πούμε κι εμείς που οι αλλαγές στα νοσοκομεία της Ηπείρου έγιναν με γκάγκαρους Νεοδημοκράτες; Αναμένουμε να δούμε αν στο Φιλιάτι θα αξιοποιηθεί πρώην Περιφερειακή σύμβουλος – πρώην υποψήφια βουλευτής Θεσπρωτίας! Εκείνη τουλάχιστον είναι 35 χρονών!

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ...
Στην Πρέβεζα έρχεται ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος αρχές του επόμενου μηνός. Κάπου ξετρύπωσε την σχέση του Επίκτητου με την αρχαία Νικόπολη κι’ είπε να κάνει μιά βόλτα και κατά Πρέβεζα μεριά μετά τον Καταρράκτη της Άρτας και μετά τ’ αποκαλυπτήρια του αδριάντα του Εθνάρχη Καραμανλή στην Ξάνθη την περασμένη Κυριακή! Τυχαία αυτή η κινητικότητα του Προκόπη; Δεν νομίζω!

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ...
Μαθαίνω ότι πρώτα έγινε διερευνητική από την Προεδρία της Δημοκρατίας αν ο νέος Δήμαρχος Πρεβέζης κατέχει περί Επικτήτου κι όταν έμαθαν ότι ούτε ακουστά δεν τον είχε, τότε ανέλαβαν να παραδώσουν ταχύρυθμα μαθήματα ιστορίας, οπότε νάτο και το ραντεβού με την ιστορία του προέδρου στην Νικόπολη. Εστί δε Επίκτητος στωϊκός φιλόσοφος που γεννήθηκε στη Φρυγία το 50 μχ και έζησε μέχρι το 138 μ.χ. Διώχθηκε ή έφυγε από κει και βρέθηκε στην Νικόπολη, στην οποία δημιούργησε Φιλοσοφική σχολή. Αυτά και πολλά άλλα θα μάθουμε κατά την εκδήλωση επίσκεψης του προέδρου της Δημοκρατίας. Το αν θα εξακολουθήσει να είναι πρόεδρος ο ίδιος θα το δούμε την επόμενη άνοιξη. Ο ίδιος το παλεύει με νύχια και με δόντια να είναι η επόμενη επιλογή του Κυριάκου αφού στην προηγούμενη εκείνος του είπε... γιοκ!

Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΗΠΕΙΡΟΥ...
Ενώ οι άλλες, οι λεγόμενες μεγάλες τράπεζες, κλείνουν καταστήματα σε πολλές περιοχές της χώρας, μεταξύ αυτών και στην Ήπειρο, αντίθετα, η Τράπεζα Ηπείρου κάνει ανοίγματα καλύπτοντας τα μεγάλα κενά που αφήνει πίσω του το τραπεζικό σύστημα. Τελευταία δράση της Τράπεζας Ηπείρου είναι το άνοιγμα υποκαταστήματος στη Φιλιππιάδα, κάτι που οι ίδιοι οι κάτοικοι και το είχαν ανάγκη και το απαιτούσαν εδώ και καιρό. Ήλθε το πλήρωμα του χρόνου και η λειτουργία ενός ακόμη καταστήματος είναι πραγματικότητα και εκείνο που απομένει είναι να το αγκαλιάσουν οι συναλλασσόμενοι σ΄ολόκληρο το Δήμο Ζηρού, στην έδρα του οποίου άνοιξε το νέο κατάστημα. Η Τράπεζα Ηπείρου ακόμη πιο κοντά στους Ηπειρώτες. Θέμα χρόνου ν’ ανοίξει κατάστημα στην Αθήνα, όπου θα είναι το σημείο αναφοράς όλων των Ηπειρωτών.
ΤΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ...
Δεν συγχώρησαν οι αυτοδιοικητικοί της Ηπείρου την Γιαννιωτοκρατούμενη ΠΕΔ και ξέσπασαν στην εκλογή του ΦΟΣΔΑ εκλέγοντας στη θέση του προέδρου τον Δήμαρχο Ζηρού Ν. Καλατζή. Το θύμα στην προκειμένη περίπτωση είναι ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος, ο οποίος αν και είχε τις «άνωθεν» ευλογίες, εντούτοις ήταν εκείνος που πλήρωσε το αντιγιαννιώτικο μένος. Έτσι λοιπόν ΠΕΔ στο Δήμο Δωδώνης, η οποίας δεν είναι και τίποτα σπουδαίο και ο ΦΟΣΔΑ στον Ζηρό Πρεβέζης. Πρέβεζα – Άρτα – Θεσπρωτία εναντίον Γιάννινα. Αποτέλεσμα 1-0! Εις άλλα με υγεία!

ΚΑΤΑΚΑΡΔΑ!..
Εκείνος που το πήρε κατάκαρδα είναι ο πρώην πρόεδρος ΠΕΔ Γιάννης Λώλος, ο οποίος όχι μόνο δεν παρέστη στην εκλογή προεδρείου, αλλά ούτε και στην πρώτη συνεδρίαση της νέας ΠΕΔ δεν φιλοτιμήθηκε να παραβρεθεί. Δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το άδειασμα που τον έκαναν οι «φίλοι» του και δεν του ανανέωσαν τη θέση στο προεδρείο.

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.