ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ…
Είπε το αυτονόητο προχθές ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το συνδικαλιστικό παρδαλό τουρλουμπούκι και παρεξηγήθηκαν οι επαγγελματίες του είδους. Τι είπε ο Κυριάκος; Δεν μπορούν οι λίγοι να επικρατούν επί των πολλών, είπε και πήραν φωτιά οι «κοιμώμενοι» γίγαντες της μέχρι πριν ογδόντα μέρες κυβέρνησης με τις παραφυάδες της.

ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ!..
Επί 4 1/2 χρόνια είχαν βάλει στον ύπνο τα συνδικαλιστικά τους ήθη κι έθιμα και νάτους προχθές να ξεσηκώνονται πάλι οι Τσακαλώτοι με τις κυρα- Τασίες να ορύονται για το δίκιο του εργάτη, κάτι που ενώ δεν έκαναν ποτέ στη ζωή τους, εμφανίζονται όμως με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ καταθέσεις και μάλιστα στις τράπεζες του εξωτερικού για περισσότερη ασφάλεια!

ΟΙ ΟΛΙΓΟΣΤΟΙ..!
Στους δρόμους οι ολιγοστοί επαναστάτες που προσπαθούν να επαναφέρουν τις παλιές τακτικές τους παλιά μας τέχνη κόσκινο, αλλά σε εντελώς νέες εποχές που άλλα είναι τα ζητούμενα. Βουτηγμένοι οι ίδιοι στο μνημόνιο το τρίτο και μακρύτερο πάνε να βγούνε κι απο πάνω με συνθήματα παλιοκαιρίσια.

ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ…
Αραιά – αραιά, για να φανούμε καμιά σαρανταρέα, ήταν η εικόνα που παρουσίαζε η χώρα μας προχθές, ημέρα απεργίας, η οποία ήταν μία επανάληψη της προηγούμενης Τρίτης. Απλά προσπαθούν κάποιοι να ξυπνήσουν ένα παλιό εαυτό τους που σε άλλες εποχές παρίσταναν τους επαναστάτες βάζοντας λουκέτο στο κράτος. Επί 4 1/2 χρόνια κοιμούνταν τον ύπνο του δικαίου διότι δεν έπρεπε να ενοχληθεί η κυβέρνηση του σκαφάτου Πρωθυπουργού, συζύγου της Περιστέρας της γνωστής καθηγήτριας Πανεπιστημίου!

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ!
Πήραν φωτιά και οι άλλου είδους επαναστάτες που κάνουν την εμφάνισή τους το τελευταίο διάστημα σ’ ολόκληρη την Ήπειρο. Πρόκειται για τους αντιδρώντες που δεν θέλουν να γίνει καμιά έρευνα για υδρογονάνθρακες και ούτε θέλουν καμιά άλλη πηγή ενέργειας να λειτουργήσει με τον φόβο της καταστροφής του περιβάλλοντος. Σ’ επαγγελματική βάση κινούνται αυτές οι ομάδες και είναι ένας τρόπος αντίδρασης στο να μη γίνει πουθενά τίποτα.

ΤΑ ΛΟΥΚΕΤΑ…
Για το ότι έχουν ρημάξει τα χωριά μας, το ότι έχουν βάλει λουκέτο ολόκληρες περιοχές ούτε που νοιάζεται κανείς. ΌΧΙ μόνο νεανική φωνή δεν ακούγεται πουθενά, αλλά ούτε καν φωνή δεν ακούει κανείς ούτε ήχος από τσοκάνι από πρόβατα ή γίδια δεν ακουρμένεται σ’ ολόκληρο το Πωγώνι, την Λάκκα Σούλι, την Κόνιτσα και γενικά στην Ήπειρο!

Η ΦΩΤΙΑ…
Ενοχλήθηκαν δήθεν απ’ αυτό που είπε ο Κυριάκος για την επιβολή των θέλω των λίγων επί των πολλών και πήραν φωτιά τα στελεχάτα της αντιπολίτευσης που πουλάνε όψιμη επαναστατικότητα. Αν ρωτήσει κανείς που ήταν όλοι αυτοί πριν 80 μέρες, η απάντηση είναι στην Βουλή και στα περίχωρά της. Απλά τώρα βγήκαν από τα γραφεία τους και φόρεσαν τα αμπέχωνα, φορτώθηκαν και τους γνωστούς ντροβάδες τους και νάτους τώρα να γυρίζουν ντουντουκάτοι στους δρόμους διαλαλώντας την πραμάτια τους που είναι «ένας στο χώμα χιλιάδες στον αγώνα»!

ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ…
Άλλο και τούτο πάλι. Αλβανός βουλευτής με ελληνικό όνομα ζήτησε από την Αλβανική κυβέρνηση ν’ απελευθερώσει την Κόνιτσα μέχρι τον Γράμμο το Πωγώνι που είναι… σκλαβωμένες περιοχές από τους Έλληνες! Που ήταν αυτό το μπουμπούκι όλα τα προηγούμενα χρόνια; Πόσο Ελληνικό ψωμί έφαγε αυτό το ζαγάρι για να ξεστομίζει τέτοιου είδους αξιώσεις μία περίοδο που η Αλβανία ονειρεύεται να μπει στην Ε.Ε.;

ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ!..
Αλβανός με πολύ πλούσιο ιστορικό στο «εμπόριο» «πατατών» από Λαζαράτι κι αλλαχού ο εν λόγω Αλβανός που ζήλεψε τα Ηπειρώτικα Βουνά και τους κάμπους και ζητά την απελευθέρωση της Κόνιτσας και του Καλπακίου! Είδατε πόση ζημιά κάνει όχι μόνο το «εμπόριο» αλλά και η χρήση;

Η ΕΙΚΟΝΑ…
Έγραψα Κόνιτσα και απλά σας μεταφέρω την εικόνα που παρουσιάζει η ακριτική αυτή περιοχή και που θέλει πολλή δουλειά για να βγει στο ξέφωτο της πολυπόθητης ανάπτυξης. Όταν η ελληνική πολιτεία αδιαφορεί παντελώς για τους ακρίτες, τότε παίρνουν θάρρος και αφορμή κάτι τέτοιοι πατριώτες Αλβανοί και ζητούν την απελευθέρωση της Κόνιτσας για να την… αναπτύξουν οι ίδιοι. Προφανώς ο κάμπος της Κόνιτσας είναι το δέλεαρ για τον εν λόγω Αλβανό για καλλιέργεια του «τρίφυλλου» αντί του τριφυλλιού και του καλαμποκιού.

Η ΕΚΠΟΜΠΗ…
Για την Κόνιτσα την σημερινή και του παρελθόντος θα μάθουμε μέσα από την τηλεοπτική εκπομπή ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΔΥΟ με τους Σπ. Θεμελή και Γ. Γιαννάκη στην ΒΗΜΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ. Μέσα από την εξομολόγηση του νέου Δημάρχου κ. Εξάρχου θα μάθουμε για την Κόνιτσα που παρέλαβε και την Κόνιτσα που ο ίδιος ονειρεύεται. Κατά την δική μας άποψη ο δήμαρχος έχει πολύ δουλειά και το καλό κουράγιο είναι λίγο για να τον εμψυχώσει!

Η ΝΕΑ «ΣΟΔΕΙΑ»!
Καινούργια «σοδειά» ναρκωτικών έπιασε η υπηρεσία Δίωξης Ιωαννίνων κι αυτό μέσα σε λίγες μέρες. Όχι πως και στο παρελθόν δεν συνέβαινε κάτι τέτοιο, αλλά μέσα σε λίγες μέρες η σοδειά ανέρχεται σε τόνους. Αυτό σημαίνει ότι η υπηρεσία δουλεύει καλύτερα ή οι διακινητές έχουν ξεσαλώσει και τα παίζουν όλα για όλα!

ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΥΝΟΡΑ!..
Είναι γνωστό ότι όταν πιάνονται κάποιες ποσότητες ναρκωτικών εκείνες που «χάνονται» είναι πολλαπλάσιες κι αυτό διότι τα σύνορα από Αλβανία είναι εντελώς ανοιχτά. Το ότι συλλαμβάνονται κακοποιοί και έμποροι οφείλεται στο υψηλό φιλότιμο ορισμένων ενστόλων που τιμούν και τον όρκο τους και την στολή τους.

Η ΠΙΣΤΩΣΗ…
Πάντως, τις δύο τελευταίες επιτυχίες της ΕΛΑΣ μπορεί να τις πιστώσει κανείς και στη νέα διεύθυνση της υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών στην οποία επανήλθε ο γνωστός αξιωματικός κ. Τσουμάνης κι’ αυτό και να λέγεται και να γράφεται. Δεν είναι της παρούσης να ρωτήσουμε γιατί είχε αρκετό καιρό μακριά απ’ αυτή την υπηρεσία ο εν λόγω αξιωματικός. Να τα λέμε και τα καλά όταν αυτά συμβαίνουν όπως κάνουμε και με τα στραβά που όταν τα επισημαίνουμε κάποιοι εκεί στο Μέγαρο πικραίνονται!

ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ…
Η στήλη το επαναλαμβάνει. Ένα ταξίδι και μία ταχύρυθμη εκπαίδευση στελεχών του Δήμου μας στον Δήμο Τρικαίων θα έχει πολλά οφέλη από τον τρόπο δουλειάς της εκεί Δημοτικής Αρχής που έχει κατατάξει τον Δήμο στους κορυφαίους της χώρας και όχι μόνο. Εκεί μπορούν να μάθουν πως λειτουργεί ένας σύγχρονος Δήμος κι όπως αυτό το επιβάλλει η εποχή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ Η ΧΑΡΗ…
Πόλη των γραμμάτων τα Ιωάννινα με το Πανεπιστήμιο και χιλιάδες νέους και είναι κρίμα να υστερεί σε σύγχρονες γνώσεις, κάτι που το κάνει με το παραπάνω ο Δήμος Τρικαίων. Μήπως τελικά άλλοι έχουν τ’ όνομα κι άλλοι τη χάρη; Κάτι πήγε να ξεκινήσει η Δημοτική Αρχή Ν. Γκόντα την δεκαετία του 2000 αλλά μετά ήρθε ο «προοδευτισμός» και τα σκλάβωσε όλα! Τώρα λυματολάσπη, αναθέσεις, σκουπίδια στην ημερησία διάταξη! Μπορεί να συνεχίσει η σημερινή Δ.Α. την προσπάθεια από κει που το άφησε ο κ. Γκόντας, ο οποίος συμμετέχει στο σχήμα και να ξαναπιάσουν το νήμα για να γίνουν τα Γιάννινα Τρίκαλα όσο κι’ αν αυτό ακούγεται παράξενο!

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΡΟΝΟ!
«Δεν θα είμαι υποψήφιος για την ΠΕΔ διότι δεν τα προλαβαίνω όλα,» δικαιολόγησε την απόφασή του να μην θέσει υποψηφιότητα ο Δήμαρχος Αρταίων Χρ. Τσιρογιάννης. Αν μ’ αυτή την δήλωση νομίζει ότι μας έπεισε, πλανάται πλάνην! Λίγες μέρες πριν ήξερε ότι έχει χρόνο και μπορεί να τα κάνει όλα και τώρα ξαφνικά δεν του περισσεύει. Αν υποψιαστώ ότι το έκανε μ’ εντολή άνωθεν για να ξαναγίνει πρόεδρος ο Γ. Λώλος θα επισκεφθώ το γιοφύρι της Άρτας για μία… βουτιά! Όπως αν υποψιαστώ ότι η Ν.Δ. επενδύει στον Λώλο, τότε η βουτιά θα γίνει στον ΟΛΗΓ Ηγουμενίτσας!

ΤΟ ΠΕΤΡΟΒΟΛΗΜΑ…
Το κεκτημένο δικαίωμα μέχρι την μόνιμη εγκατάσταση στον Κατσικά διεκδικούν οι πάσης φύσεως μουσαφιραίοι στον εκεί καταυλισμό και γι’ αυτό αντέδρασαν επαναστατικά όταν εκεί έφτασαν καμιά εκατοσταριά νέοι από την Μόρια! Άρχισαν τον πετροπόλεμο αρνούμενοι να τους δεχτούν και τα έβαλαν με την ΕΛΑΣ προς τους οποίους έριξαν τα πυρά με τις κοτρώνες! Ας τους μαζέψουν οι ΜΚΟ και τα υπόλοιπα μισθοδοτούμενα παιδιά και ας τους εξηγήσουν πως όπως βρήκαν κι όχι όπως ήξεραν: Μην εκμεταλλεύονται το συναίσθημα των Ελλήνων πολιτών που και τους σέβονται και τους βοηθούν να ξεπεράσουν τα προβλήματα τα μεταναστευτικά. Αν δεν τους αρέσει, πίσω από κει που ήλθαν. Φυσικά, αυτό δεν ισχύει για όλο τον κόσμο, αλλά για αυτούς που είναι τα ενεργούμενα των ΜΚΟ που όσο περισσότεροι έρχονται τόσο λιγότερα θα είναι τα κέρδη τους!

ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΟΛΗΓ!
Γυναίκα ανέλαβε το τιμόνι ΟΛΗΓ στην Ηγουμενίτσα κι αυτή είναι η δικηγόρος- περιφερειακή σύμβουλος, πρώην αντιδήμαρχος Ρεγγίνα Δηλαβέρη, η οποία αντικατέστησε τον Αντρέα Νταή, ο οποίος «κυβέρνησε» τα τελευταία 4 χρόνια. Πέρασε από πολλές φουρτούνες κι έχει πάρα πολλές μπροστά του το «καράβι» ΟΛΗΓ και το στοίχημα που μπήκε είναι αν μια γυναίκα μπορεί να το σύρει σε ήρεμα νερά, όταν είναι γνωστό ότι έχει δρομολογηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση η αξιοποίηση μέσω ξεπουλήματος παρά τ’ αύτα, καλά «λιμάνια» αγαπητή Ρεγγίνα!

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.