ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Η ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ...
Όχι πως δεν το ξέραμε, αλλά κρατούσαμε κάποιες επιφυλάξεις για την τακτική που θ’ ακολουθούσαν Μπέγκας – Καλογιάννη κατά την νέα θητεία στο Δημοτικό Συμβούλιο. Χέρι – χέρι προχθές το βράδυ Θωμάς Τατιάνα είπαν όχι στο μάζεμα των σκουπιδιών στο Δήμο θεωρώντας ότι πέτυχαν νίκη και χτύπημα στη νέα Δημοτική Αρχή!

ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!
Οι ίδιοι άνθρωποι που ήταν υπέρ της ιδιωτικής πρωτοβουλίας πριν τις εκλογές τώρα είναι κατά και το απέδειξαν κατά την προχθεσινή συζήτηση και κατά την ψηφοφορία όπου είπαν οχι στο μάζεμα των σκουπιδιών από ιδιώτες σε Ανατολή και Πέραμα, κάτι που υιοθετούσαν πλήρως όλα τα προηγούμενα χρόνια σε Μπιζάνι – Παμβώτιδα!

ΟΙ ΦΗΜΕΣ...
Τώρα αποδεικνύονται περίτρανα όσα λέγονταν κι’ ακούγονταν όλα τα προηγούμενα χρόνια περί σύμπλευσης Μπέγκα – Τατιάνας, σε όλα τα επίπεδα που έφτασαν σε σημείο να βγάζουν στα κάγκελα την ΝΔ σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο.

Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ...
Να μη μαζευτούν τα σκουπίδια στην Ανατολή και στο Πέραμα όπως μαζεύονται εδώ και μία δεκαετία σε Παμβώτιδα και Μπιζάνι ψήφισαν Τατιάνα – Β. Κοσμάς, ενώ σε αντίθετη γραμμή κινήθηκε ο δικός της σύμβουλος Φίλιππας Ευαγγγέλου, ο οποίος, σκεφτόμενος συνετά, είπε ναι στην αποκομιδή πρώτα και στην συνεργασία Δήμου – Ιδιωτών, κάτι που ενδεχομένως να δρομολογήσει εξελίξεις.

ΟΙ ΕΥΛΟΓΙΕΣ...
Να φανταστείτε ότι η κ. Καλογιάννη είναι εκείνη που πρώτη ευλόγησε τα ΣΔΙΤ στο εργοστάσιο ανακύκλωσης στο Ελευθεροχώρι και που γι’ αυτό το έργο πήρε τα εύσημα προεκλογικά από τον ίδιο τον Μητσοτάκη. Με την προχθεσινή της στάση στο Δημοτικό Συμβούλιο «έφτυσε» και την ΝΔ και τις αρχές και τις ιδέες του ίδιου του Πρωθυπουργού που αναγκάστηκε να ενδώσει στις πιέσεις πανταχόθεν και να της δώσει στήριξη τον περασμένο Μάιο. Ευτυχώς δεν τσίμπησαν οι Γιαννιώτες και κατέταξαν με 19% ποσοστό, κάτι που συνέβη πρώτη φόρα από το 1974 και δώθε!

Η ΕΙΚΟΝΑ...
Ευτυχώς τηλεοπτικά κανάλια κατέγραψαν και έδειξαν την πολύωρη συζήτηση και είχαν την ευκαιρία να πληροφορηθούν οι πολίτες για το ποιοί ενδιαφέρονται για το Δήμο και ποιοί οδηγούνται από αλλότριες σκέψεις για να φανούν αρεστοί και χρήσιμοι στα Γιάννινα! Άλλωστε, η τρίμηνη συζήτηση Μπέγκα – Καλογιάννη με Ελισάφ ήταν... στάχτη στα μάτια του κόσμου για να τηρηθούν τα προσχήματα. Ουδέποτε σκέφτηκαν να συνεργαστούν ως δημοτική αρχή, αφού είχαν αποφασίσει να συνεργαστούν ως αντιπολίτευση κι’ αυτό το απέδειξαν με το καλημέρα!

ΤΑ ΠΡΩΤΟΒΡΟΧΙΑ...
Με τα πρωτοβρόχια νάτοι και οι δημοκράτες προοδευτικοί να κάνουν πρόβες επανάστασης ενάντια στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία... καταπατά κατάφορα τα δικαιώματα των εργαζομένων! Βγήκαν στους δρόμους με πλακάτ και ντουντούνες αλλαλάζοντας για το «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη». Μεταξύ των εργατών που ζητούσαν τα δίκια του εργάτη στην πρώτη γραμμή είδαμε τον μέχρι προ 80 ημερών υπουργό οικονομικών. Ευκλ. Τσακαλώτο και την φιλόξενη λαθρομεταναστών κυρά Τασία! Η δεύτερη προφανώς... γκάριζε για το δίκιο της διορισμένης επί ΝΔ κόρης της και επί των ημερών της αποσπασμένης στη Βουλή!

ΑΣΚΗΣΕΙΣ...
Ασκήσεις επαναστατικής πολιτικής οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ υποστηριζόμενοι πάντοτε από τους «γενίτσαρους» του πράσινου ήλιου που ποτέ δεν συγχώρησαν την απόφαση του ελληνικού λαού να τους αφαιρέσει την εξουσία στις 7 Ιουλίου 2019. Δεν μπορούν να το χωνέψουν και νάτοι τώρα να ξαναφορούν τους ντορβάδες στους ώμους, να παίρνουν το ύφος του αδικημένου και να περιδιαβάζουν φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στη φτώχια και την ανέχεια!

Ο ΣΥΡΦΕΤΟΣ...
Οι πρώην δυνάστες ντύθηκαν... δυναστευόμενοι και με παλιές μεθόδους και τακτικές προσπαθούν να πείσουν το πόπολο ότι επί «δεξιάς»θα έλθει η καταστροφή και ο όλεθρος. Ποιάς δεξιάς; Λέμε τώρα ότι έτσι συμφέρει αυτόν τον συρφετό να υποστηρίζει για να δικαιολογείται ο ξεσηκωμός τους, ο οποίος δεν ήταν ούτε για τα... πανηγύρια!

ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ...
Διαστάσεις αρχίζει να παίρνει η υπόθεση ελληνοποιήσεων και οι αφειδώς εκχωρήσεις ΑΜΚΑ σε πρόσωπα άγνωστα αλλά εκλογικά χρήσιμα στην περιοχή Θεσπρωτίας κι’ όχι μόνο. Η στήλη είχε μπει στα χνάρια του συστήματος που λειτουργούσε στην Θεσπρωτία μέχρι που κάποια στιγμή μπήκε φρέσκο όταν διαπιστώθηκε ότι κάτι σάπιο γίνεται στο βασίλειο της Δανιμαρκίας.

ΟΙ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ...
Άτομα εντελώς άγνωστα πολλές φορές αλλά με βεβαιώσεις αρχών κατάφερναν να γίνονται κάτοχοι ΑΜΚΑ με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό για τους ίδιους και την ελληνική πολιτεία. Εκείνο όμως που είναι βέβαιο, είναι πως αυτοί γίνονταν, εκτός των άλλων επιδοματούχοι και πολιτικοί πελάτες στην αυτοδιοίκηση!

Ο ΦΑΚΕΛΛΟΣ...
Χάθηκε ένας φάκελλος που είχε τέτοιες εκρεμμότητες και που κρατούνταν στους αφύλλακτους χώρους του αρμόδιου γραφείου κι ενώ την καταγγελία της απώλειας την έκανε η προϊσταμένη, η Δημοτική Αρχή του Δήμου Ηγουμενίτσας αντί ν’ απολογηθεί, βγήκε σε αντεπίθεση εναντίον του εαυτού της δίνοντας έτσι τροφή στους συνδικαλισταράδες της περιοχής να κάνουν πλιάτσικο προς πάσαν κατεύθυνση!

ΠΟΛΥ ΔΡΟΜΟΣ...
Έχει πολύ «ψωμί» και πολύ δρόμο η υπόθεση «ελληνοποίηση» μέσω και της χορήγησης ΑΜΚΑ από διάφορες υπηρεσίες, που αν θελήσει η πολιτεία να ρίξει φως, θα βγάλει λαβράκια! Περί τις 5.000 άτομα φαίνεται να ζουν στον Νομό Θεσπρωτίας, από τα οποία πολλά είναι εκείνα που βρήκαν φως και μπήκαν και «τρύπες» και τρύπησαν. Το ποιός οφελείται και με ποιόν τρόπο είναι ερευνητέον. Το ποιός είναι νόμιμος και ποιος παράνομος κι’ αυτό είναι ερευνητέο.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ...
Τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας μετά την αποκάλυψη από την προϊσταμένη ΚΕΠ του Δήμου Ηγουμενίτσας αποδεικνύουν περίτρανα το πως χειρίζονταν η αυτοδιοίκηση και γενικά η πολιτεία την επιχείρηση των Ελληνοποιήσεων. Οι εντολές άνωθεν ήταν τέτοιες που δεν ξεκαθάριζαν ποια Ελληνοποίηση ήταν νόμιμη και ποιά παράνομη. Στην περίπτωση της Θεσπρωτίας, στην ημερησία διάταξη ήταν οι Ελληνοποιήσεις των περιβόητων τσάμηδων οι οποίοι έβρισκαν καταφύγιο στην Ελλάδα και κάνουν χρυσές δουλειές. Ανάλογη «περιποίηση» είχαν και οι Αλβανοί!

ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ...
Τώρα στο Δήμο Ηγ/τσας ασχολούνται με το δέντρο κι όχι με το δάσος. Ασχολούνται με το αν είχαν το δικαίωμα στο ΚΕΠ να κρατούν φακέλους με στοιχεία δικαιούχων ΑΜΚΑ κι’ όχι με το πως και ποιοί εξαφάνισαν τον φάκελο και κυρίως μετά τα όσα η στήλη είχε αποκαλύψει πριν τις εκλογές. Ο γενικός γραμματέας του Δήμου διέταξε ΕΔΕ τώρα για τον χαμένο φάκελο και γιατί αυτός κρατούνταν και ποτέ δεν συγκινήθηκε για το πως και από ποιους υπογράφονταν οι βεβαιώσεις νομίμου και μονίμου κατοικίας στους Ελληνοποιηθέντες μέσω και από την έκδοση ΑΜΚΑ.

Η ΤΑΞΗ...
Είπαμε, έχει πολύ δρόμο όλο αυτό το καλοστημένο σκηνικό, που αν θελήσει να βάλει τάξη το κράτος, θα χρειαστεί πολύ δουλειά και κάποιοι πρέπει ν’ απολογηθούν κι αυτοί έχουν ονοματεπώνυμο και μάλιστα κατέχουν θέσεις σε αυτοδιοίκηση και πολιτεία. Είναι εκείνοι που κατέβαζαν στρατιές ψηφοφόρων για ν’ ανταποδώσουν την εξυπηρέτηση στις διάφορες εκλογές.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ!
Η στήλη είναι εδώ και παρακολουθεί τα δρώμενα στον γειτονικό νομό που δεν είναι ο μόνος που εκμεταλλεύτηκε κενά νόμου. Και στα Γιάννινα έχουν γίνει τέτοια σκηνικά και ιδίως σε παραμεθόριες περιοχές. Γι’ αυτό σας λέω: Αν κινηθεί η πολιτεία θα μάθουμε πολύ γρήγορα πόσοι «εισαγόμενοι» νομιμοποιηθέντες «ελληναράδες» έχουν μετατραπεί σε επιδοματούχους και συ Ελληναρά σκάσε και πλήρωνε!

ΟΙ ΜΟΥΡΕΣ...
Πρώτες μούρες στην απεργία την προχθεσινή ο Τσακαλώτος, η διορισμένη από την ΝΔ στην ΕΡΤ βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία, καθώς και η πρώην υπουργός Μακεδονίας – Θράκης και η ομπρελοκρατούσα στον όλεθρο στο Μάτι! Όλη αυτή η παρέα μαζί μ’ ένα μικρό ασκέρι, έβαλαν μπροστά τις παλιές συνήθειες σε νέους καιρούς και μετά το μούτζωμα που έφαγαν πριν από 80 μέρες!

Η ΔΟΥΡΟΥ...
Πρώτη μούρη στην τηλεόραση και 25 μέρες μετά την απώλεια της εξουσίας η πρώην περιφερειάρχης Ρένα Δούρου που ζήτησε να διακοπεί η παραμονή αυτής της Κυβέρνησης στην εξουσία! Ποιά; Η Ρένα της φωτιάς και των 102 θανάτων στο Μάτι!Αυτή η Ρένα σηκώνει την σημαία της επανάστασης για να ξαναλάβει εκείνη και η παρέα της την διακυβέρνηση για ν’ αποκάψουν όχι το Μάτι, όχι την Αττική, αλλά ολόκληρη τη χώρα!

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.