ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΧΩΡΙΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ...
Πάρκινγκ έχουμε στο «Χατζηκώστα» αλλά δεν πειράζει καθόλου που δεν έχει γιατρούς! Δεν το λέω εγώ, αλλά οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο που καταγγέλουν την Διοίκηση, το Υπουργείο και την Πολιτεία για την μη κανονική λειτουργία της Καρδιολογικής Κλινικής, όπου η έλλειψη γιατρών είναι τέτοια που δεν επιτρέπει την αντιμετώπιση περιστατικών!

ΟΙ ΦΑΝΦΑΡΕΣ
Είπαμε όμως ότι έκανε πάρκινγκ ο Διοικητής κ. Καρβούνης που τόσο φανφαρώνικα εγκαινίασε προ ολίγων ημερών, με τη διαφορά ότι ξέχασαν να φωτίσουν το... αριστούργημα! Αυτό σημαίνει ότι αν βρουν χρήματα θα αρχίσουν το ξήλωμα για να περάσουν τα καλώδια και να βάλουν προβολείς για να μη πνίγονται στο σκοτάδι! Όταν βρεθούν λεφτά για φωτισμό κι όταν τον τοποθετήσουν θα ξανακάνει εγκαίνια ο κ. Καρβούνης, αν βέβαια εξακολουθεί να υπηρετεί στη θέση του Διοικητή. Λέω αν εξακολουθεί να υπάρχει, διότι είναι μακριά η ουρά υποψηφίων που περιμένουν την αξιοποίησή τους!

❁ ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ;
Αν δεν κατάλαβαν καλά, εκεί στην αντιπολίτευση, ο λαός στις 7 Ιουλίου έδωσε εντολή διακυβέρνησης της χώρας σε άλλη κυβέρνηση, οπότε οι ρόλοι άλλαξαν. Οι Έλληνες αποφάσισαν να αναθέσουν στον Κυριάκο Μητσοτάκη την θέση του Πρωθυπουργού κι εκείνος με την σειρά του επέλεξε τους συνεργάτες του με τους οποίους θα εφαρμόσει το πρόγραμμα το οποίο είχε υποσχεθεί προεκλογικά. Το επαναλαμβάνω: Όσο πιο νωρίς καταλάβουν οι Πολάκηδες ότι το «αποφασίζουμε και διατάσσουμε» τέλειωσε πριν ένα μήνα, τόσο καλύτερα για τους ίδιους και για τον αντιπολιτευτικό ρόλο που τους ανέθεσαν οι Έλληνες...

■ ΕΝΟΧΛΕΙΤΑΙ...
Είναι ολοφάνερο πως η αντιπολίτευση ενοχλείται από την ταχύτητα με την οποία κινείται η κυβέρνηση, σε σχέση με όλα όσα έκανε ή μάλλον δεν έκανε εκείνη τα χρόνια της συνύπαρξης και συνεύρεσης με τον γνωστό Πάνο Καμμένο και εκείνο που ακόμη ενοχλεί είναι πως αυτό γίνεται αντιληπτό από τους Έλληνες πολίτες, όχι μόνο όσους ψήφισαν Ν.Δ. αλλά και από εκείνους που ψήφισαν άλλα κόμματα.

❖ Η ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ
Θα πρέπει να προσαρμοστεί ο Αλέξης Τσίπρας κι όλος ο ΣΥΡΙΖΑ στα νέα δεδομένα και πάνω σ’ αυτά ν’ ασκήσει τον αντιπολιτευτικό του ρόλο. Τα επαναστατικά κόλπα της προ του 2015 εποχής είναι ξεπερασμένα και δεν πιάνουν αυτόν τον καιρό. Ο κόσμος αποφάσισε αλλαγή, πάει και τελείωσε. Αν έλθει το πλήρωμα του χρόνου κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε καλή κατάσταση και αν η Ν.Δ. δεν έχει επιτελέσει όλα όσα υποσχέθηκε, τότε εδώ θα είναι ο λαός για να ξαναποφασίσει για την τύχη του. Ως τότε, καλό κουράγιο, που είχε πει ένας Ευρωπαίος αξιωματούχος όταν μπαίναμε στα Μνημόνια το 2011, επί πρωθυπουργίας Γιωργάκη!

❁ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΧΑΜΠΑΡΙ
Έγραψα Γιωργάκη και το εννοώ, όταν τον είδα στην Βουλή να μην έχει πάρει χαμπάρι ότι οι σύντροφοί του του ΚΙΝΑΛ είχαν εξαφανιστεί επαναστατώντας εναντίον του Βρούτση που έφερε εκτάκτως τροπολογίες. Μόνος κι έρημος ο Γιώργος ζητάει να πάρει τον λόγο για να πει κάποια ακαταλαβίστικα πράγματα και ζήσαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα.

■ ΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ
Από αρχηγός κόμματος έγινε για λίγο υπουργός και μόλις προχθές προσλήφθηκε ως μετακλητός στον ΣΥΡΙΖΑ για να προσποριστεί ο άνθρωπος. Πρόκειται για τον Θεοχαρόπουλο της ΔΗΜΑΡ ο οποίος πριν λίγο καιρό ξόρκιζε τον ΣΥΡΙΖΑ για να πέσει στην αγκαλιά του στη συνέχεια και από κει που θα έσωζε την χώρα τελικά ο σώζων εαυτόν... Λίγο πριν είχε τακτοποιήσει την σύζυγό του κι αυτό εντελώς συμπτωματικά.

❖ ΟΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ...
Στην Ισπανία για διακοπές ο πρώην πρωθυπουργός, μακριά από ελληνικά μάτια. Αν έχει κότερο και στην Ισπανία η Παναγοπούλου δεν το γνωρίζω, θα σας γελάσω. Σε αντίθεση με τον Κυριάκο που προτίμησε την πατρίδα του τα Χανιά ανάμεσα στο πλήθος! Θα μου πείτε, αυτή η κίνηση του Κυριάκου μπορεί να έχει λαϊκίστικο χαρακτήρα, αλλά είναι μια πραγματικότητα. Ας το κάνει και ο Αλέξης με την Περιστέρα κι ας κτυπήσει ένα Αθαμάνιο να χορέψει κι ένα καγκελάρι μωρ’ αδερφέ μου!

❁ ΣΤΟ ΒΗΜΑ
Ψηφίστηκαν σοβαρά νομοσχέδια που είχε φέρει η κυβέρνηση και μάλιστα στον πρώτο μήνα της ζωής της. Ήταν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να εξασκηθούν στον πολιτικό λόγο και οι νέοι βουλευτές όλων των κομμάτων. Εκεί ανάμεσα στους νέους είδαμε και την δική μας Μαρία - Αλεξάνδρα Κεφάλα, η οποία πήρε το βάπτισμα του πυρός και άφησε καλές εντυπώσεις από τον πολιτικό της λόγο και ιδιαίτερα από τον τρόπο που χειρίστηκε το άσυλο των πανεπιστημίων. «Θέλουμε άσυλο στους χώρους των πανεπιστημίων για να λειτουργήσουν και να διακινούνται ελεύθερα οι ιδέες» ήταν η τοποθέτηση της νεαρής βουλευτή Ιωαννίνων, η οποία κατέπληξε πολύ κόσμο από την επιτυχία της. Καλός και ο Γ. Αμυράς, ο οποίος έπαιζε σε γνωστό γήπεδο. Άψογος ο Κ. Τασούλας στον νέο του ρόλο!

■ ΟΙ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ
Ακόμη πιο σκληρός έγινε προχθές ο Αλέκος Καχριμάνης με τους Δημάρχους της Ηπείρου, που δεν εννοούν να συμμορφωθούν ως προς τας υποδείξεις και να μεταφέρουν τα σκουπίδια στο εργοστάσιο ανακύκλωσης στο Ελευθεροχώρι. Θα σας πάρει και θα σας σηκώσει τους διεμήνυσε και δεν εννοεί να τους αφήσει σε χλωρό κλαρί. Αν αυτοί δεν συμμορφωθούν, τότε δεν γλυτώνουμε τα σκουπίδια από Κέρκυρα και Λευκάδα, αφήνουν να εννοηθεί κάποιοι κύκλοι της Περιφέρειας. Επ’ ευκαιρία να ρωτήσω αν έχει απεμπλακεί η, για λίγες μέρες ακόμη, Αντιπεριφερειάρχης κ. Τατιάνα Καλογιάννη από τη λειτουργία του εργοστασίου, κάτι που λειτούργησε ως το μεγάλο της ατού προεκλογικά. Σας θυμίζω τις βόλτες που έκοβε με την Μ. Σπυράκη...

❖ ΠΥΡΙΚΑΥΣΤΕΣ ΑΗΔΙΕΣ
Ζουράρις, πυρίκαυστος ντενεκές της αριστεράς που κάποτε ασπάστηκε την δεξιά της δεξιάς για ν’ ανεβαίνει στο βήμα της Βουλής για... ξεκαύλωμα. Αυτό το τέρας της γνώσης ανέβηκε στο βήμα της Βουλής για να μας πρήξει τα μέζεα για μίαν εισέτι φορά παριστάνοντας τον προστάτη της ισονομίας και της ισοπολιτείας, έτσι όπως αυτή πρωτοεφαρμόστηκε την εποχή του Περικλέους, του Θουκιδίδη, του Αριστοτέλη...

❁ ΓΙΑΛΑΤΖΙ ΛΕΒΕΝΤΗΣ
Τι ακριβώς ήθελε να πει ο παριστάνων τον λεβέντη Ζουράρις με όσα αηδιαστικά είπε στη Βουλή στην οποία δεν φτάνει που προσέρχεται εντελώς λέτσος, αλλά μετατρέπεται σ’ ένα σκέτο υβριστή ολόκληρης της κοινωνίας η οποία μάλιστα αυτή την αηδιαστική συμπεριφορά την επιβράβευσε με 15.000 ψήφους! Η καρδιά της Μακεδονίας, η Θεσσαλονίκη, επιβράβευσε αυτόν που έγραψε στα μέζεά του κάθε πατριωτική φωνή και υπέγραψε την κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών! Αυτόν που χάριζε νησιά του Αιγαίου στους Τούρκους λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αν χάσουμε και μερικά νησιά δεν τρέχει και τίποτα...

■ Ο ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΑΣ
Κι όμως αυτός ο κατά δήλωσή του Μακεδόνας υπερπατριώτης συμπορεύτηκε επί 4,5 χρόνια με την «αριστερά» και ήταν απ’ αυτούς τους Μακεδόνες που υπέγραψε φαρδιά - πλατιά το ξεπούλημα της Μακεδονίας! Χαλές ο στόμας του στο δημόσιο βίο του, απόπατος στο βήμα της Βουλής. 15.000 Θεσσαλονικείς βρήκαν σπουδαία όλα όσα λέει και κάνει και του εμπιστεύτηκαν την τύχη της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας για να συνεχίσει τις πυρίκαυστες μα...κίες που ξεστομίζει!

❖ Η ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑ
Για κύμα αισχροκέρδειας και απόκρυψη γίνεται λόγος το τελευταίο διάστημα και κάποιοι εφοριακοί πέφτουν θύματα στην άσκηση των καθηκόντων τους. Δυστυχώς η κρίση της οικονομίας έχει οδηγήσει τους επιχειρηματίες να εφευρίσκουν τρόπους για την αποφυγή της φορολογίας, οπότε το «κλέψιμο» γίνεται δυσθεόρατο κι αυτό το βλέπουμε στις καθημερινές συναλλαγές. Όμως για να γίνει αυτή η «κλοπή» υπάρχει συναίνεση από δύο πλευρές. Σου κάνουν έκπτωση δεν σου δίνουν απόδειξη είναι η συνηθισμένη τακτική κι ο χορός καλά κρατεί.

❁ ΟΙ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΙ
Αυτόν τον καιρό στο επίκεντρο βρίσκονται τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος κυρίως σε τουριστικές περιοχές όπου εκεί διαδραματίζονται και τα γεγονότα ξυλοδαρμού εφοριακών. Κάποτε λίγο έλειψε να υποστώ ο ίδιος τον τσαμπουκά ταβερνιάρη στη Βασιλική Λευκάδας, ο οποίος ακούσατε - ακούσατε διπλασίασε το ποσό του φαγητού που καταναλώσαμε. Όταν ζήτησα εξηγήσεις μου δικαιολογήθηκε ότι έκοβε δέκα - δέκα ευρώ για να μη γίνονται λάθη. Το χειρότερο ήταν όταν πήγα στο Αστυνομικό Τμήμα για διαμαρτυρία κι εκεί συνάντησα τοίχο από τον ίδιο τον Διοικητή, ο οποίος μου δικαιολογήθηκε ότι δεν μπορεί να καταγράψει συμβάν διότι το χειμώνα με ποιον θα κάνει παρέα! Απευθύνθηκα στο Υπουργείο Οικονομικών για να πάρω την απάντηση ότι και ο Υπουργός είχε πέσει θύμα τέτοιων επαγγελματιών. Και μετά ήλθαν τα μνημόνια...

■ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ;
Επ’ ευκαιρία να ρωτήσω αρμόδιους που έχουν την ευθύνη λειτουργίας λαϊκών αγορών, αλήθεια έχει πατήσει ποτέ πόδι φορολογούσας αρχής να διαπιστώσουν αν έστω κι ένας από τους λαϊκατζήδες κόβει απόδειξη, διότι μονίμως οι μηχανές αρνούνται να προσφέρουν τέτοια υπηρεσία; Έτσι απλά το αναφέρω. Αν καλά γνωρίζω την οργάνωση και ευθύνη λειτουργίας έκδοσης αδειών την έχει αρμόδια υπηρεσία του Δήμου! Άραγε έχει πέσει στην αντίληψη του αρμοδίου λαϊκών ότι οι μηχανές είναι για ομορφιά!

❖ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ
Τον Κώστα Ζούλα υπεύθυνο Τύπου της Ν.Δ. στο πλευρό του Κυριάκου πρότεινε ο Πρωθυπουργός για Πρόεδρο της ΕΡΤ και τον Γιαννιώτη, από Κρυόβρυση, Γιώργο Γκαμπρίτσο για Διευθύνοντα Σύμβουλο. Τη θέση του Κώστα Ζούλα πήρε ο Τσιόδρας του «Ποταμιού», ο οποίος είχε «αποπλεύσει» νωρίς και έβαλε υποψηφιότητα με την Ν.Δ. στις περασμένες εκλογές. Τα βλέπει αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ και του ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι. Μάλιστα έκανε λόγο για κομματικές επιλογές της κυβέρνησης για ν’ αλωθεί η ενημέρωση! Ποιος τα λέει αυτά; Εκείνοι που επί 4,5 χρόνια έκαναν ενημέρωση με Ακριβοπούλου - Καψιώχα - Γιάμαλη! Μάλιστα εκείνος ο Καψιώχας το τι σκουσμό και οδυρμό ρίχνει τον τελευταίο μήνα δεν περιγράφεται...

Η ΠΑΝΑΓΙΑ!
Η Πασχαλιά του Καλοκαιριού γιορτάζεται αύριο και η γιορτή της Παναγίας γιορτάζεται δεόντως σε όλες τις γωνιές της χώρας. Ο 15Αύγουστος φέρνει κοντά τους Έλληνες, οι οποίοι βρίσκουν την ευκαιρία για μια κοσμαντάμωση. Παντού πανηγύρια και γλεντοκόπια έστω κι αν βρισκόμαστε σε δύσκολες οικονομικά συνθήκες. Ο Έλληνας θα κάνει το κουμάντο του και θα ξεκλέψει λίγες μέρες είτε για θάλασσα είτε για χωριό. Χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο!

 

Kαι για την αντιγραφή:

Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.