ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΗ!..
Δυστυχώς, όλα τα προηγούμενα χρόνια και μέχρι αυτή τη στιγμή έμεινε απροστάτευτη η Ελληνική κτηνοτροφία και οι επιτήδειοι κάνουν χρυσές δουλειές. Η εισαγωγή Βουλγάρικου γάλακτος και όχι μόνο, δημιουργεί ανισότητες στην Ελληνική αγορά, με αποτέλεσμα η ελληνική κτηνοτροφία να μαραζώνει και αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, θα σβήσει.

ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ!
Μαθαίνω δε ότι η υπόθεση ΔΙΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ που σέρνεται εδώ και αρκετά χρόνια δεν προχωράει και ότι κάποιοι λένε «φτου κι απο την αρχή». Έχει ενημερωθεί ο ίδιος ο Πρωθυπουργός για αυτή την καθυστέρηση και έχει δώσει εντολή στον Βορίδη να τρέξει και να καλύψει τα κενά που έχουν δημιουργηθεί. Άλλωστε, ο υπογράφων στην συνέντευξη τύπου του Κυριάκου πέρυσι στη ΔΕΘ, είχε θέσει το θέμα ΔΙΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ και εκείνος δεσμεύτηκε να δώσει λύση. Ιδού λοιπόν σαν Πρωθυπουργός να υλοποιήσει την δέσμευσή του και να προστατέψει τον κόπο και τον μόχθο του Έλληνα κτηνοτρόφου, με τον οποίο παίζουν σήμερα αρκετές εταιρίες γάλακτος, οι οποίες βαπτίζουν το γάλα εισαγωγής ελληνικό και παράγουν προϊόντα ΠΟΠ με χαμηλή τιμή πρώτης ύλης αλλά με ανταγωνιστική τιμή με εκείνη των μη παρανομούντων!

❁ ΔΕΝ ΠΡΟΚΑΝΕ!
Δεν προκάναμε, μωρ’ μάνα μου! Έπεσε η κυβέρνηση και δεν προκάναμε να φέρουμε τον νόμο προς ψήφιση που είχαμε ετοιμάσει και ο οποίος θα διόρθωνε τον νόμο Κατρούγκαλου που θα ρύθμιζε το ταβάνι των συντάξεων έτσι ώστε να μην παίρνει η χήρα 78 ευρώ και η συμβολαιογράφος 24.000 Ευρώ! Ταδε έφη η Έφη Αχτσιόγλου, πρώην Υπουργός Εργασίας του Τσίπρα και σύντροφος του Τζανακόπουλου που καθησύχαζε τον Αλέξη λέγοντάς του ότι ούτε μία στο εκατομμύριο δεν θα κέρδιζε η ΝΔ τις εκλογές!

■ ΤΟΥΣ ΞΕΣΚΕΠΑΣΕ!
Τους ξεσκέπασε ο Βρούτσης όλους εκείνους που, ενώ πουλούσαν ψυχοπονισμό στους φτωχούς, από την άλλη έδιναν συντάξεις 24.000 Ευρώ το μήνα! Ποιός; Ο Βρούτσης, ο οποίος επί δικής του προηγούμενης θητείας στο ίδιο υπουργείο δεν θα λέγαμε ότι ήταν και πολύ απλοχέρης στις συντάξεις, αλλά όxι και 6.000, 10.000, 14.000 ...24.000 Ευρώ το μήνα! Με ποιούς; Με τους Αριστερούς που όλα θα τ’ άλλαζαν υπέρ των φτωχών.

❖ ΟΙ... ΦΤΩΧΟΥΛΗΔΕΣ!
Αμ οι άλλοι! Ζευγάρι εφοριακών δήλωναν πεντάφτωχοι, είχαν μπει σε κοινωνικό τιμολογιο για να συντηρήσουν την 600 μ2 βίλα τους και την πισίνα Ολυμπιακών διαστάσεων κάπου εκεί στα φτωχά προάστια των Αθηνών! Εκεί που η φτώχεια και η ανέχεια έχει χτυπήσει ακόμη και τους εφοπλιστές! Και η ΔΕΗ των Φωτοπουλαίων κοιμόταν τον ύπνο του δικαίου και κατέβαζε διακόπτες σε επιδοματούχους νεοέλληνες!

❁ ΤΙ ΖΟΥΜΕ;
Θεέ μου, τι ζήσαμε τα τελευταία χρόνια και τι έχουν να δουν τα μάτια μας τον επόμενο καιρό όσο η σημερινή κυβέρνηση θα θελήσει να κάνει αποκαλυπτήρια. Εμείς γράφαμε και ξαναγράφαμε ότι όταν απελευθερωθεί ο τόπος από την ψευτοαριστερά όλοι θα αναρωτιούνται πόσο μ...κες είμασταν που τους ανεχθήκαμε! Σιγά – σιγά αυτό συμβαίνει αυτή τη στιγμή.

■ Η ΑΣΘΕΝΕΙΑ...
Έπρεπε ετούτος ο λαός να περάσει την «ασθένεια» της αριστεράς για να έχει μέτρο σύγκρισης με ό,τι άλλο είχε ζήσει στο παρελθόν. Αυτή η απομυθοποίηση άργησε να έλθει και τώρα μπορεί κανείς ν’ αντιληφθεί πώς η μανία, των αριστερών από την δεκαετία του 40 ήταν πως θα εξουσιάσει τον τόπο και αυτό το επιχείρησε πολλές φορές και με όπλα. Ήρθε όμως η στιγμή που δεν απομυθοποιήθηκε αλλά εξευτελίστηκε και τώρα απορούν όλοι όσοι συνέπραξαν σ’ αυτόν τον τσαρλατανισμό πως τους ξέφυγε από τα χέρια η εξουσία!

❖ ΚΑΙ ΚΛΑΑΑΜΑΑΑ!
Ήθελε να κλείσει κόσμο φυλακή ο Πολάκης για να πάρει την εξουσία και τώρα που έρχεται η ώρα να απολογηθεί για τα δικά του αμαρτήματα το χει ρίξει στο κλάμα και στο μοιρολόγι ενθυμούμενος ότι κάποτε έκανε τον Υπουργό και έβαζε 8 οργιές στη γη τους δημοσιογράφους που είχαν το θράσσος να του διακωμωδίσουν την άσκηση πολιτικής. Νόμιζε αυτός και η παρέα του ότι θα γίνονταν καθεστώς όπως το παλιό της Σοβιετίας, του οποίου ήταν θαυμαστής τον καιρό που υπηρετούσε στην ΚΝΕ!

❁ Η ΔΩΔΩΝΗ...
Σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν την κτηνοτροφία και κυρίως όσα έχουν να κάνουν με την δράση και την πορεία της ΔΩΔΩΝΗΣ περιστράφηκε η συζήτηση που είχαμε την προηγούμενη εβδομάδα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας TOM SEEPERS. Μια κουβέντα που ξεκαθάριζε πολλά ζητήματα γύρω από την υπόθεση γάλα και φέτα και κτηνοτρόφοι.

■ ΒΑΘΥΣ ΓΝΩΣΤΗΣ!..
Ο TOM SEEPERS έδειξε να γνωρίζει και την πιο μικρή λεπτομέρεια, όχι μόνο για την γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ, αλλά και για ό,τι αφορά αυτή τη στιγμή την πορεία της οικονομίας της χώρας, για την οποία είπε πως αυτή τη στιγμή ανοίγονται πολλές ευκαιρίες επενδύσεων και μπορούν να ελπίζουν σ’ ένα καλύτερο μέλλον όσοι το τολμήσουν.

❖ ΟΙ ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΙ…
Όπως είπε, καταβάλλονται προσπάθειες να προστατευτεί το Ελληνικό γάλα και το Ηπειρώτικο από τις επιθέσεις που γίνονται από εκείνους που εισάγουν γάλα και φτιάχνουν προϊόντα ΠΟΠ ανταγωνιζόμενοι όλους όσους τηρούν την νομιμότητα και την υπευθυνότητα έναντι των αφθαιρεσιών των επιτηδείων.

❁ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ…
Θα προστατέψουμε τον Έλληνα κτηνοτρόφο και θα τηρήσουμε τις υψηλότερες τιμές αγοράς γάλακτος, μας είπε ο κ. Seepers, ο οποίος ανέλυσε διεξοδικά τις σχέσεις που έχουν δημιουργηθεί ανάμεσα στον κτηνοτρόφο και την επιχείρηση, η οποία από το 2012 και ύστερα έχει αλλάξει ριζικά. Πλέον το προϊόν ελέγχεται από την διατροφή και την υγεία του ζώου. Τίποτα δεν γίνεται μόνο του και όλα γίνονται υπό την καθοδήγηση επιστημόνων που έχουν στη διάθεσή τους οι κτηνοτρόφοι μας σημείωσε.

■ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ!
Καμία σχέση δεν έχει η σημερινή ΔΩΔΩΝΗ μ’ εκείνη που παραλάβαμε το 2012. Η σημερινή είναι μια σύγχρονη επιχείρηση και έχουν αλλάξει όλα. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι σήμερα τα προϊόντα της εξάγονται σε 50 χώρες κι’ αυτό μας φορτώνει περισσότερες ευθύνες, σημείωσε ο κ. Seepers και κάλσε κι άλλες επιχειρήσεις να μιμηθούν την ΔΩΔΩΝΗ σ’ όλους τους τομείς. Είπε κι άλλα πολλά και πολύ ενδιαφέροντα ο δ/νων σύμβουλος, για να φτάσει στο σημείο ν’ ανακοινώσει άλλες 50 προσλήψεις προσωπικού σε πολλούς τομείς, οι οποίοι θα καλύψουν θέσεις που γέννησε η ανάγκη της θετικής πορείας της επιχείρησης. Σύνολο 179 οι νέες θέσεις που προστέθηκαν από το 2012 μέχρι σήμερα.

❖ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ...
Θυμάμαι τον πόλεμο που είχαν στήσει όλοι οι «επαναστάτες» της εποχής επειδή περνούσε η ΔΩΔΩΝΗ από ένα ξεπερασμένο καθεστώς συνεταιριστικού περιεχομένου σε ένα νεό καθεστώς με το οποίο όσοι συνετάχθησαν τελικά δικαιώθηκαν. Μέχρι και τον Τσίπρα είχαν ανεβάσει στα κάγκελα οι τότε αντάρτες,ο οποίος θα άλλαζε το καθεστώς, όταν θα αναλάμβανε την τύχη της χώρας. Ποιός τα θυμάται όμως όλα αυτά τώρα;

❁ Η ΑΠΟΛΑΥΣΗ...
Μεγάλη απόλαυση να βλέπει κανείς όλο το ΣΥΡΙΖΟΜΑΝΙ του Νοσοκομείου Χ/κώστα να κόβει κορδέλα με τον καραδεξιό Αλέκο Καχριμάνη! Έτοιμος από καιρό για κάτι τέτοιο ο διοικητής του Χ/κώστα κ. Καρβούνης φύλαγε τη στιγμή που θα κάνει τα εγκαίνια για ν’ αποδείξει ότι κάτι έκανε όλα αυτά τα χρόνια που του εμπιστεύτηκε τη θέση ο Πολάκης με τον Ξανθό που ήταν οι προϊστάμενοι του μέχρι τις επτά Ιουλίου.

■ ΟΙ ΦΑΝΦΑΡΕΣ…
Με φανφάρες κι όπως κάνει η κότα όταν γενάει το αυγό ο κ. Καρβούνης προσκαλούσε τους πολίτες να παρεβρεθούν στο κόψιμο της κορδέλας γιατί είχε το δικό του «κόψιμο» ν’ αποδείξει στην κυβέρνηση ότι κάτι έκανε όλα τα προηγούμενα χρόνια που του είχε ανατεθεί η διοίκηση του Νοσοκομείου από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κι αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Άλλωστε, κάθε κυβέρνηση στα δικά της παιδιά δείχνει εμπιστοσύνη να φέρουν εις πέρας το κυβερνητικό έργο,κομμάτι του οποίου ήταν το πάρκινγκ 315 θέσεων για το οποίο κομπάζει ο κ. Καρβούνης.

❖ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ…
Όμως, μόνο το πάρκινκγ ήταν το ζητούμενο για να λειτουργήσει το Νοσοκομείο για το οποίο κάποτε, πολύς κόσμος έβαζε πλάτη για να μείνει όρθιο και κυρίως να μη κλείσει όταν λειτούργησε σε πλήρη ανάπτυξη το ΠΠΓΝΙ; Προπάντων η καλή λειτουργία του πρέπει να έχει σχέση με την προστασία της υγείας των πολιτών οι οποίοι συρρέουν κατά χιλιάδες το χρόνο εμπιστευόμενοι την υγεία τους στο δημόσιο σύστημα υγείας, το οποίο στα χρόνια της κρίσης δεν είναι ότι καλύτερο.

❁ Η ΦΙΕΣΤΑ…
Καλό το πάρκινγκ, αλλά όχι άμεσης προτεραιότητας και όχι φιέστες για να αποδειχτεί ότι κάτι έγινε επί ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με πλάτες δεξιάς που ήταν και… επάρατη μέχρι πρότινος! Ήταν εκεί και κόμπαζαν για το σπουδαίο έργο τους και κάποιοι που κατάφεραν να τα κάνουν μπάχαλο στο χώρο της υγείας και μάλιστα κάποιοι που στα ρεπά τους προσέφεραν «μαύρες» υπηρεσίες σε ανάλογες θέσεις στον ιδιωτικό τομέα! Γι’ αυτά κάποια μέρα θα μιλήσει ο κ. Καρβούνης, αν γνωρίζει ή θα μας αφήσει να το κάνουμε εμείς αποκαλύπτοντας ονόματα και διευθύνσεις;

■ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ
Σύμφωνα με πληροφορίες από το Υπουργείο Υγείας, οι αλλαγές στο χώρο της υγείας σε ΥΠΕ και διοικήσεις Νοσοκομείων θα γίνουν κάπου στα τέλη Αυγούστου. Εδώ θα είμαστε να δούμε τι σόϊ αλλαγές θα γίνουν και με τι κριτήρια. Λέγεται ότι προτεραιότητα στις επιλογές θα έχουν εκείνοι που γνωρίζουν τα αντικείμενα με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό!

❖ ΠΛΗΡΩΝΕ ΚΑΙ ΣΚΑΣΕ!
«Η πλήρωνε ή σήκω και φύγε πριν σε κάνω εγώ σηκωτό»! Αυτή ήταν η παραγγελιά του Υπουργού Υγείας Κικίλια προς τον διοικητή του Νοσοκομείου Άρτας αγλαόν στέλεχος της Όλγας της ντερμπετέρισας που όταν έριχνε ζεϊμπεκιές εκείνος, ο διοικητής, ήταν εκεί και παλαμάκιζε ασυστόλως. Η «παραγγελιά» είχε να κάνει με την άρνηση του διοικητή να πληρώσει τις καθαρίστριες του Νοσοκομείου και κάποιους άλλους που προσέφεραν υπηρεσίες. Την ώρα που διαβάζετε την στήλη έχουν παρέλθει οι δυο μέρες προθεσμίας για την τύχη του «Ολγάρχη» ο οποίος μια… ευτυχία θα την πάθει αν δεν συμμορφωθεί ως προς τας υποδείξεις του Υπουργού! Πρέπει κάποιος να του σφυρίξει ότι η Όλγα δεν είναι στο γκουβέρνο πια.

 

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.