ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ on . Posted in Τολμηρά

ΟΛΑ ΜΠΛΕ!
Έγινε μπλε ολόκληρη η Ελλάδα και οι άλλοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αύξησε τις δυνάμεις του! «Έφαγε χώμα» η Δούρου και ο Αλέξης την συνεχάρη για την επιτυχία της! Καταβαραθρώθηκε ο Ηλιόπουλος και δεν γλύτωσε κι αυτός τα θερμά συγχαρητήρια του Πρωθυπουργού!

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΤΡΟΦΗ...
Από προχθές την Κυριακή το βράδυ η Ελλάδα πήρε ανοιχτή στροφή για να μπει στον ίσιο δρόμο στις 7 Ιουλίου της Αγίας Κυριακής, όπου γιορτάζει και ο Κυριάκος! Τα αποτελέσματα και της προχθεσινής Κυριακής, ενώ ανήκουν στο παρελθόν, δεν παύουν να προσδιορίζουν το μέλλον...

Ο ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΣ...
Μεγάλος κερδισμένος ο Κυριάκος και η ΝΔ και μεγάλος χαμένος ο Αλέξης και ο ΣΥΡΙΖΑ. Να πάρει η ευχή! Εκεί που ο Αλέξης προέβλεπε οτι ούτε μία στο εκατομμύριο δεν θα κέρδιζε ο Κυριάκος, σπάει ο διάβολος το ποδάρι και γίνεται αυτό που απεύχονταν ο ίδιος ο Αλέξης με τον Τζανακόπουλό του!

ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ!..
Εκεί που τρελαίνονται οι ΣΥΡΙΖΑΟΙ είναι που ο Κυριάκος δεν το παίζει αλαζών για να τους δώσει το δικαίωμα να κάνουν πλιάτσικο στο μυαλό των Ελλήνων. Κρατά χαμηλούς τόνους μέχρι να έλθει το τελικό χτύπημα της Αγ. Κυριακής το βράδυ.

ΠΛΗΝ ΚΡΗΤΗΣ!
Δώδεκα από τις δεκατρείς Περιφέρειες βάφτηκαν γαλάζιες την πρώτη και την δεύτερη Κυριακή. Η δέκατη τρίτη είναι αυτή της Κρήτης, όπου στον «πράσινο» Αρναουτάκη πήγε κι επένδυσε ο Αλέξης. Εκεί που επένδυσε επίσης σε «πράσινο» υποψήφιο κι’ έσπασε τα μούτρα του ο Αλέξης ήταν στην Περιφέρεια Δ. Ελλάδας, στον Απ. Κατσιφάρα, ο οποίος έχασε από τον Νεκτάριο Φαρμάκη που αν και νεοεμφανισθείς, κατάφερε να γίνει ο νέος κυρίαρχος της περιοχής!

ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ...
Για δεύτερη φορά μέσα σε μια βδομάδα εμφανίστηκε με μαύρο πουκάμισο ο Πρωθυπουργός. Με το χαμόγελο του ευτυχούς ανοήτου στα χείλη, μάλλον προσπάθησε να διασκεδάσει το στραπάτσο της άλλης ευτυχούς ανόητης συντρόφισσας Ρένας, η οποία φάνηκε να μη κατάλαβε ότι μπορεί να έκλεισε μια πόρτα πίσω της και ανοίγει μία άλλη μεγάλη, που είναι αυτή της δικαιοσύνης στην οποία κάποια στιγμή θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για τον βίο και την πολιτεία της, όλα τα χρόνια της εξουσίας στην Αττική...

Η ΗΠΕΙΡΟΣ...
Στην Ήπειρο τα πράγματα δεν διαφοροποιούνται στην Περιφέρεια, ενώ στους Δήμους κυριάρχησε κατά κράτος το γαλάζιο, πλην του Δήμου Ιωαννιτών! Άρτα – Πρέβεζα – Ηγουμενίτσα «γαλάζιοι», Ιωάννινα Μωυσής Ελισάφ όπου έκοψε το νήμα πρώτος με βραχεία κεφαλή, νικώντας τον άλλοτε συνοδοιπόρο Θωμά Μπέγκα.

ΜΕ ΤΣΙΓΓΟΥΝΙΑ!
Τα Γιάννινα αυτή τη φορά πρωτοπόρησαν με την εκλογή Μωυσή Ελισάφ, ο οποίος κέρδισε τον Δήμο με την πρώτη φορά που τον διεκδίκησε. Οι Γιαννιώτες έδωσαν την ευκαιρία σ’ ένα νέο πρόσωπο να διαχειριστεί τα του Δήμου, έστω κι αν αυτό το έκαναν με κάποια τσιγγουνιά. Δεν ξέρω αν έχασε ο Μπέγκας ή κέρδισε ο Ελισάφ, αλλά εκείνο, που ξέρω είναι οτι η τοπική και κεντρική ΝΔ τα φόρτωσε στον... κόκκορα!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ...
Δέστε τώρα το καταπληκτικό και πώς το διασκέδασε η ΝΟΔΕ Ιωαννίνων των Τζαρούχη και του Κακλαμάνη όλο το σκηνικό που δημιουργήθηκε στο Δήμο Ιωαννιτών: Την περασμένη Παρασκευή λοιπόν βγάζουν δελτίο τύπου και λένε οι αθεόφοβοι ότι αφήνουν τους Νεοδημοκράτες να ψηφίσουν ελεύθερα στον Δήμο, όπως ηταν και η θέση του προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη! Όπως σας το γράφω: Ποιός, ο Τζαρούχης, ο οποίος είχε προεξοφλήσει την στήριξη της κ. Καλογιάννη και φυσικά και την νίκη της και απλά έψαχνε την δεύτερη παράταξη με την οποία θα συνεργάζονταν την επόμενη μέρα!

Η ΣΤΗΡΙΞΗ...
Η σκιτζίδικη πολιτική σε ολο της το μεγαλείο από τη ΝΟΔΕ του Τζαρούχη. Μέρα παρά μέρα έβγαινε στα ΜΜΕ και διατυμπάνιζε την στήριξη στην εκλεκτή του Κακλαμάνη και δύο μέρες πριν την επαναληπτική εκλογή στο Δήμο Ιωαννιτών, ο κ. Τζαρούχης βγήκε με ανακοίνωση να διασκεδάσει και να μιλήσει για «ελεύθερη επιλογή», για να βγει από το κάδρο των ευθυνών για όσα ο ίδιος με την παρέα του και τους εντολείς του άνωθεν έπραξε!

Η ΕΙΔΗΣΗ...
Μωυσής Ελισάφ, δήμαρχος στα Γιάννινα και η είδηση κάνει το γύρο του κόσμου! Ένας Εβραίος δήμαρχος λένε και ξανα λένε, γράφουν και ξανα γράφουν, ακόμη και διεθνή ΜΜΕ και κάνουν ειδική αναφορά ακόμη και ιστορική στο γεγονός. Από την εποχή του Γιαγιά Μπέη είχε να δει μη χριστιανό δήμαρχο η πόλη, λένε και φτιάχνουν το ίματζ του νέου δημάρχου, ο οποίος υπόσχεται να τ’ αλάξει όλα στα Ιωάννινα.

ΜΕ 234 ΨΗΦΟΥΣ!
Εβραϊκής καταγωγής ο κ. Ελισάφ, ο οποίος γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στα Ιωάννινα, προσφέροντας τις υπηρεσίες του, επαγγελματικές και πολιτικές, στην πόλη του. Η ενασχόλησή του με τα κοινά είναι πολύ παλιά, απλά τώρα οι Γιαννιώτες τον έκαναν πρώτο πολίτη της πόλης την περασμένη Κυριακή, με 234 ψήφους διαφορά από τον Θωμά Μπέγκα. Το επομενο διάστημα θα διαπιστώσουν οι Γιαννιώτες αν ήταν η σωστότερη επιλογή αυτή που έκαναν.

Η ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ...
Ο κ. Ελισάφ, να υπενθυμίσω, ήταν η πρώτη επιλογή της ΝΔ εδώ και πολλούς μήνες κι’ αυτό είχε υιοθετηθεί απ΄τον κ. Τζαρούχη, ο οποίος εντολές άνωθεν εκτελούσε. Η υιοθέτηση ανακλήθηκε όταν η κ. Καλογιάννη αποφάσισε να αλλάξει επίπεδο δράσης, αφήνοντας την Περιφέρεια διότι εκεί... Αλέκος! Έτσι η ευλογία δόθηκε στην Τ. Καλογιάννη...

Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ...
Προφανώς αυτή η αρχική υιοθέτηση του κ. Ελισάφ να λειτούργησε στον β’ γύρο και νάτον σήμερα να αναγορευέται δήμαρχος στον Δήμο Ιωαννίνων, ο οποίος... ασθενεί βαρέως και ως γιατρός και ως καθηγητής αφού κάνει την διάγνωση, ας ελπίσουμε να κάνει και την ανάλογη θεραπεία. Καλή θητεία στο νέο δήμαρχο!

ΑΝ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΣ...
Μεγάλος χαμένος ο Θωμάς Μπέγκας, ο οποίος, αν και ήλθε πρώτος την πρώτη Κυριακή με επτά μονάδες διαφορά από τον κ. Ελισάφ, εν τούτοις δεν έφτασαν οι ψήφοι της Β’ Κυριακής να τον ξαναεκλέξουν δήμαρχο της πόλης. Αυτή η ήττα θέλει πολύ συζήτηση από την πλευρά του ίδιου του Θωμά Μπέγκα και κυρίως για τον τρόπο που πορεύτηκε τα προηγούμενα πέντε χρόνια. Φοβάμαι πως ο Θωμάς «προδόθηκε» εκ των έσω και μάλιστα από πρόσωπα που έμειναν έξω από την Α’ Κυριακή. Είναι θέμα δικό του και της παράταξής του να αναλύσουν τ’ αποτελέσματα.

Η ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ...
Το βράδυ της Α’ Κυριακής ή την επόμενη, γνωστός πολιτικός τυχοδιώκτης κυνηγός αμειβόμενων θέσεων στο Δήμο, έτρεξε σ’ επιτελείο παράταξης που μπήκε στο β’ γύρο και ζήτησε την προεδρία οργανισμού του Δήμου! Μάλιστα, το έκανε ξεχωριστά από τον επικεφαλή της παράταξής του που έκανε άλλους λογαριασμούς και συμφωνίες. Μιλάμε, για αλητεία μεγίστου μεγέθους και που κάποια στιγμή θα έλθει το κανονικό του «ξεβράκωμα»! Μόλις πάρουμε την συγκατάθεση του υποψήφιου δημάρχου, θα τον δώσουμε στεγνά..!

ΠΟΝΗΡΟΣ ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ!
Πολιτευόμενος, με το νού του, από το χώρο της ΝΔ προσπάθησε να διασκεδάσει το αποτέλεσμα των εκλογών στο Δήμο και ρώτησε τον υπογράφοντα να μάθει ποιός θα είναι ο νικητής στο Δήμο στη Β’ Κυριακή. Βέβαια, η απάντηση ήταν πληρωμένη και είμαι βέβαιος ότι θα το μετάνοιωσε που πήγε να μας δουλέψει, όταν ο ίδιος και η παρέα του, που θεωρούν ότι έχουν μεγάλη επιρροή στο εκλογικό σώμα, δεν κατάφεραν να εκλέξουν τον εκλεκτό τους μέσα στην εννιάδα! Σ’ ένα μήνα θα επιστρέψουμε εμείς το ερώτημα...

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ...
Μένοντας στη Ν.Δ., να δούμε και όσα θ’ ακολουθήσουν τις επόμενες μέρες εν όψει εθνικών εκλογών. Υποχρεωτικά θ’ ανακοινωθούν οι υποψήφιοι για το βουλευτικό αξίωμα και στο Νομό, όπου η ονοματολογία πάει κι’ έρχεται και διάφοροι υποψήφιοι έχουν εγκατασταθεί στην Αθήνα και ξεροσταλιάζουν στα σκαλιά της Πειραιώς για το χρίσμα. Μάλιστα, ένας επίδοξος από τα Γιάννινα εθεάθη και στο μνημόσυνο για τα δύο χρόνια από τον θάνατο του Κων/νου Μητσοτάκη! Ένας άλλος ήταν παρών σε άλλη εκκλησία όπου εκκλησιάστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την περασμένη Κυριακή!

Η ΚΟΥΡΣΑ...
Τελευταία μπήκε στην κούρσα των υποψηφίων ο Γ. Αμυράς, ο οποίος, αφού δοκίμασε δύο φορές ως Ευρωβουλευτής με τη ΝΔ κι αφού έκανε μία... γυροβολιά στο ΠΟΤΑΜΙ, τώρα έρχεται στα Ιωάννινα να γίνει βουλευτής, διότι στην Αθήνα ολίγον ζόρικα τα πράγματα. Με Τασούλα – Αμυρά αρχίζει η λίστα υποψηφίων στα Ιωάννινα από αντρικό πληθυσμό και με Μαρία Κεφάλα από τον γυναικείο. Μιλάμε για τα σιγουράκια!

Η ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ...
Άμα Αμυράς από Αθήνα, τότε η Αθήνα φαίνεται να μην εκπροσωπείται με πολλούς στα Ιωάννινα κρατώντας πάντοτε τις επιφυλάξεις. Ωστόσο, καμμιά 15αριά είναι οι άντρες που έχουν... εξασφαλίσει υποψηφιότητα, όπως οι ίδιοι λένε και κλείνουν το μάτι με νόημα. Άλλος έχει τον Νέζη, άλλος τον Κακλαμάνη, άλλος... την καθαρίστρια και πάει λέγοντας. Ανάμεσα στους γνωστούς υποψηφίους, βάλτε και τον γνωστό δικηγόρο της πόλης μας Βασίλη Χριστοφορίδη, ο οποίος μαθαίνω ότι δεν θα έλεγε όχι σε μία τέτοια υποψηφιότητα!

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.