ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Η ΣΥΝΤΡΙΒΗ...
Στον απόηχο των Ευρωεκλογών κυρίως και στην συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ ζει και κινείται η ελληνική επικράτεια. Το πένθος βαρύ και το πλάνταγμα μεγάλο από τις «χήρες» της αριστεράς οι οποίες δεν λένε να κοπάσουν από το θρήνο. Υπάρχουν όμως και εκείνες οι Χριστοδουλοπούλες που μοιρολογούν και λένε «σιγά την ήττα»! Ήττα γι’ αυτές είναι να ξανα έλθει ο ΣΥΡΙΖΑ στα επίπεδα του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ. Εδώ θα είναι να το ζήσει κι’ αυτό με το μυαλό που κουβαλάει...

ΣΤΟ ΠΕΤΣΙ ΤΗΣ!
Εστί δε Χριστοδουλοπούλου εκείνη που έβαζε τους λαθραίους και μη να λιάζονται στην Ομόνοια και μετά να εξαφανίζονται! Ε! Αυτή η ίδια είναι που από προχθές δεν μπόρεσε να ξεχωρίσει την ήττα από την συντριβή. Όταν σ’ ένα μήνα θα πάψει να σιτίζεται από την Βουλή αυτή και ο σύντροφός της, τότε θα το ζήσει στο πετσί της, όπως το ζουν εκατομμύρια Έλληνες σήμερα. Θα λιάζεται εκείνη όσο θέλει!

ΣΤΑ... ΜΑΥΡΑ!
Τεθλιμένος ο Αλέξης προχθές στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ. Φόρεσε μαύρο ή κάτι σε μαύρο πουκάμισο κι επί μία ώρα έλεγε ακαταλαβίστικα πράγματα. Από κάτω τα ΣΥΡΙΖΟπαιδα έσφιγγαν τα χείλη τους και τις καρδιές τους από το βαρύ πένθος! Δέκα μονάδες έλεγαν και ξανάλεγαν και κάθε τόσο ένας λυγμός έφευγε από της καρδιάς τα φύλλα! ΩΧ – ΩΧ! Τι μας βρήκε! Τι κακό είναι τούτο, αναρωτιόνταν κι έψαχναν θύματα για να το φορτώσουν!

ΣΚΟΡ 10 - 0!
Δέκα μονάδες διαφορά του «Κούλη» από τον Αλέξη! Αυτό που τα πειράζει τα συντρόφια είναι όχι η διαφορά με τον «Κούλη» αλλά ότι έχασε ο Αλέξης τους ο οποίος θα γυρίσει το παιχνίδι στο, β’ ημίχρονο! Δεν τα λέω εγώ αλλά ο Αλέξης τους που δεν θα έχανε ούτε μία στο εκατομμύριο από τον «Κούλη», ο οποίος αρχίζει σιγά – σιγά να γίνεται Κυριάκος Μητσοτάκης και όσο θα φτάνει στις εθνικές εκλογές θα είναι ο Μητσοτάκαρος.

ΤΟ ΠΕΝΘΟΣ...
Βαρύ πένθος πλάκωσε την εθνική ποιήτρια Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου η οποία δεν άντεξε και παραιτήθηκε από την Κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Εδώ πρόκειται για... εθνικό πένθος και μία τριήμερη αργία πρέπει να την διατάξει ο εξυμνούμενος Αλέξης. «Τον λέγανε Αλέξη κι εκείνη Θοδώρα και πως θα την πορέψουμε χωρίς τους δυο τους τώρα» (δικό μου! Δοξάστε με!)

ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ!
Από τους 146 που έχει σήμερα ο Αλέξης να δούμε πόσοι θα διασωθούν σε κανένα μήνα που θα γίνουν οι εθνικές εκλογές. Καμία 90αριά θα πάψουν να σιτίζονται από την Βουλή και θα πάνε στα σπίτια τους ή στις δουλειές τους. Κάποιοι άλλοι που τώρα είναι διορισμένοι υπουργοί θα φάνε θέσεις κάποιων βουλευτών και τότε να δείτε που θα γίνει το έλα να δεις!

ΤΙ ΚΡΙΜΑ!
Τους έβλεπα εκείνους τους εκ μεταγραφής αναλυτές την Κυριακή το βράδυ και μ’ έκοβε μέσα στην ψυχή μου. Οι γνωστοί Μπίστηδες, οι μπαρμπα Φώτηδες (Κουβέλης), οι Τζουμάκηδες που περίμεναν ν’ αναστραφεί το αποτέλεσμα. Εκείνος ο καυμένος ο Κουρουμπλής έδειχνε να μη καταλαβαίνει τι συνέβαινε και ήλπιζε κι’ αυτός σ’ ένα νέο θαύμα όπως εκείνο της 5ης Ιουλίου 2015 όπου έγινε το ΟΧΙ, ΝΑΙ από τον γνωστό θαυματοποιό Αλέξη.

ΟΙ ΣΩΓΑΜΠΡΟΙ...
Όλους αυτούς τους σώγαμπρους έβαλαν στα πάνελς, να κάνουν αναλύσεις και πολιτικές εκτιμήσεις για το εκλογικό αποτέλεσμα. Εκείνη που την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια ήταν η στυλοβάτης του ΣΥΡΙΖαϊσμού Ακριβοπούλου. Ήταν καλεσμένη σε πάνελ και μόλις είδε τα exit polls πήρε των ομματιών της και μη την είδατε, μην την απαντήσατε.

Η ΔΙΑΦΟΡΑ...
Όλα αυτά τα «καμμένα» τα έβαλαν μπροστά οι κουτοπόνηροι «Βερναρδάκηδες» του συστήματος και τα άφησαν να βολοδέρνουν και να περιμένουν τα καλά νέα από τα εκλογικά αποτελέσματα. Όταν η διαφορά άρχισε να μεγαλώνει, τότε ήταν που έψαχναν τρύπα για να κρυφτούν. Τέτοια ώρα που να βρεθούν τόσες τρύπες για να χωρέσουν τους Μπίστηδες και τους άλλους «γεφυροποιούς»!

ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΤΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ!
Πρώην δημοσκόπος ο Βερναρδάκης κι ήταν εκείνος που παρέσερνε τον Αλέξη να λέει ότι ούτε μία στο εκατομμύριο δεν πρόκειται να χάσει εκείνος ή να κερδίσει ο Κυριάκος! Αυτό ήθελε ν’ ακούσει ο Αλέξης, αυτό του σέρβιρε ο άλλος πρωί – μεσημέρι – βράδυ. Ήταν ο ίδιος άνθρωπος που μιλούσε με δημοσκοπικούς όρους για το βράδυ της περασμένης Κυριακής. Κοιτάξτε να δείτε που ο λαός έπεσε μέσα στις... δημοσκοπήσεις, όχι του Βερναρδάκη, αλλά της θέλησής του. Με τον νου στις εκλογές της περασμένης Κυριακής ο λαός τους περιμένει στη γωνία στις εκλογές του Ιουλίου! Εκεί θα πιστοποιήσει την απόφασή του στις 26 Μαΐου και θα την μετατρέψει σε τιμωρία. Εκεί θα ξαναπεί τέλος τους παραμυθάδες και στους Μαυρογυαλούρους. Εκεί και τότε πιστεύω θα πει «αι σιχτήρ» και σε ντόπιους μαυρογυαλούρους που ούτε ένα όχι δεν ξεστόμισαν επί 4,5 χρόνια. Απλά θα πρέπει να διαλέξουν ποιοι από τους οχτώ Ηπειρώτες Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα μείνουν! Όπως σας το γράφω και θυμηθείτε το!

ΑΔΙΑΒΑΣΤΟ
Βγαίνει ένα ζαγαράκι της ΝΔ, έχει πολλά τέτοια και πουλώντας πνεύμα τα έβαλε με την Κούνεβα που αυτή την φορά δεν θα είναι στην Ευρωβουλή και ως άνεργη που θα είναι θα την χρειαστεί ο ίδιος για να του καθαρίσει το σπίτι! Τον παίρνει τάρα ο Κυριάκος και τον στέλνει αδιάβαστο, οπότε ο ίδιος θα έχει όλο το χρόνο να φορέσει ποδιά και μπλε γάντια να ξεβρωμίσει τη γκλάβα του και το μυαλό του! Ήταν, λέει, υπεύθυνος ετεροδημοτών ο εν λόγω και τώρα η θέση μένει κενή.

Η ΔΙΑΦΟΡΑ...
Με τα ποσοστά που πήρε στις Ευρωεκλογές η ΝΔ στα Ιωάννινα κάποιοι φιλόδοξοι υποψήφιοι να ξεχάσουν τέταρτη ακόμη και τρίτη έδρα στις εθνικές! Ποιός θα το έλεγε ότι η ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ θα είχαν μόνο τρεις μονάδες διαφορά (32 – 29), κάτι που περιορίζει την πιθανότητα να εκλέξει τετράδα όπως έχει κάνει στο παρελθόν.

ΟΙ ΕΘΥΝΕΣ...
Υπάρχουν ευθύνες για την εικόνα που παρουσίασε στα Ιωάννινα η ΝΔ και όπως έχουμε ξαναγράψει, έχουν ονοματεπώνυμα. Με το να βγαίνουν κάποιοι να πανηγυρίζουν για τη νίκη της ΝΔ πλην Ιωαννίνων το μόνο που κάνουν είναι να βάζουν το κεφάλι στην άμμο αφήνοντας το υπόλοιπο σώμα σε διάφορους κινδύνους.

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
Ωστόσο, ο χρόνος τον οποίο έχουν μπροστά τους είναι πολύ λίγος για όσους δεν έχουν δουλέψει όλο το προηγούμενο διάστημα. Το «τρεχάτε ποδαράκια μου» θα ισχύσει σε μέγιστο βαθμό τον επόμενο μήνα. Ένα να ξέρουν κάποιοι φιλόδοξοι εξ’ Αθηνών ή ντόπιοι, ότι στις εκλογές αυτές δεν θα ισχύσει το μπορείς να λες ψέμματα μία φορά σ’ έναν άνθρωπο, όχι πολλές φορές σε πολλούς. Μα ξέρουν ότι όταν θα μας ψάχνουν εμείς θα βρισκόμαστε σε «οδοιπορικά υγείας και παραμυθιών»!

ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ...
Στα τοπικά δρώμενα, η υποχρέωση που έχουν όχι μόνο οι Γιαννιώτες αλλά κι άλλοι Δήμοι όπως οι Μετσοβίτες, οι Κονιτσιώτες, οι Δωδωναίοι είναι να ξανα πάμε στις κάλπες την επόμενη Κυριακή, αφού από Περιφέρεια ξεμπερδέψαμε με μία κι’ έξω από την πρώτη Κυριακή και μάλιστα με πολύ υψηλό ποσοστό.

ΟΙ ΦΩΣΤΗΡΕΣ...
Θ. Μπέγκας ή Μωϋσής Ελισάφ; Ιδού το δίλημμα στο οποίο οι Γιαννιώτες θα δώσουν λύση με την ψήφο τους μεθαύριο, Κυριακή. Ένα μόνο κρατείστε στο νου σας. Αν οι εξ’ Αθηνών φωστήρες με ντόπια παρακλάδια τολμήσουν να κάνουν παρέμβαση υπέρ ενός εκλεκτού, εκείνο που θα καταφέρουν είναι να τον θάψουν. Ας το βάλουν καλά στη γκλάβα τους.

ΤΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ...
Κριτήριο για την επιλογή της Κυριακής θα πρεπει να είναι η ικανότητα να κυβερνήσει κάποιος το Δήμο με εγγύηση τα λιγότερα λάθη και τις λιγότερες λαμογιές. Ο ηγέτης κρίνεται από την ικανότητα να χρησιμοποιεί τους καταλληλους ανθρώπους στις κατάλληλες θέσεις και όχι από την τακτοποίηση φίλων και ημετέρων. Θα πρέπει να επικρατήσουν σωστά κριτήρια στην επιλογή των άξιων και ικανών. Όποιος έχει αυτές τις ικανότητες και τις δυνατότηες εκείνος θα πρέπει να είναι ο εκλεκτός της επόμενης Κυριακής. Εμείς έτσι κι αλλιώς από τούτη τη στήλη θα είμαστε εδώ να ασκούμε κριτική προς τους διαχειριστές της εξουσίας, έστω κι αν γινόμαστε δυσάρεστοι!

ΤΑ ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ...
Ας τα αφήσουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας αυτά τα καραγκιοζιλίκια που έγιναν στην πόλη μας και ας πορευτούμε προς τις εθνικές εκλογές οι οποίες θα κρίνουν το μέλλον της χώρας. Εκεί η μάχη θα πρέπει να δοθεί εκ του συστάδην αφηνοντας πίσω όλα αυτά τα παρατράγουδα που ζήσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα.

Η ΕΠΤΑΔΑ...
Την άλλη εβδομάδα κανονικά θα πρέπει ν’ ανακοινωθεί η επτάδα που θα μπει στη μάχη για τις εκλογές στο Νομό. Δεν ξέρω αν οι υποψήφιοι – υποψήφιοι που έχουν πάρει το οκ, όπως λένε, θα εξακολουθούν να διεκδικούν μία θέση στο συνδυασμό της Ν.Δ. μετά την εικόνα που παρουσίασε στις Ευρωεκλογές.

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.