ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ, Αδέλφια. Είμαστε εδώ και πάλι ύστερα από μια βδομάδα να συνεχίσουμε το ψαλτήρι έτσι που κάνουμε δεκαετίες τώρα. Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ για μια φορά ακόμη κι αυτό το γιόρτασε η χριστιανοσύνη έτσι όπως αξίζει και έτσι όπως πρέπει. Είχαμε δύο παρατράγουδα σε Μεσσηνία και Θήβα λόγω εθίμων, που έφταναν και αυτά για να μαυρίσει η ψυχή των ανθρώπων. Για να τηρηθούν τα έθιμα της επανάστασης του 1821 δύο νέα άτομα πλήρωσαν, ο ένας με τη ζωή του και η άλλη χαροπαλεύει. Τι να πει κανείς!
ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ...
Για ατυχήματα μίλησαν κάποιοι, για έθιμο που δεν θα πάψει να υπάρχει λένε οι σαϊτοπολεμιστές – μπουρλοτιέρηδες αλλά και ο δήμαρχος Καλαμάτας υποψήφιος Περιφερειάρχης ΝΔ στην Πελοπόννησο! Τ’ ακούει αυτά ο Νίκος Παπάς, ο... διαστημάνθρωπος και παίρνει αμπάριζα: Η ΝΔ να πάψει να στηρίζει τον κ. Νίκα για Περιφερειάρχη και όποιος αδυνατεί να κατανοήσει ότι χάθηκε μια ζωή λέει και θεωρεί οτι... έκανε το καθήκον του στο ακέραιο! Να συμφωνήσει η στήλη μαζί του, με μια σύσταση. Εκείνος θα σταματήσει τη Δούρου να διεκδικεί την περιφέρεια Αττικής που έκαψε και έπνιξε 125 άτομα και διέλυσε ένα σωρό σπίτια!
ΤΟ ΕΘΙΜΟ!
Ήταν μεγάλη... παπαριά αυτή, περί τήρησης του εθίμου του δημάρχου Καλαμάτας την ώρα που δύο νέα άτομα έπεσαν θύματα. Αλλά η... παπαριά του Ν. Παπά ήταν τεράστια που ξεκινούσε από την Αθήνα και εκτοξεύτηκε στο... διάστημα! Κατήγγειλε την ΝΔ, της οποίας εκλεκτός είναι ο δήμαρχος Μεσσηνίας, για την δήλωση τήρησης του εθίμου και ξέχασε τα 125 θύματα της δικής του εκλεκτής Δούρου!
Ο ΜΠΡΟΣΤΙΝΟΣ...
Όταν σας γράφουμε εμείς οτι ο Πολάκης είναι το alter ego του Αλέξη, εσείς δεν μας πιστεύετε. Τόσος κουρνιαχτός σηκώθηκε από τις δηλώσεις του Πολάκη εναντίον του Κυμπουρόπουλου κι ούτε που άγγιξαν τον πρωθυπουργό! Θα έλεγε κανείς ότι το διασκέδασε κι από πάνω, διότι δεν μπορούμε να ερμηνεύσουμε αλλιώς τα κολητηλήκια των δύο συντρόφων τις ημέρες της Ανάστασης στην Κρήτη που τις πέρασαν μαζί.! Κι εσύ λαέ σκάσε και μην βγάζεις τσιμουδιά!..
ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ...
Να πανηγυρίζει το ΚΙΝΑΛ που το αδελφό κόμμα στην Ισπανία ήλθε πρώτο στις επιλογές του Ισπανικού λαού την περασμένη Κυριακή και θα γίνει κυβέρνηση, το βλέπω σωστό. Το να πανηγυρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ για τον ίδιο λόγο, ενώ το αδελφό κόμμα ΡΟDΕΜΟS καταποντίστηκε, μάλλον πρέπει να το δουν οι ειδικοί που έχουν γνώση ψυχιατρικής.
ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ...
Νίκησαν οι προοδευτικές δυνάμεις, έλεγαν και ξαναέλεγαν τα στελεχάτα του ΣΥΡΙΖΑ κι έβαλαν στις προοδευτικές δυνάμεις τους Φλαμπουράρηδες και τους Νικοπαπάδες! Έβαλαν τις Παπακώσταινες, τους Κουΐκιδες και τους Καρανίκες με τους Κοτζιάδες, οι οποίοι υπεραμύνονται της Συμφωνίας των Πρεσπών και των μνημονίων που τόσο πολύ απεχθάνονταν πριν το 2015.
Η... ΝΗΛΑ!
Από την άλλη, το αδελφό κόμμα της ΝΔ που κυβερνούσε την Ισπανία έπαθε την δική του νήλα, χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι για τα ελληνικά πράγματα, αφού η ΝΔ δεν έχει την ευθύνη της διακυβέρνησης τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Επομένως τα περί «βιοι παράλληλοι», που προσπαθεί να δημιουργήσει η Ελληνική Κυβέρνηση μάλλον εκτός τόπου και χρόνου είναι. Δεν διασώζονται έτσι οι ελληνικοί PODEMOS κι ας το βάλλουν καλά στη γκλάβα τους ορισμένοι υψιπετούντες, ούτε φυσικά οι Έλληνες ΚΙΝΑΛίτες θα επανέλθουν στην εξουσία, όπως οι αντίστοιχοι στην Ισπανία. Τουλάχιστον, σε επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις!
Η ΦΟΡΑ!..
Είναι να μη πάρει νερό το κουτάλι του Ελληναρά φίλοι μου. Αφήστε που... πατάει τ’ αυγό και θέλει να φτάσει το Θεό! Γιατί τα λέω αυτά; Με το που οι σοσιαλιστές πήραν κεφάλι στην Ισπανία, νατοι οι ΚΙΝΑΛίτες να ονειρεύονται παρόμοια πράγματα στη χώρα μας. Σιγά παιδιά μη τρέχετε και σπάσετε κανα... πόδαρο! Κάντε λιγάκι κράτει και μην παίρνετε φόρα. Η προσγείωση όμως έρχεται από τους Ισπανούς Σοσιαλιστές! Ευτυχώς που δεν γίνατε ΠΑΣΟΚ!
Η ΠΡΟΒΙΑ...
Κοιτάξτε τώρα από τι πάσχει ο... ΣΥΡΙΖΑΣ. Αισθάνεται ΠΑΣΟΚΟΣ με προβιά Αριστερή, χαίρεται για την νίκη των Ισπανών ΠΑΣΟΚΩΝ και φυσικά και την είσοδο στην Ισπανική Βουλή των οπαδών του Φράνκο! Γυρίστε πίσω στο 2014 και δείτε με ποιούς άλλους συνεργάστηκε ο Αλέξης, για να ρίξει τους ΣαμαροΒενιζέλους εκτός από τους Καμμένους. Δέστε με ποιανών την ψήφο «διορίστηκε» η... τεράστια δικαστικός Αρειοπαγίτισσα Θάνου και θα καταλάβετε από τι ανίατη ασθένεια πάσχει το σύστημα. Η σχιζοφρένεια είναι αντιμετωπίσιμη.
Η ΒΟΗΘΕΙΑ!
Πήγε στην πατρίδα του, το πρώην βόρειο κομμάτι της Ελλάδας (Αυτό είναι το νέο όνομα της Μακεδονίας!) ο Καρανίκας και παρέδιδε μάθημα πατριωτισμού στις καφετέρειες και στα ξενυχτάδικα. Τον πήραν χαμπάρι τα Ελληνόπουλα της περιοχής κι’ όταν διεπίστωσε πως δεν γλύτωνε το... κλίσμα με γιαουρτόσπορο, φώναξε την αστυνομία για προστασία. Αυτή που παλαιότερα μπάτσους τους ανέβαζε η φάρα τους μπασκιναριό κι’ εχθρούς του λαού τους κατέβαζε! Μεγαλόψυχοι θέλετε, προσηλωμένοι στο καθήκον τους θέλετε, οι αστυνομικοί έσωσαν το παιδί του Μαξίμου.
ΕΠΙ ΠΟΔΟΣ!
Λιγότερος χρόνος από ένα μήνα για τις εκλογές αυτοδιοικητικές και Ευρωβουλής. Όλα τα επιτελεία βρίσκονται επί ποδός και προσπαθούν να διανύσουν τα τελευταία μέτρα του Μαραθωνίου γι’ αυτό και δίνουν τα ρέστα τους οι παντός είδους υποψήφιοι. Ωστόσο, τώρα που έχουν ολοκληρωθεί οι λίστες των υποψηφίων για την Ευρωβουλή, οι υποψήφιοι έχουν πάρει... ντορβάδες και τρέχουν στην ελληνική περιφέρεια για συγκομιδή ψήφων. Στις 26 Μαΐου το βράδυ θα δούμε ποιανού ντορβάς γέμισε και τίνος έλειψαν οι ψήφοι. Ο αγώνας του σταυρού των υποψηφίων σεβαστός και σε προσωπικό επίπεδο δεν θα κάνουμε κρίση, εκτός σ’ εκείνους που έχουν υποτιμήσει την νοημοσύνη του λαού και κυρίως εκείνοι που έχουν ανεβάσει την πίεσή του με τις παπαριές τους. Τρανό παράδειγμα ο περιβόητος Αρβανίτης που... θυσιάζει τη θέση στην δημοσιογραφία και στην κρατική ΕΡΤ, για να βρεθεί στην ξενητειά των Βρυξελλών.
Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ...
Υπάρχουν όμως και πολιτικοί με αξιοπρέπεια που σέβονται τον κόσμο τους και απλά επιθυμούν ν’ αλλάξουν επίπεδο προσφοράς. Αφήνουν το Ελληνικό Κοινοβούλιο και έβαλαν πλώρη για την Ευρωβουλή. Γίνονται τρανό παράδειγμα σε άλλους συναδέλφους τους οι οποίοι την έχουν δει ως άκρως απαραίτητη την «υπόθεση πολιτική».!
Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ...
Τρία πρόσωπα από το χώρο της ΝΔ αφήνουν το ελληνικό κοινοβούλιο για να δοκιμάσουν την τύχη τους στις Βρυξέλλες - και που δεν εκμεταλλεύτηκαν τον νόμο «Κουντουρά» για να κρατήσουν την θέση τους στο εθνικό κοινοβούλιο. Πρόκειται για τους Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Άννα Ασημακοπούλου και Κατερίνα Μάρκου. Η τελευταία μπορεί να μην είναι γέννημα και θρέμμα της Ηπείρου, αλλά έχει να κάνει με την Ήπειρο διότι ήλθε νύφη σ’ αυτή, αφού είναι η σύζυγος του Σάκη Οικονόμου. πρώην Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΣΣΑ...
Εκλεγμένη στη Θεσσαλονίκη και Μακεδόνισσα μέχρι κόκκαλο, η κ. Μάρκου άφησε πίσω της το «ΠΟΤΑΜΙ» από πολύ νωρίς και προσχώρησε στη ΝΔ, στην οποία φάνηκε αρκετά χρήσιμη. Για το διάστημα που την υπηρετεί φαίνεται να διέπεται από σπουδαίες αρχές και γι’ αυτό ενσωματώθηκε αρκετά γρήγορα στην φιλελεύθερη παράταξη, διότι δεν φαίνεται να είχε πολλές και μεγάλες διαφορές από την ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
ΜΕΤΡΗΜΕΝΗ!..
Μετρημένη στα ζύγια και στις πράξεις, η Κατερίνα Μάρκου φαίνεται ότι μπορεί να κάνει το επόμενο βήμα για να περάσει το κατώφλι της Ευρωβουλής. Φυσικά αυτό θα το διαπιστώσουμε στις 26 Μαΐου το βράδυ κι αν θα είναι μέσα στην εννιάδα που προσδοκά η ΝΔ να εκλέξει αυτή την φορά. Ωστόσο θα πρέπει να επιβραβεύεται και το ήθος, συν όλα τ’ άλλα..
Η ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ...
Ακούει εκλογές στην Ισπανία ο... τεράστιος Βαγγέλης Αντώναρος, το άλλοτε Καραμανλοπαίδι, νύν... κουτάβι του ΣΥΡΙΖΑ και τον πιάνει ένα ντελίριο. Δέστε πώς καταποντίστηκε η δεξιά στην Ισπανία, χαίρεται να λέει και του φταίει ο «Κούλης». Έτσι, λέει, οι σοσιαλιστές χτύπησαν πρωτιά! Για τον Αντώναρο οι σοσιαλιστές της Ισπανίας είναι ταυτόσημοι με τους ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ της Ελλάδας, η οποία κάποτε είχε την ατυχία να κυβερνηθεί και από τον Βαγγελάρα!
ΕΚΤΟΣ ΜΑΝΤΡΙΟΥ...
Έχει πάθει οξεία ΣΥΡΙΖίτιδα ο Αντώναρος και φαίνεται αυτή η ασθένεια να τον βασανίζει εδώ και δύο χρόνια που τον πέταξε από το μαντρί ο Κυριάκος, διότι ως... κουτάβι κρύβονταν μέσα στο κοπάδι μή τον φάνε οι λύκοι! Χώρια που φόραγε προβιά Καραμανλίδικη για να παριστάνει το... κριάρι!

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.