ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ on . Posted in Τολμηρά

Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ...
Αν δεν λειτουργήσει κανονικά η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Ιωαννιτών δεν θα λειτουργήσει κανονικά το εργοστάσιο ανακύκλωσης που στήθηκε και άρχισε να λειτουργεί στο Ελευθεροχώρι. Έτσι και απεργήσουν για κάποιο λόγο οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα το εργοστάσιο σταματά να δουλεύει με ό,τι σημαίνει αυτό για την τύχη του.

ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ...
Τα παραπάνω δεν γράφονται τυχαία κι’ αυτό διότι απειλούνται κάποιοι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Δήμου με ΕΔΕ, επειδή έκαναν χρήση του δικαιώματος αργιών και δεν προσήλθαν στην αποκομιδή των σκουπιδιών! Μάλιστα, τα «παράπονα» έγιναν από γραφείο της Περιφέρειας Ηπείρου που δεν φαίνεται να τους πήρε ο πόνος για την καθαριότητα της πόλης, αλλά για την λειτουργία του εργοστασίου ωσάν να ήταν δική τους επιχείρηση. Τελικά, τα σκουπίδια είναι χρυσός κι κάποιοι το γνωρίζουν πολύ καλά, γι’ αυτό και κόπτονται ιδιαιτέρως. Άλλωστε, από την λυματολάσπη μέχρι τα σκουπίδια... μια εγκύκλιος δρόμος είναι! Ρωτείστε κι’ έναν δόκτορα να σας φωτίσει!

ΟΙ... ΣΩΤΗΡΕΣ!
Όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές τόσο θα ανοίγουν στόματα και φάκελλοι και θα γινόμαστε μάρτυρες άγριων καταστάσεων. Κάποιοι υποψήφιοι - υποψήφιοι την είδαν εντελώς οικονομίστικα την υπόθεση και μπήκαν μπροστά με το πρόσχημα του εξωραϊσμού του τόπου. Μάλιστα, το χάρισμα αυτό ο Θεός το δίνει σε συγκεκριμένους ανθρώπους οι οποίοι απειλούν να γίνουν οι... σωτήρες μας!

ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ...
Να δείτε που θα μας βάζουν με το ζόρι να καταναλώνουμε προϊόντα, να δημιουργούμε σκουπίδια με τα οποία θα τροφοδοτείται το συγκεκριμένο εργοστάσιο, το οποίο θα τα μετατρέπει σε χρυσάφι. Δεν θυμάμαι να έχουν υπογράψει οι πολίτες τέτοια σύμβαση με την συγκεκριμένη εταιρεία.

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ Β. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ...
Ύστερα από πολλά χρόνια ο εμβληματικός πρώην Πρόεδρος της θρυλικής ΟΝΝΕΔ της δεκαετίας του ’80 Βασίλης Μιχαλολιάκος θα επισκεφθεί την πόλη μας. Ως γνωστόν, ο «δικός μας» Βασίλης, ο Βασίλης των χρόνων της δράσης της ΟΝΝΕΔ στα χρόνια της ΠΑΣΟΚοκρατίας, θα είναι υποψήφιος Ευρωβουλευτής με την ΝΔ, στην οποία καλείται να προσφέρει τις υπηρεσίες του μέσα κι’ απ’ αυτή τη θέση και κατά συνέπεια θα προσφέρει και στην χώρα. Για το σκεπτικό και την απόφαση να πολιτευτεί εκ νέου θα μιλήσει αύριο, Πέμπτη το βράδυ στα «Λιθαρίτσια». Όσοι πιστοί προσέλθετε!

ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ...
Τι το ήθελε ο καυμένος ο αντιδήμαρχος «λαϊκών αγορών» του Δήμου Ιωαννιτών και επισκέφτηκε την λαϊκή Αγίας Μαρίνας; Παρ’ ολίγον να είχαμε φαινόμενα σαν εκείνα που βλέπουμε στην υποδοχή στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που ξεμυτούν από τα γραφεία τους! Τον περίμεναν οι λαϊκατζήδες από καιρό τον αντιδήμαρχο και τον περιποιήθηκαν δεόντως! Τον «έλουσαν» για τα καλά με τα διάφορα κοσμητικά επίθετα και μη τον είδατε μη τον απαντήσατε τον ίδιο με την κουστωδιά του!

Η ΥΠΟΣΧΕΣΗ...
Όπως μας λέει ο «ανταποκριτής» από την Αγ. Μαρίνα (μεγάλη η χάρη της), ο κυρ Λεωνίδας, είχε υποσχεθεί προ πολλών ετών να κάνει εξωραϊσμό της λαϊκής Αγ. Μαρίνας κι’ αντ’ αυτής την άφησε στην τύχη της και βομβαρδισμένο τοπίο. «Ούτε μια τουαλέτα δεν μας φτιάξατε και έχετε το θράσσος να έρχεστε για ψηφοθηρία λίγες μέρες πρίν τις εκλογές», του είπαν και παρά λίγο να γίνει...σύραξη! Υπήρξαν όμως κάποιες ψύχραιμες φωνές που απεσώβησαν τα χειρότερα.

ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ!..
Όσο θα πλησιάζουμε στις εκλογές, τόσο θα πολλαπλασιάζονται τα φαινόμενα αποδοκιμασιών όλων όσων ασκούν εξουσία τα τελευταία χρόνια. Αυτή την εξουσία την περιμένουν στη γωνία οι πολίτες για να κάνουν «διάλογο» ανάλογο με την συμπεριφορά τα χρόνια της φτώχειας και της ανέχειας. Το ότι τα καουμπολίκια των εξουσιαστών είναι άνευ ουσίας και περιεχομένου καθόλου δεν μειώνει την αντίδραση του κόσμου που τους περιμένει στην γωνία!

Η ΜΟΝΜΑΡΤΗ...
Αμ η άλλη! Η Κατερίνα η «Καραμανλικιά» που βλέπει τα Εξάρχεια ως την Μονμάρτη της Αθήνας! Μια Μονμάρτη στην οποία τα παιδιά εκθέτουν τα έργα τους νυχθημερόν και εκπαιδεύονται σε πράξεις... τέχνης και πολιτισμού. Απέραντοι πίνακες Βαν Γκόγκ, Πικάσσο, η Στουρνάρη, η πλατεία Εξαρχείων, η Καλιδρομίου, η Τοσίτσα! Όλα τα «έργα» δίπλα στο Μουσείο και στο Πολυτεχνείο όλα αυτά που βλέπουμε δεν είναι αυτά που νομίζουμε! Είναι πίνακες ζωγραφικής και δημιουργίες των γνωστών παιδιών του Αλέξη, του Προέδρου της Βουλής και εσχάτως της Κατερίνας και της Όλγας, που ασκούνται στην τέχνη της ζωγραφικής! ΌΧΙ θα κάτσουν να σκάσουν.

ΤΟ ΔΙΔΥΜΟ...
Θέλω να δω το δίδυμο Όλγα – Κατερίνα να περπατούν με τα δωδεκάποντα στην Μονμάρτη των Εξαρχείων την ώρα που «ζωγραφίζουν» τα παιδιά!

Η ΔΗΛΩΣΗ...
Θα συνεργαστούμε με την σημερινή Δημοτική Αρχή είπε απροκάλυπτα η κ. Τατιάνα Καλογιάννη σε συνέντευξή της στον Βλάση Ντόκα στο ITV. Αν έτσι είναι, τότε γιατί δεν έρχεται εις «σάρκαν μία» από τώρα για να βάλει τους Νεοδημοκράτες να τρέχουν να ψηφίζουν Μπέγκα και να βγει από την πρώτη Κυριακή; Ούτε τα προσχήματα τελικά…

Η ΕΝΟΧΛΗΣΗ…
Κοιτάξτε τώρα πως παίζεται το παιχνίδι και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ με κάτι παρακλάδια του η δεν ακούν ή δεν βλέπουν ή δεν μαθαίνουν. Ενοχλούνται από τα likes και δεν ενοχλούνται από την δημόσια δήλωση της Τατιάνας, την ο οποία ο κ. Τζαρούχης αναγκάστηκε να υιοθετήσει ως κομματικός άρχων στην περιοχή.

ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ…
Για να αποποιηθεί των ευθυνών της υιοθέτησης που λέγαμε παραπάνω, ο κ. Τζαρούχης όπου βρεθεί κι’ όπου σταθεί δείχνει τα προσωπικά μηνύματα στο κινητό του, τα οποία κρατάει ως κόρη οφθαλμού. Όμως στα προσωπικά μηνύματα κάθε φορά είναι άλλος ο «εκλεκτός» για τα Γιάννινα!

Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ…
Φιλαράκια μου, καλά που να σας τα λέω. Παραιτήθηκε από όλα τ’ αξιώματα που κατείχε στην Περιφέρεια Ηπείρου η περιφερειακή σύμβουλος Ταπρατζή που εκλέγεται στην Άρτα κι αυτό είχε να κάνει με την απόφασή της να διεκδικήσει τον Δήμο Αρταίων με την σημαία του ΣΥΡΙΖΑ! Έκανε και κάτι πιο σπουδαίο που είναι και νόμιμο και ηθικό. Παραιτήθηκε και από περιφερειακή σύμβουλος αποδεικνύοντας ότι διέπεται από πολιτικές ευαισθησίες και το απέδειξε στην πράξη!

ΤΟ ΜΙΣΘΟΥΛΑΚΙ…
Δεν είμαι με τον ΣΥΡΙΖΑ κι’ αυτό είναι γνωστό. Όμως δεν μπορώ να μην εξάρω αυτή την πράξη, η οποία έρχεται να δείξει τον δρόμο σε κάτι άλλα πρόσωπα που έχουν θρονιαστεί στον ίδιο χώρο και δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα, καθ’ ότι είναι και το άτιμο το μισθουλάκι που θα τρέχει μέχρι τον Σεπτέμβριο. Εσύ Νεοδημοκράτη ψήφα και κολύμπα!

Ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ…
Μέρες 2001 ζει ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ. Μεθοδικά από την αρχή του πρωταθλήματος η νέα παράγκα προσπαθεί να οδηγήσει την ομάδα εκτός SUPER LIGAS για να σωθεί για μια ακόμη φορά το «νησί» που παλιά ήταν «πράσινο» και τώρα πάει να γίνει «ροζ»!

ΑΛΛΑ ΚΟΛΠΑ!..
Όποιος είδε τον προχθεσινό αγώνα ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ κι’ όποιος γνωρίζει λίγο από τα άλλα κόλπα των «μαυροπαντελονάδων» θα κατάλαβε πως γίνεται η εξυγίανση του Ελληνικού Πρωταθλήματος! Η ισοπαλία του ΠΑΣ και η «νίκη» του ΟΦΗ ξυπνά μνήμες από το παρελθόν!

ΟΙ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ...
Δεν ήταν η καλύτερη χρονιά για την ομάδα μας αλλά όχι και η χειρότερη απόδοση από άλλες ομάδες. Οι χειρουργικές επεμβάσεις από τους διαιτητές έφεραν την ομάδα στο χείλος του γκρεμού, διότι αυτή ήταν η εντολή! Και φυσικά σ’ αυτές τις περιπτώσεις φταίνε ο προπονητής και ο πρόεδρος. Το έχουμε ξανα ζήσει στο παρελθόν το σκηνικό και επί εποχής Μάνθου Κολέμπα, ο οποίος πλήρωσε πολύ ακριβά το ακριβό χόμπι του ποδοσφαίρου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Έχουμε ασκήσει κριτική στον Χριστοβασίλη, αλλά στην δεδομένη στιγμή δεν θα τον φορτώσουμε με όλες τις αμαρτίες του συστήματος το οποίο μπάζει από παντού. Με την«τιμωρία» του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ φαίνεται να διασώζεται η τιμή του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Καλώς η κακώς ο Χριστοβασίλης είναι εκείνος που πληρώνει για ν’ απολαμβάνουν οι Ηπειρώτες την ομάδα στην κατηγορία των μεγάλων και το κάνει δέκα χρόνια τώρα. Είναι άδικο να του φορτώνουμε τώρα όλες τις αστοχίες της ομάδας όταν είναι γνωστό οτι ο ίδιος ούτε ποδόσφαιρο παίζει, ούτε στοιχήματα! Απομένουν δύο αγώνες ακόμη και ας αποδείξει η ομάδα ότι μπορεί να ξεπεράσει και τον εαυτό της...
ΟΙ ΦΩΝΕΣ…
Μέχρι την κεντρική πλατεία έφταναν οι φωνές των νέων της ΝΔ την Παρασκευή το βράδυ κατά τις 8:30! Ήταν η επόμενη μέρα από την μεγάλη «επιτυχία» της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ που στις φοιτητικές εκλογές στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων κατάφερε να βγει δεύτερη δύναμη ύστερα από 37 ολόκληρα χρόνια! Μια απλή σημείωση! Όλα τα προηγούμενα χρόνια ήταν πάντοτε πρώτη και με μεγάλη διαφορά!

ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ…
Το παλιό σύνθημα «ΔΑΠ-ΔΑΠ ΔΥΝΑΤΗ, ΠΡΩΤΟΠΟΡΑ, ΜΑΖΙΚΗ» δεν ίσχυσε στην περίπτωση της ΔΑΠ Ιωαννίνων η οποία ούτε πρωτοπόρα, ούτε δυνατή, ούτε μαζική ήταν! Κυρίως το ΜΑΖΙΚΗ αυτή τη φορά δεν ίσχυσε και κατάφεραν να δώσουν την πρώτη θέση στην ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ της κομμουνιστικής αριστεράς!

ΤΟ ΚΛΙΜΑ…
Η ήττα της ΔΑΠ έχει να κάνει με το γενικότερο κλίμα που επικρατεί στη ΝΔ των Ιωαννίνων κι’ αυτό έχει αφορμές κομματικές. Είναι, λέει, «διχασμένη» η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και γι’ αυτό υπήρξε αυτό το αποτέλεσμα. Και γεννάται το ερώτημα: Ποιός ευθύνεται για τον «διχασμό»; Έτσι θα πάει η ΝΔ σ’ εκλογές το επόμενο διάστημα, αυτοδιοικητικές – Ευρωεκλογές και ίσως κι’ εθνικές; Έχουν και ονόματα και διευθύνσεις οι υπεύθυνοι που ξεκινούν από το κέντρο των Ιωαννίνων και φτάνουν στην Πειραιώς!

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.