ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΠΑΛΙΟΥ ΚΑΙΡΟΥ...
Συγκέντρωση παλιού καιρού ήταν αυτή που έγινε από τον Ν. Γκόντα την περασμένη Κυριακή το βράδυ στο GRAND SERAI. Πολυάνθρωπη και θερμόαιμη όσον αφορά την ανταπόκριση στο κάλεσμα που είχε κάνει ο ίδιος ο πρώην δήμαρχος και υποψήφιος για τον Δήμο Ιωαννιτών.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ!
Πολίτες των Ιωαννίνων βρέθηκαν στη συγκέντρωση για να τιμήσουν με την παρουσία τους τον «Δήμαρχο των έργων», όπως ευρύτατα αποκαλείται απ’ όλους ο Ν. Γκόντας. Ήταν παρόντες εκείνοι που νοιάζονται για την πόλη κι’ όχι για «αφεντικά»! Ήταν εκεί νέοι και παλιοί που έχουν κοινή αναφορά το μέλλον της πόλης που έχει ένα πλούσιο παρελθόν αλλά ένα ανύπαρκτο παρόν!

ΟΙ ΠΙΝΕΛΙΕΣ...
Έφταναν μερικές ζωηρές πινελιές για να δημιουργήσει τα Γιάννινα του μέλλοντος ο Νίκος Γκόνας, ο οποίος έδωσε δείγματα δουλειάς όταν ήταν δήμαρχος. Μια δουλειά η οποία έχει γίνει σύνθημα από τους Γιαννιώτες και όλοι μιλούν για «εποχή Γκόντα». Τα νέα Γιαννινα, τα Γιάννινα που ζούμε έχουν αποκλειστικά την υπογραφή του Ν. Γκόντα. Αυτή την νέα εποχή και στις άλλες «γειτονιές» του Δήμου θέλει να φέρει ο Ν. Γκόντας και το επεσήμανε στην ομιλία του.

ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ...
Για απλά κατανοητά και αυτονόητα πράγματα έκανε λόγο ο Ν. Γκόντας στην ομιλία του, δρόμοι, φωτισμός,φθηνότερο και ποιοτικότερο νερό στους πολίτες. «Μια πόλη χωρίς λακούβες, τι πιο απλό», αναρωτήθηκε και υποσχέθηκε πως θα επαναφέρει την πόλη, στην κανονικότητα με έργα κι’ όχι με μακέτες!

ΤΟ ΑΔΙΑΧΩΡΗΤΟ...
«Απενοχοποιημένοι» οι Γιαννιώτες πλημμύρισαν την μεγαλύτερη αίθουσα εκδηλώσεων της πόλης η οποία αποδείχθηκε τελικά μικρή για να τους χωρέσει. Ήταν εκεί όσοι ήθελαν να τιμήσουν με την παρουσία τους τον δήμαρχο των έργων και τους παλιούς και νέους συνεργάτες του που θα πάνε την πόλη ξανά μπροστά. Δεν ήταν εκεί εκείνοι που πάνω από την πόλη βάζουν το κομματικό καπέλλο και ήταν μετρημένοι στα δάχτυλα των χεριών. Δεν ήταν εκεί οι πολιτικοί τυχοδιώκτες και σκιτζήδες της πολιτικής. Νομίζω να γινόμαστε κατανοητοί ο καθείς θα τιμηθεί κατά τα έργα του και τις πράξεις του την ώρα της κρίσης η οποία πλησιάζει!

ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ...
Με την πλατειά πρόσκληση ο Αλέξης ψάρεψε κάτι γεροντοπαλίκαρα και τα βαλε στο καλάθι παρουσιάζοντάς τα σαν φρέσκα ψάρια! Τζουμάκας, Ραγκούσης, Μπίστης, ήλθαν α προστεθούν στην Ξενογιανακοπούλου, στη Λούκα Κατσέλη, στον Κουρουμπλή και τον Κοτσακά του Άκη που έχουν πιάσει στασίδι, από πιο παλιά.

ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ...
Πρασίνησε το στάδιο στο Γαλάτσι! Και λιποθύμησε ο ΣΥΡΙΖΑΣ από την ανανέωση με τον Στέφανο Τζουμάκα που ξαφνικά θυμήθηκε ότι οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ ήταν διεφθαρμένες κι’ έφτασαν την χώρα να ζει σε μνημόνια και εξαθλίωση. Προσέξτε, το ΠΑΣΟΚ ήταν διεφθαρμένο στο οποίο το 2015 διεκδικούσε βουλευτική έδρα με τον ίδιο πολιτικό διεφθαρμένο χώρο.

ΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ...
Διόρισε κόσμο και κοσμάκη ο σύντροφος Στέφανος από τα δανεικά που έπαιρνε η χώρα επί ημερών ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ τώρα δεν του κάνει του Τζουμάκα που πάει στον ΣΥΡΙΖΑ για να φέρει την... ανανέωση και να επαναφέρει την κανονικότητα στην πολιτική ζωή της χώρας. Όλα τα συντρόφια τώρα μαζί έχουν αλώσει την αριστερά η οποία επί τέσσερα χρόνια περπατούσε χέρι – χέρι με την άκρα δεξιά!

Η ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ...
Οι ίδιοι άνθρωποι που αναθεμάτιζαν και έλουζαν με τα χειρότερα λόγια τον Αλέξη Τσίπρα τώρα συμπορεύονται για μια θέση είτε στην Κυβέρνηση, είτε μια θέση στο Κοινοβούλιο στις επόμενες εκλογές. Δεν αντέχουν να μένουν άλλο στα αζήτητα και επανακάμπτουν να σώσουν τη χώρα από το ΠΑΣΟΚ, το οποίο τους έχει γίνει μίασμα και αυτό τους ενοχλει.

ΤΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ...
Όλα τα παρά πάνω έκαναν τον Αλέξη να παραληρεί στο στάδιο του Γαλατσίου μπροστά στους «αφθόρμητους» που έφτασαν από την υπόλοιπη Ελλάδα με 90 λεωφορεία για να του τονώσουν το ηθικό. Κάτι για πράσινους ήλιους με πράσινες, σημαίες και για πράσινο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε ο Αλέξης και έπαιρνε όψη Αντρέα Παπανδρέου.! Φαντάζομαι την μέχρι λιποθυμίας χαρά της «Καραμανλικιάς», Κατερίνας, της Κουντουρά, του Κουΐκ που κι’ εκείνοι φορούν το πράσινο καπέλλο του Τζουμάκα.

Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΖΟΥΜΑΚΑ...
Έστι δε Τζουμάκας από τα ιδρυτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που έχει την καταγωγή από τον Καταρράκτη της Άρτας. Είναι αυτός που διετέλεσε γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και έγινε γνωστός από την Περιβόητη εγκύλιο Τζουμάκα με την οποία διέταζε όλες τις κομματικές οργανώσεις να αναρτήσουν στα γραφεία τη φωτογραφία του Άρη Βελουχιώτη για να συμβολίσουν την επαναστατικότητα του κινήματος.

ΤΟ ΟΨΙΜΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙ!
Ήταν ο Τζουμάκας ένας από κείνους που φώναζε στους δρόμους και τις πλατείες «φονιάδες των λαών Αμερικάνοι» και «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο»! Ήταν αυτός που βρήκε καταφύγιο στη... μισητή Αμερική όταν οι Έλληνες ΠΑΣΟΚΟΙ και μη του γύρισαν την πλάτη και δεν τον εξέλεξαν να τους εκπροσωπίσει στη Βουλή. Αυτός ο Στέφανος επανέρχεται μέσω ΣΥΡΙΖΑ να μας ξανασώσει!

Ο ΕΧΘΡΟΣ...
Στον ΣΥΡΙΖΑ και ο Θεοχαρόπουλος της ΔΗΜΑΡ. Αυτός ντε ο ορκισμένος εχθρός του Αλέξη Τσίπρα που αμοραλιστή τον ανέβαζε, άχρηστο κι’ επικίνδυνο τον κατέβαζε. Κι’ αυτός τρύπωσε στο ΣΥΡΙΖΑ για να μη μείνει στο ράφι και χάσει και το 7χίλιαρο!

ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ...
Είχε αποκληθεί ως το μεγαλύτερο σκάνδαλο από καταβολής κράτους η NOVARTIS» από τον πρώην προϊστάμενο ΕΥΠ επί Καραμανλή, Παπαγγελόπουλο και το έκανε σαΐτα στη φαρέτρα του ΣΥΡΙΖΑ και του σαϊτιέρη Πολάκη! Οι δέκα ένοχοι «μιζαδόροι» είναι πέντε, ο εξής ένας ύποπτος ο Λοβέρδος! Τέσσερις «αθώοι», πέντε εν αναμονή αθώοι και ένας ύποπτος! Έρχονται κι’ εκλογές και πως θα πορευτούν χωρίς αίματα και «σάρκες» αυτοί οι ΠΑΣΟΚΟΙ που πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ και έγιναν και δικαστές αφού έκαναν μία στάση στη ΝΔ!

ΟΙ ΓΡΙΕΣ...
Μέσα σ’ αυτό τον ορυμαγδό λίγο έλειψε να μας ξεφύγει μία ακόμη γριά που φοροδιέφευγε πουλώντας αγριόχορτα σε λαϊκή αγορά. Μετά τη γριά με τα παράνομα τσουράπια, ήλθε η σειρά της γριάς με τα λάπατα και το οικονομικό ζήτημα της χώρας λύθηκε ως δια μαγείας! Κλαίω όμως στην σκέψη ότι η Κατερίνα Παπακώστα θα μεταφέρει το πρόστιμο των 200 ευρώ στις πλάτες των φορολογουμένων Ελλήνων κι’ αυτό θα την πληγώσει βαρειά!

Ο ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ...
Κοιτάξτε πονοκέφαλο που έβαλε ο διοικητής του «Χ/κώστα» Β. Καρβούνης στους υποψηφίους δημάρχους – περιφερειάρχες εν όψει εκλογών. Δεν θα δεχτεί υποψηφίους προεκλογικά αλλά μετά τις εκλογές για να συζητήσουν τα ζητήματα που αφορούν την υγεία και μάλιστα με τους εκλεγμένους άρχοντες. Να θυμήσω ότι οι νέοι άρχοντες θα αναλάβουν καθήκοντα τον επόμενο Οκτώβριο, οπότε μάλλον δεν θα έχει την χαρά να κάνει διάλογο ο κ. Καρβούνης. Πιστεύω ν’ αντιλαμβάνεται το λόγο!

Η ΖΗΜΙΑ...
Αρκετή ζημιά προκάλεσαν στην παράταξη μερικά καλόπαιδα της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων, ας μη το συνεχίσουν για πολλούς και διάφορους λόγους. Ας μη γίνονται τιμητές εκείνοι που την παράταξη την έφτυσαν και μόλις είδαν φως, ξανα μπήκαν για να παραδίδουν μαθήματα νομιμοφροσύνης σ’ όλους εκείνους που στα πολύ δύσκολα ήταν εκεί και δεν λιγοψύχησαν. Ας τα μαζέψει αυτά τα «καλόπαιδα» ο Λ. Αυγενάκης για να μην βγαίνουν οι δημοσκόποι των Αθηνών και συρικνώνουν την δύναμη της Ν.Δ. στο Νομό προβλέποντας και τις βουλευτικές έδρες.

Ο ΟΨΙΜΟΣ...
Επίσης, να μη γίνεται όψιμος τιμητής της ορθότητας και της εντιμότητας ο πονηρός πολιτευτής (στο Δήμο) που, ενώ ήταν μόνιμος τρόφιμος μέσω πολλών θέσεων κι’ ενώ ήταν ο πρώτος αφθαίρετος πολεοδομικά, έρχεται τώρα να πουλήσει ξανά ακριβά το τομάρι του μέσω «άλλης» οδού. Κάποιος να του ψυθηρίσει ότι η αχαριστία είναι έγκλημα καθοσίωσης και ως τέτοιο τιμωρείται και μάλιστα αυστηρά. Ας μαζευτεί όσον αφορά τις ερμηνείες που έδινε για το ποιος και πως θα πολιτευτεί. Ελπίζω να πήρε ένα καλό μάθημα απ’ όσα έγιναν την περασμένη Κυριακή ο ίδιος και οι «πάτρωνές» του. Έπεται συνέχεια και μάλιστα πολύ αποκαλυπτική...

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.