ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΣΩΘΗΚΑΜΕ!
Τώρα σωθήκαμε! Ένα από τα «ορφανά» του Κώστα Καραμανλή απειλεί να γίνει ο νέος... σωτήρας της Ελλάδας! Πρόκειται για το Σάββα Τσιτουρίδη, ο οποίος ανακοίνωσε την δημιουργία κόμματος ακολουθώντας τα χνάρια της πλέριας Καραμανλικιάς Κατερίνας Παπακώστα που τρελάθηκε από έρωτα προς την αριστερά κι’ έγινε υπουργός της!

■ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΓΡΑΝΑΠΑΥΣΗ!
Δέκα ολόκληρα χρόνια είχαμε να μάθουμε νέα του νέου «φωστήρα» της πολιτικής Σάββα Τσιτουρίδη και νάτον τώρα να ιδρύει δικό του μαντρί μπας και βάλει τίποτα ζωντανά μέσα και βάλει μέσα απ’ αυτό πλάτη στο αριστερό μαντρί που έχει ένα παχνί για τέτοια ορφανά. Ζήλεψε την δόξα της συντρόφισσας Κουντουρά, της συντρόφισσας Κατερίνας και του σύντροφου Κουΐκ! Όλοι Καραμανλικοί έχουν δηλώσει κι ας έχουν δέκα χρόνια να τον συναντήσουν!

❖ ΤΑ ΟΡΦΑΝΑ...
Στα παρα πάνω ορφανά προσθέτουμε και τον άλλοτε εκπρόσωπο τύπου Ευάγγελο Αντώναρο ο οποίος περιφέρεται στην αυλή του Αλέξη αλλά δεν φαίνεται να τον παίρνει και πολύ στα σοβαρά εκείνος και δεν τον αξιοποιεί. Μάλλον τον κρατά καβάτζα για την περίοδο που η αριστερά θα βρίσκεται στα αζήτητα...

❁ ΟΙ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΙ...
Κάθε κατακαυμένος που ξέμεινε από προβολή και ξέμεινε από εμπλοκή στα κοινά φτιάχνει ένα κόμμα και νάτον να απειλεί με σωτηρία της πατρίδας!
Δοκιμάστηκαν οι Τσιτουρίδηδες και οι Αντώναροι την περίοδο της επανίδρυσης του κράτους και βρέθηκαν λειψοί! Τι άλλαξε τώρα και ξανα θέλουν να επανιδρύσουν το κράτος; Εκτός και αν έχουν πειστεί ότι το μπάχαλο είναι τόσο μεγάλο που οι Τσιτουρίδηδες και οι Μπαλτάκοι μπορούν να βάλουν πλάτη. Ποιά πλάτη; Λέμε τώρα...

■ ΔΕΝ ΕΝΝΟΕΙ...
Δεν εννοεί ο Κυριάκος να συμπεριλάβει τέτοιου είδους υλικά στα ψηφοδέλτια στις επόμενες εκλογές και γι’ αυτό πήραν τα όρη και τα βουνά οι... αντάρτες. Αλήθεια, ποιος θυμάται τον Τσιτουρίδη τον Μπαλτάκο, τον Αντώναρο και αν τους θυμηθεί, για ποιο λόγο να τους εμπιστευτεί την ψήφο σε καιρούς περίεργους; Θυμηθείτε: την τύχη των Τσιτουρίδη – Αντώναρου και λοιπών «Καραμανλικών» ξεφτισμένων θα έχουν και κάποιοι άλλοι που θεωρούν τους εαυτούς τους αναντικατάστατους και που κατά καιρούς μας θυμίζουν ότι είναι Καραμανλικοί. Έχει να πέσει κλάμα...

❖ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ...
«Δεδομένου ότι στις δημοτικές εκλογές υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί συνδυασμοί σε καθέναν από τους οποίους μετέχουν πολλά μέλη ή στελέχη που προέρχονται από την παράταξή μας, υπογραμμίζουμε ότι τα στελέχη μας, θα πρέπει να συνομιλούν και να συνεργάζονται με όλους τους δημοτικούς συνδυασμούς που έχουν ως αναφορά τον χώρο της Ν.Δ.. Με κάθε τρόπο πρέπει να αποφεύγονται εντάσεις και αρνητικές αναφορές. Η ενότητα της παράταξης είναι προτεραιότητα». Αυτά ακριβώς περιλαμβάνει η εγκύκλιος Λ. Αυγενάκη προς όλες τις κομματικές οργανώσεις σ’ ολόκληρη την χώρα.

❁ Η ΑΡΣΗ...
Με την παραπάνω εγκύκλιο αίρεται κάθε κομματική δέσμευση κάθε στελέχους της Ν.Δ. και κάθε επιφύλαξη έτσι ώστε να κάνει ο καθένας την δική του επιλογή στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου, χωρίς να κινδυνεύει να χαρακτηριστεί αντάρτης! Προϋπόθεση είναι η επιλογή να είναι στα πλαίσια των ικανών κι’ όχι των φατριών! Όχι στους κολλητούς των κολλητών των Κακλαμάνηδων, λέει αυτή η εγκύκλιος του Λ. Αυγενάκη με την οποία τρίβεται στη μούρη των επιτηδείων που διεχώρησαν τα παιδιά της Ν.Δ. σε δικά τους και ξένα όταν είναι γνωστή η προσφορά προς όλες τις κατευθύνσεις!

■ Η ΝΙΚΗ...
Το διακύβευμα στις εκλογές του Μαΐου είναι η νίκη στις ευρωεκλογές, λέει τώρα ο Αυγενάκης που καταλαβε τι πάει να γίνει. Ωστόσο, λίγους μήνες πριν έκανε το... παγώνι όταν κάποιοι του επισήμαναν τους κινδύνους. Ελπίζω να μην είναι αργά και να εννοεί πραγματικά όσα αναφέρει στην εγκύκλιο...

❖ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ!..
Και πούσαι, Λευτέρη, την εγκύκλιο δώστην και στον αντιπρόεδρο Γεωργιάδη για να πάψει να οδύρεται και να πλαντάζει στο κλάμα όταν μοιράζει χρίσματα κατά το δοκούν. Είναι κρίμα να εκτίθεται αυτός ο... γίγαντας της πολιτικής, ο οποίος, όταν κάποιοι άλλοι έδιναν μάχες για να ζήσει η παράταξη από την λαίλαπα του σοσιαλισμού, εκείνος περί άλλων ετύρβαζεν. Γι’ αυτό σου λέω,φίλε Λευτεράκη, ότι για να ζείτε και να υπάρχετε πολλοί από σας, κάποιοι άλλοι έδιναν μάχες! Νομίζω ότι καταλαβαινόμαστε!

❁ TO SMS…
Και για να τελειώνουμε με την εγκύκλιο, παρακαλούμε τον γραμματέα της Ν.Δ. να στείλει sms στον κ. Τζαρούχη με το οποίο να τον υποχρεώνει να δημοσιοποιήσει την διαταγή για να μη σέρνονται φήμες! Το ξέρω πως υπήρξαν κάποιες «λυποθυμίες», αλλά όσοι έσπειραν ανέμους φυσικό είναι να θερίσουν θύελλες. Στην διάθεσή σας για διευκρινήσεις!

■ Η ΕΡΜΗΝΕΙΑ!.
Και κάτι πιο τελευταίο απο το προηγούμενο τελευταίο: Στη συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Τζαρούχης προσπάθησε να ερμηνεύσει τον Αυγενάκη και την εγκύκλιό του! Σ’ αυτή την προσπάθεια θέλησε να ισορροπήσει τα πράγματα, κάτι που έπρεπε να κάνει από την αρχή κι’ όχι να αφήνει να σέρνονται καταστάσεις που δεν τιμούν μια παράταξη με ιστορία. Είναι ελεύθερος ο κάθε Νεοδημοκράτης να κάνει την επιλογή του πίσω από το παραβάν, είπε ο κ. Τζαρούχης και ίσιωσε τα πράγματα σε σχέση με τα χρίσματα που έτρεξε να δώσει λίγους μήνες πρίν.

❖ ΚΑΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ!
Και το όνομα αυτής Σοφία Ζαχαράκη! Είναι η νέα εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας μετά την αποχώρηση της Μαρίας Σπυράκη, η οποία ξανα ετοιμάζεται για την Ευρωβουλή, διότι τα περί υποψηφιότητάς της στη Θεσσαλονίκη δεν περπάτησαν. Αγαπητό πρόσωπο στο ευρύ κοινό η Σοφία Ζαχαράκη και προ πάντων δουλευταρού. Είναι εκείνη που ξελασπώνει κυριολεκτικά πολλές φορές την Ν.Δ. επικοινωνιακά οργώνοντας κυριολεκτικά την Ελλάδα με ή χωρίς τον Κυριάκο. Καλή δύναμη, Σοφία Ζαχαράκη!

❁ ΤΟ «ΠΑΙΔΟΜΑΖΩΜΑ»...
Έτσι – έτσι, για να το εμπεδώσουμε! Το «παιδομάζωμα» επανέρχεται ύστερα από 70 χρόνια. Δέστε ποιόν οδηγούν στο «παραπέτασμα» της Ευρώπης οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ και θα συμφωνήσετε, όσοι βέβαια γνωρίζετε από πρόσφατη ιστορία. Ο γιος Κόκκαλη Πετρος επιστρατεύεται από την αριστερά για το Ευρωκοινοβούλιο, για να επιστρέψουμε στην εποχή ενός άλλου Πέτρου Κόκκαλη, στου οποίου την δράση έχει χρεωθεί το παιδομάζωμα!

■ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ!
Ήταν τότε, την εποχή του εμφυλίου, αλλιώς τον λέγαμε παλιά, όπου ο γιατρός Πέτρος Κόκκαλης είχε την φαεινή ιδέα της αρπαγής και επιστράτευσης 28.000 ελληνόπουλων από 14 – 15 ετών και πάνω τα οποία οδήγησε στο παραπέτασμα με το πρόσχημα μιας καλύτερης ζωής. Πολλά απ’ αυτά τα άρπαξαν από τις αγκαλιές των γονιών τους για να χαθούν από τις κακουχίες. Όσα έζησαν και πήγαν στον «παράδεισο» του κουμμουνισμού επέστρεψαν την δεκαετία του ΄80 και μόνο αυτά τα παιδιά ξέρουν τι τράβηξαν και πως έζησαν.

❖ Η ΕΠΙΛΟΓΗ...
Η επιλογή του Πέτρου Κόκκαλη, γιου του Σωκράτη που γύρισε από την ΣΤΑΖΙ δεν ήταν τυχαία από τον Αλέξη Τσίπρα. Θέλει να σηματοδοτήσει την αριστερά εκείνης της εποχής! Της εποχής του Άρη, του οποίου το τέλος έχει την υπογραφή των συντρόφων του της αριστεράς!

❁ Η ΘΛΙΨΗ...
Τόση θλίψη από το χαμό της μητέρας της πλάκωσε την Λοΐζου, που επί πέντε χρόνια δεν μπορούσε να το πιστέψει και γι’ αυτό εισέπρατε τη σύνταξή της. Σ’ αυτή την αφόρητη θλίψη βρήκε συμπαραστάτισσα την Χαρούλα Αλεξίου, η οποία της κρατούσε το χέρι για να την παρηγορήσει για να ξεπεράσει το βαρύ πένθος. Μια ζωή παρηγορίτρια αυτή η Χαρούλα! Όπου έβλεπε ΣΥΡΙΖΑΙΟ έτρεχε να του κρατήσει το χέρι. Μέχρι και ροζ γάντια φόρεσε για χάρη των καθαριστριών που τελικά ο αγώνας δικαιώθηκε κι’ όλες έγιναν γραμματείς υπουργείων!

■ ΤΑ ΤΣΟΥΡΑΠΙΑ...
Μόνο για τη γριούλα που πουλούσε τσουράπια στην Θεσσαλονίκη δεν βρέθηκε κάποιος επαναστάτης να τα βάλει με το σύστημα Τσίπρα – Γεροβασίλη – Παπακώστα. Ένα ολόκληρο 200άρι πρόστιμο έφαγε για την... εγκληματική πράξη της φοροδιαφυγής! Πονόψυχη όμως η Κάτια καθώς και κουτοπόνηρη, δήλωσε ότι θα πληρώσει στο κράτος το 200άρι για να τηρηθεί η νομιμότητα! Την ψυχική οδύνη της γριάς ποιος θα την πληρώσει ρε σουργούνια;

ΔΙΠΛΑ – ΔΙΠΛΑ...
Πάρτε εσείς τον Πέτρο από την μία μεριά και την αηδό Ραλία από την άλλη και βάλτε τους δίπλα στον επαναστάτη Καπετάν Τρομάρα τον Παπαδημούλη και ελάτε μετά να μιλήσουμε για τα πλεονεκτήματα της αριστεράς! Μέχρι και η αριστερή Ρεπούση έκανε την επανάστασή της και είπε ένα βροντερό «ναι» στο προσκλητήριο ΓΕΦΥΡΑ προτιμώντας την θαλπωρή του σπιτιού της!

ΤΟ ΟΧΙ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΗ!
Όχι είπε και ο Παναγιώτης Γιαννάκης στο «παιδομάζωμα» του Αλέξη ο οποίος προορίζονταν ως αντίπαλο δέος του Θοδωρή Ζαγοράκη της Ν.Δ.. Ευχαριστώ, δεν θα πάρω, τους είπε ο Παναγιώτης και έκλεισε την πόρτα δυνατά ή χαλαρά,δεν μπορώ να σας το πω, διότι μπροστά στην κουβέντα δεν ήμουν!

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.