ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ...
Ο απόλυτος διασυρμός μιας χώρας της οποίας οι πολίτες επένδυσαν το μέλλον τους το 2015. Πέρασαν επτά μήνες από την εκατόμβη νεκρών από τις φωτιές στο Μάτι Αττικής για να έλθουν στο φως της δημοσιότητας τα στοιχεία εκείνα που συνέθεσαν την τραγωδία εκείνη τη βραδιά της 23ης Ιουλίου όπου η εξουσία έπαιξε κακόγουστο θέατρο για να μη χαλάσει η εικόνα του Πρωθυπουργού που ερχόταν από βράβευση!

Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ...
Εκατό νεκροί ζητούν δικαίωση από κείνη την φονική βραδιά όπου το κράτος αποδείχτηκε ένα απέραντο μπάχαλο. Οι διάλογοι που έρχονται τώρα στην δημοσιότητα δείχνουν το πού και πώς βρίσκεται το κράτος όταν ο πολίτης κινδυνεύει κι απ’ αυτό ζητά βοήθεια!

ΤΑ ΟΥΡΛΙΑΧΤΑ...
Καιγόμαστε ούρλιαξε μια γυναίκα στο τηλέφωνο και ζητούσε απεγνωσμένα βοήθεια από τις αρμόδιες υπηρεσίες. «Και γιατί παίρνεις εμένα τηλέφωνο κυρά μου και δεν παίρνεις τους διπλανούς μου», ήταν η απάντηση του αρμόδιου για τέτοιες περιπτώσεις υπαλλήλου!

ΟΛΑ... ΣΩΣΤΑ!
«Δεν κάναμε κάτι που δεν έπρεπε. Τα κάναμε όλα σωστά! Κι αν πάλι βρισκόμασταν σε παρόμοια κατάσταση, πάλι τα ίδια θα κάναμε», ακούστηκε να λέει ο τότε Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκας, ο οποίος μάλλον έδειχνε να διασκεδάζει την όλη υπόθεση εκείνη τη βραδιά για να φανεί αρεστός στο αφεντικό του Αλέξη, ο οποίος χαζογελούσε για να μη δείξει το μέγεθος της συμφοράς που είχε βρει την περιοχή.

ΕΠΤΑ ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ...
Ξεχαρβαλωμένο το κράτος και αυτό αποδεικνύεται από τους εκατό νεκρούς που ήταν το αποτέλεσμα του περάσματος της φωτιάς από την περιοχή τους. Επτά μήνες μετά και οι εισαγγελικές αρχές παραπέμπουν είκοσι άτομα, κυρίως υπηρεσιακούς, για πλημμελήματα! Αυτό προβλέπει ο νόμος, λένε, αυτό κάνουν. Άντε να δώσει κανείς πειστικές εξηγήσεις σ’ όλους εκείνους που έζησαν και υπέστησαν την τραγωδία.

Η ΗΓΕΣΙΑ...
Μεταξύ των 20 ατόμων η τότε ηγεσία της Πυροσβεστικής και η Περιφερειάρχης Ρ. Δούρου με τον Δήμαρχο Ηλ. Ψινάκη! Η μεν πρώτη δηλώνει μια απλή κόρη ενός αστυνομικού, σε αντίθεση με την Φώφη που είναι κόρη του πατέρα της Γιώργου Γεννηματά, ο δε δεύτερος ένιωσε μία ανακούφιση μετά την παραπομπή για πλημμελήματα!

ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ...
Εκατόν είκοσι τέσσερις νεκρούς έχει στην πλάτη της η Δούρου και κάνει πως δεν συμβαίνει τίποτα. Φταίνε οι προηγούμενοι για όλα, λέει και θεωρεί πως απαλλάσσεται από ευθύνες! Φταίει η Φώφη που ήταν κι εκείνη υπερπεριφερειάρχης και δεν είχε κάνει τίποτα. Ναι, αλλά η Δούρου ήταν εκείνη που διακαώς ήθελε να διαδεχτεί την Φώφη και τον Σγουρό για να βάλει τάξη σε μία περιοχή όπου η κατάσταση είχε ξεφύγει. Εκείνη ήλθε σαν σωτήρας το 2014 να τα διορθώσει όλα! Σ’ εκείνης τα χέρια «έπεσαν» 124 πολίτες κι εκείνη τώρα έχει τις ευθύνες!

ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ...
390 σελίδες είναι το εισαγγελικό πόρισμα βάσει του οποίου θα παραπεμφθούν οι «αρμόδιοι» εκείνης της βραδιάς της 23ης Ιουλίου. Εκεί, σ’ αυτές τις σελίδες, περιγράφεται και καταγράφεται το διαλυμένο κράτος το οποίο την ώρα που το ήθελε ο πολίτης ήταν εντελώς απόν. Την ίδια βραδιά περίσσεψαν το θράσος και η ανικανότητα των διαχειριστών της εξουσίας. Ο ένας έλεγε ψέματα στον άλλον για να διασωθούν εκείνη την νύχτα και την άλλη μέρα που άρχισαν να μετρούν νεκρούς όλοι μιλούσαν για την κακιά ώρα, ενώ κάποιοι θυμήθηκαν και τον «στρατηγό άνεμο» που τους άλλαξε τα σχέδια και δεν πρόκαναν να βοηθήσουν τον κόσμο που καίγονταν ή πνίγονταν στην θάλασσα, στην οποία έτρεχαν να βρουν καταφύγιο.

ΟΙ ΜΝΗΜΕΣ...
Ξύπνησε μνήμες το εισαγγελικό πόρισμα, κάτι που δεν το ήθελε καθόλου αυτή τη στιγμή ο Αλέξης Τσίπρας με το ασκέρι του. Έχει ένα σωρό εκλογές μπροστά του κι αυτό το πόρισμα του αμαυρώνει την μεγάλη επιτυχία της εξόδου από το μνημόνιο που από τον περασμένο Αύγουστο όλο το γλεντάει κι όλο δεν του βγαίνει. Έρχεται κι εκείνος ο Μπαρόζο και κάνει μια καλή πρόβλεψη για Κυριάκο κι αρχίζουν να σαλεύουν εκεί στο Μαξίμου και στα περίχωρα!

ΣΑΛΕΨΑΝ!..
Διότι, αν δεν έχουν σαλέψει οι γυναίκες στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τότε τι άλλο έχουν κάνει; Μόνο εκείνες μας γυρίζουν σε μέρες επταετίας όπου γίνονταν προληπτικές προσαγωγές μη τυχόν και ακουστούν γιουχαΐσματα στις θεμελιώσεις που έκανε ο Παττακός! Τότε απαγορεύονταν οι συναθροίσεις ατόμων άνω των πέντε και μετά την πέμπτην απογευματινήν και μάλιστα για το καλό των ίδιων των πολιτών έλεγαν τότε!

ΟΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ...
Είπε και κάτι άλλο πιο σπουδαίο η Γεροβασίλη. Εμείς παρακολουθούμε μέσα από το διαδίκτυο τους πολίτες που έχουν επιρρέπεια προς τον ξακουστό ύμνο της Μακεδονίας και τους μαζεύουμε προληπτικά και για το καλό τους! Το είπε και δεν ντράπηκε και μάλιστα θεωρεί τον εαυτό της υπερήφανο για το κατόρθωμα!

ΕΝΤΟΣ - ΕΚΤΟΣ!
Εκτός ΚΙΝΑΛ, εντός Καχριμάνη ο άλλοτε ισχυρός ΠΑΣΟΚος δήμαρχος Ζαγορίου Γαβριήλ Παπαναστασίου. Άφησε το Δήμο για την περιφέρεια ο Γαβρίλης και υπέπεσε στο... αμάρτημα της αλλαξοπίστησης και νάτοι τώρα οι σύντροφοί του να τον «καρατομούν» μέρα μεσημέρι. Σιγά μην ίδρωσε το αυτί του Γαβρίλη, ο οποίος στην αρχή ήθελε δήμο αλλά μετά είπε να κάτσει σπίτι του, τώρα όμως που έπιασε η άνοιξη και βλέποντας ανοιχτή την πόρτα του Αλέκου όρμησε στα ενδότερα λέγοντας «δες κι εμέ το παλικάρι»!

ΕΙΣΟΔΟ - ΕΞΟΔΟ...
Πριν την είσοδο του Γαβρίλη εκεί, στους διαδρόμους, συνάντησε άλλους που έκαναν έξοδο, οπότε είπε να καλύψει κενά. Καλύπτεται όμως το κενό του Γιάννη Καραμπίνα από έναν Γαβρίλη; Αυτό θα το δούμε εκεί κατά τις 19 Μαΐου που θα γίνει ο λογαριασμός. Ακόμη να θυμήσουμε ότι ανάλογη ήταν η είσοδος στην παράταξη Καχριμάνη της ΠΑΣΟΚας δημάρχου Σουλίου Σταυρούλας Μπραΐμη, η οποία είπε ν’ αλλάξει επίπεδο δράσης και από τον Α’ βαθμό πήδηξε στον Β’ βαθμό αυτοδιοίκησης. Ποια θα είναι η τύχη της Σταυρούλας ως ΠΑΣΟΚτζούς μέλλει να το δούμε τις επόμενες μέρες...

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ...
Πάντως, τον Γαβριήλ τον «εξωπέταξαν» από το ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ) με συνοπτικές διαδικασίες. Με το που έσκασε μύτη στην Περιφέρεια πυρ ομαδόν και από δω πάνε οι άλλοι. Χαίρομαι που το ΚΙΝΑΛ έχει την πολυτέλεια να διώχνει κόσμο. Είδαν αρκετό κόσμο να πηγαίνει στις εκλογές την προηγούμενη Κυριακή και πήρε το κουτάλι τους... νερό κι άρχισαν να πνίγουν κόσμο! Εις άλλα με υγεία, παιδιά!

Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ...
Δεν πέρασε απαρατήρητη αυτή η υπόθεση της καταδίκης του πρώην βουλευτή της Ν.Δ. Νίκου Γεωργιάδη που έχει να κάνει με την πράξη της παιδεραστίας, για την οποία κατηγορήθηκε! Η καταδικαστική απόφαση είναι πρωτόδικη και σαν τέτοια θα πρέπει να κριθεί από όλους εμάς που γινόμαστε δικαστές και ρίχνουμε τα δικά μας αναθέματα.

ΤΟ ΦΟΡΤΙΟ...
Για πολιτική σκευωρία των εχθρών της Ν.Δ. κάνουν λόγο εκεί στο Μοσχάτο και θέλουν να κλείσουν το ζήτημα στο οποίο τα τσιράκια της εξουσίας επενδύουν για να σωθούν από την κατρακύλα. Όμως, γιατί η Ν.Δ. φορτώνεται μια τέτοια υπόθεση και δεν κάνει το αυτονόητο; Μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση του Νίκου Γεωργιάδη δεν έχουν παρά να τον πείσουν ν’ απομακρυνθεί από το κόμμα και να πληρώσει ο ίδιος τα βίτσια του, αφού ήταν δική του επιλογή και όχι επιλογή της Ν.Δ. ως πολιτική και κοινωνική φιλοσοφία.

ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ...
Δεν θα αναλύσουμε εμείς από τούτο εδώ το βήμα τα γούστα του καθενός, αλλά δεν μας αφήνουν αδιάφορους τέτοιου είδους συμπεριφορές. Και μάλιστα από εκείνους που θέλουν να παριστάνουν τους καθοδηγητές και να προκαλούν την κοινή γνώμη με τα προσωπικά τους γούστα και καπρίτσια. Ας κρατήσουν για τους εαυτούς τους τέτοιου είδους γούστα, μακριά όμως από θέσεις εξουσίας που πρέπει να είναι παραδείγματα προς μίμηση. Τέτοιου είδους πράξεις σαν αυτή που κατηγορείται ο Ν. Γεωργιάδης δεν υιοθετούνται από την κοινωνία και αυτό φυσικά δεν πρέπει να διαφεύγει απ’ όλους όσους βάζουν το κεφάλι στην άμμο.

ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΝΟΘΕΙΑ!
Έχουμε τρόπο ν’ ανακαλύψουμε τη νοθεία της φέτας μέσω σύγχρονων μεθόδων από το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών και της ΠΡΩΤΕΟΜΙΚΗΣ μονάδας, αποκάλυψε ο Γιάννης Βιτάλης, αντιπρόεδρος «Δωδώνης» στο Φόρουμ των Δελφών και έστειλε μηνύματα προς πάσαν κατεύθυνση. Επομένως, δεν έχει παρά να το δει το αρμόδιο Υπουργείο και να βάλει φρένο στους επιτηδείους που την έχουν δει οικονομίστικα την δουλειά και βαπτίζουν τα λευκά τυριά φέτα και τα μοσχοπουλάνε εντός και εκτός Ελλάδος!

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ...
Έδωσε και στατιστικά στοιχεία ο Γιάννης Βιτάλης που αποκαλύπτουν την πρωτοπορία της «Δωδώνης» και κυρίως την πρωτιά παγκοσμίως στη φέτα. Επίσης, έκανε ειδική αναφορά στην διατροφική αξία της Ελληνικής φέτας, η οποία περιέχει 489 διαφορετικές πρωτεΐνες που την κατατάσσουν στην πρώτη θέση παγκοσμίως. Τι άλλο θέλουμε για ν’ αποδείξουμε ότι ο τόπος μας διαθέτει ένα θησαυρό στον οποίο όμως πολλοί της εξουσίας γυρίζουν την πλάτη; Και κάτι ακόμη. Το γιαούρτι της «Δωδώνης», κατά τον Γιάννη Βιτάλη, μειώνει και τα επίπεδα της χολιστερόλης! Οπότε, να τρώτε άφοβα μικροί - μεγάλοι!

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.