ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Η ΤΙΜΗΤΙΚΗ...
Την τιμητική της είχε η πόλη μας την προηγούμενη εβδομάδα αφού είχε τα 106α «Ελευθέριά» της και οι Γιαννιώτες δεν χρειάζονταν να εκπροσωπηθεί η πολιτεία διά του Προέδρου της Δημοκρατίας για να τιμήσουν την επέτειο. Το έκαναν μόνοι τους και μόνο με τις τοπικές αρχές και με την ντόπια Υφυπουργό Παιδείας Μερόπη Τζούφη να είναι η τιμούσα την γιορτή.

Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ...
Κάποιοι είδαν την επέτειο σαν κοσμαντάμωση και έκοψαν τις πρωτοχρονιάτικες πίτες δύο μήνες μετά την Πρωτοχρονιά! Σ’ αυτές τις πίτες βρέθηκαν οι παντός είδους υποψήφιοι, οι οποίοι αυξάνονται και πληθύνονται όσο πιο κοντά φτάνουμε σε εκλογές. Αυτοδιοικητικές, ευρωεκλογές και ίσως εθνικές εκλογές έχουν ξεσηκώσει κόσμο από καναπέδες και ρίχνονται στη μάχη του σταυρού. Μόνο που κάπου έχει τραβήξει αυτό με τις πίτες, με αποτέλεσμα να αλληλοχαιρετιούνται οι υποψήφιοι απουσιαζόντων των ψηφοφόρων!

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ!
Στα Γιάννενα η βουλευτής της Ν.Δ. Άννα Ασημακοπούλου, η οποία έχει και την ιδιότητα της υποψηφίας ευρωβουλευτού! Ήλθε στον τόπο που μεγάλωσε και έκανε τα πρώτα της βήματα στην πολιτική αρχίζοντας από το Δήμο Ιωαννιτών ως δημοτική σύμβουλος και ως πρώτη γυναίκα αντιδήμαρχος όπως η ίδια είπε. «Δεν είμαι αχάριστη να μην αναφερθώ στον Νίκο Γκόντα, ο οποίος είναι ο μοναδικός δήμαρχος των έργων για την πόλη μας και είναι αυτός που με εμπιστεύτηκε», είπε η Άννα και με αυτά της τα λόγια πράγματι έδειξε ότι δεν είναι αχάριστη, σε αντίθεση με ό,τι άλλο περιφέρεται και κάνει σπέκουλα προς όφελος συγκεκριμένων προσώπων και οικογενειών!

Η ΑΠΟΥΣΙΑ...
Όπως το είχαμε γράψει: Ο Δεσπότης Κονίτσης Ανδρέας τίμησε το λόγο του και δεν παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις της Κόνιτσας όπου βρέθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Τήρησε τον λόγο του και κανείς δεν πρόκειται να τον ψέξει όταν η πιστοποίηση της συμφωνίας των Πρεσπών ήταν το δικαιολογημένο εμπόδιο της παρουσίας. Σε μία Μητρόπολη όπου έχει προϋπάρξει ένας Σεβαστιανός, ο οποίος στα εθνικά ζητήματα ήταν κέρβερος, ο διάδοχός του δεν θα μπορούσε να γίνει επίορκος. Αυτά είναι για τους πολιτικούς που άλλα σκέφτονται, άλλα λένε, άλλα κάνουν όταν γίνουν ή για να γίνουν Πρόεδροι Δημοκρατίας ή Πρωθυπουργοί!
Η ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ...
Εθνικά επιζήμιο χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Πρωθυπουργός επειδή ο δεύτερος σχολίασε ρεπορτάζ του BBC που θέλει Σκοπιανή μειονότητα στην Μακεδονία! Επιζήμιος ο Κυριάκος και οφέλιμος ο Αλέξης, ο οποίος έβαλε φαρδειά - πλατειά την υπογραφή του στο ξεπούλημα της Μακεδονίας, τα απόνερα της οποίας αρχίσαμε να ζούμε από τους διάφορους Φωκάδες που αρχίζουν να φυτρώνουν σε διάφορες πόλεις της Μακεδονίας!

ΟΙ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟΙ...
Ένας πρώην αιρετός (!) και ένας δημοτικός υπάλληλος, πρώην ή νυν δεν διευκρινίζεται, είναι τα πρόσωπα εκείνα που πλούτισαν αδικαιολόγητα κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Αυτό ανακοινώθηκε από το ΣΔΟΕ και κάνει τον γύρο της χώρας αυτές τις μέρες χωρίς να διευκρινίζεται περί ποίων προσώπων πρόκειται, με αποτέλεσμα να οργιάζουν οι φήμες και να μπαίνουν στο στόχαστρο διάφοροι αιρετοί και δημοτικοί υπάλληλοι.

ΠΡΩΗΝ!..
Λίγοι είναι αυτοί που πρόσεξαν το «πρώην» και άρχισαν να φτιάχνουν σενάρια εμπλέκοντας όποιον δεν τους κάθεται και πολύ καλά ο αιρετός και να θαυμάζουν τον υπάλληλο που κατάφερε να πλουτίσει από τους «μισθούς του» και πολλοί είναι εκείνοι που θα ήθελαν να μάθουν την «συνταγή»! Δεν αφήνουν όμως ένα παραθυράκι στην πληροφόρηση οι αρμόδιοι κρατικοί ελεγκτικοί μηχανισμοί και οι φήμες οργιάζουν!

ΠΟΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ!
Ούτε λένε για ποια περίοδο έγιναν αυτοί οι έλεγχοι για να προσδιοριστούν και τα πρόσωπα για τα οποία υπάρχει δίψα ενημέρωσης από την πλευρά του λαού που μία περιέργεια την έχει για να μάθει τα καθέκαστα. Όμως είναι πολλοί οι αιρετοί στην Ήπειρο που στο παρελθόν έχουν κατηγορηθεί για το άδιασμα των ταμείων του Δήμου από το οποίο πάνω από 100 εκατ. ευρώ έκαναν φτερά; Είναι πολλοί οι υπάλληλοι Δήμων που ρήμαξαν τα ταμεία και τώρα απειλούνται με διώξεις;

ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ...
Η λίστα που δημοσιεύεται είναι εντελώς σκοτεινή και απλά δημιουργεί εντυπώσεις εξυπηρετώντας προεκλογικές σκοπιμότητες. Είναι υποθέσεις που έρχονται από παλιά και αναπαράγονται για νάχαμε να λέγαμε. Εμείς εδώ στα Γιάννενα βιώσαμε με το παραπάνω το μεγάλο κόλπο στα ταμεία του Δήμου Ιωαννιτών όπου κοντά στο 1,8 εκατ. ευρώ έκαναν φτερά και κανείς δεν έμαθε πού πήγαν τόσα λεφτά αφού κι αυτός ο καταδικασμένος ταμίας ουδέποτε το παραδέχτηκε. Επίσης ουδέποτε μάθαμε τι έγινε στα ταμεία του πρώην Δήμου Περάματος, εκεί όπου δύο υπάλληλοι έχασαν και την ζωή τους...

ΤΟ ΦΥΤΕΜΑ...
Εξωραϊσμό του άλσους στην αρχή Ν. Ζέρβα κάνει ο Δήμος στα πλαίσια ενός γενικότερου σχεδίου που έχει για την πόλη. Κόβει πράσινο για να «φυτέψει» τραπέζια και καθίσματα σε καφετέριες κολλητών! Εκλογές έρχονται γαρ! Έχει προηγηθεί η... αναβάθμιση της Πλατείας Πάργης, οπότε γιατί να μείνει πίσω η Ν. Ζέρβα; Άλλωστε, με αυτό τον εξωραϊσμό επιτέλους αναδεικνύεται και η προτομή του Ν. Ζέρβα, ο οποίος μέχρι τώρα παρέμενε στη σκιά και κρυμμένος πίσω από θάμνους. Ελπίζω να μη βάλω τίποτα κακές ιδέες και «κλαδέψουν” και τον αρχηγό του ΕΟΕΑ-ΕΔΕΣ που, όπως και να το κάνουμε, προσέφερε αρκετά σ’ αυτό τον τόπο. Ποιο πράσινο έχει σειρά για να δούμε πόσα τραπεζοκαθίσματα θα τοποθετηθούν εν όψει εκλογών και καλοκαιριού. Να πώς αναπτύσσεται ένας τόπος!

ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ!..
Θεοί και δαίμονες έχουν βαλθεί να σώσουν το Βασίλειο Μετσόβου για μία ακόμη φορά. Κοντά στους οκτώ υποψηφίους δημάρχους έχει μαζέψει τώρα και ο ένας διαγωνίζεται τον άλλο για το ποιος θα το σώσει είτε για πρώτη φορά, είτε θα το ξανασώσει ο νυν Δήμαρχος Κ. Τζαφέας, του οποίου «παρακλάδια» είναι δύο - τρεις νέοι υποψήφιοι!

ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ...
Μεταξύ των υποψηφίων ο Σπύρος Βασιλείου, ο «χωριάτης» κατά ορισμένους άλλους συνυποψήφιους, ο οποίος βρήκε το «θράσος» να «κτυπήσει» τον Δήμο Μετσόβου και ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα επισημοποίησε την υποψηφιότητά του σε ξενοδοχείο των Ιωαννίνων. Έκανε κάτι διαφορετικό ο Σ. Βασιλείου και κυρίως πρωτότυπο. Παρουσίασε πρόγραμμα, υποψηφίους και συνεργάτες, κάτι που αλλάζει συνήθεις και που οι συνυποψήφιοι δεν το είδαν και με πολύ καλό μάτι.

Η ΕΜΠΛΟΚΗ...
Δεν θέλω να γράψω πως στις εκλογές του Δήμου Μετσόβου εμπλέκεται και ο «Μεγαλοδύναμος», ο οποίος θα πρέπει να έχει τον πρώτο λόγο στην επιλογή και στην εκλογή, για ν’ αποφύγουμε τυχόν παρεξηγήσεις. Αλλά, όταν οι θνητοί φτιάχνουν προγράμματα ο ίδιος ο Θεός ενίοτε ξεκαρδίζεται στα γέλια. Έτσι, Βασιλείου, Σούλτης, Μπιτούνης, Τζαφέας θα μονομαχήσουν για το Βασίλειο! Ο Θεόδωρος Δασούλας που είχε ανακοινώσει ότι θα έμπαινε στη μάχη μόλις προχθές απεσύρθη για ν’ ασχοληθεί με ειρηνικά έργα στην Περιφέρεια, διότι οι πολεμικές τέχνες στον Δήμο δεν του ταιριάζουν αυτή την εποχή!

ΟΙ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ...
Πρώτα επικύρωσε την υπογραφείσα από την κυβέρνηση Τσίπρα συμφωνία των Πρεσπών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και προχθές έκανε συστάσεις σε Σκοπιανούς και Αλβανούς μη κάνουν τίποτα βλακείες εις βάρος της χώρας μας. Οι συστάσεις και απειλές έγιναν από την Κόνιτσα επισημαίνοντας ότι ο δρόμος προς την Ε.Ε. περνάει μέσα από την Ελλάδα!

ΤΟΣΟΣ ΔΡΟΜΟΣ...
Τόσος δρόμος και τόσος κόπος από το Προεδρικό Μέγαρο μέχρι την Κόνιτσα για να πει τα αυτονόητα, τα οποία ξέχασε να πει προτού επικυρώσει την κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών, της οποίας τα απόνερα ζούνε αυτές τις ημέρες; Τους ανοίξαμε την πόρτα κι εκείνοι αποθρασύνονται και άρχισαν να ζητούν ρέστα με Μακεδονική μειονότητα στην Μακεδονία μας. Απομένει να δούμε να μιλούν οι Αλβανοί για Αλβανική μειονότητα στην Ήπειρο και όχι μόνο!

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.