ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΚΙ ΌΜΩΣ, ΜΙΛΗΣΕ!
Να μη μιλήσει, αναρωτιόταν γιατί δεν μιλάει. Να μιλήσει, γκρινιάζουν γιατί μιλάει γραπτώς και μετρούν τις λέξεις που γράφει καταγράφοντας τη θέση του, περιγράφοντας πρόσωπα και καταστάσεις. Για τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή ο λόγος, ο οποίος πήρε θέση στο «Μακεδονικό» λίγο πριν την ψηφοφορία σπάζοντας την σιωπή στην οποία μας έχει συνηθίσει επί μία δεκαετία!

ΟΙ ΦΗΜΕΣ...
Οργίασαν οι φήμες δύο μέρες πριν την ψηφοφορία ότι ο πρώην πρωθυπουργός θα πάρει θέση για το «Μακεδονικό» είτε προφορικώς, είτε γραπτώς, πράγμα που έκανε μόνο γραπτώς τελικά. Μόλις είπε αυτά που είπε, γραπτώς επαναλαμβάνω, νάτοι πάλι οι γκρινιάρηδες να τον πετροβολούν, πρώτον διότι δεν είπε περισσότερα και δεύτερον, διότι δεν έκανε διάγγελμα!

ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ!..
Τον Μάρτιο του 2009 ο Κ. Καραμανλής, πρωθυπουργός ων, βλέποντας να έρχονται τα δύσκολα και στα εθνικά ζητήματα και στην οικονομία, ζήτησε από την τότε αντιπολίτευση να κάτσουν σ’ ένα τραπέζι να συνενοηθούν για τα μείζονα ζητήματα. Κανενός τότε δεν ίδρωσε τ’ αυτί, διότι είχαν τον νου στο «λεφτά υπάρχουν», σύνθημα με το οποίο πήγαν σε εκλογές τον Οκτώβριο του 2009 και ο λαός τους έδωσε το 45%. Έκτοτε αγνοούνται και τα ίχνη του «λεφτά υπάρχουν» και του 45% το οποίο πήρε των ομματιών του και μετανάστευσε στον «go back Madam Merkel!»

ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΙΑ!
Τότε δεν είχαν αυτιά ν’ ακούσουν τον Κων. Καραμανλή, τώρα πώς οι ίδιοι άνθρωποι νοσταλγούν τη φωνή του και την θέση του επί παντώς επιστήτου; Τότε ούτε που να τον ακούσουν ήθελαν, ούτε να τον δουν. Πώς προέκυψε τώρα αυτή η ζωηρή επιθυμία και μάλιστα από τους ορκισμένους εχθρούς του που ακούνε Καραμανλή και βγάζουν καντήλες;

ΕΧΟΥΝ ΘΕΜΑ...
ΟΧΙ! Δεν πήρε κανέναν αριστερό ή πρώην ΠΑΣΟΚΟ ο πόνος ν’ ακούσει τον Καραμανλή. Απλά ποτέ δεν του συγχώρησαν το ότι κυβέρνησε πέντε χρόνια εκλεγόμενος δύο φορές Πρωθυπουργός. Κυρίως οι Γεωργακικοί έχουν ένα θέμα και κάνουν παιχνίδι με τον Καραμανλισμό που τους κάθεται στον λαιμό και προσπαθούν να τον απαξιώσουν ψάχνοντας για αφορμές!

ΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ...
Όταν τα έβαζε ο Καραμανλής με τους νταβατζήδες έγινε της εκδιδομένης γυναικός το κάγκελο! Λαμπράκηδες – Τεγόπουλοι-Μπομπολαίοι βγήκαν στο... κλαρί διότι τους χάλαγε την ζαχαρένια. Αυτοί οι νταβατζήδες ήταν που πολέμησαν λυσσαλέα την τότε κυβέρνηση, οι οποίοι στη συνέχεια έριξαν στον Καιάδα τον Γιωργάκη και το κόμμα του.

ΟΙ ΟΨΙΜΟΙ...
Σε κουβέντα να βρίσκονται οι άτιμοι υποστηρικτές της φωνής του Καραμανλή οι οποίοι μια κουβέντα καλή δεν χάρησαν στην περίοδο της πρωθυπουργικής του θητείας. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που διατυμπάνιζαν την μεζεδοπαρέα στον Μπαϊρακτάρη και την ενασχόληση με ηλεκτρονικά παιχνίδια επειδή στο νου τους είχαν τον Γιωργάκη τον τιτανοτεράστιο, τον οποίο που τον έβρισκες, που τον έχανες, στα γυμναστήρια γκιζέραγε!

Η ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ...
Αυτός ο Γιωργάκης πήρε κληρονομιά του πατέρα του το ΠΑΣΟΚ του 45% και το κατάντησε στο ΚΙΔΗΣΟ που ποτέ δεν μπήκε στη Βουλή. Αυτός ο Γιωργάκης είναι που βρίσκει τώρα την συμφωνία των Πρεσπών ως μοναδική λύση για τα ελληνικά συμφέροντα πηγαίνοντας κόντρα και στο ΚΙΝΑΛ και στον αδελφό του Νίκο, ο οποίος είναι σφόδρα πολέμιος!

ΒΟΡΕΙΟ ΤΜΗΜΑ...
Από την περασμένη Παρασκευή 25-1-2019 η συμφωνία των Πρεσπών που ήταν όνειρο έγινε πράξη. Με 153 ΝΑΙ τα Σκόπια έγιναν Μακεδονία και η Μακεδονία μας έγινε πρώτο βόρειο τμήμα της Ελλάδας! Τα περί Μακεδονίας ξακουστής του Αλεξάνδρου χώρας ξεχάστε τα και μη τα ξανακούσει η Χριστοδουλοπούλου, η Κουντουρά και ο Παπαχριστόπουλος με τον Ζουράρι. Όσο για τον Πάνο, το ‘χει ρίξει στο μοιρολόι ντυμένος μανιάτισσα που, ως γνωστόν, το βράδυ σκοτώνουν τον άντρα τους και την άλλη μέρα τον σκούζουν γοερά!

Η ΠΡΟΙΚΑ...
Πρώτο βόρειο τμήμα της Ελλάδας εμείς την Μακεδονία μας. Μακεδονία σκέτη από τους Σκοπιανούς με πρώτο τον Ζάεφ! Όλες οι Μακεδονίες προίκα στον Ζάεφ με τα λεφτά του Σόρος! Το λέει και ο Πάνος η ...μοιρολογίστρα που ψάχνει κι’ άλλους συγγενείς να κλάψουν μαζί. Μέχρι και εκείνος ο υπερπατριώτης ο Μπαλτάκος ανοίγει τις αγκαλιές του για να πνίξει τον πόνο του ο Πάνος!

Η ΑΠΑΤΗ...
Άτιμε, εγώ σε ηγάπον και συ με ηπάτησες, φωνάζει ο πρόεδρος των άλλοτε κραταιών και πατριωτικών ΑΝΕΛ. Είναι ο ίδιος ο Πάνος που δάνειζε τους βουλευτές του για να κάνει την βρώμικη δουλειά ο Τσίπρας. Και να πάρει η ευχή! Στην επέτειο του γάμου Αλέξη-Πάνου έγιναν τα διαζύγια και μαζί τους και οι γάμοι με τον Ζάεφ. Άντε και καλούς απογόνους!

ΤΑ ΔΙΑΖΥΓΙΑ...
Κατόπιν όλων αυτών, νάτα και τα διαζύγια σε ΚΙΝΑΛ και ΠΟΤΑΜΙ. Το μεν πρώτο πάει για ΠΑΣΟΚ το δε δεύτερο πάει κατά διαβόλου! Οδύρεται τώρα ο κυρ Σταύρος για το κακό που τον βρήκε αφού εκείνος οδήγησε τα γίδια στα λάχανα! Τώρα που τους άνοιξε τον δρόμο, δεν τον χρειάζονται πλέον. Θα πηγαίνουν μόνοι τους!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΣΩ ΠΟΡΤΑ!
Από την πίσω πόρτα ο ένδοξος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατά κόσμον Προκόπης Παυλόπουλος. Από την πίσω πόρτα και σε βαθύ σκοτάδι μπήκε σε κτήριο της Θεσσαλονίκης που είχαν την επέτειο ολοκαυτώματος των Εβραίων της Θεσσαλονίκης και αυτό από τον φόβο των Μακεδόνων, οι οποίοι δεν περίμεναν ότι θα επικύρωνε τόσο γρήγορα την συμφωνία παράδοσης της Μακεδονίας! Αναρωτιέται από πάνω προς τι τέτοια αντιμετώπιση! Ως υπουργός του Καραμανλή την περίοδο της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου είχε παραιτηθεί για λόγους ευθιξίας. Τώρα σταλιά φιλότιμο!

ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑ...
Με απολυτήριο Ε΄Δημοτικού η καθαρίστρια, πάρτην στην μπουζούρω για δέκα χρόνια. Με τέσσερα πλαστά πτυχία ο διοικητής του νοσοκομείου Νίκαιας όμορφος κι’ ωραίος, διότι το σημαντικό προσόν του ήταν η φιλία με Ξανθό και Πολάκη και φυσικά η κομματική ταυτότητα ήταν υπέρτατο κριτήριο!

ΟΙ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ...
Μένονται στο χώρο της υγείας, καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες διαφόρων τραγικών καταστάσεων σε νοσοκομεία όλης της χώρας συμπεριλαμβανομένων των νοσοοκομείων της Ηπείρου. Δύο απ’ αυτά τον τελευταίο καιρό της Άρτας και της Πρέβεζας βρίσκονται στην επικαιρότητα για σοβαρές παραλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό δυναμικό με αποτέλεσμα η περίθαλψη να χτυπάει κόκκινο. Δεν τα λέω εγώ αλλά οι ιατρικοί σύλλογοι και τα συνδικαλιστικά όργανα.

Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ...
Μένοντας στο χώρο της υγείας και επειδή θα έφερναν την επανάσταση οι Πολλάκηδες, μήπως μπορεί να με πληροφορήσει κάποιος τι καθεστώς επικρατεί στα νοσοκομεία της Ηπείρου όσον αφορά την καθαριότητα; Αν καλά θυμάμαι, έγινε ολόκληρη φασαρία στο Π.Π.Γ.Ν.Ι. όταν ο διοικητής αποφάσισε ν’ αλλάξει τον εργολάβο καθαριότητας με προσλήψεις ειδικού προσωπικού και που μια γενικότερη αναστάτωση δημιουργήθηκε. Κάτι ανάλογο δεν φαίνεται να έγινε με το «Χ/κώστα» όπου η καθαριότητα εξακολουθεί να είναι στα χέρια εργολάβου με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό σε επίπεδο κυρίως οικονομικό. Αυτή την απορία ποιος θα μας τη λύσει και κυρίως γιατί δύο μέτρα και δύο σταθμά; Ο κύριος Καρβούνης που ξέρει πρόσωπα και πράγματα ας δώσει μια απάντηση. Κυρίως πόσο κοστίζει η καθαριότητα.

Η ΜΝΗΜΗ...
Ημέρες μνήμης αυτές που περνάμε και που έχουν να κάνουν με το ολοκαύτωμα των Εβραίων της Ελλάδας από την θηριωδία των ναζιστών. Χιλιάδες Ελλήνων Εβραίων βρεθηκαν στα ναζιστικά στρατόπεδα, μεταξύ αυτών και Γιαννιωτοεβραίοι που από τους 2.000 περίπου μόνο κοντά στα 180 άτομα επέζησαν και επέστρεψαν πίσω. Ήταν μια ακόμη μαύρη σελίδα από την Γερμανία του Χίτλερ που δεν πρόκειται να σβήσει ποτέ και κυρίως από τις μνήμες των επιζόντων όλων αυτών που πλήρωσαν με την ζωή τους το ναζιστικό μίσολο. Καλά κάνει λοιπόν η πόλη που θυμάται και τιμά την μνήμη όλων αυτών των θυμάτων, κάτι που θα έπρεπε να κάνει και σε άλλες περιπτώσεις θηριωδίας! Θα ασχοληθούμε όμως μία άλλη φορά για το πως έγιναν τα γεγονότα εκείνης της περιόδου με ονόματα και διευθύνσεις για να αποδίδεται η πρέπουσα τιμή στους τιμηθέντες!

ΑΝΤΙΟ...
Στον φίλο μου Αλέξη Κυρίτση τα θερμά συλληπητήρια για τον θάνατο του πατέρα του Νίκου, του οποίου η κηδεία έγινε την περασμένη Κυριακή το μεσημέρι στο χωριό Λίμνη Πωγωνίου. Άνθρωπος με προσφορά και πλούσια δράση στην περιοχή του ο Νίκος Κυρίτσης, ο οποίος διεκόνησε για πολλά χρόνια στο χωριό του και όχι μόνο. Ο ίδιος ο δεσπότης Αντρέας που χοροστάτησε στην εξόδιο ακολουθία μίλησε με λόγια καρδιάς για τον εκλιπόντα, με τον οποίο συνδέονταν με τον δεσμό της προσωπικής φιλίας. Θερμά συλληπητήρια σε όλη την οικογένεια του Νίκου Κυρίτση!

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ...
Πάμε στο στρατόπεδο της ΝΔ και ιδιαίτερα στο χώρο των υποψηφιοτήτων στο Νομό. Αυξάνονται οι υποψήφιοι άντρες και έχουν ξεπεράσει τον αριθμό των δακτύλων των δύο χεριών (κλειστών). Έχουμε και λέμε κάτα αλφαβητική σειρά: Γερασιμίδης Νίκος, Γεωργόπουλος Λάμπρος, Δαρδαμάνης Κων/νος, Εμμανουηλίδης Γιάννης, Καλογιάννης Στ., Καραμπίνας Γιάννης, Κολόκας Παντελής, Κωνσταντόπουλος Σπύρος, Σιαράβας Κώστας, Τασούλας Κώστας και Χαραλαμπόπουλος Κώστας. Αν ισχύει το 40% σε ποσοστό γυναικών, τότε οι θέσεις των αντρών πέφτουν σε τέσσερις, οπότε από τους δέκα παραπάνω «σιγουράκιδες», μόνο τέσσερις θα είναι οι τυχεροί. Το ποιοι θα είναι ένας Κυριάκος, άντε κι’ ένας Νέζης ξέρουν!

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ...
Η στήλη δεν σχολιάζει τα τεκτενόμενα στο χώρο της ΝΔ από σεβασμό προς τη φιλοδοξία των υποψηφίων, κυρίως των νέων. Όμως τι να κάνει με αυτά που κυκλοφορούν περί το «ΟΚ» που έχουν ο καθένας για τον εαυτό του επικαλούμενοι την προσωπική φιλία με τον Κυριάκο. Υπάρχουν και κάποιοι σοβαροί που απλά αγωνιούν για την τύχη τους.

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.