ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΤΑ ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΟΣΙΑ...
Δεν έχεις ούτε ιερό ούτε όσιο ήταν η ατάκα του Αλέξη που «έγραψε» κατά την προχθεσινή συζήτηση στη Βουλή για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Ιερό και όσιο δεν έχει ο Κυριάκος και καταγγέλων ήταν ο... Θεοσεβούμενος άθεος Αλέξης Τσίπρας όταν το θέμα περιεστράφη γύρω από τα εκκλησιαστικά ζητήματα.

Ο ΑΘΕΟΣ... ΘΕΟΣΕΒΟΥΜΕΝΟΣ!
Όταν ήταν στην αντιπολίτευση ο Τσίπρας δήλωνε άθεος και Καστρικός και για να αποδείξει πόσο άθεος ήταν και πόσο θεωρούσε θεούς του τον Κάστρο και τον Τσε Γκεβάρα έδωσε τα ονόματα των γιών του σ’ αυτούς τους «θεούς» του.

ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ...
«Διώχνεις 10.000 ιερείς για να κάνεις 10.000 προσλήψεις κομματικών σου φίλων» ήταν η κατηγορία του Κυριάκου και ο δεύτερος χαρακτηρίστηκε ακραίος εθνικιστής από τα «Βαξεβανάκια» που ελπίζουν σε μια τέτοια θέση!

ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ...
Μετά τα εκκλησιαστικά σειρά πήραν τα πανεπιστημιακά. Ο Κυριάκος μίλησε για ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων, κάτι που θα αναβαθμίσει και τα δημόσια Πανεπιστήμια. Ποτέ των ποτών, ακούστηκε να λέει ο Θεοσεβούμενος Αλέξης! Δεν θα δώσουμε τέτοια ευκαιρία να ξεχωρίζουν οι φοιτητές σε φτωχούς και πλουσίους. Όλοι πρέπει να είναι φτωχοί, άρα ισοπέδωση προς τα κάτω είναι το δόγμα Αλέξη!

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ...
Κάπως έτσι θα πορευτούμε μέχρι τις εκλογές, οι οποίες δεν αποκλείεται να συντομευτούν με την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα και που έχουν αρχίσει να ξεφεύγουν. Το δόγμα Πολάκη έρχεται να δέσει με το δόγμα Τσίπρα και ό,τι κινείται στην αντίπερα όχθη πυροβολείται!

Η ΝΕΑ ΦΟΥΡΝΙΑ...
Σημίτης, Χρυσοχοΐδης και Βαγγελη-Μαλέσιος είναι η νέα φουρνιά που μπήκε στο σκόπευτρο της «δικαιοσύνης» του Τσίπρα και των Πολάκηδων που έχουν αναλάβει δράση επιβολής της τάξης. Να ανοίξουν οι λογαριασμοί των τριών παραπάνω για να διαπιστωθεί αν κι εκείνοι έβαλαν το δάχτυλο στο μέλι την περίοδο της εξουσίας τους και την περίοδο που γίνονταν οι διαγωνισμοί για εξοπλισμούς και τα περιβόητα C4I.

ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ...
Ανοίξτε όλους τους λογαριασμούς μας, είπαν οι τρεις «ύποπτοι» και περιμένουν τ’ αποτελέσματα των ερευνών. Ό,τι είναι να κάνετε κάντε το γρήγορα, λέει ο πρώην πρωθυπουργός που υποπτεύεται ότι αυτή η υπόθεση θα σέρνεται μέχρι τις επόμενες εκλογές. Αυτοί που σήκωσαν το ζήτημα δεν το έκαναν χωρίς να έχουν στο νου τους τον διασυρμό τους και την φυλλορροή του παλιού ΠΑΣΟΚ και ό,τι απέμεινε απ’ αυτό!

Ο «ΑΡΧΙΕΡΕΑΣ»...
«Αρχιερέα» διαπλοκής είχε αποκαλέσει κάποτε τον Σημίτη ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής όταν έδινε τη μάχη εναντίον του καθεστώτος ΠΑΣΟΚ. Ήταν τότε που όλο το σύστημα ΠΑΣΟΚ που μόλις είχε χάσει τον άχλα έβαλε κατά της κυβέρνησης Καραμανλή βάζοντας τα παπαγαλάκια του Κοντομηνά και των άλλων παιδιών να ανακαλύπτουν Βατοπέδια, κλπ.

ΣΤΟ ΠΕΤΣΙ ΤΟΥΣ!
Τώρα ζουν στο πετσί τους αυτές τις μεθόδους των Άκηδων, των Γιάννων, των Μαντέληδων και των Τσουκάτων. Οι ίδιοι δημιούργησαν τέτοια σχολή, που τύφλα νάχουν οι λασπιάδες στα σοβαντίσματα των κτιρίων. Αυτή τη σχολή έχουν μεταφέρει στο ΣΥΡΙΖΑ οι πρώην σύντροφοι και κάνουν καλά αυτό που είχαν μάθει τον καιρό της παντοδυναμίας...

ΣΤΟ ΚΑΔΡΟ...
Στο κάδρο και ο δικός μας Βαγγέλης Μαλέσιος, ο οποίος με τόσες τιμές έγινε υφυπουργός στο Δημοσίας Τάξεως αλλά που όμως τόσο άδοξα «έπεσε» στα πεδία των μαχών θυσία στην αυλή του Αυριανισμού, που ήταν κι εκείνη μια σχολή δημιουργηθείσα από το καθεστώς Ανδρέα όπως έχει δημιουργηθεί η σημερινή αντίστοιχη του Βαξεβανισμού.

Η ΑΝΑΣΥΡΣΗ...
Πολύ λίγο κράτησε τότε η παρουσία του Βαγγέλη Μαλέσιου σε υπουργικό θώκο και όπως είχε ξαφνικά εμφανιστεί στο πολιτικό προσκήνιο και από το πουθενά αφού δραστηριοποιούνταν στην Αθήνα, έτσι ξαφνικά μία Πρωταπριλιά του 2003, αν θυμάμαι καλά, εξαφανίστηκε άπαξ διά παντώς από την πολιτική για να τον ανασύρουν τώρα, 15 χρόνια μετά, οι πρώην σύντροφοί του και να τον κρεμάνε στα μανταλάκια όπως τότε η Αυριανή!

ΕΔΩΣΕ ΟΝΟΜΑΤΑ!
Το είπε και το έκανε ο Κυριάκος, σε ότι αφορά την ανακοίνωση υποψηφίων που θα λάβουν μέρος στις επόμενες εθνικές εκλογές με την παράταξη της Ν.Δ. Αντώνης Πανούτσος, δημοσιογράφος (αθλητικογράφος) και Πέτρος Τατσόπουλος. Και οι δύο θα δώσουν τη μάχη του σταυρού ο ένας στα Βόρεια της Αττικής και ο άλλος στα Νότια.

Ο ΠΟΝΟΣ...
Άκουσε για Τατσόπουλο εκείνος ο Αντώναρος και ένα... σύγκρυο τον έπιασε ως «Καραμανλικό». Τέτοιος πόνος, που πήρε των ομματιών του και θέλει να κάνει δικό του κόμμα για να εκδικηθεί τη Ν.Δ. που κάποτε τον εξέθρεψε στον κόρφο της και τον βύζαξε αρκετά χρόνια από το γάλα της!

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ...
Αντώναρος - Καμμένος - Παπακώστα δηλώνουν Καραμανλικοί που στηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ! Όπως σας το λέω και δεν επιδέχεται αμφισβήτηρη. Δεν φταίνε όμως αυτοί αλλά ο ίδιος ο Καραμανλής που δεν βγαίνει μια μέρα να τους στείλει αδιάβαστους. Κάποτε πρέπει να το κάνει αυτό για να μην αγοράζουν αξία από την αξία του Καραμανλισμού ώστε να υπηρετήσουν μια σαχλή αριστερά η οποία διασύρει όποιες αξίες έχει αυτή η παράταξη της κεντροδεξιάς κι έτσι όπως την οραματίστηκε ο ιδρυτής της.

Ο ΚΑΒΑΛΑΡΗΣ...
«Ο Κυριάκος δεν είναι έτοιμος και δεν έχει απαλλαγεί από τους μ...ες που έχει γύρω του», έλεγε ο Πέτρος, ο «καβαλάρης» της μισής Αθήνας, πριν από λίγο καιρό. Προφανώς έγιναν δύο θαύματα εσχάτως στη Ν.Δ. Και ο Κυριάκος ετοιμάστηκε και οι μ...κες απομακρύνθηκαν. Αλλιώς δεν εξηγείται η θυσία του Πέτρου για χατήρι της Ν.Δ. και της Δημοκρατίας η οποία στα χέρια των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κακοποιείται...

ΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ
Να σας πω τη μαύρη αλήθεια χρειάζεται ένας Τατσόπουλος και στη Ν.Δ. όχι σαν «επιβήτορας», αλλά ως γαλουχηθείς με τις αριστερές πομφόληγες για να τους επιστρέφει όλα όσα τσαμπουνάνε όλα τα χρόνια της αριστεροσύνης τους. Θυμηθείτε το «Γιατί με σκοτώνεις σύντροφε» του Θωμά Δρίτσιου, βιβλίο στο οποίο περιγράφονται με τα μελανότερα χρώματα οι διώξεις χιλιάδων ομοϊδεατών κομμουνιστών από το καθεστώς των Σοβιετικών, στο οποίο κατέφυγαν ζητώντας άσυλο και προστασία.

Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ...
Κλειστά τα σχολεία σήμερα για να γίνει ο γιορτασμός της αυριανής μέρας που είναι ημέρα μνήμης της 17ης Νοέμβρη του 1973 η οποία ήταν η αρχή του τέλους του καθεστώτος των συνταγματαρχών ελλείψει στρατηγών! Μια γιορτή που μπορεί να παραπέμεπι σ’ εκείνη την περίοδο η οποία όμως τόσο πολύ λεηλατήθηκε από τους τότε επαναστάτες και εξαργυρώθηκε με χρυσάφι και αξιώματα.

Η ΕΚΦΩΝΗΤΡΙΑ...
Ήταν εκφωνήτρια η Μαρία Δαμανάκη του παράνομου ραδιοφωνικού σταθμού, έγινε βουλευτίνα, αρχηγός κόμματος, ευρωβουλευτίνα και τώρα περιφέρεται στην Ε.Ε. εξακολουθώντας να εξαργυρώνει εκείνη την επαναστατικότητα! Μαζί μ’ εκείνη και οι Τζουμάκες, οι Λαλιώτηδες, οι Μπίστηδες, οι Σημίτηδες (αυτός έβαζε βόμβες στο άγαλμα Τρούμαν) και τόσοι πολλοί άλλοι που απολαμβάνουν τα πλούτη που έφτιαξαν μετά την μεταπολίτευση πουλώντας επαναστατικότητα.

ΟΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ...
Βέβαια, για το ποιος υπηρέτησε και πώς το καθεστώς των συνταγματαρχών ο κόσμος τόχει τούμπανο. Ποιοι έπαιρναν δουλειές εργολαβικές και τις μονοπωλούσαν κι αυτό είναι γνωστό! Απόγονοι εκείνων είναι ορισμένοι που σήμερα σβερκώνουν τους Έλληνες οι οποίοι το πίνουν με το ζουμί τους. Πού κουράγιο και καιρός για ξεσηκωμούς!

Η ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ...
Αναγγέλεται η συμφωνία διαχωρισμού Κράτους - Εκκλησίας από Ιερώνυμο - Τσίπρα και ο δικός μας Μάξιμος το πήρε τόσο σοβαρά που το πρωί της επόμενης μέρας βγαίνει περιχαρής και χαρακτηρίζει πολύ καλή τη συμφωνία. Το ακούν αυτό οι υπόλοιποι δεσποτάδες και ποιος είδε το Θεό και δεν φοβήθηκε! Τον πέρασαν ένα πρώτο χέρι οι άγιοι Δημητριάδος και Μεσσηνίας που δεν είναι Αμβρόσιοι και πήραν θέσεις υπέρ των ιερέων.

Η ΦΩΤΙΑ...
Αυτό έφτανε για να πάρουν φωτιά τα μπαρουτοπίστολα του Μάξιμου και άρχισε να σφυροκοπά τους δύο αυτούς ιεράρχες. «Είχαμε τους εργατοπατέρες, τώρα έχουμε και τους παπαδοπατέρες που βγήκαν κι έκαναν επανάσταση με την κατηγορία ότι θέλουμε να καταστρέψουμε τις εργασιακές σχέσεις των παπάδων», είπε και τώρα αρχίζει ο ιερός πόλεμος του ράσου!

ΣΤΗ ΖΑΛΤΣΑ...
Έρχεται να ρίξει λάδι στη φωτιά ο ειδικός περί των εκκλησιαστικών ζητημάτων Σωτήρης Τζούμας λέγοντας ότι ο Μάξιμος ως πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών ήταν εκείνος που συμμετείχε σε συσκέψεις του Ιερώνυμου με τον Αλέξη Τσίπρα και έγινε η συμφωνία στην Αρχιεπισκοπή και στη Ζάλτσα Βοιωτίας που είναι μοναστήρι και παραθεριστικό μέρος!

ΟΙ ΚΕΡΑΥΝΟΙ...
Με το κυνηγητό των παπάδων ο Ιερώνυμος με τον Τσίπρα έβαλαν μπουρλότο στην Εκκλησία. Και οι δύο θα διαπιστώσουν κι τι εστί βερύκοκο και πόσο και ποιους καίει το ράσο. Δέκα χιλιάδες παπάδες σ’ όλη τη χώρα από βήματος ιερού θα ρίχνουν κεραυνούς και οι Μητροπολίτες δεν θα μπορούν να τους κάνουν ζάφτι.

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.