ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΤΟ ΠΕΝΘΟΣ...
Μετά την τραγωδία κηρύσσουμε τριήμερο πένθος εις άπασαν την χώρα και απαλλάσσουμε τους «καμμένους» από τον ΕΝΦΙΑ του 2018! Δοξάστε με!

ΟΙ ΠΛΗΓΕΣ...
Τα παραπάνω ήταν απάντηση του Πρωθυπουργού της καμμένης και καημένης Ελλάδας ως ελάχιστος φόρος τιμής στους πυρόπληκτους της Αττικής για να κλείσουν οι πληγές και κυρίως τα στόματα όλων εκείνων που ζουν τα αποτελέσματα της τραγωδίας με την εκατόμβη των ανθρώπινων ζωών που ο κατάλογος ολοένα και μακραίνει.

ΟΙ ΦΩΝΕΣ...
«Καιγόμαστε», φώναζαν οι κάτοικοι και η φωνή τους δεν ακούγονταν από τ’ αυτιά των «υπευθύνων.. Κόψτε το λαιμό σας και μη μας ενοχλείτε ήταν η «απάντηση» από τους Σκουρλέτηδες, Τόσκηδες, Δουρούδες και λοιπό συναπάντημα. Περίμεναν τον «Νομπελίστα» Αλέξη να επιστρέψει από τη Βοσνία για να αρχίσουν να μαρτυράνε για καμμένους ανθρώπους!

ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ...
On camera και για λόγους εντυπωσιασμού γίνονταν απολογισμός με κάποια φοβισμένα ανθρωπάκια που παριστάνουν τους υπουργούς. Ο λαός παρακολουθούσε σόου κακόγουστο με τους πρωταγωνιστές να μοιάζουν με τα 15μελή των καταλήψεων μιας άλλης εποχής. Ενώ ήξεραν ότι υπήρχαν θύματα, εν τούτοις έκαναν παιχνίδι εντυπώσεων για να δείξουν ότι νοιάζονται για όσα συνέβαιναν εκείνες τις ώρες!

Ο ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ...
Μακρύς ο κατάλογος των ανθρώπινων χαμένων ζωών. Μανάδες, παιδιά, πατεράδες, γέροντες, ανήμποροι, όλοι θύματα ενός ακήρυχτου πολέμου! Μέσα σε λίγα λεπτά κάηκαν ζωντανοί πληρώνοντας το τίμημα της αδιαφορίας και της ανικανότητας όλων εκείνων που ανέλαβαν την εξουσία χωρίς όμως να αναλάβουν και την ευθύνη της χρηστής διαχείρισης των ζητημάτων που έχουν να κάνουν με την προστασία του υπέρτατου αγαθού της ζωής.

ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ...
Δεκάδες τα θύματα από την αναλγησία των αξιωματούχων πάσης φύσεως. Χιλιάδες τα περιουσιακά στοιχεία τα οποία μπορεί να έρχονται σε δεύτερη μοίρα, αλλά είναι κόποι και θυσίες μιας ή πολλών ζωών. Όλα έγιναν στάχτη μέσα σ’ ένα δίωρο. Όλα αυτά θα καλυφθούν με ένα τριήμερο πένθος που «αφιέρωσε» ο Πρωθυπουργός ο οποίος κρύβεται στην ασφάλεια του μεγάρου Μαξίμου.

ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ...
Εκατό νεκρούς μέχρι στιγμής μέσα σε εννιά μήνες μετρά η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου που κι εκείνη πάτησε πάνω στις αδυναμίες του προηγούμενου καθεστώτος για ν’ ανέλθει στο αξίωμα της Περιφερειάρχου. Εκατό νεκροί (Μάνδρα - Μάτι) οι οποίοι θα στοιχειώνουν τον ύπνο της και θα ζητούν ευθύνες για την ανευθυνότητα που έδειξαν και έχασαν τη ζωή τους. Κοντά στους νεκρούς οι συγγενείς που μένουν πίσω να ζήσουν το δράμα τους χωρίς ποτέ να πάρουν απάντηση στα πολλά «γιατί» που δημιουργήθηκαν από τις τραγωδίες που έγιναν επί ημερών Δούρου - Αλέξη - Πολάκη, κλπ.

ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ;
Σ’ ένα μήνα ετοιμάζεται να πάει στο Καστελόριζο ο Τσίπρας για να πανηγυρίσει την έξοδο από το τρίτο και τέταρτο μνημόνιο. Λίγο αργότερα και αρχές Σεπτεμβρίου θα πάει στην ΔΕΘ να μας... φέρει την ανάπτυξη. Άραγε με τι μούτρα θα βγει να μιλήσει, όταν θα είναι πολύ νωποί οι τάφοι των θυμάτων από Μάτι και Μάνδρα Αττικής; Με τι δύναμη ψυχής θα «γιορτάσει» στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας το ξεπούλημά της στους Σκοπιανούς κάνοντας το χατήρι των Αμερικανών, των Γερμανών και των άλλων, οι οποίοι προχθές ήταν απόντες από την Αττική;

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ...
Την παντελή σχεδόν απουσία του κράτους έρχονται να την καλύψουν οι υπεύθυνοι πολίτες που έγιναν αλληλέγγυοι των πυρόπληκτων. Είναι άμεση η ανταπόκριση στις εκκλήσεις για πάσης φύσεως βοήθεια που αρχίζει από ένα πακέτο φρυγανιές και φτάνει στην αιμοδοσία, μέγιστη πράξη αλτρουϊσμού. Αυτοί οι Έλληνες που έρχονται να καλύψουν τις αδυναμίες του κράτους μήπως είναι φασίστες - ακροδεξιοί που προσβάλουν το κράτος των ΤσιπροΚαμμένων, των Πολάκηδων και των Καρανικαίων;

ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ!
Πάνω στους θρήνους και τους κοπετούς της κυβέρνησης για την συμφορά ηκούσθη μια τρανή φωνή: Ο ΣΚΑΪ φταίει για όλα που νυχθημερόν βρίσκεται στον τόπο των εγκλημάτων τους! Αυτός ο καταραμένος ο ΣΚΑΪ με τους δημοσιογράφους - τσιράκια του που βρίσκεται εκεί που θα έπρεπε να βρεθεί η κυβέρνηση για να γλυτώσουν από το ολοκαύτωμα. Αυτό μοιάζει με την ευθύνη που έχει ο γιατρός όταν ο ασθενής έχει καρκίνο! Απόφαση λοιπόν του Μαξίμου: Ποτέ πια Συριζαίος στο ΣΚΑΪ!

ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ...
Περισσότερο για την τιμή των όπλων εξέδωσε ανακοίνωση ο Δήμος Ιωαννιτών με την οποία εκφράζει τη λύπη του για το πρόστιμο των 139.000 ευρώ που επέβαλαν οι τελωνειακές αρχές στο Γηροκομείο Ιωαννίνων. Περισσότερο χάιδεμα στην πλάτη του Μάξιμου κάνει παρά λύση του ζητήματος προτείνει. Από τη μία ο Δεσπότης και από την άλλη το κράτος και ο νόμος. Κάπου εκεί σε μια άκρη ο Δήμος ως καλός μάρτυρας σε δικαστήριο προτείνει την εξεύρεση λύσεως χωρίς όμως να προτείνει κάτι συγκεκριμένο. Μνημόσυνο με ξένα κόλυβα, για να είμαστε στο ανάλογο πνεύμα...

ΟΙ ΣΩΤΗΡΕΣ...
Κι από την Μητρόπολη Ιωαννίνων πάμε στον Παναθηναϊκό στον οποίο εμφανίστηκαν νέοι Τσάκες, οι οποίοι θα τον σώσουν. Ένας Ταϋλανδός αυτή τη φορά ντύθηκε Τσάκας και απειλεί να σώσει τον Παναθηναϊκό, κάτι που θυμίζει και Καραμουρτζούνη παλιάς εποχής. Αυτός λοιπόν ο νέος Τσάκας δεν έβρισκε άλλους Αθηναίους Παναθηναϊκούς ανάμεσα στα πέντε εκατομμύρια που έχει το λεκκανοπέδιο και έψαξε να βρει συνεργάτες από την περιφέρεια. Ω του θαύματος, βρέθηκαν και τώρα να δείτε που ο Παναθηναϊκός θα πετάει στα ουράνια κάνοντας μάλιστα τον Αλέξη υπερήφανο που βρήκε λύση και για τον Παναθηναϊκό. Άλλωστε, στα πολύ παλιά τα χρόνια, επί επταετίας, ένας δικός του μπάρμπας ήταν στη διοίκηση του ΠΑΟ μαζί με τον Μιχάλη τον Κίτσιο από Θεσπρωτικό που τον έφτασαν στο Γουέμπλεϊ!

ΜΠΡΟΣΤΙΝΟΣ...
Από την στιγμή που έσκασε ο Ταϋλανδός Τσάκας άρχισαν τα μουρμουρητά για το πού βρέθηκε αυτός και τίνος μπροστινός είναι. Η κατάληξη των «ειδικών» είναι ότι έχει άμεση σχέση με Έλληνα εφοπλιστή ο οποίος «καταζητείται» από τις αρχές της χώρας μας και ο οποίος, αν και Ολυμπιακών συναισθημάτων, θέλει σώνει και καλά να σώσει τον Παναθηναϊκό μέσω του φίλου του και συνεργάτη του Ταϋλανδού της PANASIAS! Ε ρε τι έχουν να δουν τα μάτια μας. Είμαστε ακόμη στην αρχή!

ΟΥΔΕΙΣ ΑΛΑΘΗΤΟΣ!
«Κι εμείς κάναμε λάθη και ζητάμε να μας συγχωρήσουν και ο λαός να είναι επιεικής απέναντί μας»! Είναι δημόσια δήλωση του δικού μας Μάξιμου, ο οποίος τράβηξε έναν «αναβαλλόμενον» στον συνάδελφό του Άγιο Καλαβρύτων Αμβρόσιο, ο οποίος κατά τον Μάξιμο τα τρία τελευταία χρόνια έχει ξεφύγει. Αφορμή γι’ αυτό τον «αφορισμό» στάθηκαν οι τελευταίες δηλώσεις του Αμβρόσιου περί τιμωρίας του άθεου Τσίπρα με όσα έγιναν στην Ανατολική Αττική!

ΤΟ ΚΑΤΑΧΕΡΙΑΣΜΑ...
Καλά έκανε ο Μάξιμος και καταχέριασε τον Αμβρόσιο, όμως εκείνο το τρία τελευταία χρόνια που παραπέμπει σε προστασία ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τι το ήθελε; Μήπως ο ίδιος υπέπεσε σε «αμάρτημα» δικαιολογώντας την σημερινή εξουσία, η οποία, όπως και να το κάνουμε, φέρει ακεραία την ευθύνη του ολοκαυτώματος; Κατά τ’ άλλα ουδείς αναμάρτητος ει μη μόνο ο Θεός, άγιε Δέσποτα Ιωαννίνων.

ΤΟ ΚΙΝΑΛ...
Επειδή άνοιξαν οι διαδικασίες υποψηφιοτήτων στο ΚΙΝΑΛ έχει αρχίσει να γίνεται μια κουβέντα για το τι κάνουν οι άλλοι πολιτικοί σχηματισμοί. Το ΚΙΝΑΛ έχει τους δικούς του λόγους που βιάζεται, διότι είναι ένα μείγμα κομμάτων και όσο αφήνει το χρόνο να περνά τόσο ο κίνδυνος της αποσύνθεσης του χτυπά την πόρτα. Επομένως, η βιασύνη και κυρίως οι δεσμεύσεις υποψηφίων επιβάλλονται εκ των πραγμάτων.

Η Ν.Δ...
Στη Ν.Δ. τα πράγματα είναι διαφορετικά. Η πληθώρα των υποψηφίων οδηγεί τα πράγματα σε απείρου κάλλους καταστάσεις. Όλοι οι υποψήφιοι για υποψήφιοι θεωρούν ότι μπορούν να είναι υποψήφιοι για πάσαν χρήσην. Ιδιαίτερα ορισμένοι νεανίσκοι μοστράρουν για κάθε θέση και διαδίδουν την προσωπική τους σχέση με τον Κυριάκο και οι πιο συντηρητικοί με τον ίδιο τον Αυγενάκη, οι οποίοι μάλιστα (Κυριάκος - Αυγενάκης) τους πιέζουν για ν’ αποδεχτούν να γίνουν σωτήρες!

ΟΙ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ...
Για να συμμαζευτούν ορισμένοι και να κρατούν τα μυαλά κάτω από τα μαλιά, διότι όταν θα τους έλθει η κατραπακιά δεν θα μπορούν να την διαχειριστούν εύκολα. Καλό πράγμα η φιλοδοξία, αλλά να υπάρχει κι ένα μέτρο στους φιλόδοξους. Ο καθένας να κάνει τον αγώνα δίνοντας ανάλογες εξετάσεις στην κοινωνία, η οποία θα κρίνει τις ικανότητες των υποψηφίων γενικώς. Όλα τ’ άλλα τα περί ειδικών σχέσεών τους με την Πειραιώς και το ότι αυτή, η Πειραιώς, τους παρακαλάει να γίνουν σωτήρες, είναι μπούρδες και κοπανιστός αέρας!

 

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.