ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Μ’ ΕΝΑ ΝΟΜΟ!
Το είχε πει ο Αλέξης! Μ’ ένα νόμο, μ’ ένα άρθρο να τα αλλάξουμε όλα! Το είπε και το έκανε ο μπαγάσας. Μ’ ένα νόμο απάλλαξε τον αδερφό του από ποινικές ευθύνες για κάποια παράνομη πράξη. Λέγεται ότι με νόμο του 2016 τακτοποίησε υπόθεση και του αδελφού για πράξη που επέσυρε ποινή φυλάκισης μέχρι δύο ετών. Αυτή η υπόθεση φωτογραφήθηκε από τον αντιπολιτευόμενο τύπο κι έγινε το έλα να δεις!
ΧΑΜΟΣ
Το έλα να δεις έγινε και με τον δανεισμό της εταιρείας των αδερφών Τσίπρα που μ’ ένα τριακοσάρι το μήνα τα 250.000 ευρώ του δανείου θα εξοφληθεί του Αγίου… Τέτοιου! Όχι πως είναι παράνομο αλλά ελέγχεται το ηθικό του θέματος σε σχέση με το υπόλοιπο πόπολο το οποίο οι τράπεζες το «εκτελούν» εν ψυχρώ για πολύ λιγότερο δανεισμό!
ΤΩΡΑ ΠΟΝΑΕΙ!
Αν δεν το καταλάβατε έχουμε μπει για τα καλά σε προεκλογική περίοδο όπου ο πόλεμος δεν βλέπει δικούς μας και τους άλλους! Τόσο καιρό η ΣΥΡΙΖΙΑΔΑ του Βαξεβάνη έχει στοχοποιήσει την Ν.Δ. με μπροστάρισσα την Μαρέβα λες και εκείνη είναι αρχηγός της ΝΔ και τώρα που έσκασε ζήτημα για το Τσιπρέικο η αντίδραση ανεβαίνει σε άλλα επίπεδα. Είναι φασίστες και σκοτεινοί τύποι όλοι όσοι ασχολούνται με την αριστερή ιερή οικογένεια. Και είμαστε στα μέσα του καλοκαιριού. Δεν θα κάνουμε εκλογές, αλλά… λασπόλουτρα όποτε αυτές γίνουν.
ΤΟ ΤΡΙΓΩΝΟ
Τρίγωνο της διαπλοκής τότε παλιά το 2012 οι τραπεζίτες, οι πολιτικοί και οι τροϊκανοί που έπιναν το αίμα του λαού! Τώρα όλα καλά και άγια. Καλά παιδιά οι τροϊκανοί – θεσμοί υπεύθυνοι οι πολιτικοί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και αγιόπαιδα οι τραπεζίτες που κάνουν ρυθμίσεις δανείων των αδελφών με 300 ευρώ το μήνα για δυο χρόνια και 4.000 το μήνα μετά από δυο χρόνια για όσο πάει! Πόσοι άλλοι τυχεροί Έλληνες έτυχαν τέτοιας μεταχείρισης από την Τράπεζα;
ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ
Βάλτε τώρα στην θέση των αδελφών Τσίπρα που είχαν και μια φορολογική ενημερότητα περίεργη, την Μαρέβα και βάλτε με το νου σας τι είχε να γίνει. Όμως ο Άγιος Παρασκευόπουλος έχει φροντίσει να κάνει θαύματα και να απαλλάξει τα φιλαράκια. Φτιάχνει ένα νόμο του 2016 που θεραπεύει πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν έστω και αν έχουν να κάνουν με πλαστογραφίες. Μάλιστα τώρα το Τσιπρέικο απειλεί με προσφυγές στη δικαιοσύνη ενάντια στον τύπο που αποκάλυψε το σκάνδαλο Παρασκευόπουλου που φτιάχνει νόμους στα μέτρα των «δικών μας».
ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ
Μην ανησυχείτε βρε χαζά! Δεν πρόκειται να αλλάξουμε τα σύνορα με την Αλβανία. Ένα ψιλοκαθάρισμα των πυραμίδων από βάτα θα κάνουμε και τίποτε άλλο! Αυτό βρήκε να πει το Μαξίμου για να δικαιολογήσει τα όσα περί καθορισμού των συνόρων με την Αλβανία είπε ο Αλέξης Τσίπρας μετά τις τελευταίες επαφές που είχε στις Βρυξέλλες και που μεταξύ των άλλων διευθετούσε και ζητήματα εθνικού περιεχομένου και ενδιαφέροντος…
ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ή ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ
Δύο πράγματα έχουν απομείνει για διευθέτηση μετά τον καθορισμό της ΑΟΖ με την Αλβανία. Η άρση του εμπόλεμου και ο καθορισμός των Αλβανικών συνόρων. Αυτά είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός που ήλθαν σαν επιστέγασμα των όσων είχε πει ο Γιοχάνες Χαν και όσα είχε υποσχεθεί ο υπουργός κ. Νίκος Κοτζιάς λίγο μετά τις Πρέσπες. «Προτού φύγω για διακοπές, θα έχω λύσει και το Αλβανικό», είχε πει ο Κοτζιάς για να έλθει ο πρωθυπουργός να μιλήσει για καθορισμό συνόρων και καθαρισμό πυραμίδων!
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΛΗΓΜΕΝΑ
Όλοι όσοι ακούσαμε και είδαμε τι είπε ο πρωθυπουργός για το Αλβανικό πρέπει να είμαστε για δέσιμο ενώ οι Καρανίκες του Μαξίμου έχουν όλα τα δίκια που μιλάνε για καθαρισμό των πυραμίδων και όχι για καθορισμό συνόρων. Τελικά ποιοι παίρνουν τα ληγμένα, εμείς ή οι άλλοι;
ΟΙ ΜΑΪΜΟΥΔΙΕΣ
Καμιά τριακοσιάδα αριστερούληδες φαίνεται να υπέγραψαν σχετικό φετφά-δήλωση μεγάλης ανακούφισης από την υπογραφή παράδοσης της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς. Παλιά αριστερά τακτική των αριστερών για να επηρεάσουν την κοινή γνώμη προς όφελός τους! Έλα όμως που κάποιες υπογραφές ήταν μαϊμού και βγήκαν οι δήθεν υπογράφοντες και ξεφώνησαν τους εμπνευστές αυτής της πράξης. Είναι λέει καμιά τριανταριά απ’ αυτούς στα κάγκελα και ο ένας μετά τον άλλο διαψεύδουν την δική τους συγκατάθεση στη συμφωνία των Πρεσπών, όπου για μια γραβάτα τα δώσαμε όλα. Μέχρι και έναν ηθοποιό που έχει πεθάνει πριν από δέκα χρόνια τον έβαλαν να υπογράψει!
ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Πλαστογραφημένες λοιπόν μερικές υπογραφές έχουν μπει στον φετφά των 300 κάποιοι εκ των οποίων δεν μπήκαν σ’ ένα τέτοιο παιχνίδι και διέψευσαν. Αυτές οι πλαστογραφίες δεν αποδεικνύουν τον τρόπο που σκέπτονται και ενεργεί το σημερινό γκουβέρνο για να διασωθεί από τον διασυρμό που θα ακολουθήσει και που είναι θέμα χρόνου να συμβεί κάτι τέτοιο.
Η ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ
Έλεγε ο Ιβάν Σαββίδης προτού ο ΠΑΟΚ χάσει το πρωτάθλημα και που ήταν ένθερμος υποστηρικτής του Αλέξη που για χάρη του έγινε και λαγός στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, ΣΥΡΙΖΑ και τα μυαλά στα κάγκελα. Να τον τώρα να τον στοχοποιούν για δωροδοκία των Σκοπιανών στον ξεσηκωμό ενάντια στη συμφωνία. Ποιοι έβαλαν τον Ζάεφ να κάνει αυτή την βρώμικη δουλειά εναντίον του Σαββίδη; Πώς έγιναν εχθροί της ελληνικής αριστεράς ξαφνικά οι Ρώσοι κι άρχισαν τις απελάσεις πρακτόρων που χρηματοδοτούσαν τους αντιρρησίες του ξεπουλήματος της Μακεδονίας; Ε ρε τι έχουν να δουν τα μάτια μας μέχρι τις εκλογές…
ΟΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ
Προς το τέλος της βρίσκεται η διαδικασία ενοποίησης ΑΕΙ-ΤΕΙ Ηπείρου, κάτι που φαίνεται να συμφωνήθηκε απ’ όλες τις πλευρές κατά την Σύνοδο των Πρυτάνεων που έγινε το περασμένο Σάββατο στα Ιωάννινα. Μέχρι το τέλος Αυγούστου όλα θα έχουν τελειώσει υποσχέθηκε ο υπουργός Γαβρόγλου, ο οποίος μας διαβεβαίωσε ότι όλα βαίνουν καλώς και ότι διευθετήθηκαν όλες οι λεπτομέρειες που μέχρι τώρα δυσκόλευαν την κατάσταση της ενοποίησης.
ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Βρέθηκε η χρυσή τομή είπαν οι ενδιαφερόμενοι και αν άνοιξαν και σαμπάνιες γι’ αυτό δεν πληροφορηθήκαμε. Ο κ. Γαβρόγλου υποσχέθηκε την ψήφιση του σχετικού νόμου μέχρι τέλος Αυγούστου οπότε από πρώτης Οκτωβρίου το νέο Πανεπιστήμιο θα είναι μια πραγματικότητα.
Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ
Έγινε διάλογος, έγιναν οι παρατηρήσεις, έγιναν οι διορθώσεις και να την η συμφωνία λέει ο υπουργός, ο οποίος δεν παρέλειψε να ξεχάσει την Θεσπρωτία η οποία παραμένει εκτός σχεδιασμού από σχολές όπως είχαν υποσχεθεί. Υποσχέθηκε όμως ότι αντί για το ΦΠΨ θα λειτουργήσει νέο τμήμα ψυχολογίας θα ενταχθεί στην Σχολή Κοινωνικών Επιστημών. «Ένα Πανεπιστήμιο πρέπει να έχει και ένα τμήμα Ψυχολογίας» είπε ο κ. Γαβρόγλου.
ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Δίπλα στον κ. Γαβρόγλου είδαμε και την υφυπουργό Παιδείας, την δική μας, Μερόπη Τζούφη, η οποία μας πληροφόρησε ότι η Πολιτεία είναι εδώ και ακούει και βλέπει και συμπορεύεται με τις ανάγκες της κοινωνίας! Σωστή η κ. Τζούφη η οποία γενικώς ακούει και βλέπει και μένει πιστή στις αρχές του ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο για τις δηλώσεις Τσίπρα-Κοτζιά για τα Αλβανικά σύνορα δεν έχει πάρει το αυτί της και το μάτι της για να κάνει και τα ανάλογα σχόλια.
ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ
Μετά από επτά δεκαετίες οι ηρωικώς πεσόντες στον Ελληνοαλβανικό πόλεμο και που φιλοξενούνταν στην βορειοηπειρωτική γη, βρήκαν ένα χώρο αιώνιας ανάπαυσης στο νεκροταφείο των Βουλιαρατών! Εκατό από τους επτακόσιους που έχουν εκταφεί από τα χωράφια της Αλβανίας, από την προηγούμενη εβδομάδα με τις πρέπουσες τιμές. Θα ακολουθήσουν και άλλοι πεσόντες, όσοι δεν ταυτοποιηθούν με συγγενικά τους πρόσωπα που βρίσκονται εν ζωή.
Η ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ
Πριν από αρκετό καιρό επικοινώνησα με την αρμόδια διεύθυνση του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης και με τον διευθυντή της κ. Μενούνο, ο οποίος μεταξύ των άλλων που γνωστοποίησε και διατύπωσε και εγγράφως τον τρόπο που γίνεται η ταυτοποίηση των πεσόντων. Μου είπε χαρακτηριστικά ότι αυτό μπορεί να γίνει με συγγενικά πρόσωπα νεότερης γενιάς και όσο αυτή γίνεται να είναι συγγενική. Μου επεσήμανε δε ότι καλύτερη ταυτοποίηση γίνεται με συγγενικά πρόσωπα από αδελφές των πεσόντων!
Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Η διαδικασία ταυτοποίησης είναι πολύ απλή αρκεί κάποιος να διαθέσει πέντε λεπτά δίνοντας λίγο αίμα και αποστέλλοντας το στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Θα πρέπει να προηγηθεί επικοινωνία με τον κ. Μενούνο για να λάβει το απαραίτητο υλικό που θα καθοδηγεί τον ενδιαφερόμενο. Το τηλέφωνο είναι 2107494749.

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.