ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΝ!
Προσπάθησε να δοξαστεί κρυπτόμενος και δεν του έκατσε τελικά. Ο άνθρωπος που δεν γνώριζε πόσο απέχει η Μυτιλήνη από τη Λέσβο, την περασμένη Πέμπτη ολοκλήρωσε αυτό το... μαρτύριο των κατά περιφέρεια αναπτυξιακών (;) συνεδρίων και στο εξής θα κατοικοεδρεύει στο ασφαλές καταφύγιό του, το Μαξίμου. Είναι ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, γνωστός ως δηλωσίας... σχιστής η σκιτζής μνημονίων κι άλλα τέτοια παραμύθια που σερβίρησε στο πόπολο πριν από τριάμισο χρόνια!
Η ΤΑΡΑΧΗ...
Είναι ο μόνος πολιτικός σ’ όλο τον ελεύθερο πολιτικό βίο της χώρας μας, που κατάφερε να νεκρώσει μια ολόκληρη περιοχή σ’ ένα νησί, που τραβάει της ψυχής του τον τάραχο τα τελευταία χρόνια. Είναι ο μόνος τόπος που υποδέχτηκε τον Πρωθυπουργό με κλειστά μαγαζιά, αλλά με αγανακτησμένους πολίτες που, ενώ ήθελαν να «δουν» τον Πρωθυπουργό τους να του... σπικάρουν δύο φωνήεντα, εν τούτοις, αυτό στάθηκε αδύνατο, διότι φοβήθηκε την εκδήλωση... υπέρμετρης αγάπης και λατρείας που τρέφουν προς το πρόσωπό του.
ΑΦΙΛΟΞΕΝΟΙ...
Αφιλόξενος τόπος η Λέσβος, η Σάμος, η Λήμνος κι όλα τ’ άλλα νησιά του Αιγαίου για την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό. Έχουν χάσει και την αίσθηση του χιούμορ εκτός από την σοβαρότητα και την υπευθυνότητα εκεί στην Κυβέρνηση και παίζουν με τα νεύρα του λαού! Ενώ «έβρεχε» αγανάκτηση στη Μυτιλήνη, ο Πρωθυπουργός φαίνονταν να το απολαμβάνει αρλουμπολογώντας για μια ακόμη φορά, πουλώντας το παραμύθι της ανάπτυξης που έρχεται. Προφανώς εννοούσε τα μπουλούκια των μουσαφιραίων που στέλνει ο Ερντογάν!
ΤΑΞΙΔΙ ΑΝΑΨΥΧΗΣ!..
Αρχές τουριστικής περιόδου και είπε να κάνει ένα ταξιδάκι αναψυχής ο Πρωθυπουργός. Μάζεψε όλο το ασκέρι του το υπουργικό και το πήγε τσάρκα στο Αιγαίο, πήρε και καμιά 400αριά δόλιους αστυνομικούς τους οποίους «έντυσε» χειροκροτητές κι όλοι μαζί πέρασαν αυτοί καλά και το λαό άστον να... κουρεύεται και να τρώει κατάμουτρα τα χημικά του Τόσκα!
ΜΕΡΕΣ ΠΑΤΤΑΚΟΥ...
Ζούμε μέρες Παττακού και των άλλων «αδελφών» των συνταγματαρχών! Όπως τώρα έτσι και τότε τα τελευταία χρόνια της δικτατορίας όπου πήγαιναν οι «σωτήρες», φρόντιζαν πιο πριν να στείλουν χειροκροτητές κι αυτοί ήταν στρατιώτες με πολιτική περιβολή. Αυτοί αποτελούσαν το ακροατήριο του Παττακού, κυρίως που ήταν υποχρεωμένο ν’ ακούει τις π...ριές και να δείχνει την χαρά του με παρατεταμένα χειροκροτήματα. Βάλτε αυτή την εικόνα της τότε εποχής δίπλα στη σημερινή και θα αντιληφθείτε περί τίνος πρόκειται...
ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ;
Αλήθεια, περίμενε ο Τσίπρας να του κάνει θερμή υποδοχή ο λαός του Αιγαίου επειδή εκείνος δήλωνε άγνοια θαλασσίων συνόρων και πλάκωσε κάθε κατακαημένος και βρήκε άσυλο στα νησιά και κυρίως στη Μυτιλήνη; Φταίνε οι νησιώτες για τις γελοιότητες της κυρά - Τασίας που έφερνε «τουρίστες» στην Ομόνοια για... λιάσιμο, τους οποίους στη συνέχεια «εξαφάνιζε» στην υπόλοιπη χώρα χωρίς να μείνει η Ήπειρος έξω απ’ αυτή την «φιλοξενία»;
ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ...
Άνοιξαν τα σύνορα για να φτιάξουν ΜΚΟ και να κάνουν πάρτυ με λαμογιές οι επιτήδειοι κι αυτό το ονομάζουν ανάπτυξη! 15.000 οι «μουσαφιραίοι» στην Λέσβο, οι οποίοι εξαφανίζουν κάθε προοπτική για τουριστική ανάπτυξη και έχει την απαίτηση ο Αλέξης Τσίπρας να του κάνουν και υποδοχή οι νησιώτες! Κι αυτό το μπουλούκι που κουβάλησε στη Μυτιλήνη, γιατί το έβαλε σε τέτοια ταλαιπωρία και δεν το μάζευε σ’ ένα ξενοδοχείο των Αθηνών να του μιλήσει για την ανάπτυξη του Αιγαίου;
ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ...
Ήταν το τελευταίο αναπτυξιακό συνέδριο αυτό που έγινε στη Λέσβο από μια σειρά που έγιναν σ’ όλη τη χώρα. Είχαν προηγηθεί ένα σωρό άλλα, όπως κι αυτό της Περιφέρειας Ηπείρου τον Νοέμβριο του 2017. Στο Θεό σας και με το χέρι στην καρδιά, θυμάται κανείς τι είπε, τι υποσχέθηκε και τι πραγματοποίησε στην Ήπειρο αυτό το 5μηνο που πέρασε; Αυτοί οι έρμοι κάτοικοι του Λούρου που πνίγηκαν, ακόμη περιμένουν να πάρουν ένα επίδομα από το Δήμο ή το Κράτος για να κλείσουν καμιά πληγή απ’ αυτές που άνοιξε η θεομηνία...
ΣΑΝ ΤΟΝ ΠΑΤΤΑΚΟ!
Έψαχνε ανάμεσα στο λαό κάποιους υποστηρικτές μέσω της Χωροφυλακής ο Στ. Παττακός κι αυτούς τους χρησιμοποιούσε για να βγάλει εικόνα λατρείας προς τα έξω. Το ίδιο έκανε ο Τσίπρας στη Λήμνο, όπου μέσω ΕΡΤ βρέθηκαν κάποιες κυρίες με τα μωρά τους να χαριεντίζονται με τον Πρωθυπουργό. Δυστυχώς, κάτι ανάλογο δεν βρήκε η ΕΡΤ να κάνει στην Μυτιλήνη, της οποίας οι μανάδες έκλεισαν τα παιδιά στα σπίτια μη τυχόν κι έχουν συνάντηση με τον «σωτήρα»!
ΤΑ ΞΟΡΕΞΙΑ!..
Κανονικά ο Τσίπρας πήγε στη Μυτιλήνη για να βρίσει τους κατοίκους που δεν κάθονται καλά και ζητούν... ξορέξια και πράγματα παράλογα. Ζητούν π.χ. να μην τρώνε εκείνοι στη μούρη όλους τους μουσαφιραίους ή και αφού τους τρώνε να έχουν ιδιαίτερη μεταχείριση όπως στον ΦΠΑ! Είστε φασίστες υποκινούμενοι από την Ν.Δ., τους κατήγγειλε και ισοφάρισε εκείνο το περί ετερόκλητων συμμαχιών που είχε πει στην περίπτωση των συλλαλητηρίων σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα για το Μακεδονικό!
ΤΟ ΔΟΓΜΑ...
Το δόγμα λοιπόν του Αλέξη Τσίπρα και των παραφυάδων αυτού είναι «πας μη ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, φασίστας»! Φασίστες όλοι οι αντηρρησίες στα νησιά επειδή ζητούν τα αυτονόητα. Ζητούν να μη γίνουν τα νησιά τους αποθήκες των χιλιάδων μεταναστών που έρχονται από την Τουρκία, της οποίας άνοιξε τις πόρτες ο σουλτάνος.
ΟΙ ΑΝΟΗΣΙΕΣ...
Και κομμουνιστής και ισλαμιστής ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Γ. Κυρίτσης! Μόνο ο δυτικός πολιτισμός έστελνε κόσμο στα κρεματόρια και στους θαλάμους αερίων, ενώ στις Ισλαμικές χώρες κάτι ανάλογο δεν έχει γίνει. Βέβαια, στις χώρες του δυτικού πολιτισμού ξεχνάει να συμπεριλάβει τα Σταλινικά ολοκαυτώματα και τη Ρώσικη φιλία Στάλιν - Χίτλερ που ευθύνονται για τις εκατόμβες! Έστι δε Κυρίτσης ο βουλευτής εκείνος που... κατουρημένος ψήφισε το μνημόνιο 3 και που έκτοτε φιλάει κατουρημένες ποδιές για να κρατήσει την βουλευτική καρέκλα γράφοντας και λέγοντας ανοησίες!
Η ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ...
Επιτέλους, μπήκε προς διαβούλευση η συνένωση ΑΕΙ-ΤΕΙ Ηπείρου και δρομολογήθηκαν οι πρυτανικές εκλογές, οι οποίες θα γίνουν 6 Ιουνίου. Για βιασύνη του Υπουργού μίλησε ο Πρύτανης Γ. Καψάλης, αφού δεν έχει γίνει πρόβλεψη για την στελέχωση του νέου Πανεπιστημίου. Μόνο αυτό είναι κ. Πρύτανη; Μήπως είναι ορθολογική η συνένωση ΑΕΙ-ΤΕΙ και η χωροταξική κατανομή των σχολών; Η Θεσπρωτία είναι σχεδόν απ’ έξω από την όλη υπόθεση, έστω κι αν πανηγυρίζει ο Θεσπρωτός βουλευτής Μάριος Κάτσης, ο οποίος μαζί με τον έτερο συνάδελφό του εκ Πρεβέζης Κ. Μπάρκα, έχουν επαναφέρει στην επικαιρότητα το δόγμα της εποχής Τζουμπέ «κατόπιν ενεργειών μου»!
Η ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ...
Στην τελική ευθεία μπαίνει η Ν.Δ. για εσωκομματικές εκλογές που θα γίνουν την επόμενη Κυριακή. Δεν θα αναφερθώ στους υποψήφιους προέδρους της ΝΟΔΕ που σε Γιάννενα και Πρέβεζα υπάρχει η πολυτέλεια άνω της μίας υποψηφιότητας, αλλά στο θράσος ορισμένων υποψηφίων μελών, που υπόσχονται το «νέο» διδάσκοντας με το παράδειγμά τους τον καιροσκοπισμό. Είναι κάποιοι που χρησιμοποιούν την παράταξη αλά καρτ και κατά το δοκούν φτάνοντας στο σημείο να παραδίδουν μαθήματα ανανέωσης με τον γυρολογισμό που δίδαξαν τα προηγούμενα χρόνια. Πιστεύω να μη τους γίνει και επιβράβευση από πάνω...
Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
Ένας καλός φίλος και ένας δημιουργικός άνθρωπος στο χώρο της Αυτοδιοίκησης ανήλθε στο αξίωμα του Αντιδημάρχου στην Δήμο Δωδώνης. Ο Γιάννης Κίτσος από την Μουσιωτίτσα, ανέλαβε τα καθήκοντά του πρόσφατα και οι συντοπίτες του περιμένουν αρκετά πράγματα και κυρίως να συνεχίσει το δημιουργικό του έργο όπως έκανε μέχρι τώρα ως Δημοτικός Σύμβουλος. Από τη στήλη, καλή θητεία...
Η ΦΕΤΑ...
Ποιος είπε ότι ο Αλ. Καχριμάνης δεν ξέρει από φέτα και δεν κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να την προστατέψει από τους επιδρομείς των τελευταίων ετών; Αυτή την άποψη κι αυτές τις θέσεις του γιατί δεν τις καταλαβαίνει και δεν τις υιοθετεί ο αρμόδιος υπουργός Β. Αποστόλου, ο οποίος περί άλλων τυρβάζει, ενώ το όλο ζήτημα το εξετάζει μόνο κομματικά αυστηρά; Ψάχνει για Συριζαίους κτηνοτρόφους και γαλατάδες ο Αποστόλου για να φτιάξουν δική τους Διεπαγγελματική, διότι δεν τον βολεύει η Διεπαγγελματική που έχει ήδη δημιουργηθεί και για την οποία εδώ κι ένα χρόνο αποφεύγει να δημιουργήσει το πλαίσιο στο οποίο θα κινείται.
ΟΙ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ...
Όσο λοιπόν θα αρνείται το υπουργείο να βάζει τα πράγματα σε τάξη, τόσο η υπόθεση «φέτα» θα οδηγείται σε άλλες ατραπούς. Η εισαγωγή γάλακτος φθηνού στην Ελληνική αγορά θα συνεχίζεται και θα βαπτίζεται Ελληνικό και απ’ αυτό θα παράγεται «Ελληνική» φέτα αντί για λευκό τυρί και θα πωλείται σε τιμές φέτας. Οι Έλληνες κτηνοτρόφοι θα παίρνουν... την μπούτσικα με τον κύπρο ή θα παίρνουν των ομματιών τους και θα κρεμάνε τις γκλίτσες!
ΑΚΟΥΣΤΑ!..
Μ’ ένα τέτοιο σύστημα, μ’ έναν τέτοιον αρμόδιο υπουργό σαν τον Αποστόλου που την φέτα την είχε ακουστά, όπως ακουστά είχε τα καραμάνικα και τις μπούτσικες, πώς να μπει νέος κόσμος στο χώρο της κτηνοτροφίας, όπως έχει κάνει η νεαρά Λύκα Μυρτώ από την Θεσπρωτία, η οποία άφησε ένα επιστημονικό λαμπρό μέλλον για ν’ ασχοληθεί με τα γιδοπρόβατα και που μάλιστα είναι πρόεδρος των κτηνοτρόφων της περιοχής της;
Η ΓΚΛΑΒΑ...
Εκεί που κάθεται στο Υπουργείο του ο Υπουργός Αποστόλου κι αφού δεν έχει τι άλλο να κάνει, αρχίζει να ξύνει τη γκλάβα του να κατεβάσει ιδέες! Το σκέφτηκε τελικά! Σκέφτηκε να βάλει ένα καπέλο 6 ευρώ στο τσίπουρο, για να... σώσει την οικονομία της χώρας! Άντε τώρα να σου λύσει το πολύπλοκο ζήτημα της προστασίας της φέτας αυτός ο άνθρωπος, επί των ημερών του οποίου οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι θεωρούνται ζάπλουτοι και κάθε τόσο βρίσκει ένα τρόπο να τους βάζει στο βρόχι!


Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.