ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ...
«Να καεί, να καεί, η π...να η Βουλή»! Σύνθημα Έλληνα βουλευτή καταγόμενου εκ Βορείου Ελλάδος εκλεγόμενου στη Θεσσαλονίκη, φανατικού υποστηρικτή του ΠΑΟΚ και φανατικού θαυμαστή του Ιβάν του πιστολιέρου. Το όνομα αυτού Φωκάς. Δοξάστε τον!
ΦΛΟΓΕΡΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ!
Ένα με το πλήθος, με μια φωνή ο βουλευτής φλογερός ποδοσφαιρόφιλος θέλει να κάψει τη Βουλή, η οποία είναι το σπίτι του και από την οποία ο ίδιος και άλλοι 299 σιτίζονται. Πάνω απ’ όλα το κλωτσοσκούφι και τα μάτια του Ιβάν, του οποίου είδε τα ευεργετικά συναισθήματα αλλά ουδέποτε είδε το πιστόλι στο ζωνάρι με το οποίο μπήκε στο γήπεδο της Τούμπας και με αυτή του την πράξη έφερε το πρωτάθλημα... τούμπα!
Η ΒΛΑΚΕΙΑ...
Δεν φτάνουν όλα αυτά που είπε δημόσια σε διαδήλωση ΠΑΟΚτζήδων για την Βουλή, πήρε σβάρνα και τα ΜΜΕ για να ξεχειλήσει όλη του τη βλακεία και ν’ αποδείξει στην πράξη ότι είναι κανονικός «ένοικος» που κατοικοεδρεύει στο μπ...λο, όπως πρωτοβαπτίστηκε από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ όταν πολιορκούσαν τον ναό της δημοκρατίας. Σ’ αυτό το «ναό» στο όνομα του οποίου γίνονται μεγαλύτερες αμαρτίες...
Ο,ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ!
Βγαίνει και πάλι ο Λεβέντης, στου οποίου την παράταξη συνευρίσκεται ο... λεβέντης Φωκάς και συνταυτίζει την πράξη του βουλευτή του με εκείνη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ προτού γίνουν κυβέρνηση. Τι έκανε το παιδί περισσότερο απ’ αυτό που έκαναν οι τωρινοί συγκυβερνώντες! Παιδιά είναι και μιμούνται τους μεγαλύτερους, φέρεται να δήλωσε ο Λεβέντης, ο οποίος δεν έχει περισσότερο μυαλό!
ΤΟ «ΣΠΙΤΙ»...
Να καεί, να καεί, λοιπόν, η π...να η Βουλή, αφού όλοι όσοι ξημεροβραδυάζουν και σιτίζονται απ’ αυτή δεν είναι και τόσο άξιοι να την υπηρετήσουν. Ένα τέτοιο «σπίτι», έτσι όπως το χαρακτήρισε ο Φωκάς, είναι γνωστό τι υπηρεσίες μπορεί να προσφέρει, τις οποίες υπηρεσίες πληρώνει ολόκληρος ο Ελληνικός λαός.
ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕ!..
Μια τέτοια Βουλή με τέτοιους κατασκηνωτές προσπάθησε να προστατέψει ο σμηναγός Μπαλταδώρος, για να το πληρώσει με τη ζωή του! Πνίγηκε εκεί στο Αιγαίο, εκτελώντας το ύψιστο καθήκον προστασίας της ακεραιότητας της χώρας και της τιμής και της υπόληψης των Ελλήνων. Μια τιμή και υπόληψη που την έπνιξε στο βούρκο της αλητείας ένας δήθεν Μακεδόνας για την τιμή και υπόληψη του Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος πληρώνει ακριβό ενοίκιο στο «Μακεδονία Παλλάς», όπως βγήκε και είπε στα κανάλια ο Φωκάς!
ΣΤΟΝ ΚΑΣΤΡΟ ΠΗΓΕ!
Έκανε χιλιάδες χιλιόμετρα για να πάει ν’ αποχαιρετήσει τον σύντροφο Φιντέλ Κάστρο ο δικός μας αριστερός ηγέτης Αλέξης Τσίπρας και δεν έκανε τον ίδιο κόπο να πεταχτεί μέχρι την Καρδίτσα να τιμήσει τον σμηναγό Μπαλταδώρο που «έπεσε» στο καθήκον στα 34 του χρόνια. Είναι κατώτερης αξίας απώλεια ένας τέτοιος χαμός από κείνη του Κάστρο που έφυγε στα ενενήντα του! Την ίδια ώρα ακούγονταν από την Θεσσαλονίκη το «να καεί, να καεί, η π...να η Βουλή», για να μην ακουστεί το παράγγελμα «πυρ» από την Καρδίτσα προς τιμή του σμηναγού...
ΤΩΡΑ ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ...
Έχουν τόσο καιρό που αλωνίζουν οι Ρώσοι στη Συρία και ούτε που νοιάστηκαν οι δικοί μας αριστεροί για το μακελιό που γίνεται σ’ αυτή τη χώρα. Με το που έκαναν παρέμβαση Αμερικανοί, Άγγλοι, Γάλλοι, νάτους και πάλι στους δρόμους, επαναφέροντας στη μνήμη μας το σύνθημα «φονιάδες των λαών Αμερικάνοι». Παλιά η συνταγή και παλιά η τέχνη κόσκινο...
Ο ΤΡΟΥΜΑΝ...
Θυμήθηκαν και το άγαλμα του Τρούμαν στην Αθήνα και είπαν να το ξηλώσουν μα βρήκαν μπροστά τους μίαν άλλη αριστερά μέχρι το μεδούλι φιλοαμερικανή, η οποία τους τουλούμιασε στο ξύλο και τους μπουζούριασε για τα καλά! Πάντοτε ο γενιτσαρισμός ήταν το πιο σκληρό καθεστώς ενάντια στους γηγενείς!
Η ΙΣΤΟΡΙΑ...
Αυτό το άγαλμα του Τρούμαν έχει τη δική του ιστορία με τη δική μας χώρα σε περιόδους ταραγμένες, τις οποίες οι αριστεροί δεν πρόκειται να ξεχάσουν και κυρίως δεν πρόκειται να συγχωρήσουν την ανάμειξή του στα Ελληνικά πράγματα. Η ενίσχυση της τότε Ελληνικής κυβέρνησης με 400 εκατ. δολάρια σε στρατιωτική και οικονομική βοήθεια το 1947 εμπόδισε τους τότε κομμουνιστές να σύρουν την Ελλάδα στον κομμουνιστικό παράδεισο της Σοβιετίας, από τον οποίο θα έβγαινε αρχές της δεκαετίας του ‘90 όπως έγινε με άλλες χώρες οι οποίες τώρα καταριώνται όλους όσους στη μοιρασιά της Γιάλτας τους οδήγησαν στο Ανατολικό μπλοκ.
ΚΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ!
Αυτό το άγαλμα του Τρούμαν έδωσε κι έναν πρωθυπουργό στη χώρα μας λόγω της δράσης του κατά τα χρόνια της δικτατορίας. Τότε που έριχνε κροτίδες, ο ίδιος το είχε επικαλεστεί, για να γκρεμιστεί το άγαλμα πουλώντας ανάλογο αντιαμερικανισμό, για να φτάσει ο ίδιος το 1996, την περίοδο των Ιμίων να ευχαριστήσει τους Αμερικανούς. Το όνομα αυτού Κώστας Σημίτης για όσους τον θυμούνται...
ΤΟΥΣ ΞΕΧΑΣΑΜΕ!
Με αυτά και κάποια άλλα, όπως με κείνα τα πατριωτάκια στους Φούρνους του Αιγαίου που σήκωσαν γαλανόλευκες, ξεχάσαμε ότι δύο άλλα Ελληνόπουλα στα μπουντρούμια της Ανδριανούπολης περιμένουν να δουν φως ημέρας. Περιμένουν τον κομάντο Πάνο Καμμένο να τους απελευθερώσει, όπως τους υποσχέθηκε μετά τον πρώτο μήνα ομηρίας τους. Αυτό το κομάντο τον κρύβει τελευταία ο Αλέξης, μην κάνει καμιά άλλη μ...α και έχουμε τίποτα ντράβαλα με τους γείτονες!
ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ!
Στο Σκοπιανό τα ζητήματα βαίνουν όλα καλώς αλλά για τους... Σκοπιανούς. Πάει το δούλεμα σ’ άλλο κόσμο από τον Ζάεφ και την παρέα του, με τον Κοτζιά να λέει πως κάνει μυστική διπλωματία για να τον βγάλει στον... μούκα ο Αλέξης χαρίζοντας το όνομα Μακεδονία. Είναι η υπερήφανη εθνική εξωτερική πολιτική, την οποία κάνει γαργάρα ο στρατάρχης Πάνος.
ΟΙ ΝΕΟΣΩΤΗΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟ... ΠΑΡΕΛΘΟΝ!
Νέο δεξιό κόμμα σκέφτονται να φτιάξουν παλιοί δεξιοί που έχουν διαγραφεί από τη Ν.Δ. Καμμένος, Αντώναρος, Νικολόπουλος, Παπακώστα, Ψωμιάδης, είναι τα νέα υπέρλαμπρα αστέρια, τα οποία σκέφτονται, λένε, να έλθουν εις γάμου κοινωνία, να φτιάξουν τη νέα Νέα Δημοκρατία που θα θυμίζει όμως τη Ν.Δ. από τα παλιά. Ήδη έχουν ζωθεί τα φυσεκλίκια αυτοί οι νέοι επαναστάτες και κάνουν τον πόλεμο του F/B! Ντυμένος στρατάρχης ο Πάνος, Ζορό ο Περιφερειάρχης της καρδιάς μας, Μπουμπουλίνα η Κατερίνα και μπουρλιοτιέρης ο Αντώναρος! Μιλάμε για μεγάλες ανατροπές...
ΟΔΗΓΙΕΣ...
Οδηγίες προς Νεοδημοκράτες που θέλουν να πάρουν μέρος στις εσωκομματικές τον επόμενο μήνα για την ανάδειξη νέων κομματικών οργανώσεων. Πρώτα και κύρια να είναι εγγεγραμμένα μέλη και μέχρι 5 Μαΐου να έχουν εξοφλήσει τις οικονομικές υποχρεώσεις τουλάχιστον την συνδρομή ενός έτους, ήτοι 12 ευρώ. Από κει και πέρα τον λόγο έχουν οι υποψήφιοι που είδα να θέλουν να θυσιαστούν για την παράταξη και έχουν ριχτεί στη μάχη του σταυρού προτίμησης.
Η... ΑΝΑΝΕΩΣΗ!
Ήμουν αυτήκοος μάρτυς σε ζαχαροπλαστείο - καφετέρια της πόλης και απολάμβανα τον τηλεφωνικό διάλογο κομματικού αναλυτή στα Νεοδημοκρατικά ζητήματα του Νομού. Σε δέκα λεπτά είχε ανακατέψει ολόκληρο τον πολιτικό κόσμο της περιοχής που άρχιζε με το ποιος είναι με ποιον και κυρίως ποιος δεν ήταν της αρεσκείας του, οπότε στο... λάκκο των λεόντων! Είναι το πνεύμα ανανέωσης όπως το ευαγγελίζεται ο Λ. Αυγενάκης και η Πειραιώς γενικά!
ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ...
Χαράτσι 2% στα περιφερειακά ΜΜΕ προωθεί η Κυβέρνηση για να ενισχύσει τα Αθηναϊκά, τα οποία δεν περνούν και τα καλύτερά τους. Καλείται η περιφέρεια να ενισχύσει όλους αυτούς που τον καιρό των παχέων αγελάδων τα έπαιρναν και τα έτρωγαν μόνοι τους αγνοώντας πλήρως τα περιφερειακά ΜΜΕ που και τότε φτωχοί συγγενείς ήταν!
Η ΘΗΛΕΙΑ...
Είχε θεσπιστεί νόμος παλιότερα όπου το 30% της κρατικής διαφήμισης έπρεπε να πηγαίνει προς τα περιφερειακά ΜΜΕ, κάτι που ουδέποτε τηρήθηκε. Τώρα η Κυβέρνηση βάζει θηλειά στους λαιμούς των επαρχιακών ΜΜΕ ζητώντας το 2% του τζίρου να πηγαίνει στον ΕΔΟΕΑΠ για να ενισχυθούν τα Αθηναϊκά κανάλια ώστε να μας ταΐζουν κυβερνητικό χόρτο.
ΠΟΙΟΙ ΑΝΟΗΤΟΙ...
Αλήθεια, τίνος ανόητου ήταν αυτή η σκέψη γι’ αυτό το χαράτσι όταν είναι γνωστό ότι η περιφέρεια στενάζει από την ανεργία και την φτώχεια; Ποιος ανεγκέφαλος πιστεύει ότι τα λεφτά των επαρχιακών εφημερίδων και των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών τρέχουν από τα πατζάκια; Μέχρι το λαιμό οι υποχρεώσεις όλων των επαρχιακών ΜΜΕ, τα οποία στηρίζονται στην εξαντλητική δουλειά των μελών της οικογένειας για να σταθούν με αξιοπρέπεια στην αγορά!
ΟΥΤΕ ΤΑ ΨΙΧΟΥΛΑ!
Νοιάστηκε κανείς απ’ όλους αυτούς τους Αθηναίους να αφήσει λίγα ψίχουλα από την κρατική διαφημιστική πίτα που προορίζονταν με νόμο για τα περιφερειακά ΜΜΕ; Νοιάστηκε κανείς για το κανόνι που έφαγαν τα περιφερειακά ΜΜΕ από τις διαφημιστικές εταιρίες της Αθήνας, τα οποία με τη σειρά τους έριξαν κανόνι στην αγορά και που τελικά κι αυτούς τα περιφερειακά ΜΜΕ τους πλήρωσαν;
ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ...
Ας το ξαναδούν οι βουλευτές το ζήτημα και κυρίως της περιφέρειας και ν’ αντιδράσουν όσο πιο νωρίς γίνεται και προτού υιοθετήσουμε κι εμείς το Φώκειον σύνθημα. Έχουν υποχρέωση όλοι αυτοί να προστατέψουν τα ημιθανή περιφερειακά ΜΜΕ για να υπάρχουν φωνές ανεξάρτητες κι όχι φερέφωνα της εκάστοτε κεντρικής εξουσίας.

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.