ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ!
Στην αρχή είχαν πει ότι θα γίνεται αναλογική χρέωση των διοδίων το 2015 για να πάει όμως το Μάρτιο του 2017 που θα ολοκληρώνονταν η Ιόνια Οδός. Μετά ο διαγωνισμός αναβλήθηκε για τον περασμένο Φεβρουάριο που όμως κάτι έγινε και μετατέθηκε για σήμερα, 4 Απριλίου 2018. Προσέξτε, μιλάμε για την διενέργεια διαγωνισμού για την ανάδειξη εργολάβου που θα φτιάξει το ηλεκτρονικό σύστημα και το οποίο θα κοστίσει περί τα 400 εκ. ευρώ! Κι όλα αυτά για να λειτουργήσουν τα αναλογικά διόδια το 2020 από το 2015 που αρχικά θα λειτουργούσαν. Γεια σου ρε Σπίρτζη Υπουργέ με τα ωραία σου και κυρίως με τις συνέπειές σου!

ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ...
Και μην ξεχάσω. Όλα τα παραπάνω για τα διόδια που θα καταργούσαν ο Αλέξης, ο Σπίρτζης και ο Βαξεβάνης με όλα τ’ άλλα παιδιά! Τα διόδια που ήταν από το λαό, με το λαό, για το λαό. Τα διόδια στα οποία έσπαγαν τις μπάρες για ν’ αφήνουν ελεύθερη την κυκλοφορία των αυτοκινήτων, τα οποία όμως καταγράφονταν και όταν ήλθε η εθνοσωτήριος αριστερά τους έστειλε με εκατονταπλάσια πρόστιμα και τώρα μουντζώνουν  τους εαυτούς τους και αναρωτιούνται: «Μα πόσο μ.....κες είμασταν»!

❁ ΟΙ ΚΥΚΛΟΙ...
Έλεγαν «κυβερνητικοί κύκλοι» ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί θα κάνουν Πάσχα στα σπίτια τους! Δεν προσδιόρισαν όμως για ποιας χρονιάς το Πάσχα θα γίνονταν αυτό! Πάντως, όχι αυτό το Πάσχα του οποίου τη Μ. Εβδομάδα περνάμε τώρα. Προφανώς όταν έλεγαν αυτά οι «κύκλοι» είχαν κατά νου την δέσμευση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προς τον σουλτάνο Ερντογάν ότι θα του επιστρέψει τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς, όταν είχε επισκεφθεί την χώρα μας τον προηγούμενο Δεκέμβριο.

■ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ...
Αλήθεια μήπως μπορούν να μας πουν και τώρα, εκείνη την επίσκεψη του Ερντογάν Α’ του Σουλτάνου ποιος την είχε προκαλέσει και κυρίως για ποιο λόγο; Ήλθε στη χώρα μας, πήγε στο Μαξίμου και στο Προεδρικό Μέγαρο και ασχημονούσε ασυστόλως προκαλώντας με τα λόγια του και την συμπεριφορά του. Μετά πήγε και στη Θράκη όπου ανακάλυψε τους τέσσερις δικούς του βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου, κάτι που το κατάπιε αμάσητο ο παρευρισκόμενος Υφυπουργός Εξωτερικών και ολόκληρη η Κυβέρνηση μαζί με τα άλλα πολιτικά κόμματα.

❖ ΤΟ ΠΕΣΚΕΣΙ…
Από τον Δεκέμβριο και δώθε κι από τότε που ήλθε να πάρει τους οκτώ, αλλά δεν τους πήρε, επειδή ο Αλέξης του υποσχέθηκε ότι θα τους στείλει πεσκέσι, που τελικά δεν τους έστειλε, ο Σουλτάνος με τους αγάδες του απειλούν να μας φτάσουν στο 1923, για να τους πάει ο Καμμένος στο 1821, για να μας πάνε αυτοί στο 1453, για να τους πάμε εμείς την εποχή του Μ. Αλεξάνδρου που η Τουρκία δεν υφίστατο ούτε καν σαν υποψία κι απλά τους εκπολιτίσαμε, αν αυτό μπορεί να λεχθεί σήμερα.

❁ ME TEMEΝΑΔΕΣ!
Αυτός λοιπόν ο Ερντογάν που τον φέραμε εδώ και του έκανε τεμενάδες ο δύστυχος Αλέξης μας είναι ο τρελός της περιοχής που μπορεί να κρατήσει και 15 χρόνια φυλακισμένους τους ομήρους, όπως είναι η νέα εκδοχή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας της χώρας μας Πάνου Καμμένου, που δεν είναι τρελός και απλά είναι για… δέσιμο! Δηλαδή, από το διαδικαστικό ζήτημα δύο-τριών ημερών που ήταν στην πρώτη Μαρτίου η απελευθέρωση των στρατιωτικών κατά την εκτίμηση του αναπληρωτή μπάρμπα-Φώτη, έφτασε προχθές να γίνεται 15ετής φυλάκιση στα μπουντρούμια των τουρκικών φυλακών!

■ ΤΟ ΦΡΟΝΗΜΑ...
Για το υψηλό φρόνημα του στρατού έκανε λόγο ο Αρχηγός ΓΕΣ Αλκ. Στεφανής με αφορμή την επίσκεψή του στα φυλάκια των Ελληνοαλβανικών συνόρων και ιδιαίτερα Μολυβδοσκέπαστου και Πληκατίου. Να συμφωνήσουμε και μείς με τον στρατηγό, αλλά πότε ακριβώς το ανακάλυψε αυτό και με ποια αφορμή; Εντελώς συμπτωματικά η επίσκεψη γίνεται λίγες μέρες μετά το επεισόδιο με τους τρεις πρώην στρατιώτες που «γιόρταζαν» με τα μαρτύρια του σκύλου στο Πληκάτι; Έτσι απλά κάνω σκόρπιες σκέψεις και δεν περιμένω απάντηση...

❖ ΤΟ ΗΘΙΚΟ...
Κατά τ’ άλλα σ’ αυτό το ακμαιότατο ηθικό των Ελληνόπουλων στηρίζει την τύχη και το μέλλον του αυτός ο τόπος. Υπάρχουν οι πατριωτικές παρακαταθήκες και το βαθύ πατριωτικό καθήκον που, αν χρειαστεί, για μία ακόμη φορά θα ανταποκριθούν στο οποιοδήποτε προσκλητήριο. Το έκαναν στο παρελθόν και θα το κάνουν ανά πάσα στιγμή χωρίς να έχουν ανάγκη τους Καμμένους που ντύνονται αρχιστράτηγοι τις νύχτες και επιδίδονται σε ακατάσχετες σκιαμαχίες στο Πεντάγωνο!

❁ Η ΑΔΕΙΑ...
Έπασχε το περιβάλλον στην ΒΙΠΕ Ιωαννίνων και είπε ο αποκεντρωμένος Β. Μιχελάκης να το εξωραΐσει, εκδίδοντας άδειες βιοαερίου! Δεν το λέω εγώ, αλλά ο ίδιος σε πρόσφατες δηλώσεις του, για να δικαιολογήσει την έγκριση λειτουργίας της πρώτης μονάδας. Αυτό που κάναμε το κάναμε προς όφελος για το περιβάλλον, ακούστηκε να λέει. Τι θέλει να πει ο ποιητής που, ειρήσθω εν παρόδω, επελέγη μέσω ΑΣΕΠ στην αρχή για τη θέση του για να το αλλάξει αργότερα και να πει «κάτι σαν ΑΣΕΠ»;

■ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ...
Καλό το παραμύθι με τις μονάδες βιοαερίου στην ΒΙΠΕ, αλλά κάπου πρέπει να βρεθεί και δράκος για να έχει ενδιαφέρον. Από την μια μεριά ο κυβερνητικός βουλευτής Γιάννης Στέφος συναντάται με τον δήμαρχο Ζίτσας και τον διαβεβαιώνει ότι θα κάνει παρέμβαση για να μη γίνει μονάδα βιοαερίου και από την άλλη ο έτερος βουλευτής Χρ. Μαντάς επισκέπτεται τον Μιχελάκη στην Αποκεντρωμένη για... να γιορτάσουν το γεγονός της υπογραφής αδείας της πρώτης μονάδας!

❖ Η ΣΦΡΑΓΙΔΑ...
Μάλιστα, ο κ. Μαντάς για να νομιμοποιήσει το ενδιαφέρον του για το Νομό στον οποίο εκλέγεται κουβαλούσε μαζί του και τον κομματικό μηχανισμό, προεξάρχοντος του γραμματέα, ο οποίος να σας θυμίσω διορίστηκε Πρόεδρος στην Μεταλλουργική Κεφαλοβρύσου, επί των ημερών του οποίου πουλήθηκε ως.. παλιοσίδερα! Με τη σφραγίδα την κομματική κυκλοφορεί ο κ. Μαντάς και κατά μόνας ο Γιάννης Στέφος, ο οποίος, όπως και να το κάνουμε, είναι πιο κοντά στην κοινωνία που του εμπιστεύτηκε την ψήφο του.

❁ Ο... ΜΠΡΟΣΤΙΝΟΣ!
Είναι, λέει ο γνωστός τραγουδιστής μπροστινός των επενδυτών των μονάδων βιοαερίου στην ΒΙΠΕ, ο Σάκης Ρουβάς, ο οποίος επισκεπτόμενος την περιοχή ένα τσαλακατά τον είχε με τους αρνητές των επενδύσεων. Ένας Ρουβάς των σαλονιών και των πιστών, γίνεται γητευτής των κουτσουλιών όλης της Ηπείρου σε πρώτη φάση. Μάλιστα, ο κ. Ρουβάς λέγεται ότι ανάλογη μονάδα έχει φτιάξει και στην περιοχή της Καρδίτσας.

■ Η ΕΜΜΟΝΗ...
Όμως, γιατί τέτοια εμμονή για τη δημιουργία εργοστασίου βιοαερίου στη ΒΙΠΕ όταν, δόξα τω Θεώ, η Ήπειρος έχει ένα σωρό ερημιές οι οποίες θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν τέτοιες αφιλοξενες μονάδες για κατοικημένες περιοχές; Τι είναι αυτό που συγκινεί τους επενδυτές για πέντε μονάδες συνολικής ισχύος 10 MW που δεν θα είναι και τόσο «ωφέλιμες για το περιβάλλον» όπως μας είπε ο κ. Μιχελάκης από την Κοζάνη;

❖ Η ΒΡΑΒΕΥΣΗ...
Ένα ακόμη βραβείο εξασφάλισε η δική μας ΔΩΔΩΝΗ για την προσφορά της στην τοπική κοινωνία. Πρόκειται για μία ακόμη διάκριση ανάμεσα στις επιχειρήσεις που ξεχώρισαν για τα προϊόντα μας και κυρίως για τις επιδόσεις κι αυτό έγινε στην εκδήλωση που οργανώθηκε από τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη.
❁ ΤΟ ΑΝΑΘΕΜΑ...
Ο παραπάνω σχολιασμός για την ΔΩΔΩΝΗ, εκτός του ότι επιβάλλεται για να κάνουμε γνωστές τις επιτυχίες όλων των Ηπειρωτικών προϊόντων είναι και για να θυμίσουμε σε κάποιους πόσο λυσσαλέα πάλαιψαν να δοθεί η ΔΩΔΩΝΗ κατά Θεσσαλία μεριά, όταν αυτή έφευγε από το συνεταιριστικό καθεστώς. Ήταν τότε που όλα τα καλά του κόσμου να είχαν οι Θεσσαλοί κι όχι άλλος κανένας και που τώρα όμως έχουν μπει σε άλλο τριπάκι και έναν αναθεματισμό τον δέχονται.

■ ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ...
Για εθελοντική βοήθεια και για τηλεφωνικούς βοηθούς ψάχνει η Ν.Δ. εν όψει εκλογών. Μάλιστα, έχει αναρτήσει ειδική φόρμα στο διαδίκτυο όπου ψάχνει για εθελοντές για να βοηθήσουν στη νέα στρατηγική που πάει να εφαρμόσει κι όποιος φιλοτιμηθεί... οι πόρτες ανοιχτές. Φαίνεται πως η Ν.Δ. φόρτωσε από υποψηφίους για τη στελέχωση συνδυασμών και τώρα ψάχνει βοηθητικό δυναμικό σε εθελοντική βάση. Όσοι πιστοί προσέλθετε...

❖ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ
Και δεύτερη επίσημη υποψηφιότητα για τη ΝΟΔΕ Ιωαννίνων ανακοινώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα και είναι αυτή του ιδιοκτήτη ταξιδιωτικού γραφείου Κ. Ζιάβρα, μέλους της νυν ΝΟΔΕ. Ακούγονται κι άλλα διάφορα ονόματα και μάλιστα υπάρχει και γυναικείο ενδιαφέρον, με μία εξ αυτών αν και θήλυ να δηλώνει «παρών»! Να υπενθυμίσουμε ότι οι εσωκομματικές εκλογές θα γίνουν στις 13 Μαΐου!

❁ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΕΙ;
Σε... χαρτορίχτρες και καφετζούδες τρέχουν οι πρώην ΠΑΣΟΚΟΙ νυν ΚινηματοΑλλαγίτες για να πληροφορηθούν τι θα κάνει ο αντιδήμαρχος Θανάσης Μανταλόβας που για κάποιους η ενασχόλησή του με τον Α’ Βαθμό Αυτοδιοίκησης φτάνει στο τέλος της. Οι προβλέψεις θέλουν τον Θανάση υποψήφιο βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής και να κονταροχτυπιέται με Μιχάλη Κασσή και Θανάση Οικονόμου. Μάλιστα, οι γνωρίζοντες τα του Μανταλόβα, λένε ότι θα έχει ως εφαλτήριο τη θέση του στο Δήμο, απ’ όπου θα μεταφέρει και την πελατεία του». Αλήθεια ή ψέμματα θα σας γελάσω και μέρες που’ναι να μην αμαρτάνουμε!


Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.