ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Η ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ...
Καλή Σαρακοστή αδέρφια. Μια Σαρακοστή διαρκείας, η οποία άρχισε από το 2009 και ποιος ξέρει μέχρι πού θα πάει. Κατά την Κυβέρνηση θα τελειώσει τον Αύγουστο κατά τα φαινόμενα κατά το 2060!
ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ...
Κόσμος πολύς στους δρόμους τις μέρες της Αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας. Όλοι αυτοί είχαν την ευκαιρία να ξεσκάσουν λιγάκι αλλάζοντας ψυχική διάθεση, ξεφεύγοντας για λίγο από τη μαυρίλα του ψυχοπλακώματος από την ανέχεια και την μιζέρια. Βοήθησε και ο καιρός, ο οποίος ήταν ανοιξιάτικος.
ΟΙ ΜΑΣΚΑΡΑΔΕΣ...
Από τους μασκαράδες της Αποκριάς της περασμένης Κυριακής περάσαμε στα μασκαρέματα και τους κουκουλοφόρους της σημερινής Ελληνικής Βουλής. Ναι, όπως σας το γράφω, φίλοι μου. Με μασκαράδες θα ασχοληθεί σήμερα η Βουλή για να εξεταστεί αν οι μαρτυρίες τους έχουν βάση για να αποδοθούν ευθύνες σε πολιτικούς κυρίως. Θα παρακολουθήσουν οι Έλληνες από σήμερα και έως όπου πάει ένα... θέατρο σκιών που θα παίζεται πότε μέσα στο κυνοβούλιο και πότε εκτός αυτού. Θα πάνε οι σκυλοκαβγάδες σ’ άλλο κόσμο μέχρι που θα ξεχάσουν για τι πράγμα μιλάνε. Στο τέλος θα δείτε που το πόρισμα θα είναι ότι ουδείς ευθύνεται δι’ ουδέν!
ΤΑ ΛΑΔΩΜΑΤΑ...
Λάδωσε κόσμο και κοσμάκη η Novartis για να προωθήσει τα προϊόντα της. Λάδωσαν κόσμο και κοσμάκη και πολλές άλλες ομοειδείς βιομηχανίες παίζοντας με τον πόνο του λαού. Λάδωσε κόσμο και κοσμάκη η Siemens... Είδατε εσείς να πληρώσει κανείς άλλος εκτός του Άκη, ο οποίος ήξερε να κλέβει, αλλά δεν ήξερε να κρύβει;
ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ...
Όλο αυτό το σκηνικό που στήθηκε δεν έχει σαν σκοπό να εξυγιάνει το σύστημα της υγείας, αλλά να ξεπλύνει την Κυβέρνηση από τις ευθύνες που έχει όσον αφορά τα εθνικά μέτωπα που έχουν ανοίξει και τα οποία πολύ δύσκολα θα κλείσουν.
ΙΜΙΑ Νο2...
Ακόμη και τα δεκάχρονα παιδιά αντιλαμβάνονται την σκιτζίδικη πολιτική που κάνουν στα εθνικά ζητήματα. Εξαφανισμένος ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας - συγκυβερνήτης, τη νύχτα των Ιμίων νούμερο δύο. Εξαφανισμένος και ο Πρωθυπουργός, ο οποίος ενημερώθηκε από κάποιον υπηρεσιακό παράγοντα τα άγρια μεσάνυχτα, ο οποίος παράγοντας είχε ενημερωθεί από κάποιον αξιωματικό.
Ο ΚΡΥΜΕΝΟΣ!..
Περίμενε να κοπάσει ο θόρυβος για να σκάσει μύτη ο Πάνος Καμμένος παίζοντας το κρυφτούλι με τον Πρωθυπουργό. Ανέλαβε ο Υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς να διευθετήσει το επεισόδιο των Ιμίων, όπως το διευθετούσε ο Πάγκαλος ως υπουργός Εξωτερικών τη νύχτα των Ιμίων αριθμός ένα το 1996 από το κανάλι Mega!
ΑΠΟΛΟΓΙΕΣ...
Θα μιλήσουν σήμερα στη Βουλή όλοι οι φερόμενοι ως ύποπτοι συναλλαγής με τη Novartis πλην Δ. Αβραμόπουλου ο οποίος ως Επίτροπος θα απουσιάζει στις ΗΠΑ. Σαμαράς - Πικραμένος, οι δύο πρώην πρωθυπουργοί, θα έχουν τον πρώτο λόγο και έπονται οι διατελέσαντες υπουργοί υγείας. Το σκηνικό θα συμπληρώνουν οι δέκα κάλπες που θα στηθούν, οι οποίες θα μοιάζουν με δέκα κρεμάλες. Ο Τσίπρας έχει καταφέρει με κουκουλοφόρους να στήνει σκηνικό της εποχής των δοσιλόγων! Αυτός ο αριστερός που φιλάει τις μπότες των δυναστών Αμερικάνων - Γερμανών που θα τους έδιωχνε όταν θα γίνονταν πρωθυπουργός!
ΓΙΑ... ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ!
Παιδί για υιοθέτηση ο Υπουργός Ν. Κοτζιάς. Βγήκε στον ALPHA του Κοντομηνά να... πολεμήσει τους εχθρούς Τούρκους - Σκοπιανούς - Αλβανούς. Μάχονταν μία ολόκληρη νύχτα στα λασπόνερα του καναλιού του αμέμπτου Κοντομηνά που έχει και πεντακάθαρα χέρια και δεν οφείλει δεκάρα τσακιστή στο κράτος. Από κει κατατρόπωσε ο Κοτζιάς τον Ερντογάν, τον Ζάεφ και τον Έντι Ράμα! Όσο κρύβονταν ο Πάνος Καμμένος τόσο πιο σφοδρές μάχες έδινε ο Υπουργός για να μας πείσει ότι τους έχουμε στο χέρι τους εχθρούς!
ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ...
Υπάρχουν κόκκινες γραμμές κι αν τις παραβούν οι Τούρκοι θα το μετανοιώσουν, ακούστηκε να λέει ο Κοτζιάς και ένα σύγκρυο τους έπιασε τους Μεμέτηδες! Μόνο που οι κόκκινες γραμμές βρέθηκαν στους λαιμούς του Αλέξη, του Πάνου και του ιδίου του Κοτζιά. Για μια ακόμη φορά προσπάθησαν να δοξαστούν κρυπτόμενοι...
ΟΙ ΨΕΥΤΟΠΑΛΙΚΑΡΑΔΕΣ!
Μόλις κατάκατσε ο κουρνιαχτός από το επεισόδιο στα Ίμια, νάτοι οι δύο ψευτοπαλικαράδες της φακής να κάνουν Απόκριες στη Σκύρο. Αλέξης και Πάνος έκαναν εμφάνιση δένοντας με το εορταστικό κλίμα την παρουσία τους εκεί. Πήγαν, λέει, μαζί για να γιορτάσουν την επιτυχία τους στα Ίμια και κυρίως για να κάνουν επανασύνδεση της φιλίας τους! Το αν ντύθηκαν και μασκαράδες δεν έγινε γνωστό μέχρι την ώρα που γράφεται η στήλη...
ΦΙΛΟΤΙΜΙΕΣ...
Φιλότιμη η σημερινή Κυβέρνηση στα εθνικά ζητήματα. Πάει να χαρίσει νησιά στους Τούρκους, το όνομα και την Μακεδονία στους Σκοπιανούς και περιουσίες στους Τουρκαλβανούς! Αν δεν με πιστεύετε εμένα, δέστε τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζονται τα εθνικά ζητήματα και βγάλτε τα συμπεράσματα μόνοι σας.
ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ...
Από σπόντα να και ο Έντι Ράμα να ζητάει επιστροφή περιουσιών των Τουρκαλβανών, οι οποίοι έχουν αποθρασυνθεί και αλωνίζουν την Θεσπρωτία σημαδεύοντας τις δήθεν χαμένες περιουσίες που έχασαν όταν εγκατέλειψαν την περιοχή το 1944, μετά τα εγκλήματα που έκαναν στην ευρύτερη περιοχή. Πρόκειται για τους ανθρώπους εκείνους που συνεργάστηκαν με Ιταλούς - Γερμανούς για να κάνουν δικό τους Βιλαέτι την περιοχή Θεσπρωτίας κυρίως, κάτι που ήταν το όνειρό τους. Έκαψαν, έκλεψαν, βίασαν, δολοφόνησαν και τώρα ζητούν τα ρέστα στα οποία δεν φαίνεται να είναι και τόσο αρνητικός ο κ. Κοτζιάς.
ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ...
Το θράσος των Τουρκαλβανών που ζητούν είτε αποζημιώσεις, είτε επιστροφή στην «πατρίδα» τους έχει φτάσει σε σημείο να κλείνει στόματα πολλών κατοίκων, ακόμη και αξιωματούχων της Θεσπρωτίας από το φόβο πράξεων βίας! Γυρίζουν με φωτογραφίες και ψεύτικα χαρτιά οι «απόγονοι» των Τουρκαλβανών διεκδικώντας κεκτημένα, αγνοώντας την ιστορία και τα όσα δραματικά έζησε η περιοχή στην περίοδο της κατοχής.
ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΤΑΛΑ ΕΞΟΥΣΙΑ!
Αλλά ποιος να νοιαστεί για όλα αυτά όταν οι άνθρωποι που κυβερνούν νοιάζονται για την εξασφάλιση μιας ώρας εξουσίας παραπάνω! Αφήνουν τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα να βγάζει γλώσσα ενάντια στη χώρα η οποία τρέφει την δική του χώρα. Κοντά στο ένα εκατομμύριο Αλβανών εργάζονται εδώ και τρεις δεκαετίες στη χώρα μας και οι οποίοι τον πλούτο τους τον διοχετεύουν στην Αλβανία. Αυτό δεν του φτάνει του Έντι Ράμα και επιζητεί την δικαίωση εκείνων που συνεργάστηκαν με τους επιδρομείς και που μαζί τους λεηλάτησαν την ίδια τους την περιοχή!
Η ΥΠΟΔΟΧΗ...
Η πρώτη πτήση από Κύπρο προς Ιωάννινα είναι γεγονός. Αυτή πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Παρασκευή και μάλιστα εν χορδαίς και οργάνοις και άνευ μεζεδικλικίων όπως έγινε με πτήσεις από «κάτω χώρες» πέρσι. Αυτό ήταν ένα παράπονο που εκφράστηκε από ντόπιους επιτόπου υποδοχείς!
Ο ΦΑΚΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΡΑΤΗ...
Την ιστορία της πόλης με τον δικό του τρόπο καταγράφει ο γνωστός συμπολίτης και φίλος Γιάννης Μπράτης. Αυτή την ιστορία που έχει να κάνει με τα συνάφια των πολιτικών και των δημοσιογράφων τις τελευταίες δεκαετίες, αφού τις έφτιαξε εικόνες τις παρουσιάζει σε ειδική έκθεση στο Μουσείο «Κώστας Φρόντζος» από την περασμένη εβδομάδα και θα διαρκέσει μέχρι αρχές Μαρτίου. Αξίζει να επισκεφθεί κανείς αυτή την έκθεση για να κάνει αυτή την ιστορική διαδρομή των τελευταίων χρόνων. Εμείς ευχαριστούμε τον φίλο Γιάννη Μπράτη για την προσφορά του...
ΤΙΣ ΠΤΑΙΕΙ;
Τι έφταιξε και έπεσε το Θεογέφυρο, είναι το ερώτημα που βασανίζει πολύ κόσμο, όχι από την Ήπειρο μόνο, αλλά από όλη τη χώρα κι ακόμη ταξιδιώτες του εξωτερικού που το γνώρισαν! Ένα μνημείο της φύσης που αντιστάθηκε για χιλιάδες ίσως χρόνια μια νύχτα του Φλεβάρη του 2018 έπαψε να υπάρχει από άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους. Η μετακύλιση ευθυνών είναι φαινόμενο της εποχής κι αν βρεθεί άκρη γράψτε μας κι εμάς να έχουμε να λέμε!
ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ...
Το ότι έχει ευθύνη ανθρώπινο χέρι κι ανθρώπινη παρέμβαση είναι οφθαλμοφανές. Το πότε έγινε αυτή η παρέμβαση είναι άγνωστον κι απ’ ότι φαίνεται μάλλον λίγο δύσκολο να το μάθουμε. Το ότι όμως είχε προειδοποιήσει ότι κάτι θα γίνονταν κι αυτό ήταν οφθαλμοφανές. Το ζήτημα είναι αν θα παρθούν μέτρα να σωθεί η μεταλλική στρατιωτική γέφυρα, η οποία κινδυνεύει, όπως κινδυνεύει και το παρακείμενο εκκλησάκι.

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.