ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ...
«Ήρθε η ώρα να σηκώσουμε το κεφάλι! Αν εμείς σηκώσουμε κεφάλι, τότε οι άλλοι θα βαδίζουν σκυφτοί»! Αυτά έλεγε καταχειροκροτούμενη από εκείνον τον Τριανταφυλλίδη της ΕΡΤ3 η συντρόφισσα Αχτσιόγλου! Την είδατε προχθές πώς λάκισε όταν της χτύπησαν το τραπέζι οι παλιοί σύντροφοί της στο Υπουργείο Εργασίας; Έχετε δει σκυλί δαρμένο πώς βάζει την ουρά στα σκέλια; Έτσι έμοιαζε προχθές η συντρόφισσα Έφη που έβγαλε το αμπέχωνο μαζί μ’ αυτό και την αριστεροσύνη και στολίστηκε με τη μόδα Βερσάτσε και φόρεσε και την στολή του καπιταλισμού.
Η ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ...
Μόλις που γλύτωσε το λιντσάρισμα η συντρόφισσα Αχτσιόγλου, που άλλα έταζε πριν από τρία χρόνια τέτοια εποχή και που η μετάλλαξή της δεν έχει προηγούμενο. Αυτά που έκανε ως επαναστάτρια της εργατικής τάξης τα λούζεται τώρα ως εξουσία και μάλιστα φάνηκε να απορεί για το ότι της χτυπούσαν το τραπέζι οι πρώην δήθεν σύντροφοί της. Δίπλα της η θείτσα Θεανώ να προσπαθεί να μαζέψει τα αμάζευτα! Κατά τ’ άλλα, ο Πρωθυπουργός δηλώνει ότι απολαμβάνει την... αγάπη του λαού!
ΤΑ... ΛΑΒΑΡΑ!
Αυτή η Αχτσιόγλου που σήκωνε τα... λάβαρα της επανάστασης και μαζί μ’ αυτά και το δάχτυλο στην τότε εξουσία, προχθές τα σήκωνε σε στάση «παραδίνομαι και δεν σας καταλαβαίνω τι εννοείτε όταν διεκδικείτε τα δικαιώματα τα συνδικαλιστικά»! Είχε κατέβει από άλλο πλανήτη! «Παίρνετε τα σπίτια των εργατών», της έλεγαν οι παλιοί της σύντροφοι κι εκείνη ούτε που είχε μάθει κάτι τέτοιο.
ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ Ο ΜΥΘΟΣ!..
Αν τη δούμε κάπως ρεαλιστικά την Κυβέρνηση της αριστεράς, μάλλον έπρεπε να κυβερνήσει κάποτε για να διαλυθεί αυτός ο μύθος της ψυχοπονιάς για τη φτωχολογιά. Ήλθαν με το νου τους να πάρουν τη ρεβάνς του Εμφυλίου του 1946-49 και μετατράπηκαν σε γιαλατζί επαναστάστες που κατέβασαν όπλα, τα χέρια και τα βρακιά τους στις βουλές όλων των «έξω από δω»! Θα αποτελέσει παράδειγμα προς αποφυγή όπως τότε που προσπαθούσαν να δέσουν τη χώρα στο άρμα της Σοβιετίας για να ζήσουν στον «παράδεισο» των γκούλαγκ και των κολχόζ. Αριστερά θα λένε και θα γελάνε οι Έλληνες του εγγύς ή απώτερου μέλλοντος!
Η ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ!
«Εγώ δεν πρόκειται να λέω άλλα προεκλογικά και να κάνω άλλα μετεκλογικά. Αλλιώς δεν θα είχατε εμένα απέναντί σας, αλλά τον Μιχαλολιάκο της Χ.Α.»! Το είχε πει ο σύντροφος της Περιστέρας - Μπέτυς στην Έλλη Στάη το πάλαι ποτέ. Τώρα τι είδους παρομοίωση ήταν αυτή, θα πρέπει να ψάξουμε πολλούς ειδικούς περί την ψυχική υγεία να μας το εξηγήσουν. Ακούς εκεί θα γίνονταν Μιχαλολιάκος! Επειδή έκανε ακριβώς όλα τα ανάποδα απ’ όσα υποσχέθηκε μήπως πρέπει να ζητήσει μία συγγνώμη από τον γραμματέα της Χ.Α.;
Ο ΠΙΟ ΠΙΣΤΟΣ!
Ο συνώνυμος της κωλοτούμπας ζητάει τα ρέστα απ’ όλους όσους δεν τον πιστεύουν πια και αυτοί είναι η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού όπου κι αν βρίσκονται. Οι μόνοι που τον εμπιστεύονται ότι κάνει πολύ καλά την δουλειά τους είναι οι πρώην δυνάστες ΔΝΤάδες, Τροϊκανοί και όλα τα παιδιά της πιάτσας τύπου Μέρκελ. Είναι ο πιο πιστός εφαρμοστής κατά γράμμα των εντολέων του κι αυτό το σερβίρουν αυτός και τα τσιράκια του ως τσαμπουκαλίδικη πολιτική. Η πρώτη φορά είναι δύσκολη στο σκήψιμο, μετά γίνεται συνήθεια και επάγγελμα για προχωρημένους...
Η ΜΑΖΩΞΗ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ!
Έκανε μάζωξη τομεαρχών ο Κυριάκος κι αφού τους μίλησε για την τρέχουσα επικαιρότητα, στη συνέχεια έκανε μοιρασιά της χώρας σε υπεύθυνους τομεάρχες για την εξεύρεση υποψηφίων βουλευτών για τις επόμενες εκλογές, όποτε αυτές γίνουν. Η μοιρασιά έγινε κατά περιφέρεια και στην Ήπειρο αυτό το «κομμάτι» έπεσε στην Νίκη Κεραμέως (Άρτα - Πρέβεζα) και τον Παναγιωτόπουλο (Ιωάννινα - Θεσπρωτία). Αυτά τα δύο στελέχη θα ψάξουν για νέα ή παλιά ταλέντα τα οποία θα αναλάβουν να κυβερνήσουν την Ήπειρο, όταν η Ν.Δ. γίνει κυβέρνηση!
ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ...
Στην ίδια σύναξη και πριν την μοιρασιά της «πίτας» ο Μητσοτάκης έκανε ειδική αναφορά στο Σκοπιανό ζήτημα ανακοινώνοντας την θέση του κόμματος λέγοντας πως αυτή πατάει πάνω στη συμφωνία του Βουκουρεστίου την εποχή του Κ. Καραμανλή! Αυτό δεν άρεσε σε ορισμένους βουλευτές της Ν.Δ. οι οποίοι στράβωσαν και άρχισαν τα μουρμουρητά. Βορίδης, Κ. Καραμανλής ο Γ’ και Άννα - Μισέλ είχαν διαφορετική άποψη, αλλά για χάρη της ομόνοιας και ομοψυχίας σκέφτηκαν «ας πάει και το παλιάμπελο», όπου παλιάμπελο ο όρος Μακεδονία!
ΕΚΛΟΓΕΣ...
Αυτή η κίνηση του Κυριάκου δείχνει στην πράξη εκείνο που ο ίδιος εκτιμά και δεν είναι άλλο από ενδεχόμενο εθνικών εκλογών μέσα στο 2018. Εκτός των υποψηφίων βουλευτών, οι τομεάρχες θα ψάξουν να βρουν και κατά τόπους υποψήφια στελέχη για Δημάρχους, Περιφερειάρχες, Επιμελητήρια. Για τα Επιμελητήρια στην Ήπειρο να μη γίνεται λόγος, διότι η Ν.Δ. κατάφερε να χάσει 3 στα 4! Μόνο στην Πρέβεζα κατάφερε και μάλιστα στο τσακ, να κερδίσει το προεδρείο.
Η ΠΙΤΑ...
Επ’ ευκαιρία, στις 20 Γενάρη η ΝΟΔΕ Ιωαννίνων θα κόψει την πίτα της στο «Cezaria» παρόντος του Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος φαίνεται να έχει γερούς δεσμούς με τα Γιάννενα. Πέρσι ήταν καλεσμένος της ΔΗΜΤΟ ΝΔ Δήμου Ζίτσας. Φαίνεται πως είναι ειδικός στις πίτες ο κ. Αυγενάκης. Παιδιά της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων μην του πείτε απότομα ότι «χάθηκαν» τα τρία Επιμελητήρια της Ηπείρου στα οποία εκείνος είχε δώσει την ευλογία του!
ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΖΗΤΟΥΝ... ΡΕΣΤΑ!
Μάθανε ότι π...στε, πλακώσανε και οι Αλβανοί! Ο ΥΠΕΞ Αλβανίας έβαλε ζήτημα Τσαμουριάς στις συζητήσεις που θα έχει με τον Έλληνα ΥΠΕΞ Ν. Κοτζιά. Πάνε γυρεύοντας οι Αλβανοί, νομίζοντας ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε ασθενή θέση λόγω του Σκοπιανού. Να τους δώσει ο Έλληνας ΥΠΕΞ να καταλάβουν ότι το μόνο «Τσάμικο» είναι ο λεβέντικος χορός για μερακλήδες Έλληνες και ουδέν άλλο!
ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ...
Οι λεγόμενοι Τουρκοτσάμηδες αποχώρησαν από την χώρα μας λόγω των εγκλημάτων που έκαναν από το 1912 μέχρι το 1945 στην περιοχή της Θεσπρωτίας και της Πρέβεζας. Αποκορύφωμα των εγκλημάτων τους ήταν η εκτέλεση των 49 προκρίτων στην Παραμυθιά. Είχαν προηγηθεί κατά την περίοδο της κατοχής άλλες 700 περίπου δολοφονίες, βιασμοί γυναικών, μικρών κοριτσιών, λεηλασίες περιουσιών κι άλλα πολλά. Κατόπιν όλων αυτών δεν δικαιούνται, όχι να διεκδικούν, αλλά ούτε καν να ομιλούν!
Η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ...
Έχει υποχρέωση η Ελληνική Πολιτεία να το ξεκαθαρίσει άπαξ διά παντός για να το βάλουν καλά στο μυαλό τους και οι Τουρκοτσάμηδες και οι υπόλοιποι Τουρκαλβανοί Σκιπητάρηδες ότι τέρμα το παραμύθι περί Τσαμουριάς. Περί το ένα εκατομμύριο Αλβανοί βρίσκονται στη χώρα μας, οι οποίοι άλλοι μεν προκόβουν και ενσωματώνονται με τους ντόπιους πληθυσμούς, ενώ κάποιοι, λίγοι, έχουν βγει στο... κλαρί και επιδίδονται στο γνωστό άθλημα της εμπορίας ναρκωτικών.
ΑΥΤΟΥΣ ΑΓΚΑΛΙΑΣΕ...
Αυτοί οι ευρισκόμενοι εργαζόμενοι στη χώρα μας ενισχύουν την οικονομία της Αλβανίας, η οποία όταν έβγαινε από τον Χοτζικό «παράδεισο» ήταν εξαθλιωμένη. Αυτούς αγκάλιασε η χώρα μας και μ’ αυτούς πορεύεται και τώρα στα δύσκολα χρόνια. Ας το βάλει καλά στο μυαλό του ο «γενίτσαρος» Έντι Ράμα που είναι αυτός που συντηρεί το θέμα Τσαμουριάς για να ικανοποιήσει την ομάδα βουλευτών της «Τσαμουριάς» με τους οποίους συνεργάζεται στην Αλβανική Βουλή!
ΟΙ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ...
Καθόλου μοδάτος δεν είναι ο τουριστικός προορισμός στην περιοχή, είναι η δική μας απάντηση στις ανησυχίες του αντιδημάρχου Ν. Γκόλα τις οποίες εξέφρασε μετά τις γιορτές. Κάποιοι έχουν δουλέψει στο παρελθόν για να φτάσουν σ’ αυτό το σημείο να πνίγονται οι «ορεινοί όγκοι» από επισκέπτες, ιδιαίτερα στα τριήμερα τα εορταστικά. Δεν φτάνουν όμως αυτές οι λίγες μέρες για να καλύψουν τον υπόλοιπο χρόνο που η περιοχή στερείται επισκεψιμότητας.
ΤΑ ΚΡΕΒΑΤΙΑ...
Μόλις 11.000 κρεβάτια διαθέτει ο Νομός Ιωαννίνων για την φιλοξενία τουριστών, τα οποία σε μέρες γιορτών είναι λίγα για να καλύψουν τις ανάγκες, ενώ τον υπόλοιπο καιρό περισσεύουν και άδικα περιμένουν κόσμο για φιλοξενία. Γι’ αυτό τον υπόλοιπο καιρό πρέπει να νοιάζονται και να προσπαθούν όλοι όσοι ασχολούνται με την υπόθεση «τουρισμός»!
ΟΙ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΙ...
Το να βγαίνουν και να κοιτάζουν και ενίοτε να χρησιμοποιούν το... κατόπιν ενεργειών μας γιόμισε ο Νομός ή η πόλη από επισκέπτες τα διήμερα - τριήμερα μόνο για επισκεψιμότητα δεν μπορεί να μιλάει κανείς, όταν μάλιστα κι αυτές τις μέρες ας είναι καλά οι διεθνείς τουριστικοί διαδικτυακοί ιστότοποι, οι οποίοι εισπράττουν υψηλά ποσοστά από τις κρατήσεις. Όλα τα παραπάνω για ν’ αποφεύγονται οι συγχύσεις και οι πονοκέφαλοι από τυχόν μόδες που παραπέμπουν σε αρπαχτές και κακοποιήσεις των επισκεπτών που δεν είναι πλέον αφελείς!
ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ!..
Να χειροκροτήσουμε κι εμείς τους νέους ορίζοντες που ανοίγονται στην περιοχή με τις νέες λειτουργίες του Αεροδρομίου μας. Πρώτα - πρώτα να επικροτήσουμε την επιτέλους δημιουργία εγκαταστάσεων ανεφοδιασμού των αεροσκαφών, κάτι που θα διευκολύνει τουριστικές πτήσεις στην περιοχή. Μια καλή αρχή γίνεται για αύξηση του τουρισμού και στα ενδότερα της Ηπείρου κι όχι μονάχα στα παράλια όπως έγινε πέρσι. Γι’ αυτό τα εύσημα ανήκουν σε όλους όσους καθοιονδήποτε τρόπο βοήθησαν, απ’ όπου κι αν αυτοί προέρχονται. Σ’ αυτή την κατεύθυνση έχουμε και την Κύπρο μαζί μας, η οποία στοχεύει και στη διακίνηση τουριστών αλλά κι επιβατών με δύο πτήσεις την εβδομάδα...

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.