ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ on . Posted in Τολμηρά

ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ!
Παρακολουθούσα αυτές τις μέρες ρεπορτάζ από διάφορες χώρες του κόσμου και κυρίως από χώρες του χριστιανικού κόσμου. Όλες οι πρωτεύουσες αυτών των χωρών είχαν σημεία αναφοράς στολισμένα Χριστουγεννιάτικα δέντρα. Ακόμη και στην κοιτίδα του Μπολσεβικισμού, τη Μόσχα, ένα πελώριο δέντρο ήταν στολισμένο για να θυμίζει Χριστούγεννα! Ούτε που τους πήγε στο μυαλό να βάλουν τον Πύργο του Τάκλιν όπως έγινε στα Γιάννινα που γιόρτασαν τα εκατόχρονα της Οκτωβριανής Επανάστασης του 1917 με αυτό το ικρίωμα στην κεντρική πλατεία, η οποία δυστυχώς δεν ήταν καθόλου ελκυστική. Δεν είδαμε τους Ρώσους επαναστάτες να συρρέουν στα Γιάννινα για να απολαύσουν το Λενινιστικό θαύμα που τόσο πολύ άρεσε στη ντόπια «πολίτι μπιρό»!

ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ...
Το είδαμε κι αυτό σαν σύνθημα: «Σώστε την Ήπειρο από τα πετρέλαια», λένε κάποιοι που φοβούνται μηπως βρεθούν πετρέλαια στο Ζαγόρι, στην Κόνιτσα, στο Πωγώνι, στο Ιόνιο! Από τους ανόητους ποιος θα μας σώσει, ρε παιδιά; Είδε κανείς να γίνονται γεωτρήσεις να πλημμυρίζουμε από πετρέλαιο για ν’ αρχίσουμε να φοβόμαστε; Να γιατί μας έχουν πάρει στο ψιλό οι απέξω και μας πάνε γ....ντας!

ΤΑ «ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ»!
Γίνονται, λέει, έρευνες στο Δήμο Ζίτσας, αλλά και σε άλλες περιοχές για κοιτάσματα πετρελαίου και σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτές οι έρευνες έχουν να κάνουν με «ηλεκτρικά κύματα» που στέλνουν ειδικά μηχανήματα για να διαπιστωθεί κάτι τέτοιο. Αυτό καμία σχέση δεν έχει με αυτό που διαδίδεται περί προκλήσεων σεισμικών δονήσεων, οι οποίες θα φέρουν την καταστροφή. Τζάμπα οι κλαρινογιορτές που οργανώνουν οι φοβιτσιάρηδες που βλέπουν πάντοτε... φαντάσματα!❁ EΥΧΕΣ...
Χρόνια πολλά και καλή χρονιά, αδέλφια! Ύστερα από μία ανάπαυλα ανάμεσα σε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, νά’μαστε πάλι εδώ να καλαντίσουμε όπως εμείς κάνουμε από τούτη τη γωνιά χρόνια τώρα. Δε χρειάζεται άλλωστε να έχουμε τέτοιου είδους γιορτασμούς για να τα λέμε εμείς όπως ξέρουμε και όπως πρέπει, κυρίως προς τους εκάστοτε ασκούντες την Εξουσία...

 EΥΧΕΣ...
Χρόνια πολλά και καλή χρονιά, αδέλφια! Ύστερα από μία ανάπαυλα ανάμεσα σε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, νά’μαστε πάλι εδώ να καλαντίσουμε όπως εμείς κάνουμε από τούτη τη γωνιά χρόνια τώρα. Δε χρειάζεται άλλωστε να έχουμε τέτοιου είδους γιορτασμούς για να τα λέμε εμείς όπως ξέρουμε και όπως πρέπει, κυρίως προς τους εκάστοτε ασκούντες την Εξουσία

■ ΤΥΠΙΚΑ!..
Τυπικές οι ευχές, διότι όσες δώσαμε και πήραμε τα τελευταία χρόνια μήτε που έπιασαν τόπο. Από το κακό στο χειρότερο, πάει ετούτος ο τόπος. Ανοίγεις τηλεόραση ή διαβάζεις τον Τύπο ή στο διαδίκτυο και ψυχοπλακώνεσαι από τη… μαυρίλα. Μόνο ο Καρανίκας κρατάει άμυνα αισιοδοξίας στο Μαξίμου, την οποία μεταδίδει και στον Αλέξη που επί τρία χρόνια τώρα βγαίνει από τα Μνημόνια, βυθίζοντας την οικονομία ολοένα και περισσότερο στον ζόφο.

❖ ΟΙ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΙ...
Και να θέλει κανείς να μπει σε κλίμα αισιοδοξίας δεν τον αφήνουν οι ίδιοι άνθρωποι να το πετύχει και είναι εκείνοι που διατυμπάνιζαν εν χορδαίς και οργάνοις πριν τρία ακριβώς χρόνια, ότι θα έσπερναν παράδεισους για να θερίζει τώρα ο λαός κολάσεις. Πληρώνει ο λαός, λένε οι ίδιοι άνθρωποι, τις αμαρτίες του παρελθόντος που εξέλεγε Κυβερνήσεις μη αριστερές τύπου Τσίπρα, που από τη μία έσκουζε ως Μανιάτισσα μοιρολογίστρα τον Κάστρο κι από την άλλη ως σταχτομαζώχτρα έπεφτε στα τέσσερα προσκυνώντας τον άκρατο καπιταλισμό του παρανοϊκού κατ’ αυτούς Τραμπ!

❁ ΤΟ ΤΥΡΙ ΚΑΙ Η ΦΑΚΑ...
Είδαμε το τυρί κι όχι τη φάκα και κάποιοι τσιμπήσαμε αυτές τις μέρες. Είδαμε το μέρισμα το οποίο μοιράστηκε σε 172 φυλές του κόσμου που έχουν πλακώσει στη χώρα μας και αυτό μας το πλάσαραν σαν προάγγελο της ανάπτυξης που έρχεται και στα Μνημόνια, που μ’ ένα νόμο, μ’ ένα άρθρο τα στέλνουμε οσονούπω στον διάβολο. Έρχεται κι εκείνη η αισιόδοξη ευχή του Αλέξη που λέει ότι έχουμε εφέτος κάθε λόγο να είμαστε χαρούμενοι, διότι όλα θα πάνε καλά ύστερα από οκτώ χρόνια στερήσεων! Αλήθεια, ο ίδιος το πιστεύει το παραμύθι που αν δεν το πλάθει εκείνος μόνος του, το σερβίρουν οι άλλοι και ο ίδιος το πετάει κι αν πιάσει έπιασε!

■ ΟΙ ΤΥΧΕΡΟΙ...
Από 172 χώρες σας είπα ήταν οι τυχεροί του μερίσματος που, δεν λέω, και εκείνοι ψυχή έχουν. Αλλά με τούτα και με τ’ άλλα αποκλείστηκαν έστω αυτού του φιλοδωρήματος κάποιοι πρώην ευτυχείς Έλληνες, νυν «κολασμένοι» που έτρεχαν μέρες που ήταν στα συσσίτια των ενοριών και των Δήμων για ένα πιάτο φαΐ! Αυτό λέγεται αριστερή παρέμβαση για ένα καλύτερο μέλλον!

❖ ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ...
Το τυρί λοιπόν το είδαμε, τη φάκα που είναι το αιματηρό φορολογικό 2018 που μπήκε δεν την πήραμε χαμπάρι. Μέχρι 75% θα εισπράττει το δημόσιο από κάθε συναλλαγή που θα κάνει ο ατυχής ελεύθερος επιτηδευματίας που κι αυτός κάποια στιγμή πίστεψε στις π….ριές του Αλέξη και είπε ν’ ανοίξει τη δική του επιχείρηση ή να συνεχίσει εκείνη που βρήκε από τον πατέρα του και τον παππού του.

❁ ΣΤΟΝ... ΩΚΕΑΝΟ!
Όχι, φίλοι μου. Κανένα Μνημόνιο δεν πρόκειται να φύγει τον Αύγουστο του 2018 επειδή δε θα τα καταφέρει η Κυβέρνηση – καρνάβαλος του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου. Απλά τον Αύγουστο θα μας πετάξουν έξω από κάθε δανεισμό και θα μας ρίξουν στον… ωκεανό να κολυμπήσουμε. Όποιος δεν το κατάλαβε, κακό του κεφαλιού του…

■ Ο ΤΡΑΧΑΝΑΣ...
Ας φτάσουμε όμως στον Αύγουστο εν ειρήνη και μετά θα κάτσουμε να το συζητήσουμε, διότι ο τραχανάς που έχουμε απλωμένο με Σκοπιανούς και με Τούρκους είναι πολύς. Τα θέματα εθνικής ασφάλειας και αξιοπρέπειας τα έχουμε αναθέσει σε σκιτζήδες που πάνε γυρεύοντας να λαμπαδιάσουν την περιοχή.

❖ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΑΥΤΟΣ!
Έχουμε και τον Πανούλη τον αρχιστράτηγο να κάνει τον κάργα μάγκα και να καμώνεται πως δεν πρόκειται να δεχτεί τον όρο Μακεδονία στην διαδικασία τακτοποίησης της εκκρεμότητας που υπάρχει από το 1990 σ’ αυτό το μόρφωμα. Όσο πιο πολύ πατριωτισμό πουλάει τώρα ο «μπούλης», τόσο περισσότερο θα σκύψει όταν έλθει εκείνη η ώρα. Αλήθεια, όταν κατηγορούσε τους άλλους για «τα τέσσερα» του πήγαινε στο νου ότι θα ήταν ο πρώτος που θα το έκανε αυτό σε όλες τις πράξεις;

❁ ΦΟΛΑ ΣΤΟΝ ΙΒΑΝ!
Μέχρι στο δικό τους παιδί έριξαν φόλα οι αθεόφοβοι Αλέξης – Πάνος. Μιλάω για τον Σαββίδη που λίγο πριν ξεψυχίσει το 2017 τον χρέωσαν με καμιά 40 εκατ. ευρώ για να πληρώσει για τη ΣΕΚΑΠ. Αυτόν τον Σαββίδη που τον είχαν κάνει… λαγό στην έκδοση τηλεοπτικών αδειών κι εκείνος τους πήρε στα σοβαρά κι έπαιξε το ρόλο του κατά τον καλύτερο τρόπο.

■ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ...
Αφού του υποσχέθηκαν του Ιβάν ότι θα διαγράψουν τα χρέη από το λαθρεμπόριο τσιγάρων, μετά τον έβαλαν ν’ αγοράσει το κανάλι «ΕΨΙΛΟΝ» κι αφού το έκανε κι αυτό, του έσκασαν το παραμύθι ότι πρέπει να πληρώσει και τα 40 εκατ. ευρώ, διότι αυτό οι νόμοι επιτάσσουν! Έχει γίνει… Τούρκος ο Ρωσοπόντιος Σαββίδης και ψάχνει τρόπους να απεμπλακεί από τον περιπέτεια στην οποία έχει μπλέξει. Πήγαινε γυρεύοντας και τα ήθελε και ο τάχας του!

❖ ΠΗΓΑΜΕ ΚΑΛΑ!
Στα δικά μας τώρα, εδώ στην Ήπειρο τα πράγματα στις γιορτές ήταν αρκούντως καλά. Η Ιόνια Οδός έκανε το θαύμα της και έφερε πολύ κόσμο που πέρασαν τις γιορτές με Ηπειρώτικα χρώματα και αρώματα. Ήταν η πρώτη χρονιά με την Ιόνια Οδό και τα αποτελέσματα της λειτουργίας της ήταν αυτά που ζήσαμε. Ήρθαν στην Ήπειρο ν’ απολαύσουν τις μοναδικές ομορφιές, όχι οι μερισματούχοι από τις 172 φυλές, αλλά οι Ελληνάρες που από το υστέρημά τους προτίμησαν αυτή την ακριτική γωνιά για να περάσουν κάπως ανέμελα αυτές τις λίγες μέρες. Η Ήπειρος αρχίζει να βρίσκει το δικό της δρόμο…

❁ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ...
Έλειπα αυτές τις μέρες που ο αποκεντρωμένος Β. Μιχελάκης παρέδιδε μαθήματα δημοσιογραφίας, κυρίως προς ανθρώπους της εφημερίδας μας, που έχουν γράψει εκατομμύρια χιλιόμετρα στο χώρο της ενημέρωσης στα πενήντα χρόνια δημοσιογραφίας απ’ όλα τα μετερίζια. Έφτασε σε σημείο μάλλον απόγνωσης ο κ. Μιχελάκης να μιλάει για κουνήματα δαχτύλων κι άλλα τέτοια, θεωρώντας μάλιστα ότι διαφημίζεται μέσα απ’ αυτό τον τρόπο. Το ότι παίρνει φύλλο πορείας προς τον Συριζαϊσμό ο κ. Μιχελάκης, δεν χρειάζεται να το διατυμπανίζει. Το έχουμε καταλάβει προ πολλού και τα περί ΑΣΕΠ είναι εκ του περισσού. Έπεται όμως συνέχεια «διαφήμισης» του συντρόφου αποκεντρωμένου.

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.