ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΧΑΖΟΧΑΡΟΥΜΕΝΑ!..
Δεν φτάνει που έφερε τη συμφορά στη Μάνδρα Αττικής η Δούρου, τώρα χαζογελάει μπροστά στα μούτρα των πληγέντων και απογοητευμένων κατοίκων της. Φοράει το ηλίθιο χαμόγελο της σπουδαίας αριστεράς και επαίρεται δημόσια ότι δεν έκλαψε για τους Μανδριώτες για να μη την χαρακτηρίσουν «λαϊκίστρια»! Ναι, βγήκε και το είπε δημόσια και κατάμουτρα σ’ εκείνους που πήγαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο ζητώντας το δίκιο τους!
ΟΥΤΟΠΙΑ...
Κατά την Δούρου η συμπαράσταση στους ανθρώπους που υφίστανται μια συμφορά είναι... ουτοπία και σε κάτι τέτοιο δεν έχει θέση η αφεντομουτσουνάρα της. Προσέξτε τώρα: Τις μέρες του τσουναμιού στη Δ. Αττική η συντρόφισσα κυκλοφορούσε ως μοναχή για να τη λυπάται ο Θεός κι άλλη συμφορά να μη τη βρει. Προχθές η ίδια κυρία ήταν κοκεταρία και βγήκε να φτύσει όλους όσους διαμαρτύρονταν για την κατάντια τους. Είχε ξεχάσει όλα όσα προηγήθηκαν πριν 15 μέρες. Είχε ξεχάσει ακόμη και τους 23 νεκρούς που ζητάνε εκδίκηση για όλους όσους αδιαφόρησαν για την περιοχή τους. Κυρίως για εκείνους που στο β’ εξάμηνο του 2014 θα έφτιαχναν αντιπλημμυρικά έργα!
ΤΖΑΜΠΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ!
«Όσο υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ πλειστηριαμός δεν θα γίνει στην Ελλάδα»! Το έλεγε ο Αλέξης το 2014 για να συμπληρώσει το άλλο του ήμισυ ο Πάνος πως θα κηρύξουν επανάσταση! Τηρεί στο ακέραιο το λόγο του το «ζεύγος». Δεν είχαν πει για ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, οι οποίοι θα κάνουν πιο γρήγορα και πιο αποδοτικά όσα μεθόδευσαν...
ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ!..
Το σύνθημα τότε ήταν «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη». Τώρα «όλα τα σπίτια στο σφυρί» και από χέρια Ελλήνων θα περνούν πιο εύκολα σε Τούρκικα, Κινέζικα, Αφγανικά και όλων των άλλων φυλών τα χέρια. Οι δε Ελληνάρες θα απολαμβάνουν αριστεροακροδεξιά και το δίδυμο Αλέξης - Πάνος. Λίγη ευτυχία είναι αυτή;
ΟΙ ΚΡΑΥΓΕΣ...
Ποιος δεν θυμάται τις κραυγές περί σεισάχθειας του Αλέξη τέτοιο καιρό του 2014. Τότε που η αντιπολίτευση ήταν «πάρτε διαβόλοι βάγια». Τότε που ο Αλέξης έμπαινε μπροστά στα διόδια και έσπαζε τις μπάρες φτιάχνοντας το κίνημα «δεν πληρώνω». Τσίμπησαν οι Ελληνάρες και στις 25 Γενάρη του 2015 τον έκαναν Πρωθυπουργό για να τον ξανακάνουν πάλι το Σεπτέμβριο του 2015! Αν αισθάνονται κορόιδα τώρα, ας το πιούν με το ζουμί τους. Αλλά τι φταίνε οι άλλοι που δεν πίστεψαν σε τέτοιες π...ριές!
ΤΑ ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ...
Τότε λοιπόν που ο Αλέξης υπόσχονταν Σεισάχθεια υπήρχαν οι αδύναμοι που το πίστεψαν και του έδωσαν την ψήφο τους! Μαζί μ’ αυτούς όμως βρήκαν την ευκαιρία να επωφεληθούν και τα πάσης φύσεως λαμόγια που βρήκαν την ευκαιρία να μη πληρώσουν και νάτους τώρα όλους μαζί να ξυλοκοπούν τους συμβολαιογράφους που έχουν το... θράσος να κάνουν τη δουλειά τους. Βέβαια, υπάρχουν και τα κορόιδα που πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους τηρώντας τις συμφωνίες που είχαν κάνει με τις τράπεζες, οι οποίες όμως τράπεζες δεν εννοούν να συμπεριφέρονται με κατανόηση σε όλους όσους τηρούν τα συμφωνηθέντα!
ΑΛΑ ΑΝΔΡΕΑΣ!
Μάλιστα! Τώρα έγινε και καληνυχτάκιας ο Αλέξης μας! Το έκανε όταν ολοκλήρωσε τις απογευματινές ώρες την ομιλία του στη Βουλή. Καληνύχτησε τον Κυριάκο μιμούμενος τον Ανδρέα του 1989 που κι εκείνος είχε καληνυχτήσει έναν άλλο Μητσοτάκη, ο οποίος Μητσοτάκης τον έστειλε αδιάβαστο για τέσσερα χρόνια! Αλλά καληνυχτάκιας ο Πρωθυπουργός μιας χώρας που πότε πνίγεται στη Μάνδρα και πότε πνίγεται στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και πότε στο ίδιο το Μαξίμου!..
Ο...ΚΑΛΗΝΥΧΤΑΚΙΑΣ!
Στην πιάτσα η έννοια «καληνυχτάκιας» είναι για εκείνον που αποφεύγει τα επίγεια, τα καθημερινά, τα ευχάριστα, τα ηδονικά και κυρίως για εκείνον που δεν αποφεύγει την επιθυμία για ζωή. Τα διαλείμματα στο Γκέτεμποργκ και οι σέλφις πιστοποιούν τον καληνυχτάκια κατά τον καλύτερο τρόπο.
ΟΙ ΟΧΕΤΟΙ...
Όταν θα έλθει το πλήρωμα του χρόνου και ο δεσμός του ζεύγους Αλέξη - Πάνου σπάσει, τότε να μου θυμηθείτε τι οχετό θα βγάλει ο ένας για τον άλλον. Θα θυμίζουν τα ζευγάρια εκείνα που χωρίζουν και που δεν λέγεται τι ξεφουρνίζει ο άνδρας για την γυναίκα και το ανάποδο. Ήταν π...να, λέει ο άνδρας για ν’ απαντήσει εκείνη ότι τον έπιασε με τον κουμπάρο στα πράσα! Εδώ θα είμαστε να το ζήσουμε κι αυτό...
ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ...
Ήδη πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αντιδρούν σε όλες τις συμφορές που τους φορτώνει ο στρατάρχης που πότε ντύνεται στρατιωτικός, πότε πιλότος, πότε καπετάνιος και κάνει παρελάσεις τις νυχτερινές ώρες στο Πεντάγωνο. Δεν κρύβουν τη δυσαρέσκειά τους, αλλά η άτιμη η γλύκα της καρέκλας τους κρατάει δεμένους πισθάγκωνα και το βουλώνουν!
ΟΙ ΑΜΑΡΤΙΕΣ...
Αφού ο Αλέξης μιμήθηκε τον Ανδρέα στο καληνύχτισμα θα πρέπει να θυμάται κι εκείνο το αμίμητο: «Χτυπάτε εμένα κι όχι την Μιμή» που είχε πει ο αείμνηστος όταν η τότε αντιπολίτευση φόρτωνε όλες τις αμαρτίες του ΠΑΣΟΚ στην Δήμητρα. Ακόμη και οι ίδιοι οι ΠΑΣΟΚοι κοπανούσαν την Δήμητρα όπως εκείνο το χτύπημα του Γιαννόπουλου περί κωλόσπιτου! Στην προκειμένη περίπτωση για όλα τα κακά φταίει η Μαρέβα. Κυβερνητική πολιτική Καρανίκα, δηλαδή του κ...λου!
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΕΔΕ...
Η «καρδιά» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης χτυπά στην πόλη μας αυτό το τριήμερο. Οι αυτοδιοικητικοί όλης της χώρας, δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και υπουργοί καταγράφουν, περιγράφουν, προδιαγράφουν τα τεκταινόμενα στην Αυτοδιοίκηση, η οποία ασθενεί βαρέως διότι δεν υπάρχει δίφραγκο ούτε για ταξί, που έλεγε το παλιό λαϊκό άσμα! Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης άστραψε και βρόντηξε εξαπολύοντας μύδρους εναντίον των περιφερειαρχών χαρακτηρίζοντάς τους «Εμίρηδες»! Αυτοί έχουν τα χρήματα και τα μοιράζουν κατά το δοκούν αφήνοντας πολλούς Δήμους να βγάζουν τα μάτια τους, είπε ο κ. Πατούλης και περιέγραψε την κατάσταση με τα πιο μελανά χρώματα...
ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ...
Σε έντονους καρδιακούς ρυθμούς θα κινηθεί το σχετικό σεμινάριο της Β’ Καρδιολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, το οποίο διεξάγεται αύριο Σάββατο στο ξενοδοχείο «Du Lac». Μια ακόμη διοργάνωση ιατρικού εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος από την συγκεκριμένη Κλινική, κατά την οποία θα εξεταστεί η καρδιακή ανεπάρκεια. Πρωταγωνιστής της διοργάνωσης ο καθηγητής Λάμπρος Μιχάλης, ο οποίος το τελευταίο διάστημα απασχολεί τη δημοσιότητα ευχάριστα με τα νέα δεδομένα που παρουσιάζει στη θεραπεία καρδιακών παθήσεων.
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ!..
«Έγραψες την προηγούμενη Τετάρτη για τον διάλογο που είχαν ο Λ. Καλογιάννης με τον Κ. Καραμανλή στη συνάντηση που είχαν για την ίδρυση της Ιατρικής Σχολής. Δώσε μας περισσότερες λεπτομέρειες», μου λέει φίλος αναγνώστης.
ΤΟΝ ΘΥΜΗΘΗΚΕ...
Όταν ο Ε. Αβέρωφ έκλεισε το ραντεβού με την επιτροπή Κ. Σαφαρίκα, Μιχ. Παντελή και Λ. Καλογιάννη με τον τότε πρωθυπουργό, ο τελευταίος θυμήθηκε ένα τηλεγράφημα που είχε στείλει ο Λ. Καλογιάννης από το Ρίο όπου ήταν αποκλεισμένος μαζί με εκατοντάδες άλλους επιβάτες λόγω θαλασσοταραχής. «Είσαι εσύ που μου έστειλες εκείνο το τηλεγράφημα ότι θα αναγείρεις μνημείο «πεσόντων» στο Ρίο αν δεν φτιάξω γέφυρα;», ρώτησε ο Καραμανλής με ύφος Καραμανλικό! Εγώ είμαι, του είπε ο Καλογιάννης και περίμενε αρνητική αντίδραση. Βλέπετε, τότε ο Καραμανλής είχε 220 βουλευτές και δεν τους γνώριζε έναν - έναν!
Η ΕΠΙΜΟΝΗ...
Παρ’ όλα αυτά, ο Λευτέρης επέμενε για την Ιατρική Σχολή και φυσικά με την παρέμβαση του Ε. Αβέρωφ το θέμα θεωρήθηκε λήξαν και ο Καραμανλής έδωσε εντολή δημιουργίας Ιατρικής, η οποία και έγινε τελικά. Αυτή η Ιατρική Σχολή που πέρασε από χίλια κύματα και παρά τις αντιξοότητες κατάφερε να παίξει σπουδαίο ρόλο στα ιατρικά ζητήματα της χώρας. Πολλοί καταξιωμένοι δάσκαλοι διεθνούς κύρους υπηρέτησαν και υπηρετούν σ’ αυτό το ίδρυμα.
ΤΟ ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ...
Όσον αφορά στο περιβόητο τηλεγράφημα που έστειλε ο Λ. Καλογιάννης από το Ρίο, αυτό είχε να κάνει με ένα περιστατικό που έγινε τον χειμώνα. Αποκλεισμένα πολλά αυτοκίνητα στο Ρίο και μεταξύ αυτών και δύο νεκροφόρες που περίμεναν δύο μέρες για να περάσουν απέναντι λόγω της θαλασσοταραχής. Τότε ήταν που και ο Καλογιάννης ως αποκλεισμένος έστειλε τηλεγράφημα στον πρωθυπουργό απειλώντας τον ότι θα προτείνει τον ενταφιασμό των δύο νεκρών στο Ρίο και στη μνήμη τους θα ανεγείρει μνημείο για να θυμούνται οι διαβάτες την αναλγησία του ελληνικού κράτους. Ήταν να μη πάρει ανάποδες ο Καραμανλής που, όπως ήταν γνωστό, δεν σήκωνε μύγα στο σπαθί του! Μάλιστα, τον έψαχνε μέσα στη Βουλή να τον βρει και τελικά τον είδε μπροστά του να του υποβάλλει το συγκεκριμένο αίτημα της Ιατρικής Σχολής...
Η ΤΙΜΗ...
Να μη ξεχαστεί ο ρόλος που έπαιξε και ο τότε Μητροπολίτης Σετάκης, ο οποίος εκχώρησε τα κτίρια του παλιού «Χατζηκώστα» για εργαστήρια, τα οποία ήταν προϋπόθεση για τη λειτουργία της Σχολής. Καθώς επίσης και η συμβολή του ΔΤΥ της Νομαρχίας Κώστα Τσουμάνη, ο οποίος «έτρεχε» την υπόθεση σε τεχνικό επίπεδο. Αυτή η μικρή αναφορά επιβάλλονταν για ν’ αποδοθεί και η ανάλογη τιμή!


Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης/Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.