ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΠΟΙΑ ΓΙΟΡΤΗ;
Ημέρα μνήμης η 17η Νοεμβρίου. Έτσι τουλάχιστον καθιερώθηκε από τότε που έγινε αποκατάσταση της Δημοκρατίας επί Κων/νου Καραμανλή του Α’. Από τότε μέχρι σήμερα έχουνε περάσει 44 χρόνια και τελικά έχει καταλήξει «γιορτή» των πάσης φύσεως εχθρών της Δημοκρατίας! Δέστε ποιοι είναι εκείνοι που «γιορτάζουν» στο χώρο που είναι το σημείο αναφοράς, το Πολυτεχνείο.

ΑΥΤΟΙ ΝΕΜΟΝΤΑΙ...
Δέστε ποιοι είναι εκείνοι που νέμονται και λυμαίνονται την περιοχή γύρω από το Πολυτεχνείο για να διαπιστώσετε ποιο σεβασμό τρέφουν προς τις ιστορικές μνήμες. Έγκλειστες στο Πολυτεχνείο οι φυλές του κόσμου που την έννοια της Δημοκρατίας την έχουν γραμμένη στα από «τέτοια» τους και που στις χώρες τους δεν έχουν την πολυτέλεια του μπαχαλακισμού!

ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ...
Αυτή η ημέρα μνήμης δεν ταιριάζει σε ανθρώπους που... πουλάνε Δημοκρατία για να βυθίσουν μια χώρα στο απόλυτο σκοτάδι. Λαοί που λησμονούν την ιστορία είναι καταδικασμένοι να ξαναζήσουν παρόμοιες τραγωδίες, μπας και βάλουν μυαλό!

❁ Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ...
Τραγωδία στη Δυτ. Αττική από την νεροποντή η οποία έπνιξε 16 ανθρώπους. Εν έτη 2017 σε μία χώρα που την ονομάζουν Ελλάδα οι κάτοικοί της πνίγονται και η Πολιτεία απλά κηρύσσει τριήμερο πένθος που ανάθεμα κι αν ξέρει για ποιο λόγο κάνει αυτή την κίνηση! Κίνηση απελπισίας, κίνηση εντυπωσιασμού! Πάντως, κίνηση συμμετοχής στο πένθος δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, διότι η ίδια η Πολιτεία είναι συμμέτοχη και συνυπεύθυνη στην τραγωδία!

■ ΣΕ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ!
«Μέσα σε έξι μήνες θα έχω θωρακίσει την Αττική από κάθε κίνδυνο κι από όπου κι αν προέρχεται» είχε δηλώσει η Ρένα Δούρου. Πέρασαν τρία χρόνια από τότε κι αυτές οι «απειλές» περί σωτηρίας των κατοίκων αποδείχθηκαν μπούρδες που όμως έφτασαν για να δολοφονήσουν 15 άτομα, να τραυματίσουν άλλους τόσους και να καταστραφούν ολόκληρες περιουσίες. Παραμένει όμως η Περιφερειάρχισσα Δούρου στη θέση της! Εκείνη που ζητούσε την εκτέλεση του προκατόχου της Γιάννη Σγουρού που δεν είχε φροντίσει για την θωράκιση της Αττικής, αλλά ήταν «τυχερός» και δεν έτυχε σ’ εκείνον η προχθεσινή τραγωδία!

❖ ΤΟ ΠΕΝΘΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΛΥΒΑ...
Τριήμερο πένθος κήρυξε ο Πρωθυπουργός και θα περιοριστεί στο μοίρασμα κολύβων! Τριήμερο πένθος! Ε και; Θα γυρίσουν πίσω οι πνιγμένοι, θύματα της αδιαφορίας της ίδιας της Πολιτείας που διαχρονικά δεν έκαναν τίποτα για την προστασία των χαμένων ή μάλλον έκαναν τα πάντα για να τους πνίξουν και να τους φέρουν στην κατάσταση που όλοι είδαμε τις τελευταίες ώρες;

❁ ΤΕΤΟΙΕΣ ΩΡΕΣ...
Τέτοιες ώρες τι να πει κανείς και σε ποιον να το πει. Ό,τι και να πεις και να γράψεις πάνε σε ώτα μη ακουόντων. Με ένα τριήμερο πένθος θεραπεύτηκε πάσα νόσος και πάσα μαλακία, οι οποίες αφήνουν στο πέρασμά τους θύματα και σκορπούν το θρήνο. Υπάρχουν υπεύθυνοι με ονόματα και διευθύνσεις και πρέπει στα εγκλήματα να υπάρχει και τιμωρία.

■ Ο...ΚΟΡΔΕΛΑΚΙΑΣ!
Κόβει κορδέλες ο Σπίρτζης κορδακιζόμενος για το έργο του στους μεγάλους διεθνείς δρόμους. Δεν νοιάστηκε να δώσει πέντε δεκάρες για αντιπλημμυρικά έργα τα οποία θα απέτρεπαν τέτοιου είδους φαινόμενα. Τώρα όλοι κρύβονται, με την Κυβέρνηση να κρύβεται και με τον Πρωθυπουργό να πενθεί στο Μέγαρο Μαξίμου ψάχνοντας επιχειρήματα να σώσει το τομάρι του και τα τομάρια των Δούρων και των Σπίρτζηδων!

❖ ΕΤΟΙΜΟΙ!
Είμαστε πανέτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε καιρικό φαινόμενο έλεγε και ξανάλεγε η Δουροπαρέα απαντώντας στους μετεωρολόγους που προέβλεπαν την τραγωδία που έρχονταν. Προχθές όλοι τους άφαντοι! Απλά κάθονταν στην Περιφέρεια στα γραφεία τους και μετρούσαν νεκρούς! Το ίδιο και ο Πρωθυπουργός που δεν το κουνάει ρούπι από το Μαξίμου διότι αποφεύγει τέτοιου είδους συγκινήσεις, όπως έκανε με τις πυρκαγιές το καλοκαίρι.

❁ ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΑ!..
«Στο τέταρτο εργαλείο μας περιλαμβάνεται η αναβάθμιση του περιβάλλοντος. Κάνουμε αντιπλημμυρικό σχεδιασμό! Δεν χρειάζεται να σας πω ότι θα πάω σπίτι μου αν δεν τα κάνω. Θα το κάνω μόνη μου»! Δεσμεύσεις Δούρου για να πάρει την καρέκλα της Περιφέρειας Αττικής. Ακούσατε, είδατε να πραγματοποιεί αυτή την δέσμευση η «αγωνίστρια» Δούρου; Είδατε να της τραβάει το αυτί ο Τσίπρας; Απλά και σ’ αυτή την περίπτωση εφαρμόζεται το πρόγραμμα - κόλπο Τσίπρα, του είπα - ξείπα!
■ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΜΗΚΟΣ!..
Στο ίδιο μήκος κύματος ο Σπίρτζης, ο οποίος «διέθεσε» 199 εκατ. ευρώ για μικρά έργα, μεταξύ αυτών και αντιπλημμυρικά στις φτωχές γειτονιές. Αυτές οι φτωχές γειτονιές πνίγηκαν προχθές! Σ’ αυτές τις γειτονιές έχασαν τη ζωή τους 15 άτομα σπέρνοντας την τραγωδία. Σ’ αυτές τις γειτονιές ποιος θα απολογηθεί; Ο Τσίπρας, η Δούρου, ο Σπίρτζης, ο Καρανίκας;

❖ ΠΑΛΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ...
Είναι πολύ παλιά η υπόθεση «πλημμύρες στην Αττική». Η ίδια η φύση τιμωρεί αυστηρά όλους όσους αυθαιρέτησαν εναντίον της. Σαράντα τα θύματα το 1961, 36 το 1977 με κάτι ενδιάμεσες άλλες καταστροφές. Όλες οι κυβερνήσεις αρκούνταν στην καταγραφή των απωλειών φροντίζοντας μόνο για τις νομιμοποιήσεις των αυθαίρετων κτισμάτων πάνω στα ρέμματα και στους χειμάρρους. Τα «εγκλήματα» γίνονταν και από τις δύο πλευρές γιατί έτσι βολεύονταν όλοι.

❁ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΘΗΝΑΙ...
Ένα τριήμερο πένθος δεν μπορεί ούτε να φέρει πίσω τους νεκρούς, ούτε να αποκαταστήσει τις ζημιές ούτε και οι παραιτήσεις λύνουν το ζήτημα. Αυτού του είδους οι κινήσεις είναι για το θεαθήναι και για να σωθεί η εξουσία από την κατακραυγή. Και η επόμενη μέρα θα είναι ίδια για όλους εκτός από την οικογένεια του 35χρονου οδηγού που άφησε πίσω του ένα τρίχρονο κοριτσάκι που πάντοτε θα ζει με ένα πελώριο ΓΙΑΤΙ στη ζωή του...

■ Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ...
Απολογισμός: 16 νεκροί και 500 σπίτια και καταστήματα στην απόλυτη καταστροφή! Η Πολιτεία αρκείται στο πενθήμερο πένθος, η Δούρου στην κατάθεση μηνύσεων κατά παντός υπεύθυνου εκτός του εαυτού της και ο Σπίρτζης θα κηρύξει τριήμερη αποχή από το... κόψιμο κορδελών! Κατά τ’ άλλα, είμαστε μια ωραία οικογένεια!

❖ ΑΠΟ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ...
Από τα «κλεμμένα» είναι το επίδομα που επέστρεψε διαγγελματικά ο Πρωθυπουργός το βράδυ της περασμένης Δευτέρας! Έχει «κλέψει» δύο - τρεις μισθούς - συντάξεις από τους ατυχείς Έλληνες και τους το επιστρέφει ως φιλοδώρημα! Αν υπάρχουν αντιρρήσεις εδώ είμαστε...

❁ ΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ...
Πρώτη φορά βγαίνει ένας Πρωθυπουργός και κάνει διάγγελμα μοιράζοντας φιλοδωρήματα και μάλιστα μετά τη συμφορά που τον πλάκωσε από τους 210.000 ΠΑΣΟΚους που προσήλθαν στις κάλπες, το οποίο μεταφραζόμενο οδηγεί στην αποκαθήλωσή του και της υπόλοιπης παρέας. Αν υπάρχουν άλλες ερμηνείες εδώ είμαστε...
■ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ...
Κοινωνικό μέρισμα από το κυβερνητικό πλεόνασμα μπαγαμποντισμού μοίρασε ο Αλέξης και αναστέναξαν όλα τα νοικοκυριά από την ανάπτυξη που τους ήλθε κατακέφαλα! Πάνε οι ευχές σ’ άλλο κόσμο γι’ αυτό το χαρά γεμάτο παιδί που την ημέρα του διαγγέλματος ήταν σαν Μ. Παρασκευή. Έλειπε το χαμόγελο, περίσσευε η κουτοπονηριά στο μάτι επειδή θυμόταν τις αηδίες που έλεγε στα Γιάννενα το 2014 που ήταν αντιπολίτευση. Τότε που χαρακτήριζε ξεροκόμματο το τότε φιλοδώρημα του Α. Σαμαρά!

❖ Η ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑ...
Ήταν ανήθικη πράξη τότε τα τρία κατοστάρικα. Ήταν πράξη ντροπής, ταπείνωσης και δίνονταν για εξαγορά συνειδήσεων, ενώ σήμερα που ο ίδιος ο Τσίπρας δίνει φιλοδώρημα είναι ευλογημένη πράξη! Μέρισμα από υπεραπόδοση των εσόδων το βάπτισε και έκανε διάγγελμα ως Βασιλεύς, διότι οι Βασιλείς κάνουν διαγγέλματα! Άτιμο ΠΑΣΟΚ που αρρώστησες το παιδί και από τον πυρετό αμολάει κουζουλάδες για ιθαγενείς!

❁ Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ...
Μεγάλη αποκάλυψη του «Π.Λ.» που από έρευνα του Κ. Καλτσή επανέρχεται στο προσκήνιο η υπόθεση αρχαιοκαπηλίας που έχει απασχολήσει την περιοχή μας τα προηγούμενα χρόνια. Φαίνεται πως η δικαστική έρευνα βρίσκεται σε καλό δρόμο εξιχνίασης της υπόθεσης στην οποία εμπλέκεται πολύς κόσμος, από το Κουκούλι Ζαγορίου μέχρι την Ολλανδία - Γερμανία κι αλλού. Μια υπόθεση στην οποία εμπλέκονται εξπέρ του είδους που αρχίζουν από απλά κλεφτρόνια και καταλήγουν σε διεθνείς αγορές...

■ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!
Είχε απασχολήσει όλες τις αρχές αυτή η υπόθεση πριν από αρκετά χρόνια, για να φτάσει σήμερα στη δικαιοσύνη η οποία βρίσκεται σε καλό δρόμο για την απόδοση ευθυνών. Υπάρχουν πολλά πρόσωπα ύποπτα και σε κάποιες περιπτώσεις φέρονται άτομα υπεράνω υποψίας ως συμμετέχοντες στη «συμμορία». Τις επόμενες μέρες ίσως γίνουμε κοινωνοί περισσότερων λεπτομερειών, τέτοιων που θα τρίβουμε τα μάτια μας!

❖ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ!..
Καμία σχέση δεν έχει η Μιράντα Ξαφά με την οργάνωση της Ν.Δ. ξεκαθάρισε η Πειραιώς και έκοψε κάθε συζήτηση γύρω από τη δράση της εν λόγω κυρίας, η οποία διαλαλεί εσχάτως την αποτυχία της οικονομίας της χώρας την περίοδο της κρίσης κι όχι μόνο. Έχει γράψει ένα βιβλίο και το περιφέρει στη χώρα μαζί με το σαρκίο της, αναζητώντας προθύμους για την παρουσίαση. Σε μια τέτοια παρουσίαση είχε υπολογίσει και τον Άδωνι, ο οποίος δεν την πάτησε και δεν συμμετείχε.

❁ ΤΑ ΚΑΛΑ ΝΕΑ...
Τα καλά νέα έρχονται από την Κύπρο αυτή τη φορά απ’ όπου αναμένεται η αεροπορική διασύνδεσή της με τα Γιάννενα. Δύο πτήσεις την εβδομάδα θα γίνονται απ’ ευθείας με προορισμό ολόκληρη την Ήπειρο.

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.