ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΤΑ «ΠΑΡΑΣΗΜΑ»...
Στο καλό και να μας γράφετε ώσπου να ξανάρθετε, αν προκάνετε να μας ξανάρθετε. Η Ήπειρος ευγνωμονούσα σας απονέμει τα παράσημα της ανοιχτής παλάμης κατά την συνήθη πράξη του Μαυρογιαλούρου! Τα χαιρετίσματα στην εξουσία που έκανε ένα διήμερο αναψυχής στην Ήπειρο και που κατά πάγια τακτική τα άλλαξαν όλα όπως ακριβώς ακούστηκε να φωνάζει μοναχικός υποστηρικτής του Αλέξη στα Γιάννενα. «Αλέξη άλλαξέ τα όλα!» του φώναξε και δεν μάθαμε τι εννοούσε. Έτσι κι αλλιώς, όλα κωλοτούμπα τα έφερε από τότε που έγινε Πρωθυπουργός. Μάλιστα, η λέξη «κωλοτούμπα» πήρε παγκόσμιες διαστάσεις!
ΤΟ ΓΡΑΨΙΜΟ...
Γράψτους κι αυτούς για ποτάμια, γιοφύρια, παιδιά ήταν το αναπτυξιακό συνέδριο στην Ήπειρο. Το «πάρτε διαβόλοι βάγια» έπαιξε πολύ απ’ όλους όσους ήλθαν από το Μαξίμου και περιχώρων αυτού απαντώντας στα αιτήματα που έβαζαν οι διάφοροι «διαβόλοι», οι οποίοι έκαναν το κομμάτι τους για λίγα ψίχουλα πασαρέλας!
Η ΕΚΠΛΗΞΗ...
Έφτασαν σε τέτοιο σημείο οι «ιθαγενείς» της Ηπείρου που να λιποθυμούν από την χαρά τους από τα καλούδια που τους άφησε να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να φέρει αυτή η Κυβέρνηση όταν έλθει στην εξουσία. Τέτοιο... παπατζηλίκι δεν έχει προηγούμενο. Κι όμως υπήρξαν δήμαρχοι που λυποθύμισαν από την έκπληξη που τους έκανε ο Αλέξης. Μέχρι κι ότι θα φτιάξει Γεωπονική Σχολή στην Άρτα υποσχέθηκε!
ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ...
Πήγαν μ’ ένα ντορβά αιτήματα όλοι όσοι είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στο συνέδριο κι έφυγαν με εκατό ντορβάδες παραμύθια! «Μπαίνει σε νέα εποχή η χώρα από τις παθογένειες του παρελθόντος», ακούστηκε να λέει ο Αλέξης στα Γιάννενα και δεν θυμήθηκε ότι τα βαρίδια τα κουβαλούσε μαζί του και δεν ήταν άλλα από το «βρόμικο» ΠΑΣΟΚ και τους ΑΝΕΛίτες, οι οποίοι τον στηρίζουν για να τους βρίζει δημόσια!
ΜΕ «ΑΕΡΙΑ» ΔΕΝ ΒΑΦΟΝΤΑΙ ΑΥΓΑ!
Θα σας φέρω φυσικό αέριο για να ξεσταίνεστε τις δύσκολες μέρες του χειμώνα και να ψήνετε κανένα παϊδάκι χωρίς να ξοδεύετε τα μαλλιά της κεφαλής σας είπε σε κάποια στιγμή και εισέπραξε την αδιαφορία, διότι ξαναήλθε στο νου του κόσμου το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης από το οποίο έχουν χορτάσει τα 2½ τελευταία χρόνια και οι Ηπειρώτες.
ΦΑΤΕ ΜΑΤΙΑ ΨΑΡΙΑ!
Έχετε και ωραία ψάρια στη Σαγιάδα, είπε ο Πρωθυπουργός. Κοιτάξτε να δείτε που το μυαλό του στο φαΐ το είχε και που γι’ αυτό ευθύνεται ο καθαρός αέρας της Ηπείρου, ο οποίος έγινε... κοπανιστός απ’ όσα άκουσε, είδε κι έζησε το διήμερο των φρούδων υποσχέσεων, που άμα δείτε κάτι να υλοποιείται, γράψτε μας. Για κοτόπουλα και φέτα ούτε που έκανε κουβέντα!
ΟΙ ΕΥΛΟΓΙΕΣ...
Το σκηνικό ήλθε κι έδεσε με την αποκατάσταση των σχέσεων Ιερώνυμου - Αλέξη! Στα αναπτυξιακά κίνητρα ήταν και η ευλογία που ξαναπήρε ο «παραστρατημένος» Πρωθυπουργός, που κι εκείνος είχε «ευλογήσει» την αλλαγή ταυτότητας του φύλου των παιδιών που τα έχει αδικήσει η φύση! Δηλαδή, ευλογήθηκε η κατάργηση του μυστηρίου της βάπτισης σε βρεφική ηλικία κι αυτό θα γίνεται μετά τα 15! Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει καταργήσει δύο μυστήρια, αυτό του γάμου και εκείνο της βάπτισης των παιδιών του! Σιγά μη κάτσει να σκάσει ο Ιερώνυμος...
ΜΑΞΙΜΟΣ Ο ΓΕΦΥΡΟΠΟΙΟΣ!
Σε θέση γεφυροποιού ο «δικός» μας Μάξιμος που έφερε τον Ιερώνυμο στα Γιάννενα για να δει το ΚΔΑΠ που έφτιαξε και το εγκαινίασε χωρίς τον ίδιο παρά την αρχική πρόσκληση που του έγινε για να κάνει εκείνος τα εγκαίνια, αφού του δόθηκε και το όνομά του. Αυτός λοιπόν ο Μάξιμος γεφύρωσε το χάσμα Ιερώνυμου - Αλέξη κι όλα καλώς καμωμένα. Είπαμε, ο Χριστιανισμός είναι η θρησκεία της συγχώρησης και αυτό ο Ιερώνυμος το κάνει με το παραπάνω.
Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ...
Ένα μήνα πριν, το είχα γράψει, προετοίμαζαν τα επιτελεία του Αλέξη αυτή την επίσκεψη στην Ήπειρο. Τι συνέδριο και κουραφέξαλα. Η διαταγή του Μαξίμου (Καρανίκας γαρ) ήταν ξαμοληθείτε στην Ήπειρο και ρωτήστε τι θέλει ν’ ακούσει ο κόσμος για να φτιάξουμε την ομιλία του Αλέξη! Όπερ κι εγένετο. Το στρατηγείο στήθηκε στα υπόγεια ξενοδοχείου πίσω από την Περιφέρεια στο οποίο η ουρά των φορέων έφτανε στο πεζοδρόμιο. Περίμεναν να καταθέσουν την άποψή τους και να πνίξουν τον πόνο τους για όσα δεν έγιναν και πρέπει να γίνουν...
ΤΑ ΑΜΕΛΕΤΗΤΑ!
Αυτών των μεθοδεύσεων ήταν το αποτέλεσμα που παρακολουθήσαμε το διήμερο του σευνεδρίου. Δεν έμαθα αν υπήρξαν κι εκείνοι που ζήτησαν «αμελέτητα», διότι τέτοια θα πάρουν έτσι κι αλλιώς μετά απ’ όλα όσα υποσχέθηκε το τουρλουμπούκι που σάρωσε την Ήπειρο και που από τα γέλια δάκρυσαν και τα σύννεφα και μια μπόρα την έριξαν!
ΤΟ «ΑΔΕΙΑΣΜΑ»!..
Κατά τ’ άλλα, ο Λάκης ο λαλάκης Λαζόπουλος ουδέποτε ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ! Απλά στήριξε τον Αλέξη να γίνει Πρωθυπουργός και από τότε που τον έβαλε στο θρόνο έχει να ξαναδεί «μεροκάματο». Άμα και ο Λάκης με το ζουρλοχάρτι άρχισε ν’ αρνείται τον αριστερό του προσδιορισμό, τότε πού στηρίζεται ο Αλέξης και επικαλείται την αγάπη του λαού στο πρόσωπό του;
ΚΑΓΚΕΛΟΦΡΑΚΤΑ!..
Από αυτή την «αγάπη» και τη λατρεία του λαού τα Γιάννενα έγιναν καγκελόφρακτα για δύο μέρες με εκατοντάδες αστυνομικούς να μην αφήνουν... κουνούπι να προσεγγίζει τους χώρους από όπου περνούσαν τα καμάρια του Έθνους τύπου Πολάκη, Αποστόλου και καμιά εικοσαριά άλλους τέτοιους. Πέρασαν Καραμανλήδες, Μητσοτάκης, Ανδρέας Παπανδρέου και τέτοια προστασία Πρωθυπουργού δεν ξαναματαείδαμαν στον τόπο μας!
ΕΚΤΟΣ...
Έξω από την ανάπτυξη άφησε το αναπτυξιακό συνέδριο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τις μεγάλες επιχειρήσεις της Ηπείρου που ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα όπως είναι η γεωργία, η κτηνοτροφία, η πτηνοτροφία. Ούτε μία απ’ αυτές δεν κάλεσε να καταθέσει απόψεις και προβλήματα και σε κάποιες περιπτώσεις με το «έτσι θέλω» παρέμβαση έκαναν ο Πρόεδρος του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ανδρέας Δημητρίου και ο Θ. Νιτσιάκος της ομώνυμης επιχείρησης. Φυσικά και δεν είχε κληθεί η «ΔΩΔΩΝΗ», την οποία θα την επέστρεφε στο συνεταιριστικό καθεστώς ο Αλέξης, όπως είχε υποσχεθεί το 2014 όταν είχε κάνει κατάληψη του εργοστασίου με αφελείς αριστερούς που πίστευαν τον μεγαλύτερο παραμυθά!
ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ...
Αρκετοί είναι οι πρώην βουλευτές που αρνούνται συμμετοχή τους στη διεκδίκηση αναδρομικών και αυτό το έχουν τονίσει προ πολλών ετών. Μεταξύ αυτών που με νεότερη δήλωσή τους επαναλαμβάνουν την άρνησή τους είναι ο Αντώνης Φούσας, ο Γιώργος Σούρλας, κ.α., οι οποίοι ορθώς θυμώνουν για την δημοσιοποίηση των ονομάτων τους.
Η ΚΑΜΗΛΑ...
Έχω μια απορία και θέλω να μου την λύσει η Όλγα Γεροβασίλη λόγω εντοπιότητας και φιλικής σχέσης της με τον Πρωθυπουργό Αλέξη. Εκεί στα Τζουμέρκα που είναι ο τόπος καταγωγής του Τσίπρα έχουν καμήλες ή έβλεπε τα γαϊδουρομούλαρα και τα περνούσε για καμήλες; Δεν μπορώ να εξηγήσω αυτή την ρήση του σε πρόσφατο ταξίδι να λέει «όλη την καμήλα τη φάγαμε, στην ουρά θα κουραστούμε»; Εμένα η σύγχιση της καμήλας με το γαϊδούρι με μπέρδεψε κι όχι η ουρά της που την μπέρδεψε ο Αλέξης με την «ουρά» που ξεροσταλιάζει ο κόσμος στο δημόσιο και στις τράπεζες για να πληρώσει τα σπασμένα. Αφού δεν τόχει το παιδί, τι τις θέλει τις παροιμίες και τα λοιπά σχήματα λόγου που ενίοτε πετά σαν κοτρώνες;
ΟΙ ΑΠΟΛΟΓΙΕΣ...
Κλήθηκαν και απολογήθηκαν στην 6η ΥΠΕ μόνο δύο από τους τρεις γιατρούς για τις παρατυπίες συνταγογράφισης των επιθεμάτων. Ενώ στην πραγματικότητα αρχικά είχε διαρρεύσει ότι οι γιατροί ήταν τρεις, δύο του «Χατζηκώστα» κι ένας του ΠΠΓΝΙ, στην Πάτρα παραπέμφθηκαν οι δύο του «Χατζηκώστα» ύστερα από εισήγηση του Δ.Σ. κατά πλειοψηφία, πρωτοστατούντος του Διοικητή κ. Καρβούνη. Ο τρίτος του ΠΠΓΝΙ, ούτε φωνή ούτε σε ακρόαση, προφανώς διότι ο Διοικητής Β. Τσίκαρης έκρινε ότι δεν υπήρξε παράπτωμα...
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ...
Μια άλλη Ελλάδα ίσως και μεγαλύτερη ζει στα πέρατα του κόσμου. Αυτή η άλλη Ελλάδα των παιδιών νοιάζεται για την μάνα Ελλάδα και θέλει να έχει δικαιώματα για όσα γίνονται σ’ αυτή χωρίς αυτά τα παιδιά. Αυτό το αίτημα τους μετέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητώντας το δικαίωμα ψήφου σε εθνικές εκλογές. Σιγά μη τους κάνουμε το χατήρι, τους στέλνει το χαμπέρι η Κυβέρνηση η οποία κάτι φοβάται! Να δείτε που θα έχουν δικαίωμα ψήφου οι λαθρομετανάστες, οι πρόσφυγες κι όλοι οι άλλοι μουσαφιραίοι και θα το στερούνται οι Έλληνες του εξωτερικού επειδή η μάνα Ελλάδα έχει αδυναμία να τους ταΐσει και τους έστειλε στα εξωτερικά για μια καλύτερη τύχη...
ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΛΕΞΕΙΣ!
Θέλουμε τρένο για Αργυρόκαστρο, είπε ο Αλ. Καχριμάνης στον Τσίπρα. Πέστο κι έγινε θα μπορούσε να του απαντήσει ο Αλέξης, αλλά δεν γνώριζε τι σημαίνει Αργυρόκαστρο! Έχει μείνει στην εποχή Χότζα - Αλία το παιδί και μια συμπάθεια για εκείνο το καθεστώς όπως και να το κάνουμε την τρέφει ακόμη.
ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ!..
Τσιμουδιά για την Αλβανία του Έντι Ράμα που γκρεμίζει την Εθνική Μειονότητα και στέλνει τους Αλβανοτσάμηδες να αναζητούν τις ρίζες τους αξιώνοντες επιστροφή στα πάτρια εδάφη! Ποια πάτρια εδάφη και ποια επιστροφή όταν είναι γνωστό ότι η φυγή τους τότε έγινε κάτω από το βάρος των εγκλημάτων τους προς τον Ελληνικό Χριστιανικό πληθυσμό της περιοχής Θεσπρωτίας - Πρεβέζης.
ΠΟΙΑ ΠΑΜΒΩΤΙΔΑ;
Λεφτά για τη σωτηρία της Παμβώτιδας ζήτησε ο Δήμαρχος της πόλης, για να κοιταχτούν μεταξύ τους τα μέλη του θιάσου αναρωτώμενοι «ποια Παμβώτιδα»; Οι άνθρωποι ένα βάλτο είδαν που σε κάποια σημεία είχε και λίγο νερό! Άλλοι δεν την αναγνώριζαν κι άλλοι δεν την γνώριζαν καθόλου, διότι ουδέποτε είχαν επισκεφτεί την περιοχή μας όπως αποκάλυψε ο Υπουργός Οικονομίας κ. Παπαδημητρίου! Αυτός ντε που ήταν Αμερικανάκι και μετά έγινε Υπουργός της αριστεράς, ενώ ήδη είχε γίνει Πρωθυπουργός καπιταλισμού ο Αλέξης!

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.