ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΕΝΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΣΤΟ ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ!
Από το «φονιάδες των λαών Αμερικάνοι» περάσαμε στο «αδέλφια μας Αμερικάνοι». Αλέξης Τσίπρας, ο πρώτος αριστερός πρωθυπουργός που περνάει το κατώφλι του Λευκού Οίκου γονατιστός, ακολουθούμενος από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας σκυμμένο στα τέσσερα εκλιπαρώντας λίγη συμπόνοια και στοργή για τη φίλη και σύμμαχο χώρα που λέγεται Ελλάδα.
ΤΟ ΚΑΚΟ...
«Μη μας βρει τέτοιο κακό» έλεγε πριν ένα χρόνο ο Αλέξης μας και τώρα νάτον να ζητά Αμερικάνικη χείρα βοήθειας από αυτό το «κακό» που έγινε πλανητάρχης και που εδώ που τα λέμε, μία τρέλα την κουβαλάει ο άνθρωπος. Εδώ δένει αυτό που συχνά διατυμπάνιζε ο δικός μας Ανέστης Λώρας: Η πολιτική και η πρατίνα σε πάει στην πόρτα του οχτρού!
ΤΟ ΣΠΑΤΟΥΛΑΡΙΣΜΑ...
Νάτον τώρα τον Έλληνα Πρωθυπουργό να διαβαίνει την πόρτα του «κακού» για να του κάνει ένα «σπατουλάρισμα» μπας και θυμηθεί ο Τραμπ το άτακτο παιδί από την μακρινή Ελλάδα που πριν την εκλογή του έσταζε χολή! Όχι πως θα του ιδρώσει το αυτί του πλανητάρχη, αλλά σε κουβέντα να βρίσκονται!
ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΙΝΤΕΛ - ΣΤΟΝ ΝΤΟΝΑΛΝΤ!
Το ίδιο παιδί που έβγαζε επικήδειο στον Φιντελ Κάστρο, το ίδιο παιδί που κάνει παρέα με τον Μαδούρο, νάτο τώρα μπροστά στον Ντόναλντ Τραμπ, να βγάζει σέλφις για να έχει να δείχνει πόσο... Αμερικανάκια έπιασε τους Αμερικανούς μέρα μεσημέρι, ώρα Ουάσιγκτον, άγρια μεσάνυχτα στην Ελλάδα μας! Να δείτε που θα κάνει κανένα παιδί και θα το ονομάσει Ντόναλντ, ο Αλέξης μας!
Η ΕΥΧΗ ΜΑΣ...
Ωστόσο, η ευχή μας που τον συνοδεύει είναι να φέρει κάτι καλό για την χώρα μας. Το «μάζευε κι ας είναι ρώγες» θα είναι μια μεγάλη επιτυχία. Εκεί θα διαπιστώσει πόσο δυστυχούν οι Αμερικανοί και εκατομμύρια βρίσκονται στους δρόμους ψάχνοντας για ένα πιάτο φαΐ. Ο Αλέξης τα έλεγε αυτά όταν ήταν αριστερός και προτού γίνει δεξιός ένεκεν Πάνου Καμμένου και Τέρενς Κουίκ!
ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ...
Στις ΗΠΑ έγινε πρόεδρος ο Τραμπ, ο οποίος ήταν «απειλή» για τους Αμερικανούς και ήταν και το «κακό που μας βρήκε» τελικά. Όλα αυτά πριν από ένα χρόνο που έγιναν οι Αμερικανικές εκλογές. Τώρα απλά άλλαξε προβιά ο αριστερός Αλέξης και, όπως έγιναν αδέλφια μας η «go home» Άνγκελα Μέρκελ με τον Σοϊμπλέρη, έτσι και ο Τραμπ έγινε ο Θεούλης του!
ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΘΩΔΗ!
Εκείνο που δεν χωρά ο νους μου είναι που πήγε ο Αλέξης στις ΗΠΑ και δεν πήρε μαζί του την αοιδό Έφη Θώδη, η οποία είχε κλεισμένο ραντεβού με τον Τραμπ από το βράδυ της εκλογής του! Εκείνο το βράδυ Έλληνας σύμβουλος του Τραμπ έδωσε τα χαιρετίσματά του στην Έφη, η οποία του αφιέρωσε το δημοτικό άσμα «μπήκαν τα γίδια στο μαντρί»! Τι να τους κάνει τους Καμμένους και τους Κουΐκηδες που πήρε μαζί του; Μια Θώδη θα μας σώσει τελικά...
Ο ΣΑΤΑΝΑΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙ!
Πέρυσι λοιπόν τέτοιο καιρό αποτάσσονταν τον σατανά Τραμπ, λέγοντας «μη μας βρει τέτοιο κακό». Χθες πάλι συντάσσονταν με αυτόν τον «δαίμονα» λέγοντας πως ο Τραμπ έχει μακρά πορεία στο χώρο των επιχειρήσεων, άρα μπορεί να βοηθήσει την Ελλάδα στέλνοντας επενδυτές! Τελικά πόσο θεομπαίχτης μπορεί να αποδειχτεί ακόμη για να καταλάβουμε ότι το παιδί κάτι έχει αρχίσει και «πίνει» και τώρα έβαλε τον Καρανίκα να το νομιμοποιήσει. Κωλοτούμπες στο εσωτερικό, κωλοτούμπες στην Ε.Ε., κωλοτούμπες και στις ΗΠΑ. Θα τρίζουν τα κόκαλα του «πατερούλη» Κάστρο από το προσκύνημα στη χώρα του καπιταλισμού!
ΑΓΚΑΛΙΤΣΕΣ...
Έφυγε ο Αλέξης για ΗΠΑ και άφησε πίσω του τον Καρανίκα, ο ποίος το’ριξε στη μεγάλη ζωή! Μετά το μεγάλο επίτευγμα του αυτοπροσδιορισμού του φύλου στα 15 ο Καρανίκας άρχισε τις φωτογραφίσεις με τις τρανσέξουαλ για να γιορτάσουν το «χαρμόσυνο γεγονότο»! Όπως τα γράφω και μάρτυς μου το F/B που δείχνει τον σύμβουλο του Πρωθυπουργού με χαριτόβρυτο Μητσάρα, σε αγκαλίτσες και φιλάκια! Βρε, πού πάμε, πού πάμε; Αν είναι μέσα ή έξω από το Μαξίμου η σέλφι, θα σας γελάσω! Δεν πιστεύω τα γλέντια αυτά και τα ξενύχτια να λαμβάνουν χώρα στην Ηρώδου Αττικού, απέναντι από την είσοδο του Βασιλικού Κήπου, συγνώμη του Εθνικού Κήπου ήθελα να πω!
ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ...
Την στιγμή που ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης κοπιάζει για την εξεύρεση νέων αγροτών - κτηνοτρόφων, έρχονται κάποια ζητήματα να τορπιλίσουν αυτή την προσπάθεια. Λόγω της φετινής ανομβρίας πολλά κοπάδια σ’ όλη την Ήπειρο είπαν το νερό νεράκι, αφού οι δεξαμενές στέγνωσαν στα βουνά. Σε πολλές περιπτώσεις το θέμα τακτοποιήθηκε με τη μεταφορά νερού με βυτία, πλην από περιοχές του Δήμου Ζηρού προς την περιοχή Κερασώνα - Παναγιάς - Παπαδατών, κλπ. Εκεί οι κτηνοτρόφοι είναι... παιδιά ενός κατώτερου Θεού, οπότε ας πάνε να κουμπουριαστούνε!
ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ...
Ακούστε τώρα την δικαιολογία για την αδιαφορία που δείχνουν όλο το καλοκαίρι: Δεν είναι δικές μας οι δεξαμενές αλλά του Δασαρχείου, επομένως δεν έχουμε δικαίωμα υδροδότησης, λέει ο Δήμος. Ας μας κάνει ένα έγγραφο ο Δήμος με το σχετικό αίτημα, απαντά το Δασαρχείο, κάτι που δεν γίνεται μέχρι τώρα, οπότε τα γιδοπρόβατα της συγκεκριμένης περιοχής ας ζήσουν ξερικά.
ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ!..
Αν δεν μπορεί ο Δήμος Ζηρού και οι αρμόδιες δασικές υπηρεσίες του Νομού Πρεβέζης, μήπως να δώσει τη λύση ο Περιφερειάρχης όπως έδωσε ανάλογη σε περιοχές των Ιωαννίνων; Είναι κρίμα από το Θεό να τυρανιώνται ζώα κι άνθρωποι επειδή Δήμος κι άλλες κρατικές υπηρεσίες δεν μπορούν να συνεννοηθούν. Κατά τ’ άλλα, ενισχύεται ο πρωτογενής τομέας μας πετάνε κάθε τόσο οι διάφοροι αξιωματούχοι που αν τύχει και τους γίνει διακοπή νερού στα σπίτια τους κανένα μισάωρο κατεβάζουν τα καντήλια του κόσμου ενάντια στους υπεύθυνους. Στην προκειμένη περίπτωση όλοι... ανεύθυνοι!
Η ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ...
Την άμεση συμπαράσταση στη λύση προβλήματος που έχει προκύψει μεταξύ Πτηνοτροφικού Συν/σμού «ΠΙΝΔΟΣ» και Μαρινόπουλου, υποσχέθηκε στον πρόεδρο Ανδρέα Δημητρίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συζήτηση που έγινε στη Θεσσαλονίκη. Από αυτή τη συνάντηση και απ’ αυτή τη κατανόηση και υπόσχεση που έλαβε ο κ. Δημητρίου ίσως βρει λύση στο ζήτημα που έχει σκαλώσει όσον αφορά τα χρωστούμενα από τον Μαρινόπουλο (10-12 εκατ. ευρώ), τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τον συμψηφισμό του ΦΠΑ. Γενικότερα ο Κυριάκος φάνηκε να δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα.
ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΟΥΝ!
Το Ηπειρώτικο κοτόπουλο ολοένα κερδίζει όχι μόνο το μεγαλύτερο μερίδιο της Ελληνικής αγοράς, αλλά και στο εξωτερικό και τίποτα δεν έγινε τυχαία! ΠΙΝΔΟΣ και ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ καταβάλουν κάθε μέρα προσπάθειες να μη μειωθεί η ποιότητα αλλά και ν’ αυξηθεί η παραγωγή και κατ’ επέκταση ν’ αυξηθεί η οικονομία της Ηπείρου! Αν σ’ αυτές τις δύο μεγάλες επιχειρήσεις προσθέσει κανείς τις βιομηχανίες γάλακτος με ναυαρχίδα την ΔΩΔΩΝΗ, νάτη η Ήπειρος να πρωτοστατεί στον πρωτογενή τομέα που όμως δεν φτάνει να τη βγάλει από τα οικονομικά αδιέξοδα κατά την περίοδο της κρίσης.
Ο ΔΕΣΠΟΤΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ...
Συνέντευξη - ποταμός του Αγίου Ιωαννίνων Μαξίμου στον υπογράφοντα και τον φίλο Σπ. Θεμελή στην εκπομπή ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΔΥΟ στη ΒΗΜΑ TV. Δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω ο Δεσπότης Ιωαννίνων που μιλάει έξω από τα δόντια χωρίς περιστροφές. Μας αποκαλύπτει «από πού έρχεται και πού πάει». Μας αποκαλύπτει τι βρήκε στη Μητρόπολη Ιωαννίνων και πώς «θεραπεύει ασθένειες» του παρελθόντος. Γενικά κατεβαίνει από το θρόνο του Δεσπότη και γίνεται ένας γήινος κάνονικός άνθρωπος. Αλλά περισσότερα στο ΒΗΜΑ και στην εκπομπή ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΔΥΟ, απόψε στις 10!
ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ...
Τι μας έμεινε τελικά από την εκδήλωση που έκανε η ΕΚΟ Ν.Δ. του Βασίλη Σπανάκη; Μόνο οι φωτογραφίες σέλφις που έβγαλαν οι «προσκυνητές» στο πολυτελές ξενοδοχείο του Ανηλίου - Μετσόβου. Ήταν ένα τάμα του γνωστού Βασίλη Σπανάκη να βρεθεί στην πατρίδα του Ευάγγελου Αβέρωφ και σ’ αυτό το τάμα βρέθηκαν Ηπειρώτες και ΔυτικοΜακεδόνες, οι οποίοι ξέχασαν κι αυτά που ήξεραν για τα μελλούμενα της Ν.Δ.!
ΠΙΚ - ΝΙΚ!
Κατά τ’ άλλα, η όλη εκδήλωση ήταν ένα... πικ - νικ στο Μέτσοβο και σαν τέτοια πράξη καλή ήταν. Εκεί τον πρώτο λόγο τον είχαν οι χαιρετισμοί των Ιωαννίνων - Άρτας - Πρέβεζας - Θεσπρωτίας Ιεροδιάκονων της Βουλής που βρήκαν εκκλησίασμα και ξεδίπλωσαν τις σκέψεις τους για το αύριο της χώρας. Μόνο ο κ. Βρούτσης μίλησε για το χτες το δικό του που αφού όλα ήταν καλά καμωμένα, αναρωτήθηκε γιατί έπεσε η κυβέρνηση Α. Σαμαρά - Β. Βενιζέλου!
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!
Εκεί, στο «Grand Forrest» του Μετσόβου είδαμε στην πρώτη γραμμή Νεοδημοκράτες, ΠΑΣΟΚους, ΣΥΡΙΖΑίους, ΛΑΟΣ και λοιπές δυνάμεις. Όπως σας το γράφω, φίλοι μου. Μάλιστα, ένας από δαύτους φρόντισε να δημοσιοποιήσει μέσω F/B την αγγαρεία που του ανέθεσε ο Πρόεδρος ΝΟΔΕ ν’ ασχοληθεί με τα οργανωτικά της εκδήλωσης!
ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ...
Ενδιαφέρουσα ήταν η εικόνα με τους δύο υποψηφίους προέδρους του Επιμελητηρίου Γρηγ. Γκίκα - Γιάννη Μήτση, οι οποίοι θα κονταροχτυπηθούν στις επικείμενες εκλογές του Δεκεμβρίου. Ο ένας υποστηρίζει ότι θα φέρει νέο άνεμο στα επιμελητηριακά πράγματα και ο άλλος ότι θέλει να ολοκληρώσει το έργο του! Σιμά κοντά ο Δεκέμβριος για να δούμε τι άποψη θα έχει ο επιχειρηματικός κόσμος της περιοχής, όσος απέμεινε.

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης / Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.