ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ...
Επέτειο είχε προχθές, Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου η Ν.Δ.! Πέρασαν 43 χρόνια από τότε που ο Κων/νος Καραμανλής ίδρυσε το κόμμα με τις ριζοσπαστικές αρχές, το οποίο υπάρχει μέχρι σήμερα και είναι η μοναδική πολιτική παράταξη που συνεχίζει να είναι ισχυρή παρά τους κλειδωνισμούς που υπέστη το πολιτικό σύστημα στη χώρα και μετά την μεταπολίτευση.
Ο ΑΠΛΩΜΕΝΟΣ ΤΡΑΧΑΝΑΣ!
Αν και ήλθε στη χώρα τον Ιούλιο του 1974 ο Καραμανλής με την διαμεσολάβηση του Ευάγγελου Αβέρωφ, εν τούτοις καθυστέρησε να δημιουργήσει κόμμα κι αυτό διότι μέχρι τότε είχε «απλωμένο τραχανά» στην Κύπρο πρώτα και στη χώρα μας στη συνέχεια. Έπρεπε να τελειώνει και με τα «σταγονίδια» για να έχει την πολυτέλεια να ιδρύσει κόμμα...
Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...
Άλλωστε, από την ημέρα που επέστρεψε στην Ελλάδα μετά την 11χρονη αυτοεξορία του στο Παρίσι ο Καραμανλής έπαιζε ένα «κρυφτό» με την μέχρι τον Ιούλιο εκείνης της εποχής εξουσία, μερικοί εκ των οποίων τον είχαν βάλει στο στόχαστρο, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει ακόμη και η ζωή του. Συμπρωταγωνιστής σ’ όλη αυτή την περίοδο ο δικός μας Ευάγγελος Αβέρωφ, στον οποίο ουδέποτε έλειψε ο πατριωτισμός!
ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ...
Τον Νοέμβριο του 1974 στις 17 του μηνός ο Καραμανλής οδήγησε τη χώρα σε εκλογές από τις οποίες βγήκε η Ν.Δ. νικήτρια με ποσοστό 54,37%. Ακολούθησε η Ένωση Κέντρου με 20% και μετά το νεοσύστατο ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 13%. Αυτή η νίκη του Καραμανλή ήταν που τον καθιστούσε αδιαμφισβήτητο ηγέτη της χώρας και βέβαια τον ανέβασε στο θρόνο της προεδρίας της χώρας, αφήνοντας την Ν.Δ. στα χέρια του Γ. Ράλλη!
ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ...
Τον Δεκέμβριο του 1974 ο Καραμανλής οδήγησε την χώρα σε δημοψήφισμα με το ερώτημα Βασιλευόμενη ή αβασίλευτη Δημοκρατία. Το αποτέλεσμα ήταν 63,2% υπέρ της αβασίλευτης, οπότε Κωνσταντίνος, Άννα Μαρία, Βασιλομήτωρ Φρειδερίκη έχασαν για πάντα τους βασιλικούς θρόνους. Είχαν ειπωθεί και ακουστεί πολλά σ’ εκείνο το δημοψήφισμα, αλλά πού να τα ανασκαλεύουμε τώρα. Σημασία έχει ότι ο Καραμανλής με αυτά και με πολλά άλλα αναγορεύτηκε σε Εθνάρχη!
ΤΙ ΗΤΑΝ Η Ν.Δ.!
«...Η Ν.Δ. είναι η παράταξη που ταυτίζει το Έθνος με τον Λαόν, την Πατρίδα με τους ανθρώπους της, την Πολιτείαν με τους πολίτες της, την Εθνική Ανεξαρτησία με τη λαϊκή κυριαρχία, την πρόοδο με το κοινό αγαθό, την Πολιτική Ελευθερία με την Έννομη Τάξη και την Κοινωνική Δικαιοσύνη... Καλώ όλους όσους συμμερίζονται την αγωνία και τις ελπίδες μου για το μέλλον να συστρατευτούν μαζί μας. Ιδιαίτερα οι νέοι να αποτελέσουν την πρωτοπορία σ’ αυτή την εξόρμηση της εθνικής δημιουργίας. Για μια ευτυχισμένη και περήφανη Ελλάδα», τονίζει, μεταξύ άλλων, στην ιδρυτική διακήρυξη ο Κ. Καραμανλής, κάτι που αποτελεί την παρακαταθήκη για την ίδια την παράταξη η οποία μέχρι σήμερα αποδεικνύεται ότι είναι η μόνη η οποία στέκεται στο «ύψος» της.
ΑΠ’ ΤΑ ΨΗΛΑ ΣΤΑ ΧΑΜΗΛΑ!
Άλλη μια επέτειος ήταν εκείνη που ο λαός ψήφισε στις 4 Οκτωβρίου 2009 ΠΑΣΟΚ για κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον «λεφτά υπάρχουν» Γιωργάκη Α. Παπανδρέου! Ένα ολόκληρο 44% σχεδόν του έδωσε ο λαός για να του το πάρει πίσω μέσα σε δύο χρόνια κι αφού τον έστειλε πεσκέσι στους ΔΝΤάδες και στους άλλους δανειστάδες. Αυτός ο Γιωργάκης που ποτέ δεν έγινε Γιώργος και σήμερα η Βουλή στερείται των υπηρεσιών του!
Η ΔΩΡΕΑ...
Το γράψαμε προχθές χωρίς να γνωρίζουμε τις προθέσεις της οικογένειας Λεμπιδάκη και φαίνεται να δικαιωνόμαστε για την πρόταση που κάναμε. Πρόκειται για την ανακοίνωση που έκανε η οικογένεια με την οποία γνωστοποίησαν την πρόθεση να διαθέσουν ένα ικανό ποσό για «εξοπλισμό» της ΕΛ.ΑΣ. εις ένδειξη ευγνωμοσύνης στους αστυνομικούς που απελευθέρωσαν τον όμηρο Λεμπιδάκη που κρατούνταν επί έξι μήνες.
ΕΠΑΙΤΕΣ!..
Δυστυχώς και η ΕΛ.ΑΣ. έφτασε σε σημείο επαίτη για να ενισχύσουν τον εξοπλισμό τους σε αυτοκίνητα, είδη ένδυσης, είδη γραφείου κι ένα σωρό άλλα υλικά που να κάνουν το έργο τους πιο ουσιαστικό και πιο εύκολο. 150 αυτοκίνητα δώρισε στην ΕΛ.ΑΣ. το ίδρυμα Λάτση πριν από κάμποσο καιρό. Ούτε ένα απ’ αυτά δεν έφτασε στην περιοχή μας. Οι αστυνομικοί βάζουν... ρεφενέ για καύσιμα και στη χειρότερη περίπτωση ρίχνουν κλήρο για το ποιος θα πληρώσει!
Η ΗΓΕΣΙΑ...
Κατά τ’ άλλα, περισσεύουν τα καλά λόγια και οι μεγαλοστομίες της πολιτικής και αστυνομικής ηγεσίας όταν η ΕΛ.ΑΣ. σημειώνει επιτυχίες σαν αυτή του Λεμπιδάκη, ενώ αφήνεται στο έλεος των μπαχαλάκηδων το «κράτος» των Εξαρχείων κι όχι μόνο. Αυτά τα λίγα λόγια και σήμερα για την ΕΛ.ΑΣ. η οποία λειτουργεί με το περίσσευμα της προσήλωσης προς το καθήκον.
ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΛΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ!
Μετά την ομηρία Λεμπιδάκη σε μια ιδιότυπη «ομηρία» και στο «στόχαστρο» έχουν μπει γιατροί επειδή έκαναν αυτό που η επιστήμη ορίζει. Ήδη έχουν βγει τα πιστόλια και είναι θέμα χρόνου να δοθεί το παράγγελμα «πυρ» από τους «εκτελεστές» οι οποίοι έχουν και ονόματα και διευθύνσεις. Δεν είναι «δικοί μας»... πυρ ομαδών είναι η απόφαση και σ’ αυτή την περίπτωση ποιος θα βάλει φρένο;
ΤΣΑΚΝΗΣ... ΤΕΛΟΣ!
Πάει και ο πρόεδρος της ΕΡΤ Δ. Τσακνής που τόσο πολύ λάτρεψε την αριστεροδεξιά κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Έδειξε να μην αντιλαμβάνεται τα οράματα του Νίκου Παππά, του Αλέξη και πάνω απ’ όλα του Καλφαγιάννη που είναι εκείνος που τελικά όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει...
ΣΚΑΣΕ ΜΩΡΕ!
Τίτλοι τέλους για τον Τσακνή ο οποίος με την δύναμη που διέθετε σαν πρόεδρος ήταν της λογικής «σκάσε μωρή», για ν’ ακουστεί ο Καλφαγιάννης σε ώρες περισυλλογής στην επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της ΕΡΤ από το κλείσιμό της. Τότε σειρά είχε η Ραχήλ Μακρή, ενώ προχθές ήταν η σειρά του Τσακνή. Αιωνία σου η μνήμη αξιομακάριστε Διονύσιε. έπεσες θύμα, αδερφέ, του Καλφαγιαννισμού, για τον οποίο, αφού δεν ήξερες, δεν ρώταγες; Τώρα σκάσε και σκάβε μέχρι ν’ ανακαλύψεις την αριστερά! Μπορείς τώρα να βγαίνεις τα βράδια στην Πλατεία Συντάγματος και να βάζεις στη διαπασών τις ηχητικές εγκαταστάσεις φωνάζοντας: Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει αριστερά. Τώρα εμείς πρέπει να πούμε σκάσε μωρέ Τσακνή! Μιλάει ο Καλφαγιάννης...
ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ...
Χαράτσι πέντε ευρώ σε κάθε παιδί που θα πηγαίνει στο Κολυμβητήριο της πόλης πάει να καθιερώσει η Διοίκηση του ΠΕΑΚΙ. Πρέπει να κάνει έναν κουμπαρά, λένε, το ΠΕΑΚΙ για να φτιάξει άλλα μεγάλα έργα! Ποιος τα κάνει αυτά; Μα αυτοί που σαν αντιπολίτευση άκουγαν 5 ευρώ στα νοσοκομεία και γίνονταν... Τούρκοι από την τσατίλα τους. Τώρα τι ψυχή έχει ένα 5ευρω, λένε οι ίδιοι και νάτο κάθε παιδάκι να πληρώνει «χαράτσι! Το χαράτσι προστίθεται στο 40άρι που πληρώνουν τα παιδιά στους συλλόγους τους από τους οποίους συλλόγους το ΠΕΑΚΙ εισπράττει άλλο μερτικό! Βρε, μπας και δεν θέλουν παιδιά στο Κολυμβητήριο;
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ...
Στα 15 τους τα Ελληνόπουλα θα δηλώνουν την ταυτότητά τους και θα αποφασίζουν αν θέλουν να είναι αγόρια ή κορίτσια! Αυτό αποφασίστηκε σε αρμόδια επιτροπή της Βουλής με την σύμφωνη γνώμη ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ - ΠΑΣΟΚ - ΠΟΤΑΜΙ - Λεβέντη, με τη Ν.Δ. να το σκέφτεται! Εκεί στα 15 που θα αποφασίζουν τα παιδιά για την μαθησιακή τους εκπαίδευση θα πρέπει να αποφασίζουν για το φύλο τους, για να βάλουν τέλος στην αδικία της φύσης που έβαλε, η άτιμη, λάθος ψυχή σε λάθος σώμα!
Ο ΣΤΡΑΤΟΣ...
Αυτή την απόφαση την επικρότησαν κυρίως όσα αγόρια σκέφτονται να γλυτώσουν το στρατό. Δεν τους πάει στο μυαλό ότι η επόμενη κίνηση είναι να στρατεύονται γυναίκες κι άνδρες! Εκεί έχει να γίνει της εκδιδομένης γυναικός το κάγκελο. Θα πάνε οι κοπετοί και οι κλαυθμοί σ’ άλλο κόσμο...
ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ!
Θα έχουν ενδιαφέρον τα όσα θ’ ακουστούν στο περιφερειακό συνέδριο που θα γίνει στις 24 Οκτωβρίου στα Γιάννενα. Θα έχουμε την τιμή να ξανακούσουμε από τον Πρωθυπουργό, τους Υπουργούς της Κυβέρνησης και φυσικά τους «Υπουργούς» της Ηπείρου με πρώτο και καλύτερο κάποιον Γιαννιώτη Υπουργό! Τι είπατε; Δεν υπάρχει Γιαννιώτης Υπουργός; Πού να χωρέσει Γιαννιώτης στους 50 που διαθέτει η Κυβέρνηση...
ΟΙ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ...
Το ενδιαφέρον θα μεγαλώσει όταν θα κάνουμε σύγκριση στα όσα είχαν πει σε ανάλογη μάζωξη το 2014 στα Γιάννενα όπου ως συνήθως έταξαν στους πάντες τα πάντα. Θα συγκρίνουμε τι είπαν τότε με εκείνα που θα πούν σε λίγες μέρες και κυρίως μ’ εκείνα που έκαναν τα 2,5 χρόνια εξουσίας. Θυμηθείτε... Θα τρέχει πολύς κόσμος να κρυφτεί!
Η ΠΡΕΜΙΕΡΑ...
Πρεμιέρα προχθές το βράδυ στη ΒΗΜΑ τηλεόραση με τον φίλο Σπύρο Θεμελή. Επί ένα δίωρο προσπαθήσαμε να αναδείξουμε ένα «ξεχασμένο. από ελληνικής πλευράς εθνικό ζήτημα, το λεγόμενο «Τσάμικο». Ήταν μια συνειδητή απόφαση των δυο μας να ασχοληθούμε με αυτό το ζήτημα δίνοντας όσο μπορούσαμε την διάσταση σ’ ένα θέμα που δεν το ακουμπάει ούτε ο Τύπος, ούτε η Πολιτεία, αφήνοντας περιθώρια προπαγάνδας στους απογόνους εκείνων που καταδικάστηκαν ως εγκληματίες πολέμου!
Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ...
Σ’ αυτή την προσπάθειά μας, σ’ αυτό το ταξίδι μέσα στο χρόνο είχαμε «οδηγό» τον εξαίρετο καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Θανάση Γκόντοβο, ο οποίος είναι ίσως ο μοναδικός καθηγητής που γνωρίζει τόσο καλά το συγκεκριμένο θέμα. Είναι ο δάσκαλος που ερεύνησε τα Γερμανικά αρχεία και προχθές βράδυ αποκάλυψε τέτοια στοιχεία που κλείνει πολλά στόματα ανιστόρητων ένθεν κακείθεν. Δεν τελειώσαμε όμως με το ζήτημα. Θα επανέλθουμε...

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.