ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΗΜΟΥΝ ΚΙ ΕΓΩ ΕΚΕΙ!
Ήμουν κι εγώ εκεί για να’χω να λέω και να μολογάω ότι άκουσα από πρώτο χέρι τη νέα Ελλάδα που οραματίζεται ο Κυριάκος. Ήμουν εκεί για να σας μεταφέρω εικόνες και κλίμα από την τριήμερη παρουσία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ, η οποία έχει συνδεθεί με προγράμματα και οράματα της αντιπολίτευσης που όταν έρχεται στην εξουσία αρχίζει τις εκπτώσεις!
ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ...
Αν λογαριάσω τη σκυλίσια αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ στα όσα είπε ο Κυριάκος στη ΔΕΘ, τότε το συμπέρασμα είναι ότι τα πήγε καλά. Κάτι καλό, κάτι σοβαρό, κάτι θετικό πρέπει να υποσχέθηκε και ανέβηκε στα κάγκελα η Κουμουνδούρου, η οποία διά του αρχηγού της το προηγούμενο από τον Μητσοτάκη Σαββατοκύριακο προσπαθούσε να... ξεκολλήσει από τον βούρκο του Σαρωνικού!
ΧΩΡΙΣ «ΚΑΘΡΕΦΤΑΚΙΑ»!
Τα πιο πολλά τα είδατε και τα ακούσατε όσοι ενδιαφέρεστε να μάθετε για τα μελλούμενα του τόπου. Ο Κυριάκος δεν πούλησε «καθρεφτάκια» σε ιθαγενείς όπως τον κατηγόρησε ο ΣΥΡΙΖΑ κρίνοντας από την πρακτική που ακολούθησε ο Αλέξης τα προηγούμενα χρόνια και ιδίως το 2014 από τον ίδιο χώρο. Ο Κυριάκος ήταν μετρημένος στα λόγια και προσπάθησε να δει το μέλλον της χώρας από άλλη σκοπιά και όχι πάντως του αριστερού που βαπτίστηκε νεοφιλελεύθερος αλλά παραμένει πιστός στην αθεΐα του.
Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ...
Μίλησε για μειώσεις της φορολογίας και αυτές σε βάθος χρόνου. Μίλησε κυρίως για επενδυτική προσπάθεια κι αυτό απορρέει από την ίδια τη φιλοσοφία της Ν.Δ. Μίλησε για περιορισμό του κράτους κι όρισε τα χαρακτηριστικά της κυβέρνησης που εκείνος θα σχηματίσει όταν έλθει η ώρα του. «Θα κυβερνήσω με τους καλύτερους» ακούστηκε να λέει και αναφέρθηκε στο μητρώο μελών που έχει καθιερώσει η Ν.Δ. δίνοντας την ευκαιρία σε νέα πρόσωπα ν’ ασχοληθούν με την πολιτική.
ΕΘΝΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ...
Τι δεν είπε ο Κυριάκος; Δεν αναφέρθηκε καθόλου σε εθνικά ζητήματα και βεβαίως αυτό μόνο τυχαίο δεν ήταν! Δεν αναφέρθηκε καθόλου σε ζητήματα της περιφέρειας που δεν είναι Αθήνα και λίγο από Θεσσαλονίκη! Δυστυχώς, η περιφέρεια δεν είχε την ιδιαίτερη τιμή από την Πειραιώς, όπως έκανε παλιά η Ριγήλλης επί Καραμανλή. Δεν πειράζει όμως. Ας θυμηθεί την περιφέρεια εμπράκτως όταν θα απολογείται από τον ίδιο χώρο την εποχή της διακυβέρνησης από τον ίδιο...
ΑΝΩΔΥΝΑ...
Πάντως, αυτό το ταξίδι του Κυριάκου στην ΔΕΘ ήταν ανώδυνο όπως και του Αλέξη την προηγούμενη εβδομάδα. Ο Κυριάκος μιλούσε ως εν «αναμονή πρωθυπουργός» (πού το θυμήθηκα) και ο Αλέξης ως εν αναμονή αρχηγός αντιπολίτευσης. Και οι δυο τους είχαν στο νου τους την επόμενη μέρα τη δική τους και της παράταξής τους.
ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ!..
Ούτε μια λέξη δεν ακούστηκε και από τον Αλέξη και από τον Κυριάκο για την τακτική που ακολουθεί η Αλβανική Κυβέρνηση στο Βορειοηπειρωτικό και στο «Τσάμικο». Δεν το ήξεραν, δεν ήθελαν; Ας ρώταγαν να μάθουν. Κατακρεουργείται η Ελληνική μειονότητα στην Β. Ήπειρο και... ιτς κρίση, από τον σημερινό κι αυριανό πρωθυπουργό.
Η ΑΛΛΗ ΕΛΛΑΔΑ...
Υπάρχει και η άλλη Ελλάδα που περιμένει την ΔΕΘ ν’ ακούσει κάτι για τον τόπο. Η άλλη Ελλάδα που δεν κατοικεί στο Κολωνάκι και δεν ενδιαφέρεται για το τι κάνει και πώς συμπεριφέρεται ο Άδωνις. Η άλλη Ελλάδα που βλέπει τον κτηνοτροφικό της μόχθο όπως είναι η ονομασία της φέτας, να μεταναστεύει για άλλες πολιτείες, χωρίς να συγκινείται κανείς, για να μη πούμε ότι έχει την ευλογία της εξουσίας. Αλλά γι’ αυτά ποιος θα ενδιαφερθεί; Τα παιδούρια από την Αθηναϊκή ενημέρωση που έχει τους Αυτιάδες και τους Τράγκες;
Ο ΚΑΥΓΑΣ...
Επανέρχομαι στην αρχική διαπίστωση ότι ο Κυριάκος τα πήγε καλά στη ΔΕΘ κι αυτό το έδειξε η αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ. προσπαθούν οι Συριζαίοι να ξεβαφτούν από την κηλίδα στην οποία έχουν βουτήξει εδώ και δέκα μέρες και είπαν ας στήσουν καυγά με τον Μητσοτάκη που επιμένει να θέλει μαζί του τον Άδωνι. Είναι δεξιός, λενε, και άρα ο Κυριάκος κινείται σε λάθος πολιτικό χώρο! Το λένε αυτοί που έχουν βρει δεκανίκι στον Πάνο Καμμένο για να κρατήσουν μια ώρα παραπάνω την καρέκλα τους!
Ο ΓΥΡΟΣ...
Προς τιμή, δόξα και κυρίως σωτηρία της Παμβώτιδας οργανώνονται διάφορες εκδηλώσεις με τελευταία αυτή του γύρου της λίμνης. Καλά και άγια όλα αυτά, αλλά ας γίνεται και κανένα ευχέλαιο για να μη μετατραπεί η λίμνη σε οικόπεδα από την ξηρασία που την έχει βαρέσει εφέτος!
ΟΙ ΓΙΟΡΤΕΣ...
Να το ενδιαφέρον για τη λίμνη, να οι γιορτές και τα πανηγύρια, χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα. Φοβάμαι πως πάνω σ’ ένα «πτώμα» έχει στηθεί ένας χορός για λόγους προβολής ορισμένων, οι οποίοι φροντίζουν μεν για τα του οίκου τους, αλλά όχι για το οικοσύστημα, το οποίο εφέτος ειδικά περνάει το δικό του μαρτύριο...
ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ...
Ακούω πολλούς να ενδιαφέρονται για την λίμνη μας μένοντας όμως στα λόγια. Δεκαετίες τώρα ακούω για το Προεδρικό Διάταγμα και ακόμη παραμένει στα ζητούμενα, για να μη πω στα αζήτητα. Αυτή η λίμνη έτσι όπως την βλέπουμε σήμερα δεν χωράει άλλα γιορτάσια και άλλα κροκοδείλια δάκρυα. Θέλει ανθρώπους αποφασισμένους να κάνουν κάτι να ξεβαλτώσουν νόμους και διατάγματα που να μη βαλτώνουν στο βάλτο της λίμνης.
Η ΦΡΟΝΤΙΔΑ...
Όχι σε άλλο πλιάτσικο στη δήθεν σωτηρία της λίμνης μας, η οποία κάποτε ήταν και ο μεγάλος βόθρος της πόλης και που η κατασκευή του αποχετευτικού και ο τριτοβάθμιος βιολογικός έκαναν το θαύμα τους, απαλλάσσοντάς την από τα λύματα των κατοικιών. Η λίμνη μας είναι η ζωή του τόπου μας και γι’ αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα απ’ όλους μας. Αυτή η φροντίδα πρέπει να γίνει πράξη απ’ όλους όσους έχουν την εξουσία. Με το να την θυμόμαστε όταν έρχεται κανένας πρωθυπουργός και τότε να θυμόμαστε να βάζουμε την λύση του προβλήματος, μάλλον λάθος πόρτες χτυπάμε...
ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ...
Κατά τ’ άλλα καλές και άγιες είναι οι εκδηλώσεις όπου κι αν γίνονται και απ’ όποιους κι αν διοργανώνονται. Αθλητικά δρώμενα όπως είναι οι αγώνες δρόμου που τα τελευταία χρόνια πολλαπλασιάζονται στην περιοχή μας, κινούνται προς την θετική κατεύθυνση και εκτός της άθλησης προβάλλουν και τον τόπο μας. Εμείς απλά επισημαίνουμε ότι αυτού του είδους οι εκδηλώσεις πρέπει να έχουν και ανάλογο περιεχόμενο που να στέλνουν και τα μηνύματα προς πάσαν εξουσία η οποία θα πρέπει να τα αφουγκράζεται!
ΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ...
Στο στόχαστρο η Διοίκηση του Νοσοκομείου Φιλιατών το οποίο κατηγορήθηκε από την ΠΟΕΔΗΝ για ένα σωρό ελλείψεις. Το πιο τρελό που ακούστηκε είναι ότι, ενώ το Νοσοκομείο έχει περίσσευμα κοντά στα 2 εκατ. ευρώ, εν τούτοις ο αξονικός λειτουργεί με επιφύλαξη. Πάει εκεί ο ασθενής, του τραβάνε μια αξονική, του λένε οι γιατροί με επιφύλαξη ότι μπορεί και να έχει ή και να μην έχει καρκίνο και μετά τον στέλνουν σε κανένα άλλο νοσοκομείο ή σε άλλο ιατρείο να κάνει διαπίστωση! Αυτό το έχει ξανακούσει κανείς; Ζήτω ο Πολάκης!
ΟΙ ΕΠΑΦΕΣ...
Ο υπογράφων είχε ευχάριστες συναντήσεις με παλιούς φίλους και συναδέλφους απ’ όλη την Ελλάδα στη ΔΕΘ όπου βρέθηκε το τριήμερο. Φίλους από την εποχή του «πρασινοφρουρισμού» με τους οποίους αναπολήσαμε ημέρες «δόξας» και «δράσης»! Εκεί συνάντησα την Ντόρα και τα ξαναείπαμε όπως παλιά. Εκεί είδα την «δική μας» Άννα - Μισέλ με τον άντρα της, η οποία ήταν πραγματικά μια «ανανεωμένη» Άννα και το έβλεπε κανείς πεντακάθαρα!
ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ!..
Ξεχώρισα από τις φρέσκες παρουσίες την Σοφία Ζαχαράκη, η οποία είναι αναπληρώτρια εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ. και η οποία δίνει μια άλλη αίσθηση στα επικοινωνιακά της παράταξης. Μπροστά σε άλλες παρουσίες η Σοφία ξεχώριζε για τον εξαίρετο τρόπο που είχε να προσεγγίζει τον κόσμο. Αλήθεια, έχει πολύ τέτοιον κόσμο ο Κυριάκος και τον αφήνει στις σκιές άλλων στελεχών που κάνουν καριέρα από το τίποτα. Τυχερή περιοχή το Καρπενήσι!
ΟΙ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΣΤΗ ΔΕΘ...
Αρκετοί Ηπειρώτες στη ΔΕΘ εφέτος που παρακολούθησαν την ομιλία του Κυριάκου. Ήταν περισσότεροι από κάθε άλλη φορά κι αυτό κάτι σημαίνει. Αρκετά νέα παιδιά ανηφόρησαν κατά την Θεσσαλονίκη, η οποία εφέτος ήταν πνιγμένη από επισκέπτες και γι’ αυτό δεν υπήρχε ούτε δείγμα από κρεβάτι σε ξενοδοχείο. Αυτό ανάγκασε τους Ηπειρώτες επισκέπτες να πάνε αυθημερόν να ακούσουν, να δουν και να φωτογραφηθούν με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
ΓΑΤΑΚΙΑ!..
«Δεν τρέφω αυταπάτες ότι μπορώ να πετύχω κοινωνία χωρίς ανισότητες...». Αυτό είπε ο Κυριάκος στη ΔΕΘ και ρίχτηκαν να τον φάνε οι ξυλοσχίστες του ΣΥΡΙΖΑ για να κάνουν... αντιπολίτευση. Είναι αυτοί που είναι οι τιμητές του «όλοι ίσοι στην αθλιότητα». «Προτιμώ την άνιση κατανομή του πλούτου κι όχι την ίση κατανομή της φτώχειας» είχε πει ο γέρος της Δημοκρατίας Γ. Παπανδρέου, που δεν ήταν δεξιός. Καταλάβατε γατάκια της ψευτοαριστεράς;

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης / Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.