ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Ο ΚΟΥΡΝΙΑΧΤΟΣ...
Τα δύο χρόνια φυλάκισης του Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ σήκωσαν ένα κουρνιαχτό εντός κι εκτός των κομμάτων, εντός κι εκτός της χώρας και κυρίως μας γυρίζουν 7-8 χρόνια πίσω. Μπορεί να μην ήταν η καταδίκη του για την αλλοίωση του ελλείμματος που το έφτασε στο 15,1%, αλλά αυτός είναι ο φόβος όλων όσων ενεπλάκησαν τότε και γι’ αυτό υπάρχουν και οι αντιδράσεις.

ΟΙ ΓΑΠΙΤΕΣ...
Πρώτοι και καλύτεροι ξεσηκώθηκαν οι ΓΑΠίτες, όσοι έχουν απομείνει και βάζουν τα στήθη τους ασπίδα στο γιο της Μαργαρίτας μη τυχόν και στάξει η ουρά του γαϊδάρου και χάσει ο τόπος το κελεπούρι. Εκτός από τον ίδιο τον ΓΑΠ που ήταν καταπέλτης (!) για την καταδίκη του Γεωργίου, είχαμε και κάτι ΓΑΠάκια που έσκιζαν τα ρούχα τους για την δικαστική απόφαση.

Η ΠΡΩΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ!
Από την άλλη μεριά, οι «Καραμανλικοί» μιλούσαν για μια πρώτη δικαίωσή τους για τα τότε τεκταινόμενα, λέγοντας ότι τα τότε αλλοιωμένα στοιχεία οδήγησαν τον Γιωργάκη στην εξουσία και εκείνος με την σειρά του «έδεσε» τη χώρα στα μνημόνια μέσω ΔΝΤ! Εκείνοι που δεν πολυμιλούν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και η σημερινή ηγεσία της Ν.Δ.! Τι δεν καταλαβαίνετε;

❁ ΤΖΙΦΟΣ!..
Τζίφος για μια ακόμη φορά η σύναξη αρμοδίων για την υπόθεση προμήθειας καυσίμων στο Αεροδρόμιο Ιωαννίνων. Δεν κατάφεραν οι τέσσερις κυβερνητικοί βουλευτές του Νομού να πείσουν τις αρμόδιες αρχές για το απαραίτητον της επιχείρησης «καύσιμα για τα αεροσκάφη στο Αεροδρόμιο» και το άφησαν για μια άλλη φορά!

■ Η ΤΑΚΤΙΚΗ...
Η τακτική «ό,τι μπορείς να κάνεις σήμερα άφησέ το για αύριο» βρίσκει πιστή εφαρμογή και στην περίπτωση εφοδιασμού του Αεροδρομίου μας. Όλα σε τούτο τον τόπο πάντοτε οδηγούνται στο μέλλον το οποίο όμως κάποτε γίνεται παρελθόν και εκεί εφαρμόζεται το «ήμουν νιός και γέρασα»!

❖ Η ΤΕΤΡΑΔΑ...
Από την περασμένη άνοιξη άνοιξε το ζήτημα «εφοδιασμός» κι ενώ όλο βρίσκει λύση κατόπιν ενεργειών όλων των μεγαλοσχημόνων της περιοχής, φτάσαμε στον Αύγουστο για να μας πουν ότι μία άλλη στιγμή θα το ξαναδούν. Κι όλο το εξετάζουν κι όλο το βλέπουν κι όλο βρίσκονται κοντά στη λύση κι όλο τα Σκόπια είναι η χώρα του ανεφοδιασμού. Πάει στράφι και αυτή η σπάνια σύμπνοια της «αγίας τετράδας» των Συριζαίων βουλευτών που συνήθως είναι «αγία τριάδα» με τον Γιάννη Καραγιάννη ν’ αποκλείεται του «αγιάσματος»!

❁ ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ...
Το όλο ζήτημα το πάνε λάου - λάου μέχρι να τελειώσει η τουριστική σαιζόν κι από χρόνου θα δουν τι θα γίνει. Ποιος ζει, ποιος πεθαίνει μέχρι την επόμενη τουριστική περίοδο και ποιος θα θυμάται ότι υπάρχει και Αεροδρόμιο Ιωαννίνων, όταν είναι γνωστό ότι το άφησαν στα ζήτητα και εκτός FRAPORT με το αιτιολογικό ότι δεν έχει ψωμί.

■ Ο ΚΟΥΜΠΑΡΟΣ...
Τον γόρδιο δεσμό στην επιχείρηση «καύσιμα» ανέλαβε να λύσει ο Γιαννιώτης γενικός γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών σύντροφος Βούρδας, χωρίς βέβαια να καταφέρει κάτι σπουδαίο. Ο ίδιος άνθρωπος όταν «ξέσπασε» το ζήτημα δήλωνε παντελή άγνοια και τα έβαζε με... θεούς και δαίμονες που δεν φρόντισαν για έγκαιρη ενημέρωσή του! Για την ιστορία, να αναφέρω ότι ο κ. Βούρδας είναι κάτι σε κουμπάρος του Σπίρτζη και πριν ήταν κάτι σε ΠΑΣΟΚ και τώρα ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Είχε διατελέσει σύμβουλος του Υφυπουργού Βαγγέλη Αργύρη και αργότερα του Μιχάλη Κασσή. Ο τελευταίος έπιασε από τώρα στασίδι υποψηφιότητας για τις επόμενες εκλογές στο Νομό με την Δημοκρατική Συμπαράταξη. Ο δε Βαγγέλης Αργύρης εξελίσσεται σε μέγα οινοποιό ασχολούμενος με την ΖΟΙΝΟΣ.

❖ ΟΙ... ΚΟΡΔΕΛΙΑΣΤΡΕΣ!
Ξανά - μανά ο Σπίρτζης στην Ήπειρο μέσω Ιόνιας Οδού. Αυτή τη φορά για να «ευλογήσει» το τελευταίο κομμάτι που θα συνδέεται με την Εγνατία Οδό. Τι κρίμα που δεν έχει άλλο κομμάτι για να... κορδελιάσει ο Υπουργός, διότι περί αυτού πρόκειται! Βάζει εκείνος τις κορδέλες κατά μήκος της Ιόνιας για να τις κόψει κάπου τον Σεπτέμβριο - Οκτώβριο ο μεγάλος φύλαρχος Αλέξης που θα έλθει για το συνέδριο της Περιφέρειας Ηπείρου.

❁ ΑΤΙΜΕ ΚΥΡΙΑΚΟ!
«Την μέρα των γενεθλίων μου με αποκάλεσε ψεύτη και κλέφτη ο Κυριάκος», παραπονέθηκε στη συνεδρίαση της Βουλής όπου συζητούνταν θέματα Παιδείας ο Πρωθυπουργός. Ποιο ακριβώς σημείο ήταν αυτό που έκανε τον Αλέξη να το πάρει κατάκαρδα; Η ημέρα, το ψεύτης, το κλέφτης; Τι από τα τρία τον πίκρανε τόσο πολύ; Τι από τα τρία ήταν παραποίηση της πραγματικότητας; Να το ξεκαθαρίσει για να τύχει και της δικής μας συμπαράστασης...

■ ΔΙΑΚΟΠΕΣ!..
Ακούει αυτά τα παράπονα ο Κυριάκος και ακούστηκε να λέει λόγια κατανόησης του τύπου «Α, μωρέ μαύρε! Χρειάζεσαι επιγόντως διακοπές»! Κοιτάξτε τώρα τι είπε ο Κυριάκος στον άνθρωπο που στη ζωή του έκανε ένα διάλειμμα των διακοπών και εργάστηκε εκείνο το 17ωρο των διαπραγματεύσεων της παράδοσης της χώρας στο τρίτο μνημόνιο. Στο τέταρτο μνημόνιο δεν χρειάστηκε να ιδρώσει, το υπέγραψε στα τέσσερα!

❖ ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΑ!
Αυτά τα περί «παν μέτρον άριστον» που ξέραμε να τα ξεχάσουμε. Τώρα κι ο κάθε ντενεκές άπλυτος των Εξαρχείων θα έχει δικαίωμα στο κράτημα της σημαίας στις παρελάσεις της νεολαίας μας. Η πρώτη φορά Αριστερά των μέζεα Υπουργών Γαβρόγλου - Ζουράρι δίνει αξία στην ελάσσονα προσπάθεια. Οι αριστείες δεν έχουν πλέον σημασία...

❁ ΟΙ... ΒΑΣΤΑΖΟΙ!
Έχω την εντύπωση ότι ο σύντροφος Γαβρόγλου βάζει μια τάξη στην υπόθεση «Βαστάζων» της σημαίας, σκέφτηκε εντελώς πατριωτικά και καθιέρωσε την κλήρωση και σ’ όποιον κάτσει. Τα τελευταία χρόνια είχε αρχίσει να «παραδίδεται» η σημαία σε αλλοεθνείς και αλλόθρησκους που γιόμησε ο τόπος. Αυτά τα παιδιά ενός άλλου κόσμου αρίστευαν και εκείνα κρατούσαν το Ελληνικό σύμβολο, κάτι που έμοιαζε με παράδοση άνευ όρων. Αυτό είπαν να διορθώσουν τα δύο «μέζεα» του Υπουργείου Παιδείας και πρέπει να τους αποδοθεί ο τίτλος του υπερπατριώτη και να καθιερωθεί ημέρα εορτασμού τους. Μια λεπτομέρεια: Η κλήρωση θα γίνεται με κλείσιμο του αριστερού ματιού, μεταξύ δασκάλων και «ντενεκέδων»!
■ Η ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ...
Και μη χαθούμε, παιδιά του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ηπειρωτών. Δεν έφτασαν φαίνεται τα όσα περί ανάπτυξης της Ηπείρου τσαμπούνισαν επί τριήμερο στην Πρέβεζα, έκαναν και μια περατζάδα στο γραφείο του Περιφερειάρχη Αλέκου Καχριμάνη για να τον πείσουν ότι το μέλλον της Ηπείρου είναι μέσα στο παγκόσμιο γίγνεσθαι όπως γίνεται μέχρι τώρα! Ωστόσο, τον ευχαρίστησαν για την φιλοξενία που τους παρείχε η Περιφέρεια και οι άλλοι φορείς! Βρε, τους μπαγάσηδες, πάλι στο τζάμπα την έβγαλαν! Ούτε μια... δεκάρα δεν άφησαν στην «πατρίδα τους».

❖ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ!
Πολύ σοβαρά φαίνεται να έχει πάρει το ρόλο της η εντεταλμένη σύμβουλος Γεωργία Γιώτη από τον καιρό που της ανατέθηκαν καθήκοντα ενασχόλησης με τα Κληροδοτήματα. Προσπαθεί να βάλει μια τάξη και κυρίως να τιμηθούν με τη δέουσα προσοχή όλοι όσοι άφησαν τον κόπο τους και την περιουσία τους στο Δήμο.

❁ ΟΙ ΜΟΥΡΜΟΥΡΕΣ...
Η κ. Γιώτη έχει αρχίσει να βάζει τάξη στο καθεστώς τους ενώ πρόσφατα προέβη στην αποκατάσταση των μνημείων αρχίζοντας από τους τάφους των Ευεργετών και τον καθαρισμό των κτιρίων των Κληροδοτημάτων. Πρόσφατα ανέλαβε την διοίκηση της ΔΗΑΝΕΤΑΙ η οποία έχει και την διαχείριση τριών επιχειρήσεων, την «Κυρά Φροσύνη», το «Γιαλί Καφενέ» και την ΟΑΣΗ. Για την τελευταία ακούγονται μουρμουρητά το τελευταίο διάστημα όσον αφορά την τακτοποίηση υποχρεώσεων προς τον Δήμο. Μακάρι να είναι φήμες για να μη ξαναμπεί ο Δήμος σε περιπέτειες.

■ ΠΡΟΣΟΧΗ!
Και μη ξεχνάτε, παιδιά! Όσοι κατευθύνονται προς την πόλη και προς την Αλβανία ερχομενοι μέσω Ιονίας οδού, να προτιμούν την έξοδο στον κόμβο του Αβγού και να μη φτάνουν στην Εγνατία για να βγουν μέσω του «καταραμένου» κόμβου του σημερινού. Εγώ σας το γράφω και σεις κάντε ό,τι καταλαβαίνετε!

❖ ΘΕΟΥΛΗΣ!
Μπορεί να μην είμαι των δογμάτων και των πεποιθήσεων του Αδώνιδος αλλά είναι Θεούλης στην εξεταστική για τα σκάνδαλα στην υγεία! Είναι από τις λίγες φορές που θέλω να βλέπω Βουλή και ν’ απολαμβάνω το «νταλάσκισμα» των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛηδων της επιτροπής. Τους παίρνει παραμάσχαλα ο Άδωνις και τους πάει βόλτα γ...ντας για να έχουν να πορεύονται!

❁ ΟΙ ΙΕΡΟΕΞΕΤΑΣΤΕΣ...
Αρχίζουν μεγαλόστομφα οι ιεροεξεταστές για να καταλήξουν στα αζήτητα στην τελική! Όλοι τους προσπαθούν να δώσουν εξετάσεις στο μεγάλο αφεντικό μπας και τους κάτσει κανά Υπουργείο με... κλήρωση! Προχθές το πολύ «ξύλο» το έφαγε μία γλωσσού πρώην τρόφιμος της ΕΡΤ και ο Μάρδας με τον Βέτα. Πώς το έκανε, πώς το έφερε ο Άδωνις, τους χρέωσε ως «υπερασπιστές» συγκεκριμένου ιατρικού κέντρου που ήθελε να πάρει το «Ερρίκος Ντυνάν» μπιρ - παρά. Το σκυλομετάνοιωσαν για τον τρόπο που χειρίστηκαν το ζήτημα οι συγκεκριμένοι ιεροεξεταστές!

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.