ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Η ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ...
Έκανα λάθος επιλογές σε θέσεις - κλειδιά, εξομολογήθηκε ο Πρωθυπουργός Αλέξης σε εφημερίδα του εξωτερικού, αναφερόμενος στα αστέρια της πρώτης του κυβέρνησης, Βαρουφάκη - Λαφαζάνη. Δεν μας είπε όμως αν διόρθωσε έκτοτε τα λάθη του με την ανακάλυψη του Παύλου Πολάκη και τους Καρανικαίους! Πρώτα ήταν αυταπάτη, μετά έκανε λάθος, για να συμπληρώσει ίδιος «μεγάλα λάθη»!

ΤΑ ΓΙΟΡΤΑΣΙΑ...
Γιορτή της αποκατάστασης της Δημοκρατίας η προχθεσινή και ο Προκόπης Παυλόπουλος είπε να το γιορτάσει δεόντως. Δεν πειράζει όμως καθόλου το ότι η Δημοκρατία που ζούμε είναι μια αυταπάτη και ότι αν ζούσε ο Εθνάρχης θα πήγαιναν τα σκαμπίλια και τα καντήλια σ’ άλλο κόσμο. Αν δεν μπορείς κ. Προκόπη μας, όχι να κάνεις καλύτερη την Δημοκρατία, τουλάχιστον μη την εξευτελίζεις με τις Αυλωνίτες και τους Πολάκηδες που τους κάνεις συνδαιτημόνες!

ΕΠΙΚΑΙΡΟ...
Την ημέρα της αποκατάστασης της Δημοκρατίας διάλεξαν οι δικαστές να στείλουν το δικό τους μήνυμα προς την εκτελεστική αυταπατώμενη εξουσία να της δώσουν να καταλάβει ότι υπάρχει διάκριση εξουσιών και ότι όσο πιο νωρίς το καταλάβει τόσο το καλύτερο. «Α να χαθείς, γραφείο τύπου της Ν.Δ.», ήταν η απάντηση του Καρανίκα, που εκπροσωπεί τον Πρωθυπουργό κι όλοι έσκασαν στα γέλια από την σοφή απάντηση! Κάπως έτσι εμπεδώνεται η Δημοκρατία την σήμερον ημέραν...

ΤΙ ΖΟΥΜΕ!
Ζούμε απίστευτες στιγμές εδώ και 2½ χρόνια και τουλάχιστον δεν πλήττουμε. Ο Ελληνικός λαός ζει την Σοβιετοποίηση και δεν συγκινείται ούτε σπαράει από τη θέση του! Ζει την αυταπάτη του που είναι ασθένεια μεταδοτική απ’ ότι φαίνεται και, αν συνέλθει από τον λήθαργο, ίσως αντιληφθεί ότι το 2015 έκανε τρεις φορές μεγάλα λάθη. Δεν είναι προνόμιο μόνο του Αλέξη Τσίπρα η αυτοκριτική...

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ...
«Λάθος είσαι και φαίνεσαι», απαντά ο Γιάνης Βαρουφάκης όταν μαθαίνει τι έχει πει ο Αλέξης. Με έκανες υπουργό επειδή προεκλογικά σου είχα καταθέσει το σχέδιο «πλιάτσικο» και το ενέκρινες με χέρια και ποδάρια. Τι είναι αυτά που λες τώρα», τον μαλώνει και βεβαίως προμοτάρει το βιβλίο που γράφει περιγράφοντας το δράμα του Αλέξη που δεν ήξερε αλλά δεν ρώταγε!

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ...
Βαρουφακιάδας 6945 συνέχεια! Επίθεση στο νομισματοκοπείο για καταχέριασμα 14 δισ. ευρώ που ξεροσταλιάζουν για να δοθούν στις τράπεζες να τα βάλουν στα ΑΤΜ για να’ χει ο λαός να παίρνει! Είναι ένα ακόμη απόσπασμα από το έργο προσεχώς του Γιάνη, ο οποίος έχει πάρει τη μαρμίτα και τηγανίζει τους συντρόφους Αλέξη, Δραγασάκη, Παππά, χωρίς τον Καρανίκα!

ΟΙ... ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΙ!
Κάθε Σαββατοκύριακο τη βγάζουμε με Βαρουφάκη και η αλήθεια είναι ότι σαν λαός δεν πλήττουμε. Μπορεί να μην αντιδρούμε ως... ψεκασμένοι που είμαστε, αλλά το απολαμβάνουμε. Είναι σαν αυτό που έλεγε ο παλιά θυμόσοφος λαός διότι τώρα έχουμε ξεφτίσει: «Αν δεν μπορεί κάποιος ν’ αποφύγει ένα βιασμό ας χαλαρώσει να τον απολαύσει». Κάπου εκεί βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή. Είμαστε στο πρώτο σκέλος της θυμοσοφίας, στον βιασμό, χωρίς να υπάρχει στον ορίζοντα η απόλαυση...

ΤΟ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ...
Τηγανίζει ο Γιάνης που επί ημερών του λανσαρίστηκε η παρδαλότητα των ενδυμάτων του και των συμπεριφορών του και οι ευρισκόμενοι στο τηγάνι καλό θα ήταν να χαλαρώνουν, να το απολαμβάνουν και να μη βγάζουν τσιμουδιά. Και τι να πουν άλλωστε, αφού ο άλλος τους μαγνητοφωνούσε όλους; Αυτή την απομαγνητοφώνηση κάνει τώρα και όποιον πάρει ο χάρος!

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ...
Δεν το έκρυψε ο άνθρωπος, ο Γιάνης, ότι δεν τον ενδιέφερε το υπουργιλίκι και τα οικονομικά της χώρας. Απλά ήθελε να γράψει ένα βιβλίο ακόμη και βρήκε τα ζωντόβολα της ψευτοαριστεράς που του άνοιξαν το δρόμο για να τους ανοίξει τώρα τον τάφο! Την ταφόπλακα την βάζει ο σύντροφος Λαφαζάνης, ο οποίος συμφωνεί και υπογράφει όσα τώρα γράφει ο γίγαντας Υπουργός Οικονομίας του Αλέξη!

 

ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ...
Γράφαμε τότε ότι πρόκειται περί εγκληματικών πράξεων της Κυβέρνησης του 2015 και ωρύονταν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Είμαστε εμείς οι εγκληματίες που μυριζόμασταν πού την πάνε τη δουλειά κι όχι εκείνοι που εκπαιδεύονταν στα άλλα μαγικά κόλπα για να επαναφέρουν την οικονομία στην προ κρίσης εποχή. Ήταν τότε που σκίζαν τα μνημόνια για να βρεθούν στα τέσσερα υπογράφοντας άλλα δύο, ευχαριστώντας μάλιστα την Μέρκελ και τον Σόιμπλε που είχαν τις χάρες όλου του κόσμου.

ΜΕ ΤΟ ΝΟΥ ΤΗΣ!
Κάτι άκουγε περί Νομισματοκοπείου η καϋμένη η Ραχήλ Μακρή και έκοβε κι εκείνη με το νου της 100 δισ. ευρώ για νάχουμε να πορευόμαστε. Μάλιστα, είχαμε κάνει μια διαδικτυακή κόντρα με την Ραχήλ επειδή εγώ δεν μπορούσα να καταλάβω πώς θα σώζονταν η οικονομία με την κοπή 100 δισ. ευρώ. «Βρε ανόητε, θα πάρουμε την έγκριση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας να κόψουμε 100 δισ. για να σώσουμε τη χώρα», μου έγραφε τότε και εγώ ο ανόητος που δεν καταλάβαινα δεν ψήφισα ΟΧΙ για να μου βγει το ΝΑΙ! Και φυσικά εγώ ως τζέντλεμαν δεν της είπα ποτέ «σκάσε και βούλωστο»! Της το είπε ο σύντροφός της πρόεδρος της ΕΡΤ για τον οποίο πρόταζε τα στήθη της να επαναλειτουργήσει το αριστερής κοπής εκτροφείο ενημέρωσης!

ΤΟ ΖΕΥΓΑΡΙ!..
Όλο αυτό το σκηνικό που είχε στηθεί τότε και έτσι όπως το περιγράφει ο Βαρουφάκης είναι εκείνο που αποτελεί και τον συνδετικό κρίκο μεταξύ Αλέξη - Πάνου που έχουν γίνει το ζευγάρι της συμφοράς της χώρας. Ο χαρακτηρισμός ζευγάρι είναι του ίδιου του Προέδρου των ΑΝΕΛ, που πρόσφατα επιβεβαίωσε τη σχέση, λέγοντας πως κανείς δεν θα μπει ανάμεσά τους και ούτε κανείς δεν θα βάλει ζιζάνια να χαλάσει αυτός ο «γάμος» του με τον Αλέξη. Με την ευρεία έννοια η «σχέση» και ο «γάμος» βεβαίως - βεβαίως...

ΤΟ... ΓΛΕΝΤΟΥΝ!
Είδαν κι αποείδαν οι Τζουμερκιώτες και το’ ριξαν στο τραγούδι μπας και δι’ αυτού του τρόπου αναστηλωθεί το γιοφύρι της Πλάκας. Κάτι δηλαδή σαν τους μάγους μουσικούς της Αφρικής που παίζουν τη φλογέρα και σηκώνεται η κόμπρα προς τέρψιν των θεατών!

ΤΡΙΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ...
Τρίτο καλοκαίρι που περνά άκαρπο για την αναστήλωση του γιοφυριού που παρ’ ολίγον να το αναστήλωναν αμέσως μετά το πέσιμό του. Έφτασαν τότε όλοι «επί τόπου» και διαγωνίζονταν ποιος να πρωτομιμηθεί τον Μπέκα που το είχε φτιάξει μέσα σ’ ένα καλοκαίρι. Τώρα το’ ριξαν στους χωρούς και τα τραγούδια μπας και συγκινηθεί το ίδιο το γιοφύρι και επανέλθει στη θέση του μόνο του, αφού οι «επιτόπου» είναι από μόνοι τους για πανηγύρια.

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!..
Από κοντά και η Δημοτική Αρχή του Δήμου Τζουμέρκων, αρκείται στις φωτογραφίσεις με τους κυβερνητικούς της καρδιάς του Δημάρχου και στον τόπο τα βιολιά. Πού πάνε οι Φλαμπουράρηδες, οι Γεροβασίληδες κι όλοι οι άλλοι που πέρασαν, είδαν κι απήλθαν; Ακόμη βρίσκονται στις μελέτες... μελετώντας τα αμελέτητα επί τρία σχεδόν χρόνια. Και του χρόνου, παιδιά, να είσαστε καλά να το μοιρολογήσετε, διότι αυτό του πρέπει τελικά του γιοφυριού της Πλάκας!

 

Η... ΕΚΔΙΚΗΣΗ!
Την δική της εκδίκηση φαίνεται να πήρε η αντιπεριφερειάρχης Τατιάνα Καλογιάννη με τις υπογραφές που μπήκαν τελικά για την κατασκευή του εργοστασίου επεξεργασίας των απορριμμάτων. Έξι χρόνια την πάλευε αυτή την επένδυση με μορφή ΣΔΙΤ και μόλις την προηγούμενη εβδομάδα έπεσαν οι υπογραφές για την κατασκευή, με την κ. Καλογιάννη να έχει πρωτοστατήσει σ’ αυτή την επένδυση των 53 εκατ. ευρώ.

ΟΙ ΕΜΜΟΝΕΣ...
Γράφω «εκδίκηση» διότι αυτό το έργο απασχόλησε πολύ χρόνο την κ. Καλογιάννη και η ίδια έβρισκε συνεχώς εμπόδια, κυρίως όσον αφορούσε την χωροθέτηση. Όταν το έλυσε αυτό το ζήτημα, προέκυψε ΣΥΡΙΖΑ με τις γνωστές εμμονές ενάντια στα ΣΔΙΤ! Τους έφαγε 2½ χρόνια να χωνέψουν ότι μπορεί να λειτουργήσει ο θεσμός ΣΔΙΤ και νάτους προχθές στην Περιφέρεια όχι μόνο να υπογράφουν φαρδειά - πλατειά, αλλά και να εξυμνούν το θεσμό λέγοντας ότι στο μέλλον τα έργα ΣΔΙΤ θα παίζουν πρωταρχικό ρόλο.

ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ!
«Έξι χρόνια το πάλευα το έργο και σήμερα ήλθε η ώρα της δικαίωσης», είπε η κ. Καλογιάννη, η οποία δεν είναι καθόλου πολυλογού όπως γίνεται συνήθως με όσους, ενώ δεν κάνουν τίποτε σημαντικό, εν τούτοις είναι λαλίστατοι! Αξίζει να σημειωθεί ότι η Τατιάνα Καλογιάννη είναι ο στυλοβάτης της Περιφέρειας Ηπείρου και δεν νοιάζεται και εργάζεται μόνο για το Νομό Ιωαννίνων, αλλά για όλη την Ήπειρο. Ας ακούγονται και επαινετικοί λόγοι για όλους όσους αθόρυβα λειτουργούν και οι οποίοι είναι οι οφέλιμοι!

ΟΙ ΟΦΕΛΙΜΟΙ...
Αυτοί οι οφέλιμοι θα πρέπει να αξιολογούνται και να αξιοποιούνται κατά τα έργα τους κι όχι να μένουν στην αφάνεια. Αυτά τα πρόσωπα πρέπει ο λαός να εμπιστεύεται και να ενθαρύνει ακόμη και με την ψήφο του! Λόγια κατ’ εξαίρεση καλά γιατί αυτά θεωρούνται η «αμοιβή» σ’ εκείνους που μοχθούν και μπορούν ναπάνε τον τόπο παραπέρα μην υπολογίζοντας το πολιτικό κόστος...

Η ΣΥΝΤΑΓΗ...
Η κ. Καλογιάννη βρίσκεται για δεύτερη θητεία στο ίδιο πόστο και τα έργα που έγιναν φέρνουν και τη δική της υπογραφή! Ενδεχόμενη τρίτη θητεία στο ίδιο πόστο, λένε διάφοροι κύκλοι, ίσως να μη της είναι και πολύ ενδιαφέρουσα. Το ξέρω πως θα ειπωθεί από πλευράς της ότι θέλει να ολοκληρώσει το έργο της και σ’ αυτό να συμφωνήσουμε κι εμείς. Όμως, περισσότερα έργα μπορούν να γίνουν και από άλλα πόστα αν αποφασίσει η ίδια να γίνει πιο χρήσιμη! αυτό λέει φίλος που ξέρει πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις. Δύο πράγματα έχει να πιστώσει κανείς στην Τατιάνα. Εργατικότητα και «τσαμπουκά». Αυτή είναι μια συνταγή επιτυχημένη σ’ ένα πολιτικό πρόσωπο για να κάνει κάτι δημιουργικό και οφέλιμο στον τόπο του...

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.