ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΟΙ… ΑΠΕΙΛΕΣ!
«Θα αγοράσω και κανάλια, θ’ αγοράσω και εφημερίδες και μάλιστα μέσα στο Μάιο. Εσύ λαέ της Ελλάδας φρόντισε την υγεία του άξιου Αλέξη Τσίπρα που όταν τον ακούω μου σηκώνεται η τρίχα κάγκελο και βάζω και τα κλάματα. Το νου σου όμως μη στηριχτείς στον Κυριάκο Μητσοτάκη που δεν θα έχει καμία τύχη να κάτσει σε πρωθυπουργική καρέκλα»! Όλα τα παραπάνω εκ στόματος του κυπελλούχου Ιβάν του λαγού, ο οποίος έχει βάλει στο μάτι και την πρωθυπουργική καρέκλα! Όταν το μυρμήγκι βγάζει φτερά, του μέλλει να χαθεί!

Η ΠΕΛΑΤΕΙΑ…
Μετά απ’ όλα αυτά που θέλει να κάνει ο Ιβάν και μάλιστα ευλογώντας τις αξίες του Αλέξη, έχει πετύχει να εξασφαλίσει πελατεία στα δικά του ΜΜΕ σαν την κυκλοφορία της ΑΥΓΗΣ και του καναλιού του Γιώργου Καρατζαφέρη, αν και το δεύτερο κάποιοι το βλέπουν για τον αντιστασιακό αγώνα του Χίου! Μιλάμε για πολύ μεγάλες επενδυτικές δραστηριότητες του Ιβάν που προσδοκά να μετατρέψει το ΒΗΜΑ, τα ΝΕΑ, το ΕΘΝΟΣ, το MEGA, σε ΑΥΓΗ και ΚΟΝΤΡΑ CHANNEL και  CONTRA NEWS των Κουρήδων!

ΜΑΖΕΨΟΥ ΙΒΑΝ!
Για να νομιμοποιήσει την στήριξή του στον Αλέξη και στις αριστερές αρχές του ο Ιβάν πέταξε κι εκείνο το αγαπώ τον Κων/νο Καραμανλή, με αποτέλεσμα να γίνει τούρμπο ο πρώην πρωθυπουργός και διεμήνυσε ότι όταν μιλάει για αυτόν να πλένει το στόμα του με ροδόνερο!

ΤΟ ΠΕΤΣΙΝΟ…
Βγαίνει ο Κυριάκος και μιλάει για πέτσινο κύπελλο που πήρε ο ΠΑΟΚ και αναλαμβάνει το Μαξίμου, ως γραφείο τύπου της ομάδας, ν’ αποκαταστήσει την τιμή και την υπόληψη του Ιβάν που… δεν πήρε πέτσινο κύπελλο. Ο Θεσσαλονικιός Καρανίκας έκανε γνωστή την παρουσία του δίνοντας διαπιστευτήρια κι εκείνος στον Ιβάν τον λαγό!

ΑΔΙΑΧΩΡΗΤΟ!..
Το αδιαχώρητο προχθές στο Βελλίδειο στη Θεσσαλονίκη όπου παραβρέθηκε ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής. Μιλάμε για μία άνευ προηγουμένου παρουσία κόσμου σε εκδήλωση στην οποία ο Καραμανλής ήταν απλός προσκεκλημένος και δεν ήταν προς τιμήν του και φυσικά δεν ήταν ομιλητής. Ετούτη η γαλάζια φυλή μια αγάπη και μία λατρεία την είχε διαχρονικά στους προηγούμενους ηγέτες της. Όταν τους είχε τους «πουλούσε» όμως!

ΚΥΡΙΑΚΟΣ Ο ΜΑΧΟΜΕΝΟΣ!
Ο σημερινός πρόεδρος της Ν.Δ. το παλεύει όσο μπορεί και με ό,τι μπορεί. Τελευταία έχει πιάσει στασίδι στα Αθηναϊκά ΜΜΕ και μάχεται περί πάτρης. Είδε ότι εκεί στην Πειραιώς έχει γιομίσει από «τουρίστες» που μπαινοβγαίνουν, βγάζουν σέλφις και πουλάνε μούρη μέσα από το διαδίκτυο και πήρε την τύχη του κόμματος στα χέρια του.

ΟΙ «ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ»…
Τέτοιοι επισκέπτες – τουρίστες κάνουν συχνά την εμφάνισή τους στην Πειραιώς και από τη δική μας περιοχή, οι οποίοι στα Γιάννενα είναι «αλλόθρησκοι» και πολιτικοί τυχοδιώκτες και όταν βρεθούν στην Πειραιώς μεταλλάσσονται σε «γαλαζόπαιδα» και φωτογραφίζονται με ό,τι κι όποιον βρουν μπροστά τους, βουτώντας στην γαλάζια κολυμβήθρα του Σιλωάμ για να πάρουν άφεση αμαρτιών για όσα δεινά επέφεραν στην παράταξη όταν αυτή είχε ανάγκη την στήριξή τους. Οι παροικούντες την περιοχή γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα κι όσοι δεν γνωρίζουν, εδώ είμαστε να βάλουμε πλάτη στην ενημέρωσή τους!

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ…
Κάποτε θα γίνουν οι εκλογές είτε αυτές γίνουν από την πίεση που ασκεί ο Κυριάκος και οι αρχηγοί των άλλων κομμάτων, είτε έλθει το πλήρωμα του χρόνου. Σ’ αυτές τις εθνικές εκλογές δεν θα έχει καμιά τύχη η Αλεξοπαρέα και στα πράγματα θα έλθει ο Κυριάκος, αν βέβαια δώσει τις ευλογίες και η «αγία» Μέρκελ που τώρα τις δίνει στον εκλεκτό της Αλέξη. Σ’ αυτή τη νέα εποχή ποντάρουν αυτού του είδους οι πολιτικοί τυχοδιώκτες που περιγράφω παραπάνω και τρέχουν να πιάσουν στασίδι από τώρα. Μάλιστα, έφτασαν να ζητούν μέντορες από τα Γρεβενά για την επανένταξη στο γαλάζιο στρατόπεδο, το οποίο το θεωρούν ξέφραγο αμπέλι και το οποίο άνευ εκείνων δεν μπορεί να… στεριώσει!

Η ΣΥΓΚΥΡΙΑ…
Ήρθε στα Γιάννενα προχθές ο Γιαννιώτης Πρόεδρος (ελέω ΣΥΡΙΖΑ) του Ταμείου Παρακαταθηκών και μοίραζε χρήματα στους Δήμους! Πάρτε διαβόλοι βάγια, ένα πράγμα από τον Πρόεδρο, ο οποίος έκανε τον τραπεζίτη εκμεταλλευόμενος την συγκυρία που οι τράπεζες είναι «σφραγιστές» σε χρηματοδοτήσεις επειδή δεν έχουν εμπιστοσύνη στους Δήμους ότι μπορούν ν’ ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

ΤΟ ΚΕΝΟ…
Αυτό το κενό των τραπεζών θέλησε να εκμεταλλευτεί ο Πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών κ. Βαρλαμίτης και προσκάλεσε τους αιρετούς σε συνεργασία λέγοντάς τους να μη χάσουν την ευκαιρία της χρηματοδότησης! Το σοβαρό της υπόθεσης είναι ότι οι αιρετοί φάνηκαν να το παίρνουν τοις μετρητοίς και άρχισαν να ονειρεύονται δάνεια με τα οποία θα φέρουν την ανάπτυξη στις περιοχές τους! Έχουμε αρχίσει να μπαίνουμε στο καλοκαίρι και τα όνειρα επιτρέπονται σε τέτοιους καιρούς…

ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ!..
Δεν φάνηκαν να χαραμίζουν το χρόνο τους οι Γιαννιώτες για ψώνια, αν κρίνουμε από την κίνηση της προηγούμενης Κυριακής που με κυβερνητική εντολή τα μαγαζιά ήταν ανοιχτά. Μόνο κάποια πολυκαταστήματα λειτούργησαν κι αυτά περισσότερο για «μπανιστήρι» τιμών και ποιότητας των προϊόντων. Άμα το χρήμα είναι λειψό κι όλο το 24ωρο όλες τις μέρες του χρόνου να είναι ανοικτά τα μαγαζιά τζίρος… γιόκ! Πάνε οι εποχές των παχέων αγελάδων που δεν έφτανε ο χρόνος της αγοράς.

ΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ…
Τι θυμήθηκα τώρα πάλι. Αυτές τις χρυσές εποχές οι Έμποροι των Ιωαννίνων είχαν προχωρήσει στην αγορά εκτάσεων στην Αμπελιά και στη Λευκάδα για να φτιάξουν οικισμούς εμπόρων Γιαννιωτών. Τα ποσά που καταβλήθηκαν τότε ήταν αρκετά μεγάλα, χωρίς όμως ποτέ να μάθουμε πού κατέληξαν αυτά τα όνειρα. Ούτε στην Αμπελιά, ούτε στη Λευκάδα έγινε κάτι μέχρι σήμερα, εκτός όλων των άλλων δυσχερειών και λόγω των μπλεξιμάτων με τις δασικές υπηρεσίες.

ΚΑΛΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ!
Σε πλήρη λειτουργία από την προηγούμενη Παρασκευή το μεγαλοκατάστημα τροφίμων με την επωνυμία ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ αυτή τη φορά. Πρόκειται για το κατάστημα στη Λεωφόρο Νιάρχου, πρώην Καρφούρ, το οποίο πέρασε στα χέρια του ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ ύστερα από πολλές περιπέτειες που πέρασε τα τελευταία χρόνια. Ένας εντελώς νέος χώρος στη δομή του και στα προϊόντα του που φιλοδοξεί να πάρει ένα καλό μερίδιο της αγοράς λόγω της καλής παράδοσης που έχει η συγκεκριμένη εταιρία από τα καταστήματα που είχε μέχρι τώρα μόνο στην Αθήνα. Η μεγάλη χαρά ήταν την Παρασκευή στα πρόσωπα των εργαζομένων στη νέα εποχή που είδαν τις δουλειές τους να συντηρούνται και να μην τις χάνουν, κάτι που θα συνέβαινε αν δεν είχε γίνει αυτό το ντιλ. Από μας καλές δουλειές και καλές αντοχές σε όλους!

Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ…
Για δέστε και τούτο που δεν το είδαν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Ηπείρου για να κάνουν κι εκείνοι μία τροπολογία στη Βουλή για να οφεληθεί η δική μας ΔΩΔΩΝΗ. Όταν η Αγροτική Τράπεζα ξεπουλούσε τις επιχειρήσεις της μεταξύ αυτών τη ΣΕΚΑΠ και τη δική μας ΔΩΔΩΝΗ, απ’ ότι γνωρίζουμε αυτές τις πουλούσε με όλη τους την προίκα και όταν λέμε προίκα εννοούμε και τα καλά και τα κακά κομμάτια. Αυτό οι ενδιαφερόμενοι το γνώριζαν πολύ καλά και όσοι προσήλθαν στους διαγωνισμούς το έκαναν με δική τους ευθύνη. Έτσι ο Ιβάν γνώριζε τα 38,5 εκατ. πρόστιμα που συνόδευαν την ΣΕΚΑΠ και το να παριστάνει τώρα τον ανήξερο είναι εντελώς εκ του πονηρού.

Η ΑΔΙΚΙΑ…
Αυτή η χαριστική πράξη των Συριζαίων προς τον Ιβάν είναι άδικη για τη δική μας άλλοτε συνεταιριστική ΔΩΔΩΝΗ η οποία φορτώθηκε πολλές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από το αμαρτωλό συνεταιριστικό της παρελθόν και για την οποία δεν υπήρξε καμία μέριμνα από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και τους οκτώ Ηπειρώτες βουλευτές της. Ενώ για την ΣΕΚΑΠ ενδιαφέρθηκε ένας Κοζανίτης βουλευτής, ο οποίος δύο φορές έφερε το θέμα στη Βουλή και χαρίστηκαν τα 38,5 εκατ. ευρώ.

ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ!
Επειδή το κράτος είναι ενιαίο, ακόμη, και επειδή αυτό πρέπει να έχει συνέχεια, θα πρέπει να ενταχθεί και η ΔΩΔΩΝΗ στο ίδιο με την ΣΕΚΑΠ καθεστώς και ν’ απαλλαγεί από τα χρέη που ως εκ περισσού φορτώθηκαν στη νέα εταιρία, η οποία επίσης απευθύνεται σ’ ένα κόσμο που έχει να κάνει με το μόχθο της υπαίθρου όπως είναι οι κτηνοτρόφοι μας.

ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΒΟΛΟ…
Βέβαια, δεν θα ξεχάσω τα όσα έλεγε ο Αλέξης στον περίβολο της ΔΩΔΩΝΗΣ οταν ήταν στην αντιπολίτευση που θα την επανέφερε στο προηγούμενο καθεστώς της αναρχίας και να εισπράττει τις επεφημίες μεταξύ των άλλων και των σημερινών βουλευτών, οι οποίοι μετά χαράς ψήφισαν τροπολογία για την ΣΕΚΑΠ του Ιβάν, ο οποίος ήταν ο λαγός τους και θα αγοράσει και κανάλια και εφημερίδες μετά το λιμάνι και τον ΠΑΟΚ!

ΤΕΛΟΣ!
Πάει κι αυτή! Μιλάμε για την Μεταλλουργική Κεφαλοβρύσου, η οποία έμελλε να τελευτήσει τον δημιουργικό της βίο εις χείρας ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛ! Αποσυντίθεται στα εξ ων συνετέθη και βίδα – βίδα ξεπουλιέται ίσως και στους Ρομά που μια γνώση της διάθεσης την κατέχουν σε μεγάλο βαθμό. Όλοι οι προηγούμενοι έβρισκαν έναν τρόπο να βρίσκουν δουλειές για να την λειτουργούν. Ετούτη η διοίκηση με Γιαννιώτη Συριζαίο πρόεδρο της παρέδωσε το πνεύμα και ούτε γάτα, ούτε ζημιά!

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης / Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.