ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΑΚΕΤΟ!
Δεν ήταν μακέτο! Ήταν ο Κώστας Σημίτης που κάποτε διετέλεσε πρωθυπουργός και που 13 χρόνια μετά βγήκε από το... λαγούμι του για να ζητήσει εκλογές! Ο Σημίτης που στη δική του πρωθυπουργία εξετράφησαν οι υπουργοί του από τις μίζες και τα χρηματιστήρια! Ο Σημίτης που κέρδισε τις εκλογές του κόμματος από τον Άκη, ο οποίος τον εκδικήθηκε με τις μίζες και βρίσκεται σήμερα σε «σουίτα» του Κορυδαλλού.

ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ!
Ο Σημίτης του Τσουκάτου που πήρε μόνο ένα εκατομμύριο μάρκα από την Siemens για τα... μικροέξοδα των γραφείων του ΠΑΣΟΚ στη Χαρ. Τρικούπη. Ο Σημίτης του Μαντέλη που ενθυλάκωσε μόνο καμιά 400.000 ευρώ για τα μικροέξοδα του προεκλογικού του αγώνα. Ο Σημίτης του Γιάννου Παπαντωνίου που κι εκείνος κάποιες δοσοληψίες τις είχε με τα εξοπλιστικά προγράμματα, για τα οποία παραπέμφθηκε αρμοδίως με 252 ψήφους από την Ελληνική Βουλή...

ΤΑ «ΣΥΓΧΩΡΟΧΑΡΤΙΑ»...
Αυτός ο Σημίτης βγήκε τα μεσάνυχτα της Τρίτης στον ΣΚΑΪ και μοίραζε... συγχωροχάρτια στις κυβερνήσεις του! Στις κυβερνήσεις που λειτούργησε το Χρηματιστήριο το οποίο λήστεψε τους Έλληνες και βγήκαν αμέτρητα δισ. στις τράπεζες του εξωτερικού. Κυβερνήσεις που σχεδιάστηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην Ελλάδα, που έγιναν μεν κάποια έργα στη χώρα αλλά το φαγοπότι ήταν τεράστιο.

ΑΓΡΙΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ!
Προς τι λοιπόν αυτή η επιστροφή του Κ. Σημίτη άγρια μεσάνυχτα μάλιστα; Τι μυρίστηκε και έδωσε το «παρών»; Μη μου πει κανείς ότι τον έπιασε ο πόνος για την χώρα και είπε να βάλει πλάτη για τη σωτηρία της. Αν είχε τέτοιο καϋμό δεν θα παρέδιδε χώρα και κόμμα σ’ ένα σαλεμένο Ελληνοαμερικανάκι που τα έκανε μαντάρα. Ποιος δεν θυμάται την παράδοση του δαχτυλιδιού στον Γιωργάκη ένα βράδυ στην Αναγνωστοπούλου στο Κολωνάκι.

❁ ΠΑΡΤΕ ΔΙΑΒΟΛΟΙ ΒΑΓΙΑ!
Τα δώσαμε όλα όπως τα ήθελαν οι πρώην δυνάστες, τώρα σωτήρες. Μας ξεβράκωσαν κανονικά και η εθνική περηφάνεια έπεσε στα χέρια του Σόιμπλε και της «go home madame Merkel». Αυτοί που πουλούσαν καουμποϋλίκι έπεσαν στα τέσσερα γυμνοί και τα έδωσαν όλα. Αυτό το ονομάζουν κλείσιμο συμφωνίας τώρα, ενώ πριν δύο χρόνια ήταν ξεπούλημα.

■ ΣΤΑ... ΤΕΣΣΕΡΑ!
Υπάρχουν άλλοι να υπογράψουν μνημόνια κι όχι εγώ, έλεγε ο υπερήφανος πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας. Εγώ φοράω παντελόνια και δεν πρόκειται να συνεργαστώ ποτέ με εκείνους που υπογράφουν μνημόνια, έλεγε ο έτερος Καππαδόκης συνεταίρος Πάνος Καμμένος. Εγώ είμαι κομμουνιστής έλεγε ο Κατρούγκαλος και δεν πρόκειται να κόψω συντάξεις. Εγώ δεν πρόκειται να ξεπουλήσω τη ΔΕΗ έλεγε ο Σκουρλέτης. Τώρα όλοι τους έχουν γίνει ένα κουβάρι με τις Τρόικες και τους ΔΝΤούδες και δεν γνωρίζει κανείς ποιος είναι ποιος και ποιος είναι με ποιον.

❖ ΣΚΑΣΕ!..
Και εσύ, λαέ βασανισμένε και απατημένε, σκάσε, σκάβε και πλήρωνε. Εσύ άνεργε που ψάχνεις για ένα μεροκάματο, εσύ εργαζόμενε που δουλεύεις σε σκλαβοπάζαρο, εσύ συνταξιούχε να χαίρεσαι την αριστερή στροφή που έκανες το 2015, όταν ενώ σου έταζαν ότι θα σε έβγαζαν σε λεωφόρο, τελικά σε οδήγησαν στο γκρεμό! Θα μείνεις με την ικανοποίηση όμως ότι κάποια φορά δοκίμασες και τη γλύκα της αριστεράς, με τη δική σου όμως ευθύνη!

❁ ΑΜΑΝΑΤΙ...
Τα δώσαμε όλα και μείναμε αμανάτι. Δώσαμε όσα δισ. μας ζητούσαν οι πρώην δυνάστες, τωρινά φιλαράκια και δεν μας έμεινε ούτε η μπούτσικα με τον κύπρο! Όλα αυτά για το καλό μας, όπως μας λέει η κυβέρνηση. Το καλό μας που το διεπίστωσαν δύο χρόνια μετά το καβάλημα της εξουσίας, που ήταν για την αριστερά του Πάνου Καμμένου και του Αλ. Τσίπρα το... φετίχ τους!

■ ΠΡΟΣ ΤΙ Ο ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ;
Είδα ένα γενικότερο «ξεσηκωμό» των αριστερών αυτές τις μέρες με αφορμή τον «Μπελογιαννισμό» που έφερε στην επικαιρότητα ο ίδιος ο Πρωθυπουργός στην Αμαλιάδα όπου έκοψε την κορδέλα στο σπίτι του «ήρωα» της αριστεράς που έγινε Μουσείο. Οι πάσης φύσεως αριστεροί κρατούν για τον εαυτό τους τη μονοπώληση της ιστορικής αναφοράς, αποκλείοντας κάθε άλλη παρόμοια, επιβεβαιώνοντας στην πράξη τα «δημοκρατικά» ιδεώδη από τα οποία διέπονται.

❖ ΟΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑΚΟΙ...
Δεν τους άρεσε καθόλου που υπήρξαν Έλληνες πολίτες που δεν έχουν καταπιεί ούτε τη γλώσσα τους ούτε έχουν πιει το αμίλητο νερό για ν’ αφήσουν τους ευκαιριακούς, κατά δήλωσή τους, αριστερούς να εξακολουθούν ν’ ασχημονούν στην ιστορία, την οποία θέλουν να φέρουν στα μέτρα τους.

❁ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
    ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ!
Δεν τους άρεσε η μικρή ιστορική αναφορά αποκατάστασης της ιστορικής μνήμης που βρήκε το θάρος ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Κώστας Τασούλας και είπε όσα είπε από το βήμα της Βουλής για τον Μπελογιάννη, ο οποίος μάχονταν για να δέσει στο άρμα της Σοβιετίας της χώρα. Για δεξιό ντελίριο έκαναν λόγο οι «ευαισθητούληδες» της αριστεράς στα λόγια που είπε ως όφειλε ο Κώστας Τασούλας, ο οποίος επισήμανε πως αν είχαν επικρατήσει οι ιδέες για τις οποίες μάχονταν ο Μπελογιάννης δεν θα είχαν την πολυτέλεια να έχουν δημόσιο ελεύθερο λόγο οι Έλληνες βουλευτές και ο λαός εν γένει...
■ ΗΡΩΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑΣΜΑΤΑ!
Κατά τους σημερινούς «αριστερούς» δικαίωμα στην ιστορική αποκατάσταση έχουν εκείνοι και όχι άλλος Έλληνας. Η αριστερά έβγαζε ήρωες και οι άλλοι έβγαζαν... μιάσματα και συνεργάτες των εχθρών κατά την περίοδο της κατοχής. Το ΚΚΕ έβγαζε Μπελογιάννηδες, Πλουμπίδηδες, Βελουχιώτηδες και Ζαχαριάδηδες που στον διαγωνισμό για το ποιος θα επικρατήσει, τελικά έφτασαν στην αλληλοεξόντωση και δεν το λέει η «άλλη πλευρά» αλλά οι ίδιοι οι ΚΚΕδες εκείνης της εποχής. Ας ανοίξουν κανένα βιβλίο δικό τους, αν θέλουν να μάθουν για τον ρόλο του Ζαχαριάδη στην εξόντωση των  Μπελογιάννη - Πλουμπίδη - Μπάτση. Καλούμενοι οι ίδιοι οι κομμουνιστές, θεωρούν τους συντρόφους τους χαφιέδες και πράκτορες είτε της ασφάλειας είτε των Αγγλικών δυνάμεων, οπότε πρέπει να αποκεφαλιστούν! Και αναρωτιέται κανείς πού παρεμβαίνει η «φασιστική δεξιά» σ’ όλο αυτό το προγκρόμ που είχε ανοίξει η ηγεσία του ΚΚΕ, με πρώτο τον Ζαχαριάδη, ο οποίος με τη σειρά του πλήρωσε με τη ζωή του όταν τον «αυτοκτόνησαν» κάπου σε χώρα του «υπαρκτού σοσιαλισμού» την δεκαετία του ‘70, ενώ είχε προηγηθεί ο «αποκεφαλισμός τους» από το ίδιο του το κόμμα το 1958.

❖ ΤΑ «ΑΡΙΣΤΕΡΟΜΕΤΡΑ»...
Τελευταία παρατηρούμε να γίνεται διαγωνισμός... αριστερόμετρου στην Κυβέρνηση. Είμαι ο πιο μεγάλος αριστερός, δηλώνει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός για να τον ακολουθήσει ο Σκουρλέτης που, κάνοντας χρήση του δικού του «αριστερόμετρου» αποφάσισε να πει ναι στο ξεπούλημα της ΔΕΗ λόγω της αριστεροσύνης του! εκεί που κήρυξε επανάσταση κι ανένδοτο ενάντια σ’ όσους επιβουλεύονται το ξεπούλημα της ΔΕΗ παριστάνοντας τον αριστερό, αποφάσισε να την κάνει... γυριστή όταν άρχισε να αναμετράει την αριστεροσύνη του με του Αλέξη!

❁ ΟΙ ΟΡΚΟΙ...
Ένας Τσίπρας κι ένας Σκουρλέτης που αγκάλιαζαν τον περιβόητο Φωτόπουλο της ΔΕΗ και ορκίζονταν σ’ όλες τις θρησκείες όλου του κόσμου ότι θα πατάξουν κάθε ενέργεια κι απ’ όπου προέρχεται και θα κόψουν τα χέρια σε όποιον τολμούσε να βάλει χέρι στη ΔΕΗ! Μάλιστα, οι Φωτοπουλαίοι έγιναν. γενίτσαροι του ΣΥΡΙΖΑ για αυτές τις υποσχέσεις. Τόση ήταν δε η χαρά τους από τις δεσμεύσεις, που άρχισαν το γλεντοκόπι τρώγοντας τα εκατομμύρια της ΓΕΝΟΠ σαν να ήταν φυστίκια!

■ ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ...
Δεν με πήρε ο πόνος για το ξεπούλημα της ΔΕΗ στην οποία έκαναν καριέρα όλα τα «αστέρια» του πατεροσυνδικαλισμού, διότι ο απλός λαός είναι εκείνος που πληρώνει θέλει - δεν θέλει τους υπέρογκους λογαριασμούς. Οι ίδιοι οι συνδικαλιστές πρώτοι πέρασαν τη θηλειά στο λαιμό τους κι απλά βρέθηκε ο δικός τους Αλέξης να σπρώξει το σκαμνάκι με το γνωστό πλέον αποτέλεσμα που είναι ξεπούλημα στα μεγάλα συμφέροντα όπως θα έλεγαν οι ίδιοι.

❖ ΤΟ ΣΧΟΙΝΙ...
Επί δεκαετίες έπλεκαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι το σχοινί που θα περνούσε στο λαιμό τους με την αριστερά. Οι ίδιοι όταν είχαν το δικαίωμα ζωής και θανάτου επί των καταναλωτών το έκαναν με το παραπάνω. Ήταν οι Φωτοπουλαίοι που ανοιγόκλειναν τους διακόπτες της ΔΕΗ αφήνοντας τον κόσμο στο σκοτάδι και τις επιχειρήσεις χωρίς ρεύμα! Ήταν οι ίδιοι που επί κυβέρνησης Κων/νου Μητσοτάκη έκαναν την επανάσταση κρατώντας ομήρους τους Έλληνες όσες μέρες και ώρες ήθελαν.

❁ ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ...
Δυστυχώς γι’ αυτούς και για όλους τους Έλληνες, ήλθε το πλήρωμα του χρόνου και η παράδοση γίνεται άνευ όρων πλέον. Η προσπάθεια που γίνεται από τους τωρινούς Γερμανοτσολιάδες για χρύσωμα του χαπιού μάλλον θα πετύχει αφού και οι «αγωνιστές» της ΔΕΗ είναι διπλωμένοι στα τέσσερα. Άλλωστε και ο λαός δεν έχει το κουράγιο να συμπαρασταθεί όταν μάλιστα έχει πληροφορηθεί το φαγοπότι με τα εκατομμύρια που έτρωγαν οι Γερμανοτσολιάδες. Έτσι κι αλλιώς, πληρωμένους τους έχουμε, τι χειρότερο θα μας βρει, λέει ο λαός και δεν έχει διάθεση ξεσηκωμού.

■ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ...
Έγραψα φαγοπότι και μου ήρθε στο νου η ανακοίνωση του Γραμματέα της Ν.Δ. Λ. Αυγενάκη περί φαγοποτίου των «ημετέρων» ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με τους πρόσφυγες. Άλλοι τρώνε, άλλοι δεν τρώνε, άλλοι τρώνε και πίνουν μέχρι και εκείνοι που δεν υπάρχουν τρώνε, λέει ο κ. Αυγενάκης και βάζει και την Ήπειρο στο «κόλπο».

❖ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΕΣ
Έχουν αφήσει τις εταιρίες σίτισης να κάνουν παιχνίδι και να χρεώνουν όσες μερίδες φαγητού θέλουν, ακόμη κι όταν ο αριθμός των σιτιζόμενων είναι πολύ μικρότερος, λέει ο κ. Αυγενάκης και βάζει στο στόχαστρο τον Υπουργό Μουζάλα που έχει χάσει την μπάλα στο προσφυγικό. Κανένα πρόβλημα απαντούν οι υπεύθυνοι διαχειριστές του προσφυγικού και όλα καλώς καμωμένα...

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.