ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ on . Posted in Τολμηρά

ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ...
Ποιος να πρωτοκλάψει εκεί στην πλατεία της Αμαλιάδας στα εγκαίνια της ανακαίνισης και μουσειοποίησης, με χρήματα του ΕΣΠΑ, του «αγωνιστή» Νίκου Μπελογιάννη. Αριστεροί ιμιτασιόν, αριστεροί της αριστεράς, αριστεροί Σταλινικοί, Μαρξιστές, Λενινιστές, Ζαχαριαδικοί και λοιποί «συγγενείς». Στους λοιπούς συγγενείς συμπεριλαμβάνονται ο «αριστερός» Αλέξης και ο κομμουνιστής Κουτσούμπας που, αν είχε χέρια η ιστορία, θα τους σκαμπίλιζε διαρκώς κι αενάως!

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ;
Διότι, τι ήταν ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο που εκτελέστηκε στις 30/3/1952 από την τότε μετεμφυλιακή εξουσία του Πλαστήρα; Τι ρόλο έπαιξε στην περίοδο του Εμφυλίου, με ποιους συνεργάστηκε και ποια ήταν τα σχέδια του ιδίου και της ηγεσίας του ΚΚΕ για την τύχη και την πορεία της Ελλάδας; Τι ρόλο έπαιξε στις σφαγές αθώων, ακόμη και βρεφών κατά τις εκκαθαρίσεις που έκαναν με τον Άρη Βελουχιώτη στην Πελοπόννησο; Για όλα αυτά δεν θα μιλήσει κανείς;

ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ...
Η ίδια η σύντροφός του και μητέρα του παιδιού του που γεννήθηκε στις φυλακές, η Έλλη Παππά, έχει μιλήσει και έχει επιρρίψει ευθύνη στην ηγεσία του τότε ΚΚΕ, στον Νίκο Ζαχαριάδη, ο οποίος έστειλε κόσμο στα αποσπάσματα! Η ιστορία δυστυχώς δεν γράφεται στα μέτρα μας αλλά όπως συνέβησαν τα γεγονότα. «Ήθελε ένα ήρωα κι ένα χαφιέ ο Ζαχαριάδης», λέει η Έλλη Παππά.

ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΑΤΑ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥΣ!
Κατά περίσταση επικαλούνται οι σημερινοί ψευτοαριστεροί την αριστερά εκείνης της εποχής που πίστευε στο σφυροδρέπανο και στη μαμά Σοβιετία και στον μπαμπά Στάλιν. Δηλώνουν αριστεροί ο Τσίπρας, ο Βούτσης, ο Κουρουμπλής, η Θεανώ, ο Κατρούγκαλος και οι Καρανικαίοι και προσπαθούν να κλέψουν λίγη από τη δόξα του Κουτσούμπα που δεν εκχωρεί την αριστεροσύνη σε κανέναν άλλο. Από κοντά σ’ αυτή την αριστερά και ο «πατριώτης» Πάνος Καμμένος που πρόσφατα δήλωσε «σύντροφος» και είναι έτοιμος να τραγουδήσει τον κομμουνιστικό θούριο «πέσατε θύματα, αδέλφια...».

ΑΡΧΙΣΑΝ ΠΡΩΤΟΙ!
Θα μου πει κανείς τι τα ανασκαλεύειες τώρα όλα αυτά και μάλιστα όταν σαν χώρα έχουμε τραχανά απλωμένο! Εκείνοι άρχισαν πρώτοι και πρέπει να δοθούν απαντήσεις που να είναι κοντά στην ιστορική πραγματικότητα. Ο Αλέξης ήταν εκείνος που την επόμενη μέρα της εκλογής του πήγε για προσκύνημα στο σκοπευτήριο της Καισαριανής όπου εκτελέστηκαν από τους Ναζί πατριώτες της αριστεράς και έκτοτε δίνει διαπιστευτήρια στους απογόνους των Ναζί για να σώσει το δικό του «τομάρι» και την καρέκλα του.

ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ...
Αν είχε επικρατήσει η ιδεολογία του Ν. Μπελογιάννη, του Άρη Βελουχιώτη κι όλων των άλλων αριστερών εκείνης της εποχής το βέβαιο είναι ότι θα είμασταν τώρα κάτι από... Αλβανία! Όσο κόστισε σε αίμα και σε καταστροφές ο Εμφύλιος δεν είχε κοστίσει ολόκληρη η κατοχή από τους ΓερμανοΙταλούς. Αυτό το μαρτυρούν τα γεγονότα εκείνης της εποχής. Ας μη ξύνουν λοιπόν πληγές οι σημερινοί ευκαιριακοί αριστεροί, γιατί αυτές πονάνε κι αυτό όσο νωρίς το καταλάβουν τόσο καλύτερα θα είναι για όλους μας...

Η ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ...ΝΙΚΗΤΩΝ!
Υπάρχει και η πλευρά των νικητών εκείνης της εποχής η οποία μένει σιωπηρή ως να είναι ένοχη, εκείνη που έδωσε μάχες για να σταθεί η Ελλάδα εκτός των Σοβιετικών γκούλακς! Η Ήπειρος ήταν στην πρώτη γραμμή και στους αγώνες του πολέμου του ‘40 και στην περίοδο του Εμφυλίου και στα βουνά της γράφτηκε ο επίλογος της εμφύλιας σύρραξης. Εκεί, στο Γράμμο, έληξε ο αδελφοκτόνος πόλεμος Ελλήνων, για να γίνει ο μετέπειτα «λογαριασμός» στην επίρριψη ευθυνών. Οι ευθύνες πρώτα - πρώτα για την πατρίδα και μετέπειτα τα εσωτερικά ξεκαθαρίσματα λογαριασμών μεταξύ των κομμουνιστών, μεταξύ Ζαχαριαδικών και άλλων «θύμα» των οποίων ήταν και ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο.

Ο,ΤΙ ΝΑΝΑΙ...
Στοίχειωσε ο αείμνηστος Ευάγγελος Αβέρωφ και παρέστη στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου που έγινε στην Πλατεία Συντάγματος! Αν δεν πιστεύετε εμένα να πιστέψετε τον εκφωνητή της ΕΡΤ που ανήμερα της εθνικής γιορτής μεταξύ των επισήμων διέκρινε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Αβέρωφ, ενώ δηλώσεις για την επέτειο έκανε και ο Κων/νος Μητσοτάκης!

ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΡΤ!
Και να ήταν αυτό μόνο. Η Δημοκρατία μετονομάστηκε σε δημοπρασία, η Ελληνική Αστυνομία σε εθνική αστυνομία, τα φάντομς ήταν F-16 και τα άρματα ήταν εκείνα που ήξερε, έβλεπε και περιέγραφε! Αθάνατη ΕΡΤ με τα ωραία σου, που ανάμεσα στους 3.000 εργαζόμενους δεν βρήκες έναν να έχει σχέση με τη σημερινή πραγματικότητα...

Η ΕΝΟΧΛΗΣΗ...
Μόλις στο 1,6% η τηλεθέαση της ΕΡΤ, κάτι που όταν ανακοινώθηκε από τους δημοσκόπους ενόχλησε όλα τα μέγαρα, από το Ραδιοτηλεοπτικό στην Αγ. Παρασκευή, μέχρι το Μαξίμου. Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα αυτού του είδους οι έρευνες, είπαν μ’ ένα στόμα και πρότειναν την κατάργηση των μετρήσεων! Δηλαδή... σκοτώνουμε τον γιατρό που κάνει διάγνωση του καρκίνου, κατά τους ιθύνοντες της κρατικοδίαιτης ενημέρωσης.

Η ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ...
Πριν κατακάτσει ο κουρνιαχτός από το 1,6% της εμπιστοσύνης των Ελλήνων στην κρατική ενημέρωση έρχεται αυτή η περιγραφή της παρέλασης να επιβεβαιώσει τους δημοσκόπους ότι το «μαγαζί» δεν έχει καμιά σχέση με τα δρώμενα στο χώρο της ενημέρωσης. Έχει μετατραπεί σ’ ένα απέραντο κομματικό μαγαζί της συγκυβέρνησης η οποία κι εκείνη με τη σειρά της έχει διακόψει κάθε σχέση με την αλήθεια, κάτι που δεν το κρύβουν άλλωστε.

ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ!
Θυμηθείτε εκείνη την περιβόητη ανακοίνωση που έβγαλαν μετά το υποτιθέμενο κλείσιμο της Β’ αξολόγησης τον περασμένο Φεβρουάριο! «Απόψε μπήκε τέλος στη λιτότητα», ήταν ο τίτλος των ειδήσεων στην κρατική ΕΡΤ που νόμισε ότι την καλή είδηση την είχε ανακαλύψει πρώτη, μόνο όμως που ήταν εντελώς μούφα! Μπήκε κανένα τέλος στην αξιολόγηση και δεν το πήραμε χαμπάρι;

Η ΤΑΚΤΙΚΗ...
Προσέξτε όμως την κυβερνητική τακτική. Όλα τα «καλά νέα» τα φυλάει για τα κρατικά ΜΜΕ, ενώ ό,τι στραβό γίνεται από την ίδια το χρεώνει στα... βοθροκάναλα της διαπλοκής που εντελώς τυχαία δεν έχουν ανακαλύψει το τέλος της λιτότητας ακόμη, όπως έγινε με την κρατική ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛική ΕΡΤ! Η ΕΡΤ που γυρίζει στα παλιά και «βλέπει» τον Ευάγγελο Αβέρωφ στη θέση του Π. Καμμένου και τον Κων/νο Μητσοτάκη ως πρόεδρο της Ν.Δ. αντί του Κυριάκου.

ΟΠΩΣ ΤΟΤΕ!
Αλήθεια, αυτή την ΕΡΤ των αλλαλαγμών και των παραληρημάτων δεν την είχαμε στην περίοδο του μακαρίτη του Ανδρέα που τότε ήταν και μονοπώλειο στην ενημέρωση. Ποιος δεν θυμάται την συναισθηματική φόρτιση του Σπύρου Χατζάρα κατά την υποδοχή του Ανδρέα στο Αεροδρόμιο του Ελληνικού! Ήταν τότε που χιλιάδες κόσμου περίμεναν τον ηγέτη από το Χέρφιλντ, που τους παρουσίασε την «εθνική γκόμενα» μ’ εκείνο το περιβόητο νεύμα. Να σπαράζει ο Σπ. Χατζάρας από το κλάμα για την επιστροφή του Ανδρέα και μαζί του να σπαράζει και το πλήθος από την καινούργια «νύφη» που κουβαλούσε μαζί του!

ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ...
Ζωντάνεψε για ένα τριήμερο το Μέτσοβο αφού εκεί έγινε συνέδριο Καρδιολογίας και φυσικά αυτό πραγματοποιήθηκε με την ευθύνη του Μετσοβίτη Καθηγητή Καρδιολογίας Γιάννη Γουδέβενου. Το σπουδαίο όμως σ’ όλη αυτή την διοργάνωση είναι το ότι μετά από πολλά χρόνια άνοιξε το συνεδριακό κέντρο του Ιδρύματος Αβέρωφ - Τοσίτσα χάρη στην φιλότιμη προσφορά του προέδρου του Ιδρύματος κ. Τάσου Αβέρωφ, που ήταν μία ακόμη προσφορά προς τους Μετσοβίτες!

ΑΝΑΣΑ...
Κοντά στα 500 άτομα φιλοξενήθηκαν στο Μέτσοβο με αφορμή το καρδιολογικό συνέδριο κι αυτό σημαίνει ότι όλο το Μέτσοβο μέχρι και τα περίχωρα γέμισαν από επισκέπτες. Ξενοδοχεία, εστιατόρια και καταστήματα πήραν έστω και μία μικρή ανάσα οικονομική σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς και πολλοί ήταν εκείνοι που έστελναν τις ευχαριστίες τους προς τη διοίκηση του Ιδρύματος που άνοιξε το συνεδριακό κέντρο σε μια τέτοια εκδήλωση.

Η ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ...
Δεν θα σταθούμε στους λόγους που κράτησαν κλειστό τόσα χρόνια το συνεδριακό κέντρο, διότι δεν προσφέρουμε καμιά καλή υπηρεσία αυτή τη στιγμή. Στεκόμαστε όμως στη μεγάλη προσφορά του Ιδρύματος, το οποίο έχει αφήσει ως παρακαταθήκη ο αείμνηστος Ευάγγελος Αβέρωφ που είναι ο μέγας Ευεργέτης του Μετσόβου κι αυτό δεν θα πρέπει να το ξεχνά κανένας Μετσοβίτης.

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ...
Επ’ ευκαιρία, θέλω να επισημάνω τον «πόλεμο» που δέχονταν από μια μερίδα Μετσοβιτών ο Ευάγγελος Αβέρωφ όταν πολιτεύονταν στο Νομό Ιωαννίνων! Αυτή την αντίδραση και την αντιμετώπιση προς το πρόσωπο του σύγχρονου ευεργέτη τους δεν μπόρεσα να την χωνέψω ποτέ και μαζί με μένα και πολλοί άλλοι που δεν ήταν Μετσοβίτες. Ο ίδιος ο ευπατρίδης χαμογελούσε λέγοντας πολύ απλά: «Όπου υπάρχει δράση υπάρχει και αντίδραση. Φαίνεται ότι πάμε καλά κι αυτό έχει μεγάλη σημασία...»!

ΚΑΝΕΝΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ!
«Κανένα σκάνδαλο δεν υπήρξε με την ανταλλαγή ακινήτων ανάμεσα στο Ελληνικό Δημόσιο και τη Μονή Βατοπεδίου! Η απαλλακτική απόφαση βάζει ένα ηχηρό τέλος στο «σκάνδαλο» Βατοπεδίου! Η διαχείριση όμως από πλευράς της τότε κυβέρνησης ήταν εκείνη που υπονόμευσε την όλη υπόθεση...»! Αυτά γράφει ένας από τους μεγαλύτερους νομικούς της χώρας που ήταν εκείνος ο οποίος σήκωσε το βάρος της υπεράσπισης του Ανδρέα στο Ειδικό Δικαστήριο. Πρόκειται για τον διακεκριμένο ποινικολόγο Αντώνη Βγόντζα, ο οποίος καταγράφει την δική του άποψη, νομική και πολιτική, μετά την απόφαση του δικαστηρίου επιβεβαιώνοντας την προηγούμενη δική του καταγραφή που είχε κάνει στις 14/11/2010! Και ο κ. Βγόντζας μόνο στο χώρο της Ν.Δ. δεν ήταν, αντίθετα είχε υπάρξει υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Κρήτη.

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης / Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.