ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΤΑ ΓΙΟΡΤΑΣΙΑ...
Το είπε στα Ιωάννινα ανήμερα της επετείου της απελευθέρωσης της πόλης ο τιτανομεγιστοτεράστιος Σπίρτζης, πρώην ΠΑΣΟΚος νυν ΣΥΡΙΖΑίος! Γιορτάζουμε σήμερα την απελευθέρωση της χώρας από την δυναστεία της Τρόικας, όπως γιόρταζαν οι Γιαννιώτες τότε στον πρώτο παγκόσμιο Πόλεμο την απελευθέρωσή τους από τους Τούρκους!

ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ...
Δεν φτάνει που ήταν ΠΑΣΟΚος, δεν φτάνει που είναι ΣΥΡΙΖΑίος, δεν φτάνει που είναι Υπουργός, είναι κι εντελώς ανιστόρητος! Ήλθε στα Γιάννενα για να διδάξει την ιστορία την οποία αγνοεί παντελώς κάνοντας μάλιστα επίδειξη γνώσεων, συνδυάζοντας την απελευθέρωση των Ιωαννίνων με το τέλος της Ελληνικής λιτότητας. Αν η γνώση της ιστορίας για τα Γιάννενα έχει τόση σχέση με την αλήθεια όση με την έξοδο της χώρας από την κρίση, τότε η λέξη «παραμυθάς» του ταιριάζει απόλυτα.

ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΣ!
Την μεγαλύτερη δε αρλούμπα την ξεστόμισε μετά την έξοδο από την κρίση, όταν είπε ότι τα Γιάννενα απελευθερώθηκαν με την έναρξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, μόνο που αυτός ήλθε 14 μήνες αργότερα και ότι η απελευθέρωση των Ιωαννίνων έγινε κατά την εμπλοκή της Ελλάδας στον Βαλκανικό Πόλεμο!

ΟΙ ΚΟΡΔΕΛΕΣ...
Αυτό λοιπόν το... αγλάϊσμα της πολιτικής διετράνωσε την απελευθέρωση της χώρας από τον ζυγό των μνημονίων και για να το διασκεδάσει τράβηξε κι ένα κόψιμο κορδέλας κομματιού της Ιόνιας Οδού από Πέρδικα - Καμπή! Είχε προηγηθεί το κόψιμο της κορδέλας στην Παράκαμψη της Αμφιλοχίας. Θυμόσαστε τον «αείμνηστο» Παττακό με το μυστρί στο χέρι; Καμία σχέση με τον Σπίρτζη, ο οποίος κουβαλάει πάνω του για καλό και κακό ένα ψαλίδι! Όλο και κάποιο έργο θα δίνεται σε χρήση αφού όμως κάποιοι άλλοι πριν απ’ αυτόν είχαν φροντίσει να κάνουν χρήση μυστριού που σήμαινε την θεμελίωση.

ΟΙ ΘΕΜΕΛΙΩΣΕΙΣ...
Αύγουστο του 1981 ο αείμνηστος Ευάγγελος Αβέρωφ θεμελιώνει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. «Προτιμώ τις θεμελιώσεις από τα εγκαίνια και τις κοπές κορδέλων. Ο μεγαλύτερος κόπος και μόχθος είναι να προετοιμάσεις ένα έργο, να το φτάσεις στα θεμέλια και από κει πέρα αργά ή γρήγορα, εύκολα ή δύσκολα θα ολοκληρωθεί», είχε πει ο ευπατρίδης και είχε απόλυτο δίκιο.

Η ΑΛΛΑΓΗ...
Έτσι, για την ιστορία, μετά τον Οκτώβριο του 1981 που ενέσκηψε Ανδρέας το πρώτο που έκανε ήταν ν’ αλλάξει την εργολήπτρια εταιρία, η οποία έκανε οκτώ χρόνια να παραδώσει προς λειτουργία το Νοσοκομείο, το οποίο σε πλήρη λειτουργία με όλες σχεδόν τις κλινικές μπήκε επί Μητσοτάκη το 1991, αν θυμάμαι καλά!

ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ...
Αλλά είναι ψιλά γράμματα κάτι τέτοια για τους Σπίρτζηδες που γεννήθηκαν από τερατογέννηση και από ένα μείγμα Αριστεράς - ΠΑΣΟΚ - ΑΝΕΛ και Οικολόγους! Από όλες αυτές τις μαμές μπορεί κανείς να περιμένει σώο παιδί; Απ’ όλο αυτό το τουρλουμπούκι που ήλθε και στα Γιάννενα να γιορτάσει την λήξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και την λήξη της λιτότητας όπως πρώτη λανσάρισε η κρατική ΕΡΤ της Ακριβοπούλου και του Σεραφείμ Κοτρώτσιου, πρώην αγαπημένου παιδιού της Ριγίλλης κι όλων των άλλων κυβερνήσεων της Ν.Δ.

ΜΕ ΣΑΝΟ!..
Μέχρι να καβαλήσουν την εξουσία απειλούσαν να διώξουν την Τρόικα και τους Γερμανοτσολιάδες. Από τότε που έγιναν καβαλάρηδες ταΐζουν τον λαό με σανό πανηγυρίζοντας την επιστροφή της Τρόικας στην Ελλάδα που θα τελειώσει τη λιτότητα! Τελικά ετούτος ο άλλοτε υπερήφανος λαός θα χωνέψει το σανό που λέγαμε;

ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΕΝΕΙ!
Οι κυβερνήσεις πέφτουνε, οι πρωθυπουργοί διαβαίνουν, οι υπουργοί και οι βουλευτές εξαφανίζονται κι εκείνο που μένει είναι το έργο τους, αν υπάρχει τέτοιο. Μεγάλης σημασίας έργο η Ιόνια Οδός, η οποία, όταν ολοκληρωθεί, θα είναι ένα τεράστιο εργαλείο ανάπτυξης για τη χώρα μας και για την Ήπειρό μας, η οποία, εκτός Πρεβέζης, βρίσκεται στο μεγάλο σταυροδρόμι με την Εγνατία Οδό. Γι’ αυτό το έργο ο καθένας μας πρέπει να νοιώθει ικανοποίηση και κυρίως οι νεότερες γεννιές κι εκείνοι που θα έλθουν, στους οποίους θα γίνεται πιο εύκολη η ζωή...

ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΟΛΠΑ ΑΛΛΟΥ!
Όλα τ’ άλλα τα πανηγύρια και τα «κατόπιν ενεργειών» της λαοπρόβλητης κυβέρνησης ας τα σερβίρουν οι Σπίρτζηδες στο πόπολο που έχει εναπομείνει να τους παίρνει στα σοβαρά. Απλά η κυβέρνηση χρησιμοποιεί άλλα κόλπα για να κρατηθεί στην εξουσία, διότι στον αιώνα τον άπαντα δεν πρόκειται να ξαναδούν καρέκλα οι 153 εθνοπατέρες και εθνομανάδες της!

ΦΤΩΧΟΤΕΡΕΣ...
Κατά τ’ άλλα, οι εορταστικές εκδηλώσεις στα «Ελευθέρια» της πόλης μας όσο πάνε και φτωχαίνουν. Εφέτος έστειλαν Νίκο Βούτση, Σπίρτζη και κάτι άλλα «παιδιά» που έκαναν ασκήσεις ετοιμότητας μπροστά στο ηρώο πεσόντων! Εκεί «έπεσαν» στο καθήκον και λίγο έλειψε να πάνε αδιάβαστοι αστυνομικοί οι οποίοι εστάλησαν ως... πρόβατα επί σφαγή, όπως είπε ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων. Εκεί, λένε, έπεσε θύμα κι ένας πολίτης υπέρ βωμών, εστιών και... Μπακούνιν, ο οποίος μεταφέρθηκε από αστυνομικούς στο νοσοκομείο. Αιτία του σκανδάλου ο Χρ. Παππάς της Χρυσής Αυγής, Γιαννιώτης, από τον οποίο ενοχλήθηκε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων Γιάννης Στέφος, επειδή στη Μητρόπολη πήγε να του πάρει την πρωτοκαθεδρία!

Η ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ...
Μέσα στο ναό της Δημοκρατίας που συνυπάρχει η Χ.Α. με τον ΣΥΡΙΖΑ και τις άλλες δημοκρατικές δυνάμεις δεν ενόχλησε τον αγαπητό σύντροφο Γιάννη Στέφο η παρουσία του Χρ. Παππά. Ενοχλήθηκε από την θέση που θα καταλάμβανε στη Μητρόπολη Ιωαννίνων που ήταν η σπίθα η οποία άναψε τη φωτιά λίγο αργότερα στο Ηρώο των Μπιζανομάχων! Τι άλλο θα ζήσουμε, Θεέ μου...

ΟΙ ΑΣΕΒΕΙΣ...
Αν μπορούσαν να σηκωθούν εκείνη τη στιγμή οι «Μπιζανομάχοι» το βέβαιο είναι ότι θα χαράμιζαν τα λιγοστά μπαρουτόβολα για την εξόντωση όλων εκείνων των ασεβών, των απάτριδων και των ανιστόρητων! Εναντίον εκείνων που κάνουν εκπτώσεις στην απονομή επαίνων και αναφοράς μνήμης σε όλους εκείνους που οδήγησαν στη νίκη τον Ελληνικό Στράτο επί των Τούρκων, εκατοντάδες εκ των οποίων έπεσαν στο πατριωτικό καθήκον! Ντρέπονται να μιλήσουν για τον διάδοχο Κωνσταντίνο, τον Ι. Μεταξά, τον Δαγκλή, τον Σαπουντζάκη και μάλιστα αυτό γίνεται επιτηδευμένα ακόμη κι από τις τοπικές αρχές!
ΣΤΟ «ΜΑΓΑΖΙ» ΤΗΣ ΟΛΓΑΣ!
Αν θυμάμαι καλά, πριν από μερικούς μήνες ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης είχε εγκρίνει ένα ποσό χρημάτων αρκετά μεγάλο για την επισκευή και λειτουργία του αξονικού τομογράφου στο Νοσοκομείο Άρτας, ο οποίος παρέμενε ανενεργός λόγω βλάβης. Αυτή η βλάβη του αξονικού είχε σαν αποτέλεσμα οι ασθενείς να «συνωστίζονται» στο μαγαζί της Όλγας Γεροβασίλη, το οποίο ήταν μεν ιδιοκτησία της, αλλά κατά δήλωσή της το είχε εκχωρήσει στο γιο της.

ΞΑΝΑΧΑΛΑΣΕ;
Έως εδώ καλά τα πράγματα. Έλα όμως που «ξαναρρώστησε» ο αξονικός και ξανά οι ασθενείς από Άρτα - Πρέβεζα καταφεύγουν στο «μαγαζί» της Όλγας! Δεν το λέμε εμείς, οι απέναντι, αλλά οι συνδικαλιστές του χώρου της υγείας. Το ερώτημα είναι, ξαναχάλασε ο αξονικός Άρτας που έβαλε λεφτά ο Καχριμάνης ή ουδέποτε επισκευάστηκε και οδηγείται η «πελατεία» στην Άρτα; Όσον αφορά για το Νοσοκομείο Πρέβεζας, αυτό πάσχει από ανίατες ασθένειες, οπότε έχουν μαζέψει το νου τους.

ΛΑΟΣ ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΟΣ!..
«Οι Αλβανοί έχουν μέσα στην ψυχή τους την απειθαρχίαν, την αταξίαν, την τάση προς την αρπαγήν και την κλοπήν! Πώς είναι δυνατόν αυτός ο λαός με τέτοια ελαττώματα, αυτός ο λαός ο αμαθής, ο απολίτιστος ο Μωαμεθανικός, να ζήσει περικεκλεισμένος από Έθνη προηγμένα στον πολιτισμόν και την στρατιωτική τέχνη. Η Αλβανία θα είναι μία μικρή Τουρκία ανάμεσα σε τόσα χριστιανικά κράτη...». Αυτά τα λόγια τα είχε πει σε συνέντευξή του ο Εσάτ Πασάς στον δημοσιογράφο Χρ. Χρηστοβασίλη λίγα χρόνια μετά την παράδοση των Ιωαννίνων στον διάδοχο Κων/νο. Την συνέντευξη δημοσίευσε ο Χρήστος Τσέτσης, την περασμένη Δευτέρα στον «Πρωινό Λόγο».

ΕΠΙΚΑΙΡΗ...
Αλήθεια, πόσο επίκαιρη μπορεί να χαρακτηριστεί αυτή η συνέντευξη, έναν αιώνα σχεδόν μετά που έχει να κάνει με το Αλβανικό κράτος κι εκείνους που έχουν την ευθύνη της διακυβέρνησής του. Πόσο επίκαιρη είναι η αναφορά του Εσάτ Πασά στην Αλβανία που είναι μία μικρή Τουρκία στα Βαλκάνια! Έτσι δεν συμπεριφέρεται σήμερα η Αλβανική Κυβέρνηση απέναντι σε χώρες γειτονικές και την Ελλάδα ιδιαίτερα; Κάθε φορά που σηκώνει φωνή εναντίον της χώρας μας ο Ερντογάν, νάτον τον Έντι Ράμα να ανεβαίνει στα κάγκελα και να διεκδικεί το μεγάλωμα των αλβανικών συνόρων προς πάσα κατεύθυνση, μηδέ της Ελλάδας εξαιρουμένης.

ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ...
«Όσα συνέβαησαν στην Ήπειρο την περίοδο της απελευθέρωσής της συνέβησαν από τους αντάρτες, άτακτους, απείθαρχους και πλιατσικολόγους Αλβανούς. Έκλαιγε η καρδιά μου όταν με το τηλεσκόπιο αγνάντευα χωριά να καίγονται... Ξέρετε πως εγλύτωνα τους αιχμαλώτους από τα χέρια των Αλβανών και τη μανία των; Είχα βγάλει προκήρυξη με την οποία έδινα σε κάθε Αλβανό μία λίρα αν μου έφερνε ζωντανό αιχμάλωτο. Έτσι κατώρθωσα να γλυτώσω πολλούς από τους αιχμαλώτους, μεταξύ αυτών ένα πασά κι ένα ιερέα μιας μεραρχίας...». Αυτά λέει σε κάποιο άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Εσάτ Πασάς, ο οποίος στάζει χολή όταν μιλάει για τους Αλβανούς, οι οποίοι κάποια στιγμή τον εγκατέλειψαν. Μάλιστα, τους χαρακτηρίζει ως τους χειρότερους στρατιώτες του κόσμου και η φήμη περί παλικαριών είναι εντελώς ψεύτικη. Και καταλήγει: «Ξεύρετε τι είναι οι Αλβανοί; Διηρημένοι κατά φυλάς και επαρχίας και άνευ της παραμικράς συνεννοήσεως μεταξύ των. Κατά τη γνώμην μου δεν υπάρχουν Αλβανοί δυνάμενοι να σκεφθούν εθνοφελώς...».

ΟΙ ΒΟΛΕΣ...
Άντε πες τα αυτά στους σημερινούς Ελληναράδες και στους απανταχού Σπίρτζηδες οι οποίοι την ιστορία και τον πατριωτισμό τα γράφουν στα από τέτοια τους. Ακόμη και οι σημερινοί Αλβανοί του Έντι Ράμα, κάθε τόσο ρίχνουν βολές κατά της Ελλάδας η οποία τους ανέχεται και δεν κάνει αυτό που τους πρέπει.


Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης / Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.