ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΤΟ ΕΘΙΜΟ...
Ετηρήθη κι εφέτος το έθιμο της κινητοποίησης των αγροτών με την απόβαση των Κρητικών στην Αθήνα. Έτσι, σε λίγο θα ολοκληρωθούν και οι χειμωνιάτικες εξεγέρσεις των αγροτών, οι οποίοι εξεγείρονται κατ’ έθιμον τα χρόνια της αριστεράς, πρώτα διότι δεν θέλουν να πολυστεναχωρίσουν την θεόσταλτη κυβέρνηση Αλέξη - Πάνου και δεύτερον, διότι έπαψαν να τους ακούνε οι πρώην προστάτες τους. Τους έπαιρναν τοις μετρητοίς και σοβαρά μέχρι να κάνουν τη δουλειά τους, δηλαδή μέχρι να καβαλήσουν την εξουσία. Πριν καβαλούσαν τα τρακτέρια και γύριζαν από μπλόκο σε μπλόκο όπου διαλαλούσαν την πραμάτεια τους ενάντια στους κεφαλαιοκράτες και τους Γερμανοτσολιάδες! Τα θυμόσαστε;

ΛΑΚΙΣΑΝ!..
Βγήκαν - δεν βγήκαν τα τρακτέρια στους δρόμους φώναξαν δεν φώναξαν οι εξεγερμένοι, ούτε που τους πήρε κανείς χαμπάρι και ούτε που τους λογάριασαν οι πρώην τζάμπα μάγκες προστάτες τους. Ο επί της Γεωργίας Υπουργός έκανε την ανάγκη φιλότιμο μέχρι θυσίας και δέχτηκε τους αγρότες στο Υπουργείο του προχθές για να βάλουν τα πράγματα σε τάξη! Μόλις πήραν μυρωδιά ότι τους επεξεργάζεται ο Υπουργός οι μισοί λάκισαν και οι άλλοι μισοί μάζεψαν τα κουράγια τους και τιθάσευσαν τα νεύρα τους και αποχώρησαν άπρακτοι!

Ο ΦΟΥΡΝΑΡΗΣ...
Γι’ αυτό σας λέω ότι δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο οι κυβερνώντες. Θυμάμαι εκείνο που έλεγε ο αείμνηστος Θανάσης Κανελλόπουλος, ο οποίος παρομοίαζε το ΠΑΣΟΚ με τον σκύλο που έταζε στη σκύλα καρβέλια μέχρι να την «καταφέρει» κι όταν την «κατάφερε», τότε της είπε «και ποιος σου είπε ότι είμαι φούρναρης κυρά μου»; Ποιος σας είπε ότι ξέρουμε κι από αγροτιά, είναι η απάντηση των κυβερνώντων. Το ότι μας είδατε στα τρακτέρια και στα μπλόκα πριν το 2015 δεν σημαίνει ότι έχουμε και σχέση με την αγροτιά, είναι η απάντηση της κατά τ’ άλλα φιλεύσπλαχνης αριστεράς και του «παντελονάτου» Πάνου Καμμένου.

ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΜΑΣ!
«Την Κυβέρνηση πήραμε και τώρα αναζητούμε και την εξουσία»! Πουλάκιοι λόγοι που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης! Έχει στερητικό σύνδρομο εξουσίας ο Υφυπουργός Υγείας και έχει μείνει και το Σύστημα Υγείας χωρίς χάπια να τον προμηθεύσει κάποιος γιατρός για να χαλαρώσει λίγο. Είναι χωρίς εξουσία κι έχει ξεσαλώσει. Φανταστείτε να του πουν ότι εδώ και δύο χρόνια κυβερνά αυτός και η παρέα του την χώρα και τα έχουν κάνει σαν τα μούτρα τους!

ΤΑ ΜΑΝΤΑΤΑ...
Τα κακά μαντάτα για την Ελληνική φέτα έρχονται από την Ε.Ε. Ο Καναδάς προωθεί συμφωνία παραγωγής δικής του φέτας κλέβοντας την δική μας ονομασία. Χρόνια τώρα παλεύουν αυτήν την κλοπή της ονομασίας, όχι μόνο οι Καναδοί και τώρα φαίνεται πως κάπου εδώ τελειώνει αυτό το κρυφτούλι με τον δικό μας Υπουργό Γεωργίας τιτανοτεράστιο Αποστόλου να παριστάνει τον προστάτη της κτηνοτροφίας και της αγροτιάς γενικότερα με λόγια αέρα κοπανιστού!

ΤΙ ΦΕΤΑ - ΤΙ CETA!
Δεν θα είναι προστατευόμενο προϊόν πλέον η Ελληνική φέτα κι αυτή η εμπορική συμφωνία με τον Καναδά πέρασε προχθές από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο! Θα το δούμε σε πέντε χρόνια, ήταν ο καθησυχασμός του Υπουργού Αποστόλου, ο οποίος δηλώνει έτσι και την μακροημέρευση του ιδίου και της κυβέρνησής του στην εξουσία της χώρας.

Η ΓΚΛΙΤΣΑ...
Αλήθεια, αυτά τα «σύμφωνα» του τα χάραξε κανείς κτηνοτρόφος στη συνάντηση που είχαν προχθές στο Υπουργείο; Μια γκλίτσα δεν βρέθηκε να συνεφέρει τον Υπουργό - «νεκροθάφτη» της αγροτιάς, ο οποίος μοστράρει ως υποστηρικτής των ανθρώπων του βουνού, της στάνης και των αμπελοχώραφων; Και να δείτε που κάποιοι τον λανσάρουν και ως «Θεό»!

ΓΑΡΓΑΛΑΤΑ-ΓΑΡΓΑΛΑΤΑ...
Ψάχνω μια άκρως γαργαλιστική υπόθεση που έρχεται από την πόλη της Καστοριάς και που θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον όταν δει το φως της δημοσιότητας. Όπως υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν κρύβονται από τον ήλιο, έτσι υπάρχουν και ορισμένα που φτάνουν σ’ ένα προορισμό προτού σ’ αυτόν φτάσει ένα πρόσωπο. Ίσως άργησαν να φτάσουν κάποια «νέα» στην πόλη μας, αλλά ποτέ δεν είναι αργά. Είπα κι εγώ! Τέτοιος οίστρος διαδικτυακός δεν μπορεί να είναι τυχαίος!

ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ...
Κάνει συνάξεις η Ν.Δ., γεμίζουν οι αίθουσες. Κόβει πίτες η Ν.Δ. γίνεται το αδιαχώρητο. Σημάδια ότι η εξουσία είναι στο δρόμο και αργά ή γρήγορα θα προκύψει. Δοκιμάζει η Κυβέρνηση να μαζέψει ό,τι έχει απομείνει και... άκρα του τάφου σιωπή! Αυτό το παράπονο των Συριζαίων το μεταφέρουν αρμοδίως τα τοπικά στελέχη προς την Κουμουνδούρου και ζητούν απεγνωσμένα οδηγίες και ανάληψη πρωτοβουλιών. Μάλιστα, έχουν αποσταλεί επιστολές και υπομνήματα στα οποία περιγράφονται οι αγωνίες των εναπομεινάντων αδιόριστων για το τι μέλλει γεννέσθαι.

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ-ΣΠΕΚΟΥΛΑ!
Στον αγώνα των ξεσηκωμένων της Αποκεντρωμένης εναντίον του Μιχελάκη συμπαραστέκεται ο τοπικός εναπομείνας ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλοντας τις αυθαιρεσίες του, ο οποίος εκτελεί εντολές... ΣΥΡΙΖΑ! Για πρώτη φορά ύστερα από δύο χρόνια μάθαμε ότι υπάρχει και τοπικός ΣΥΡΙΖΑ που έχει άποψη και μάλιστα μιλάει για αξιοκρατία, αφού τα έχει κάνει όλα ίσιωμα. Εδώ και δύο χρόνια που κρατούν τον κ. Μιχελάκη στην Αποκεντρωμένη δεν άκουσαν, δεν είδαν, δεν έμαθαν, δεν διάβασαν ότι ο ίδιος εφαρμόζει εντολές άνωθεν;

ΑΜΑΝΑΤΙ...
Η στήλη έχει ασχοληθεί αρκετές φορές για τον τρόπο διοίκησης εκ μέρους του κ. Μιχελάκη, ο οποίος έμεινε... αμανάτι από την εποχή ΠΑΣΟΚ για να διατηρηθεί επί Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ και να φτάσει στο σήμερα που οι εργαζόμενοι τον παίρνουν παραμάζωμα και να ξυπνήσει ο ΣΥΡΙΖΑς και να θέλει να μπει ως «καπέλο» των εργαζομένων που δεν άντεξαν την αρχή ενός ανδρός. Είμαι περίεργος να πληροφορηθώ τις αντιδράσεις των εργαζομένων για το κομματικό ιμιτασιόν «καπέλο» που πάει να τους φορέσει ο ψυχοπονιάρης ΣΥΡΙΖΑς, ο οποίος σε πρόσφατες εκλογές έκανε μία απλή κομματική ανακύκλωση και ποτέ δεν μάθαμε πόσοι ψήφισαν για να δούμε και την δύναμή του.

ΟΙ ΖΗΜΙΕΣ...
Λεηλατημένο και κακορίζικο θα δοθεί στη χρήση, όταν δοθεί, το πάρκο στο Πέραμα, το οποίο ήταν έργο του ΕΟΤ (;) που όμως δεν ήταν του ΕΟΤ (!) αλλά έγινε σε συνεργασία με τον Δήμο, ο οποίος Δήμος είναι ο ιδιοκτήτης πλέον, αφού το περασμένο φθινόπωρο το παρέλαβε ύστερα από αρκετές καθυστερήσεις. Αλλά πώς θα παραδοθεί στη χρήση αυτό το πάρκο που, ενώ δεν λειτούργησε, εν τούτοις, η εικόνα που παρουσιάζουν οι εγκαταστάσεις μόνο προς λειτουργία δεν είναι! Ποιος θα επιβαρυνθεί την αποκατάσταση των ζημιών; Κάποιος είναι υπεύθυνος για την τήρηση της ασφάλειας. Απλά ερωτήματα, προς υπεύθυνους και πολίτες!

Η ΧΑΡΑ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ!..
Είναι θέμα κονομισιάς από τους εργολάβους το ζήτημα κατασκευής του κόμβου του Ε65 με την Εγνατία Οδό. Εκεί ήθελε ο παραχωρισιούχος, εκεί και θα κατασκευαστεί. Όλα τ’ άλλα είναι για μας τους άλλους που αναλωνόμαστε σε αναλύσεις πομφόλυγων. Με την ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού που αυτή τη χρονιά θα παραδοθεί ποιος τρελός θα προτιμά τον Ε65 για να πάει Αθήνα που θα είναι και ο μεγαλύτερος προορισμός; Σε 3,5 ώρες θα είσαι Αθήνα από Ιόνια και δεν θα ταξιδεύεις στη Μακεδονία για να φτάσεις Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα, κλπ. Άλλωστε, σε βάθος πενταετίας που ενδέχεται ν’ αρχίσουν οι εργασίες ποιος ζει, ποιος πεθαίνει, όπως είπε ο περιβόητος Ζουράρις, κάτι από Υφυπουργός Παιδείας, ο οποίος την πρόβλεψη «ποιος ζει ποιος πεθαίνει» την έβαλε τον επόμενο Ιούνιο! Για την ιστορία, να αναφερθεί ότι δύο πολιτικά πρόσωπα που είχαν εκφράσει αντιρρήσεις για τον κόμβο στο Κηπουριό ήταν ο Στ. Καλογιάννης και ο Α. Μπέζας, οι οποίοι επανήλθαν.

ΑΚΡΙΒΟΣ...
Θα είναι πράγματι η Ιόνια Οδός ένας σωτήριος δρόμος από και προς την πρωτεύουσα και όχι μόνο. Θα είναι πράγματι ένας δρόμος ταχείας και ασφαλούς κυκλοφορίας. Αλλά θα είναι και ένας πολύ ακριβός δρόμος όπου τα διόδια θα υπερβαίνουν το κόστος των καυσίμων. Πάνω από 50 ευρώ θα στοιχίζει η διαδρομή Ιωάννινα - Αθήνα - Ιωάννινα αν υπολογίσει κανείς και την γέφυρα Ρίο - Αντίρριο. Θα είναι η χαρά των ταξιδιάρηδων αλλά και η χαρά των παραχωρησιούχων, τους οποίους θα κατατρώπονε μ’ ένα νόμο ο Αλέξης.

ΧΩΡΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ...
Νάτα μας, νάτα μας. Ενώ έχουν δρομολογηθεί πτήσεις από Δανία προς Αεροδρόμιο Ιωαννίνων τον επόμενο Ιούνιο, εν τούτοις σταματά κάθε ενέργεια επέκτασης αυτού με εντολή Σπίρτζη! Δεν ξέρουμε αν θα ιδιωτικοποιηθεί ή όχι, οπότε μέχρι να μάθουμε (;) θα παραμένει στα αζήτητα! Κυνική ομολογία του κ. Σπίρτζη στη Βουλή! Δεν μάθαμε όμως τις απαντήσεις των τεσσάρων κυβερνητικών βουλευτών του Νομού μας που είναι οι περισσότερο εξυπηρετηθέντες χρήστες των αεροσκαφών.

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης / Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.