ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ on . Posted in Τολμηρά

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!
Χρόνια πολλά, καλή χρονιά αδέλφια. Η ευχή για καλή χρονιά έχει καταντήσει συνήθεια τα τελευταια χρόνια της κρίσης, διότι το «κάθε πέρσι και καλύτερα» είναι εκείνο που στην πράξη συμβαίνει. Ας ευχηθούμε εμείς να έλθουν τα καλύτερα έτσι, για να’χουμε κάτι να λέμε.

ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ!..
Φτάσαμε αισίως στο 2017 με την προσδοκία ότι αυτή η χρονιά θα μπορούσε να είναι καλύτερη από τις προηγούμενες. Αλλά τέτοιο θαύμα δεν πρόκειται να συμβεί, διότι γύρω μας ένα γενικότερο σκότος μέχρι έρεβος επικρατεί. Εκείνο που μπορεί κανείς να ευχηθεί είναι να «είμαστε σωστοί στο μέτρο», όπως έλεγαν οι παλιότεροι.

ΘΕΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ...
Από τη φύση του ο άνθρωπος θέλει να τα βλέπει όλα από την καλή, την γυαλιστερή μεριά μάχεται και μοχθεί καθημερινά για κάτι τέτοιο. Προσπαθεί να κάνει θετικές σκέψεις για την επόμενη μέρα. Αυτό όμως δεν φτάνει για να γίνουν πράξη οι καλύτερες μέρες που θέλουμε να έλθουν για μας, τους δικούς μας, και γενικά για τη χώρα μας, η οποία έχει μπει σ’ ένα φαύλο κύκλο τα τελευταία οκτώ χρόνια.

ΠΟΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ;
Εκ των πραγμάτων λοιπόν, είμαστε υποχρεωμένοι να παλαίψουμε για το καλύτερο ο καθένας μας με τα όπλα που έχει για να επιβιώσει σε πρώτη φάση και αν έλθει και προκοπή καλοδεχούμενη! Όσον αφορά την πολυπόθητη ανάπτυξη, αυτή θ’ αργήσει με τους ρυθμούς που της επιβάλλουν ντόπιοι και ξένοι...

ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ...
Φτάσαμε σαν χώρα να μακαρίζουμε τα προηγούμενα είτε αφορούν αυτά χρονιές είτε ανθρώπους είτε καταστάσεις. Έτσι σου έρχεται να ευχηθείς καλή νέα χρονιά το 2014, ή το 2012 ή το 2008 και πάει λέγοντας. Το 2018 θα λέμε τι καλό που ήταν το 2016 και το 2017. Η νέα χρονιά θα είναι μαρτύριο μέχρι να φτάσουμε στο 2060 που θα γίνει ελάφρυνση του χρέους!

ΤΑ ΛΟΥΚΕΤΑ...
Από πρώτη του μηνός Ιανουαρίου αντί να ανοίξουν τα παράθυρα στην ανάπτυξη, έτσι μας έλεγαν πριν από δύο χρόνια, μπαίνουν λουκέτα σ’ ένα σωρό επιχειρήσεις, διότι το νέο καθεστώς που εφαρμόζεται είναι εντελώς απαγορευτικό στη λειτουργία. Οι φόροι και οι αυξήσεις σε όλα τα επίπεδα αποκλείουν από την αγορά χιλιάδες εργαζόμενους οι οποίοι θα βγουν στην πιάτσα
της ανεργίας χωρίς καμία προοπτική.

ΜΑΥΡΑ ΚΙ ΑΡΑΧΝΑ...
Το ξέρω πως αυτά που γράφω σας μαυρίζουν την ψυχή, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Αν κάποιος έχει αντίθετες απόψεις, εδώ είμαστε να τις καταγράψουμε και να μοιραστούμε μαζί την αισιοδοξία και την χαρά τους. Έως ότου βρεθούν τέτοιοι, εμείς θα προσεγγίζουμε κάπως έτσι την κατάσταση...

Η ΑΚΙΝΗΣΙΑ...
Ένα εκατομμύριο αυτοκίνητα των νεοελλήνων μπήκαν σε ακινησία τα τελευταία χρόνια, κάτι που στερεί από τα κρατικά ταμεία πολλών εκατομμυρίων ευρώ έσοδα. Ένα κράτος που προτιμά να αυξάνει τα τέλη κυκλοφορίας στα υπόλοιπα πέντε εκατομμύρια που κυκλοφορούν αντί να θεσπίσει χαμηλά τέλη προς όλους. Ουρές στις Εφορίες οι Έλληνες που απαλλάσσονται από τα αυτοκίνητά τους λόγω της ανέχειάς τους.

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ!
Αυξήσεις στα καύσιμα, στα ποτά, στους καφέδες, στα τρόφιμα και σε άλλα είδη πρώτης ανάγκης από πρώτη του μηνός. Αυξήσεις ή διπλοπληρωμές στις ασφαλιστικές εισφορές για να καλυφθούν οι συντάξεις, αφού το δικαίωμα στην εργασία γίνεται σπάνιο είδος. Οι μειώσεις στις συντάξεις κι αυτές στο στόχαστρο των πολιτικών εγκεφάλων της χώρας και οι οποίοι κάθισαν στο σβέρκο των Ελλήνων πατώντας στην αγανάκτησή τους από την πρακτική και τακτική των προηγούμενων συγκυβερνητών!

ΟΙ ΚΟΥΤΑΛΕΣ...
Πριν από δύο χρόνια τέτοιο καιρό είμασταν σε προεκλογική περίοδο, αφού εκεί οδήγησε την χώρα η Τσιπροπαρέα! Το τι ακούγονταν από τα χείλη τους τότε δεν λέγεται και δεν γράφεται. Όπου πήγαινε ο Αλέξης μοίραζε... κουτάλες με τις οποίες θα έτρωγαν οι Έλληνες στην αριστερή εποχή που έφερνε το 2015! Μοίραζε γιοφύρια, ποτάμια, βουνοκορυφές, βοσκοτόπια και παραδείσους όπου όλοι οι Ελληναράδες θα έτρωγαν τα πιλάφια της ζωής τους!

Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ...
Ήρθε τότε η 25η Ιανουαρίου του 2015 και ο λαός αποφάσισε Τσίπρα-Καμμένο με τα απαραίτητα «αξεσουάρ» και την κατάντια την απολαμβάνουμε έκτοτε σε όλες της τις μορφές. Τρεις φορές το 2015 οι τετραπέρατοι Έλληνες έδωσαν απλόχερα την ευθύνη της διαχείρισης της τύχης τους σ’ αυτό το μόρφωμα για να φτάσουμε δύο χρόνια μετά να μακαρίζουμε τους Σαμαρο-Βενιζέλους που ήταν καλύτεροι!

ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ!..
Τι δεν είδαμε αυτά τα δύο προηγούμενα χρόνια! Ανοίξαμε τα σύνορα σ’ όλες τις φυλές του κόσμου και τους... εξαφανίσαμε μέσω της κυρα-Τασίας. Φάγαμε τα γεμιστά της Θεανούς! Φάγαμε στη μούρη την Ζωή Κωνσταντοπούλου και είδαμε τον Κατρούγκαλο να δηλώνει κομμουνιστής! Είδαμε τον Τσίπρα να βγάζει έρπητα  από την πρώτη φορά στη ζωή του με την 17ωρη κοπιώδη διαπραγμάτευση, που έφτασε σε σημείο να του πιαστεί η μέση από το σκύψιμο στα τέσσερα, κάτι που του έμεινε συνήθεια μέχρι σήμερα...

ΣΕ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ...
Είδαμε πως το 62% ΟΧΙ σε μια νύχτα γίνεται ΝΑΙ 100% και πως αυτό σερβιρίστηκε ως προϊόν σκληρής διαπραγμάτευσης και ξαναδούλεψε τον λαό τον Σεπτέμβριο του 2015 και του ξαναέκλεψε την ψήφο, λέγοντάς του ότι τον Γενάρη του 2015 τον είχε κοροϊδέψει και ότι τον Σεπτέμβριο του έλεγε την αλήθεια. Τα έχαψε ο λαός και να που φτάσαμε τώρα που ο λαός μετάνοιωσε, αλλά δεν έχει τρόπο να πάει σ’ εκλογές. Εκτός κι αν...

Η ΤΙΜΩΡΙΑ...
Ήλθε κι εκείνο το έκτακτο φιλοδώρημα που το βάπτισαν 13ο μισθό, μέχρι που ήλθε το τράβηγμα αυτιών από εκείνους που θα τους έσπαγαν τα παΐδια μόλις γίνονταν Κυβέρνηση. Αναγκάστηκε ο Τσακαλώτος να στείλει επιστολή στην οποία έγραφε 615 εκατομμύρια φορές (όσες και το επίδομα) ότι «δεν θα το ξανακάνουμε ποτέ των ποτών τέτοια μ.....α».

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ!
Την ημέρα που ο Τσακαλώτος με εντολή Αλέξη υπέγραφε την επιστολή μετάνοιας για το έκτακτο επίδομα ο μπαρμπα-Αλέκος Φλαμπουράρης από τον Καρβασαρά που εγκαινίαζε ένα κομμάτι της Ιόνιας Οδού, χαίρονταν και διατυμπάνιζε την παροχή της 13ης σύνταξης! Μιλάμε για τσαρλατανισμό αισχίστου είδους!

Η ΕΡΕΥΝΑ...
Δεν θα πέθαιναν πολλοί Έλληνες αν είχαμε καλή περίθαλψη, μας πληροφορεί έρευνα από έντυπα του εξωτερικού! Σιγά την αποκάλυψη. Εδώ πας υγιής και φεύγεις σηκωτός από τα νοσοκομεία της χώρας, κάτι που πάει να γίνει συνήθεια. Εδώ και δύο χρόνια διορίζουν 5.000 νοματαίους στην υγεία κι ακόμη στον τόπο τα βιολιά! Μάλιστα μας παραμύθιαζαν ότι τα λεφτά που θα έπαιρναν από τις τηλεοπτικές άδειες θα τα έσπρωχναν στο χώρο της υγείας για τους διορισμούς προσωπικού: Μπακαλολογαριασμοί από σκιτζήδες...

ΣΕ ΧΡΗΜΑ!
Κομμένη η ομαδική σίτιση των προσφύγων στο αμέσως προσεχές διάστημα. Στο εξής οι πρόσφυγες θα το παίρνουν σε χρήμα για να κάνουν μόνοι τα κουμάντα τους. Αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε μισθοδοτούμενους προσφυγομετανάστες, οπότε η χώρα μας γίνεται πιο προσφιλής σε αυτούς που βρίσκονται στην απέναντι όχθη!

ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ...
Δυσκόλεψαν τα πράγματα για την Όλγα Γεροβασίλη μετά τ’ αποκαλυπτήρια της παράβασης του άρθρου 57 που έχει να κάνει με το ασυμβίβαστο υπουργού και επιχειρηματία. Η ίδια αρνείται κάτι τέτοιο, δίνοντας την δική της νομική ερμηνεία στο ασυμβίβαστο, λέγοντας ότι η σχέση βουλευτή με το δημόσιο μέσω ΕΟΠΥΥ δεν συνιστά εργολαβία. Δεν πρόσθεσε όμως η κ. Γεροβασίλη ότι αυτού του είδους το ασυμβίβαστο δεν ισχύει όταν έχουμε Κυβέρνηση αριστεράς και όχι άλλες Κυβερνήσεις προηγούμενες όταν ανέβαινε στα κάγκελα ως αντιπολίτευση!

ΑΝΤΕΧΟΥΝ...
Τελικά, οι Έλληνες επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν κρυώνουν (40% μείωση αγοράς του πετρελαίου), δεν πεινάνε, δεν διψάνε, δεν πονάνε, δεν αυτοκτονούν, τα παιδιά δεν λιποθυμούν στα σχολεία, δεν, δεν... ζουν σ’ έναν παράδεισο, αλλά δεν θέλουν να το καταλάβουν διότι είναι κακομαθημένοι.

ΤΑ ΜΠΙΝΕΛΙΚΙΑ!
Αλήθεια, όταν η κ. Όλγα Γεροβασίλη έγραφε ή της έγραφαν εκείνη την μακροσκελή επιστολή - μπινελίκια εναντίον δημοσιογράφων, ΜΜΕ και αντιπολίτευσης, πίστευε ότι θα την πάρουν στα σοβαρά για την ορθότητα της ερμηνείας που δίνει εκείνη κι όλος ο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στο ασυμβίβαστο; Μία επιστολή που γράφτηκε έτσι και τέτοια που να επιβεςβαιώνει τον δημοσιογράφο σε όσα της καταλογίζει. Τελικά επικοινωνεί ο εγκέφαλος της Όλγας με το «αγγελικό» πρόσωπο ή έχει χάσει κι εκείνη το μέτρο της λογικής;

ΝΑ ΠΟΙΟΙ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ!
Φταίει ο δημοσιογράφος που είναι το ενεργούμενο της Ν.Δ. και του Κυριάκου Μητσοτάκη που εκείνη έγινε βουλευτής χωρίς να ξεγίνει πριν από επιχειρηματίας, που δόξα τω Θεώ και μέσω του ΕΟΠΥΥ κατάφερε να έχει πολύ υψηλά εισοδήματα, κάτι που αποδεικνύεται και από τα «πόθεν έσχες» που δημοσιοποιήθηκαν πριν τις γιορτές; Δεν αντιλαμβάνονται ότι πλέον ο λαός δεν είναι διατεθειμένος να ανεχθεί το παραμύθι που έμαθαν την περίοδο που έκαναν την «προίκα» τους ως μέλη των 15μελών στα κατά τόπους σχολεία;

ΑΤΥΧΗΣ!..
Ατυχής πέρα για πέρα η προσπάθεια από πλευράς Όλγας να δικαιολογήσει μία κατάσταση που προσβάλλει την ίδια πρώτα και έπειτα όλη την Κυβέρνησή της. Θα μου πείτε, είναι η μόνη όταν ο άλλος εξαφάνισε δύο ολόκληρα εκατομμύρια από το πόθεν έσχες του, ενώ πολλοί είναι εκείνοι οι Υπουργοί που στο εσωτερικό της χώρας είναι πάμφτωχοι, ενώ τις καταθέσεις τους φρόντισαν να τις κρατούν στην ασφάλεια των τραπεζών του εξωτερικού;

 

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης / Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.