Προσκήνιο-Παρασκήνιο

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Παππάς on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

Η ΑΡΧΑΙΑ ΔΩΔΩΝΗ ΚΑΙ Ο Κ. ΤΑΣΟΥΛΑΣ!..

Προ ολίγων ετών με μία εκδρομή της «ΠΕΡΙΗΓΗΤΙΚΗΣ» επισκεφτήκαμε τον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης. Εκτός από τα προκαταρκτικά που μας είπε στο πούλμαν η αρμόδια κυρία της εκδρομής, είχαμε την μεγάλη τύχη να συναντήσουμε επί τόπου τον «μόνιμο» αρχαιολόγο, ο οποίος επιμελείται της απέραντης ανασκαφής κ. Πέτρο Θέμελη. Εκείνος μας είπε επίσης χοντρικά ορισμένα πράγματα.

Σαν Γιαννιώτης και… κοντοδωδωναίος ζήλεψα πολύ και θαύμασα τη δουλειά που γίνεται εκεί. Διερωτήθηκα δε πώς ένας από τους πιο σπουδαίους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας, όπως είναι αυτός του Μαντείου του Δωδωναίου Διός αφέθηκε στην μόνιμη εγκατάλειψη, ύστερα από τις σπουδαίες ανασκαφές των αειμνήστων Ευαγγελίδη και Δάκαρη και επικεντρώθηκε μόνο στην… σποραδική χρήση του αρχαίου θεάτρου, η οποία κι αυτή ύστερα από λίγα χρόνια κατέστη επικίνδυνη;

Στη συνέχεια η όλη διαδικασία επικεντρώθηκε στα διαζώματα του θεάτρου αυτού, ορθώς βέβαια.

Κι όμως σ’ ολόκληρη αυτή την σημαδιακή κοιλάδα στους πρόποδες του Τόμαρου (Ολύτσικας)… «διαβιούν» θαμμένα επί αιώνες προφανώς πολύ σπουδαία πράγματα, πιθανόν σπουδαιότερα από αυτά της Μεσσήνης.

Χρειάστηκε ο «συντοπίτης» του Δωδωναίου Διός σημερινός Πρόεδρος της Βουλής, ο κ. Κώστας Τασούλας, που έχει τον πολιτισμό στο αίμα του, να ταράξει κάπως τα πράγματα και να προγραμματίσει με ό,τι διαθέτει στην υψηλή θέση που κατέχει την ανασκαφή του «Βουλευτηρίου», πράγμα που γέμισε τους Ηπειρώτες με αγαλίαση και προσμονή για τα μελλούμενα!

Γιατί τάχα χρειάστηκε η παρέμβαση του κ. Τασούλα για να κινητοποιηθεί το ενδιαφέρον του Ελληνικού Κράτους για τον σπουδαίο αυτόν αρχαιολογικό χώρο;

Δυστυχώς δεν υπάρχει και η… «Ιερά Φηγός» για να μας απαντήσει με κάποιον «σίγουρο χρησμό» στο αγωνιώδες ερώτημά μας!

ΟΙ ΤΣΙΠΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΦΥΛΛΑΔΕΣ ΤΟΥΣ!..

  Δυστυχώς για τους… Τσιπραίους δεν υπήρχε στο Αμερικανικό Κογκρέσο κανένας «δικός» τους του τύπου Κούλογλου ή Αρβανίτη για να βιντεοσκοπήσει κάποια άδεια θέση γερουσιαστή ή βουλευτή, που να είχε πάει… τουαλέτα και στη συνέχεια να ανακοινώνουν θριαμβευτικά ότι ο κ. Μητσοτάκης μίλησε ενώπιον… άδειων εδράνων!

Τόσο… φτηνός ήταν ο κ. Τσίπρας ανακοινώνοντας στην Ελληνική Βουλή το «επίτευγμα» και τους Τούρκους να θριαμβολογούν για τα… τσακώματα των Ελλήνων Ευρωβουλευτών μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο. Τόσο φτηνοί όλοι τους, μηδέ του «πάμπλουτου» κ. Παπαδημούλη.

Την στιγμή που ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας προσπαθεί να πείσει τους Ευρωπαίους ότι οι απειλές των Τούρκων εναντίον της Ελλάδας είναι απειλές εναντίον της Ευρώπης και ήδη αυτό έχει γίνει κατανοητό από όλους, ο… «εσμός» των Ελλήνων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν πανηγυρίζοντας για το αντίθετο.

Πανηγυρίζοντας επειδή κατάφεραν, όντες επί τόπου, να φωτογραφήσουν την όλη κατάσταση με… τόση επιτυχία!

Συγχαρητήρια θερμά λοιπόν και από εμάς τόσο στους ίδιους τους ευρωβουλευτές, όσο και σ’ εκείνους που τους ψήφισαν. Που ψήφισαν εκείνον που… παριστάνοντας τον δημοσιογράφο έβρισε τον Πρωθυπουργό της χώρας με τον πιο αγοραίο χαρακτηρισμό, αυτόν που όλοι οι απαίδευτοι Έλληνες χρησιμοποιούν δείχνοντας την απαιδευσιά τους.

Όσο για τα περί… «ελευθεροτυπίας», για τα οποία επίσης πανηγυρίζουν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή… κάποιοι (ποιοι τάχα;) κατέταξαν την Ελλάδα στο επίπεδο απίθανων χωρών, αυτό μόνο σαν ανέκδοτο μπορεί να αναφερθεί.

Είναι σοβαροί αυτοί που υποστηρίζουν ότι στην Ελλάδα ελέγχεται κάποιος επειδή λέει και γράφει ό,τι κατεβάζει η… γκλάβα του;

Ήταν πράγματι… ατυχής η επίδειξη του κ. Μητσοτάκη τέτοιων εντύπων που φιλοξενούν γραπτά τα οποία κάνουν το αναγνωστικό κοινό να τα αποφεύγει σαν μη αναγνώσιμες φυλλάδες. Δεν χρειάζονταν. Ο ίδιος ο λαός δείχνει μόνος του πού κατατάσσει αυτά τα έντυπα.

Γι - Πας