Προσκήνιο-Παρασκήνιο

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Παππάς on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ… «ΕΙΡΗΝΗ»!

Από τις διάφορες συνεντεύξεις της «μεγάλης» (όνομα και πράμα) Ελληνίδας Πρυτάνεως της Σορβώνης Γλύκατζη Αρβελέρ, μάθαμε (εμείς ο λαός και όχι οι σύγχρονοι Πανεπιστημιακοί) ότι εκείνη στις δόξες της σήκωνε το τηλέφωνο και… τούδινε να καταλάβει του αστυνομικού διευθυντή των Παρισίων. Και όπως εκείνος της εξομολογήθηκε κάποτε, δεν χρειάζονταν τίποτε άλλο για να διαπιστώσει ότι ήταν η ίδια. Αρκούσε η… Ελληνοβλάχικη προφορά της!

Τον καλούσε να επιβάλλει την Πανεπιστημιακή τάξη, όταν εκείνη διασαλεύονταν από διάφορες «προοδευτικές» ομάδες, όντας η ίδια πραγματικά… πιο προοδευτική.

Είπε λοιπόν εδώ όταν ρωτήθηκε για τον κ. Κυρ. Μητσοτάκη ότι ο Θεός τον έστειλε να διοικήσει την Ελλάδα στην δεδομένη στιγμή. Ήταν οι στιγμές του «Έβρου» και της Πανδημίας. Ήταν οι στιγμές που κάποιοι… «μικροί, μικρούτσικοι» μίλαγαν για την… χειρότερη κυβέρνηση και τα τοιαύτα. Ήταν οι στιγμές που η Ελλάδα άρχισε να… «φαίνεται» πρωταγωνιστικά στην Ευρώπη. Ήταν οι στιγμές που η Μέρκελ διαπίστωνε ότι η Ε.Ε. αδίκησε την Ελλάδα. Ήταν οι στιγμές που η Γαλλία ανοιχτά υπέγραφε συμφωνία αμοιβαίας συνδρομής σε περίπτωση επιθέσεως τρίτων στην μία εξ αυτών. Ήταν οι στιγμές που οι ΗΠΑ εμπιστεύτηκαν την Ελλάδα για τις νέες στρατιωτικές, ενεργειακές και εμπορικές τους βάσεις για την Ευρώπη, τα Βαλκάνια και την Μαύρη Θάλασσα.

Όλα αυτά έκαναν τους Τούρκους… «Τούρκους» και τον Ερντογάν ακόμα Τουρκότερο διαμηνύοντας προς όλες τις κατευθύνσεις φανερά την ενόχλησή του, που σε τελική ανάλυση τον εξευτελίζουν διεθνώς, φοβούμενο ακόμα και να… δει τον Μητσοτάκη!

Τι να πει κανείς με έναν τέτοιο γείτονα που ξεχνά ότι τα Ελληνικά νησιά κατοικούνται από ειρηνικούς Έλληνες, οι οποίοι ζουν πάνω σε αναμφισβήτητα Ελληνικά εδάφη. Μιλούν οι Τούρκοι για το… απώτερο παρελθόν των Δωδεκανήσων, τα οποία παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα ύστερα από την ηρωική και αιματερή συμμετοχή της στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο!

Αλήθεια, ο κ. Μπαχτσελί πού βρίσκονταν εκείνη την εποχή γλεντώντας με τους… «ειρηνικούς» συμπατριώτες του;

ΕΘΙΜΑ, ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ, ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΕΣ!..

Λάθος κάνω κρίνοντας εξ… ιδίων. Ο άνθρωπος δεν είχε γεννηθεί και δεν γνώρισε ποτέ πόλεμο. Έμαθε μόνο από την ιστορία της φυλής του… πώς ξεριζώνουν καρδιές από αμάχους. Πώς εκπατρίζουν αλλόθρησκους, θεωρώντας τους και σύμφωνα με τις διδασκαλίες του Προφήτη τους «Γκιαούρηδες» άξιους να εξοντωθούν χωρίς αυτό να αποτελεί αμάρτημα, αλλά έπαθλο για την εισαγωγή στον ισλαμικό παράδεισο!

Νάναι καλά οι άνθρωποι και να πιστεύουν όλα όσα επιτάσσουν οι παραδόσεις τους. Μόνο που πέρασαν εκείνες οι εποχές ανεπιστρεπτί και θα πρέπει να συνηθίσουν οι διάφοροι… Μπαχτσελήδες ότι και οι άλλοι λαοί έχουν δικαίωμα να έχουν τις δικές τους παραδόσεις, οι οποίες προστατεύονται από τις Διεθνείς συνθήκες. Συνθήκες, οι οποίες παρακολουθούνται από οργανισμούς, που δημιουργήθηκαν γι’ αυτόν τον σκοπό.

Πέραν αυτών οι διάφοροι λαοί έχουν και τις συμμαχίες τους, πράγμα το οποίο ξεχνιέται, πολλές φορές από όσους ορέγονται γείτονές τους, όπως καληώρα από τον Πούτιν στην δεδομένη στιγμή και κάνει αυτά που κάνει στην Ουκρανία. Είναι βέβαιο ότι θα την πληρώσει η πατρίδα του πολύ ακριβά τη νύφη, αλλά στο μεταξύ υποφέρουμε όλοι μας!

Και μπορεί ο Πούτιν να κάνει ό,τι κάνει σαν το χαϊδεμένο παιδί της πάλαι ποτέ κραταιάς Σοβιετικής Ένωσης, κληρονόμου όχι μόνο του ψεύτικου «μεγαλείου» της, αλλά και του… οπλισμού της, πράγμα που τον έκανε πολύ αλαζόνα.

Δεν μπορεί όμως να… αλαζονέψει κατά τον ίδιο τρόπο ούτε κανένας Ερντογανίσκος, ούτε κανένας Μπαχτσελίσκος! Θα πρέπει να μετρήσουν το… μπόι τους και τα… κλαπατάρια τους όπως θα έλεγε κι ο δικός μας Κ. Κρυστάλλης, γιατί αλλιώς μπορεί να πάθουν τέτοιες νίλες, που να μη ξεπλένονται εύκολα. Κατάλαβες Μπαχτσελί μου;

Γι - Πας