Προσκήνιο-Παρασκήνιο

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Παππάς on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!..

Είτε το ήθελαν είτε όχι κάποιοι, οι μέρες που προηγήθηκαν ήταν γεμάτες από την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ. Υποθέτω πως δεν ήταν η καλή προετοιμασία, που… «γέμισε» αυτές τις μέρες, αλλά ήταν η θέληση των Αμερικάνων να υποδεχτούν και να περιποιηθούν τον Έλληνα Πρωθυπουργό, όπως άξιζε στον ηγέτη μιας χώρας με την οποία ήθελαν να δείξουν τις άριστες σχέσεις τους και την πραγματική αγάπη τους προς αυτήν.

Έτυχε να είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αυτός που την δεδομένη χρονική στιγμή θα εκπροσωπούσε όλα αυτά που προαναφέρθηκαν και εκείνος, μεθοδικός όπως αποδείχθηκε από την πρώτη στιγμή, που με την λαϊκή θέληση, ανέλαβε την διακυβέρνηση της Ελλάδας, ανταποκρίθηκε πλήρως σε όλες τις λεπτομέρειες αυτής της  επίσκεψης στην χώρα όπου ζει ένα εκλεκτό τμήμα Ελλήνων. Ελλήνων, οι οποίοι εγκαταστάθηκαν εκεί ως απλοί εργαζόμενοι, αλλά φρόντισαν με νύχια και με δόντια να προκόψουν οι οικογένειές τους και κάθε τόσο να αναδεικνύουν εκλεκτούς εκπροσώπους στις επιστήμες (Παπανικολάου), στις τέχνες (Μητρόπουλος) και κυρίως στην πολιτική (Άγκνιου, Δουκάκης, Σαρμπάνης, κλπ.).

Πάνω στην ζηλόφθονα οργή του, ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας μεταξύ των άλλων είπε και μια αλήθεια: Αποκάλεσε την Ελλάδα ως την πεντηκοστή πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ! Πράγματι, η πεντηκοστή πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ είναι αυτή η… ανώνυμη πολιτεία με τον μεγάλο πληθυσμό των ενσωματωμένων σε αυτές τις πολιτείες εκλεκτών μεταναστών τους, οι οποίοι επιδίωξαν και κατάφεραν να ενσωματωθούν και να προκόψουν. 

Εάν λοιπόν, σε αυτήν την 51η πολιτεία των ΗΠΑ πρωτοστατούν οι Έλληνες δε τους φταίει κανένας ούτε των Τούρκων, ούτε των οποιονδήποτε άλλων. Πρόβλημά τους είναι να… «αμερικανοποιηθούν», να μην ξεχνούν βέβαια, την πρώτη πατρίδα τους, αλλά να μην αποτελούν και… ξένο δάκτυλο μέσα στην Αμερική. 

ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ!..

Και για να ορθολογιζόμαστε, δεν είναι μόνο η Ελληνική παροικία που… προμηθεύει την Αμερική με εκλεκτά μέλη της, γνήσιους Αμερικάνους, που κάνουν τα πάντα για την προκοπή τους. Είναι κυρίως η Εβραϊκή κοινότητα, η οποία με το γνωστό σε όλους εμπορικό «δαιμόνιο» της κρατάει τα σκήπτρα της οικονομίας της μεγάλης αυτής χώρας. Είναι βέβαια και άλλες κοινότητες οι οποίες δρουν και προκόβουν εκεί προσφέροντας στην μεγαλοσύνη της.

Οι Τούρκοι θέλαν σώνει και καλά οι διαβιούντες εκεί ομογενείς τους να είναι… πρώτα Τούρκοι και ύστερα Αμερικάνοι, πράγμα που επιδιώκουν να γίνεται και με τους ομογενείς τους, οι οποίοι κατέκλυσαν μαζικά όλες τις χώρες της Ευρώπης και όπως είναι φυσικό, συμβάλουν εργαζόμενοι στην ανάπτυξη αυτών των χωρών.

Οι Τούρκοι ιθύνοντες σήμερα παρεξήγησαν το ότι αυτοί οι εγκατεστημένοι συμπατριώτες τους σε αυτές τις χώρες ζουν εκεί και εργάζονται σύμφωνα με τους νόμους της κάθε χώρας, συμβάλλοντας όμως με τις οικονομικές τους συνεισφορές και στην ανάπτυξη της ίδιας της Τουρκίας. Έτσι λοιπόν, θρασύτατα επεμβαίνουν και ζητούν από κάθε χώρα, όποτε γουστάρει ο κάθε Ερντογάν να του δίνουν τα κράτη αυτά λογαριασμό για το τι πιστεύουν οι εργαζόμενοι εκεί συμπατριώτες του και να τους δίνει βορά στις ορέξεις του. Είναι λέει… «τρομοκράτες», όπως και ο Γκιουλέν στην Αμερική! 

Αυτοί είναι οι Τούρκοι και το χούι τους δεν αλλάζει, νομίζοντας ότι είναι σε θέση να αναβιώσουν τους βαρβάρους κατακτητές της εποχής του Τζέγκινς Χαν και μετατρέπουν σε τζαμιά, θρησκευτικά ορόσημα των λαών που κατέκτησαν εκείνοι οι βάρβαροι!

Εκείνο όμως που προκαλεί εντύπωση, είναι και το ότι οι Έλληνες αντιπολιτευόμενοι, θέλουν να πείσουν τον Ελληνικό λαό ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας κατάφερε… ίσως με δόλια μέσα (;) να κάνει τους Αμερικάνους γερουσιαστές και βουλευτές και τις δύο εκπροσώπους τους την Πελόζι και την Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ που ήταν πίσω του, να σηκώνονται όρθιοι και να τον χειροκροτούν θερμά και παρατεταμένα όταν αναφερόταν σε πολύ σημαντικά θέματα που μας αφορούν καίρια. Αυτό είναι κάτι που μόνο ανίδεοι της φανατίλας μπορούν να το πουν! 

Γι - Πας