ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ-ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

Ο ΛΑΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ!..
 Αν δεν απατώμαι, θα πρέπει και ο υποφαινόμενος να βρίσκεται στην ίδια δυσάρεστη θέση με την πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών. Όταν προ τριετίας περίπου, απαλλαγήκαμε από την κυβέρνηση των ανίκανων, των επικίνδυνων, των παρεξηγήσαντων τις προηγούμενες διαδοχικές αποφάσεις του Ελληνικού λαού, ο οποίος αμήχανος επιζητούσε σοβαρότητα, προσοχή και ενδελεχή μελέτη των προβλημάτων που προέκυψαν ύστερα από την απότομη ανάμειξη του Δ.Ν.Τ., που κλήθηκε από τον Γ.Α.Π. στο Καστελόριζο. Εκείνος βέβαια ύστερα… έκοψε πέρα, αλλά ο λαός πίστεψε πως κάποιοι άλλοι θ’ ασχοληθούν σοβαρά. Και να σου άξαφνα παρουσιάστηκε ο «σωτήρας», που με ένα Νόμο θα έσκιζε τα χαρτιά της δυστυχίας του, θα έσβηνε διά μιας τα χρέη του και θα επανέφερε τις προηγούμενες ευτυχισμένες μέρες του! Το «καλό» της υπόθεσης ήταν ότι οι «σωτήρες» ήταν αριστεροί και ζητούσαν να κυβερνήσουν για… «πρώτη φορά»! Ο λαός τους έδωσε όλες τις ευκαιρίες που του ζήτησαν κι εκείνοι τον πρόδωσαν αισχρά κυβερνήσαντες για 4,5 ολόκληρα χρόνια, γλεντώντας πάνω στη δυστυχία του με αφόρητες φορολογίες και προπαντός με επικίνδυνους ερασιτεχνισμούς στα Εθνικά θέματα και όχι μόνο.
Ήταν επόμενο να τους αποπέμψει ο λαός, όπως εκείνος γνωρίζει. Και ενώ η νέα κυβέρνηση που δημιουργήθηκε με καθαρά αξιοκρατικά κριτήρια έπεσε με τα μούτρα στη δουλειά και τα πρώτα αποτελέσματα υπήρξαν εμφανέστατα, άρχισαν διάφορες πρωτοφανείς κρίσεις να κάνουν την εμφάνισή τους τις οποίες αυτή η κυβέρνηση αντιμετώπισε ψύχραιμα και αποτελεσματικά.
Δεν πρόκειται ν’ αναφερθώ τώρα σε όλα αυτά τα οποία είναι γνωστά. Θα πω μόνο ότι οι προηγούμενοι κυβερνήσαντες… «για πρώτη φορά», αντί να συναισθανθούν το μέγεθος της αποτυχίας τους και των κακουχιών του Ελληνικού λαού εξ αποκλειστικής υπαιτιότητάς τους, όχι μόνο δεν προσπάθησαν με κάποιες θετικές συνεισφορές τους, να βοηθήσουν την πατρίδα να ξεπεράσει όλα αυτά τα πρωτοφανή συμβαίνοντα ανά τον κόσμο και να χαίρονται που η πατρίδα αυτή βρίσκεται και δρα μαζί με όλα τα προηγμένα κράτη, αντίθετα πικρόχολα προσπαθούν να της ρίξουν ευθύνες και βάρη που δεν της ανήκουν. Ο λαός και πάλι θα τους κρίνει.
ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ!..
Κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου των προηγούμενων Περιφερειακών και Δημοτικών εκλογών, ένας συνδυασμός μπήκε δυναμικά κάνοντας αποκλειστικά «κατά μέτωπον» επίθεση στον επί σειρά ετών περιφερειάρχη, πρώην Νομάρχη κλπ., κλπ., κ. Αλ. Καχριμάνη, προβλέποντας ότι θα τον νικήσει κατά κράτος, αμφισβητώντας μάλιστα και την είσοδό του στον δεύτερο γύρο! Σ’ αυτό το τελευταίο είχε δίκιο, επειδή… δεν υπήρξε δεύτερος γύρος μιας και ο Αλ. Καχριμάνης κέρδισε τις εκλογές με απόλυτη πλειοψηφία από τον πρώτο γύρο, σημειώνοντας μάλιστα το μεγαλύτερο ποσοστό από όλες τις προηγούμενες νίκες του, αν θυμάμαι καλά.
Ως εδώ καλώς. Οι εκλογές πάντα έχουν νικητές και ηττημένους και ορθώς ο κάθε συμμετέχων μπαίνει σ’ αυτές δυναμικά επιδιώκοντας την νίκη. Ο προαναφερθής συνδυασμός βέβαια ήρθε αρκετά πίσω και σε σειρά και σε ποσοστά, αλλά επιδιώκοντας να ξαναπροσπαθήσει στις επόμενες εκλογές, παρέμεινε στις «επάλξεις» πολεμώντας από την επόμενη των νικηφόρων για τον συνδυασμό του κ. Αλ. Καχριμάνη εκλογών, με τα ίδια ακριβώς συνθήματα και… χοντρικά με το ίδιο «ύφος»! Θα έλεγε κανείς ότι τα προβαλλόμενα επιχειρήματα κρίθηκαν από την πλειοψηφία του λαού ολόκληρης της Περιφέρειας Ηπείρου και απορρίφθηκαν ασφαλώς ως μη βάσιμα. Συνηθίζεται τουλάχιστον τον πρώτο καιρό να μην χρησιμοποιούνται αυτούσια, επειδή κατά κάποιον τρόπο θα προσβάλουν την κρίση αυτού του λαού.
Εν τούτοις, αυτός ο νέος συνδυασμός συνηθίζει να επιτίθεται προσωπικά στον Αλ. Καχριμάνη, πολλές φορές με χαρακτηρισμούς που δεν συνηθίζονται στην ομαλή πολιτική αντιπαράθεση. Είναι βέβαιο ότι ο κάθε συνδυασμός δικαιούται να πολιτεύεται όπως εκείνος επιλέγει και όπως του συνιστούν οι ειδικοί σύμβουλοί του. Εμείς οι υπόλοιποι απλοί πολίτες απλά παρατηρούμε τα τεκταινόμενα και φυσικά έχουμε και εμείς δικαίωμα να κρίνουμε, τις περισσότερες φορές ενδόμυχα, εξ ού και τα προκύπτοντα αποτελέσματα των διαδοχικών εκλογών. Αυτά!
Γι - Πας