ΠPOΣKHNIO-ΠAPAΣKHNIO

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!..
Χρόνια πολλά καλή χρονιά, όσο κι αν οι εμπειρίες της προηγούμενης την προοιωνίζουν κι αυτή άσχημη. Το σκίτσο του Αρκά που… λέει στον επερχόμενο ο προηγούμενος: «μην πας», τα λέει όλα!
Ε δεν είναι έτσι. Η επιστήμη δούλεψε σκληρά και κατά την άποψη μου με το μαζικότερο εμβολιασμό της ανθρωπότητας που έγινε σε τόσο βραχύ χρονικό διάστημα από… κτήσεως κόσμου, ο επιθετικός ανθρωποκτόνος κορωνοϊος θα ατονήσει και θα πάρει τη θέση των ενδημούντων… «συναδέλφων» του που θα αντιμετωπίζονται με αναμνηστικές δόσεις εμβολίων, πιθανόν ενσωματωμένες μαζί σε ένα!
Μια και δεν έχω καμία αρμόδια θέση, ώστε οι διάφοροι καραδοκούντες να με ενσωματώσουν στις πολιτικές τους αντιλήψεις και τους φθοροποιούς φανατισμούς, μπορώ βάσιμα να ονειρεύομαι βασισμένος στα παγκόσμια δεδομένα, τα οποία είναι αδιάσειστα και να καλώ τους συμπολίτες και συνανθρώπους μου σε αισιοδοξία και σε γιορταστικά χαμόγελα για τον καινούργιο χρόνο.
Άλλως τε κάθε φορά από τα παλιά ευχές απευθύνουμε ο ένας στον άλλο, οι οποίες απευθύνονται σε Εκείνον που μπορεί να τις πραγματοποιήσει. Και τις ευχές αυτές τις λέμε πάντα μέσα από την καρδιά μας. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να μας τις στερήσει και να μας υπενθυμίζει ότι… ματαιοπονούμε.
Ο Υπέρτατος Οδηγός του Κόσμου, Αυτός είναι που καθοδηγεί και τους επιστήμονες, τα δικά Του δημιουργήματα, ώστε να κάνουν αυτό που πρέπει. Ας αφήσουν αυτοί οι λιγοστοί θρησκόληπτοι, αλλά και οι κάποιοι άλλοι στην άκρη όσα μας μαυρίζουν την ψυχή.
ΟΙ… ΔΙΚΤΑΤΟΡΕΣ!
Είχε πει ο… Γέρος της Δημοκρατίας: Οι δικτατορίες διαθέτουν κλίμακα ανόδου και όχι τοιαύτην καθόδου! Από την κορυφή επομένως πίπτουν στο βάραθρο και σε… εθνικές καταστροφές. Αυτό το είχε πει για τη δικιά μας «εφτάχρονη» των συνταγματαρχών, η οποία… ανέβηκε για να αντιμετωπίσει διάφορους «κινδύνους» προερχομένους από τις τότε πολιτικές ανωμαλίες και έπεσε με τον πάταγο του κυπριακού, ο οποίος μας ταλανίζει έκτοτε.
Τα γεγονότα είναι γνωστά και κανένας «φιλοπαπαδοπουλικός» νοσταλγός δεν μπορεί να μας αποδείξει τα… μη αποδεικνυόμενα. Ποιος μπορεί να ξεχάσει την πλήρη εξαφάνιση των τότε κυβερνώντων, όταν η Κύπρος καταλαμβάνονταν από ένα στρατό που δεν πολεμούσε, ούτε ήξερε άλλως τε, πάρα μόνο έσφαζε και κατέστρεφε. Τα περί προδοσίας των Αμερικάνων θα έπρεπε οι κυβερνώντες να τα γνωρίζουν πρωτού αποφασίσουν το πραξικόπημα εναντίον του Μακαρίου.
Τώρα ήρθε η σειρά των σφαγέων. Μετά την «προειδοποίηση» ο Ερντογάν έντρομος αποφάσισε να ανέλθει την «κλίμακα» της δικτατορίας. Απήλαυσε όλα τα σκαλοπάτια κυρίως με τη μαζική «εξόντωση» οιουδήποτε είχε αντίθετη με αυτόν γνώμη.
Απήλαυσε τη χρησιμοποίηση του Τουρκικού πλούτου για τον ίδιο και την στενή του οικογένεια. Χρησιμοποίησε αυτόν τον πλούτο και για την απόκτηση σημαντικής πολεμικής δύναμης για να τον προασπίζει και την χρησιμοποίησε προς κάθε κατεύθυνση που ικανοποιούσε την… περηφάνεια των Τούρκων.
Τώρα όμως ήρθε η ώρα του να πληρώσει το λογαριασμό. Η πείνα δεν ικανοποιείται με καμία περηφάνεια. Ο Ερντογάν θα πέσει στο βάραθρο, επειδή δε διαθέτει «κλίμακα καθόδου»!
Γι - Πας