ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ-ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ… ΑΛΛΑ!
 Θεώρησα καθήκον μου και λόγω της επαγγελματικής μου ιδιότητος, που δεν σταματάει με την συνταξιοδότηση, να ασχοληθώ τις τελευταίες εβδομάδες με τον παραλογισμό των ανεμβολίαστων, οι οποίοι επικίνδυνα και κακοήθως υποστηριζόμενοι πολιτικά, κατάντησαν την πατρίδα μας περίγελο, από πρωτοπόρο της εμβολιαστικής οργάνωσης. Οι… «υποβολείς» έτριβαν από ικανοποίηση τα χέρια τους και ρίχτηκαν… να φάνε τον Κ. Μητσοτάκη. Τελείως, μα τελείως ξεδιάντροπα και χυδαία. Ούτε καν οι θάνατοι δεν τους πτόησαν και προσπάθησαν να τους… φορτώσουν κι αυτούς προσωπικά στον Κ. Μητσοτάκη, αφήνοντας ακόμα και τους «τσαρλατάνους», λάτρεις της τηλεοπτικής προβολής ανενόχλητους!
Τώρα άφησαν την επιτροπή των επιστημόνων και θέλουν, λέει, υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής! Η συντριπτική πλειοψηφία όμως του λαού, του λογικά σκεπτόμενου, αντιλαμβάνεται πλήρως την κατάσταση. Έτσι πέραν της πανδημίας παρατηρεί με ανησυχία και τον εξ Ανατολών κίνδυνο από σύμπασα την τουρκική ηγεσία τόσο των κυβερνώντων, αλλά και την πλειοψηφία των μη κυβερνώντων, να θέλγονται από τον αναθεωρητικό οθωμανισμό με τον οποίο τροφοδοτούν τον δυστυχούντα από την οικονομική κρίση και τα οικονομικά σκάνδαλα τουρκικό λαό.
Αυτό είναι άκρως επικίνδυνο, όταν το βάζουν στο… «μύλο» της ψηφοθηρίας. Και όλα αυτά τα χρόνια απόκτησαν εξοπλισμούς που δεν συμβιβάζονται με ανύπαρκτες απειλές εναντίον τους, αλλά μόνο με όνειρα επεκτατισμού, συμμετέχοντας σε κάθε διένεξη στη γειτονιά τους (Συρία, Λιβύη, Αρμενία κ.λπ.), πληρώνοντας ακόμη και… μισθοφόρους!

ΠΟΥ… ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΜΙΚΡΟΨΥΧΟΙ!
Ευτυχώς αυτόν τον καιρό κυβερνά την Ελλάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος με τον υπουργό των Εξωτερικών που επέλεξε, τον κ. Ν. Δένδια, αποδύθηκαν σε έναν τιτάνιο διπλωματικό αγώνα σε όλα τα μήκη και πλάτη, σφυρηλατώντας τις σχέσεις της πατρίδας μας με όλους τους άλλους γείτονες και όχι μόνο. Παλιές και νέες φιλίες μπήκαν ξανά σε νέες βάσεις και μέσα στις πολύ δύσκολες οικονομικές συνθήκες έγινε και προσπάθεια να ανανεωθεί ο εξοπλισμός των Ενόπλων Δυνάμεων.
Πέραν αυτών όμως πέτυχε με την αντιμετώπιση της… μεταναστευτικής επίθεσης στον Έβρο, να κάνει την Ευρώπη να παραδεχτεί ότι τα σύνορα της Ελλάδας στον Έβρο και το Αιγαίο αποτελούν και σύνορα της Ευρώπης. Αυτό εξόργισε τους Τούρκους που κατάλαβαν ότι με την δράση τους πέτυχαν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επεδίωκαν. Εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την… πατάτα του Ερντογάν με την αγορά των S400 από τους Ρώσους και σταθεροποίησε την προσπάθεια των ΗΠΑ, που την είχε αρχίσει η προηγούμενη κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου, για να ανανεώσουν και να αποκτήσουν και νέες βάσεις, όπως αυτή της Αλεξανδρούπολης.
Μαζί με αυτό, πέτυχε στο μεσοδιάστημα της διένεξης της Γαλλίας με τις ΗΠΑ, την Αγγλία και την Αυστραλία, να παραγγείλει με ευνοϊκούς όρους τα Γαλλικά Rafale και τις φρεγάτες Belhara. Το σπουδαιότερο όμως ήταν η σύναψη συμφωνίας με την Γαλλία περί αμοιβαίας αρωγής σε περίπτωση επιθέσεως στην μια εξ αυτών. Αυτόν τον όρο είχαν αποτύχει να τον καταφέρουν όλες οι προηγούμενες Ελληνικές κυβερνήσεις.
Όλα αυτά έκαναν τους Τούρκους να… γίνουν Τούρκοι και να ανέβουν στα… κεραμίδια, λέγοντας όλοι τους τόσα αλλοπρόσαλλα πράγματα και τόσες απειλές, ώστε να κάνουν τον οποιονδήποτε γνωρίζοντα και λογικό άνθρωπο, Έλληνα ή ξένο, να απορεί με το τόσο απύθμενο θράσος. Μόνο η ελληνική αντιπολίτευση αγνοεί αυτές τις επιτυχίες και προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την πανδημία, το πρόβλημα όλης της οικουμένης. Κρίμα…

 

Γι - Πας