ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ-ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

Η… «ΤΣΟΥΡΑΠΩ»!..
Έκπληκτοι προχθές παρακολουθήσαμε οργισμένο τον κ. Μητσοτάκη να… καταχεριάζει λεκτικά μία, υποτίθεται, Ολλανδή δημοσιογράφο (ανταποκρίτρια λέει), η οποία έβριζε χυδαία και με απάθεια την Ελλάδα και τον ίδιο για το… μεταναστευτικό, στην επίσημη υποδοχή του Ολλανδού Πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου.
Περί τίνος επρόκειτο; Ήταν μία… «κυρία» η οποία συνελήφθη προ ημερών να… φιλοξενεί έναν νεαρό καταζητούμενο (χωρίς χαρτιά και νομιμότητα) μετανάστη από το Αφγανιστάν και όπως φαίνεται εκ των πραγμάτων… περνούσαν καλά και οι δύο! Ήταν ήδη υπόδικη γι’ αυτήν την εξόφθαλμη παρανομία της και προσπαθούσε να δημιουργήσει… «προφίλ» για την επικείμενη δίκη της.
Η ευκαιρία της δόθηκε στην προαναφερθείσα συνέντευξη των Πρωθυπουργών και το θράσος δεν της απέλειπε μη φανταζόμενη ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα ήταν τόσο έτοιμος να της απαντήσει με τον σοβαρό τρόπο που έπρεπε και… εκτός κειμένου!
Το περιστατικό βέβαια… έκανε τον γύρο του κόσμου σαφώς υπέρ αυτών που γνωρίζουν τόσο την Ελλάδα για το μεταναστευτικό, όσο και τις προσπάθειες της Τουρκίας στον Έβρο και το Αιγαίο, οι οποίες έγιναν ζωντανά γνωστές στους Ευρωπαίους ηγέτες από τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη.
Αποδείχτηκε περίτρανα η… τσουραποσύνη της εν λόγω… «δημοσιογράφου», η οποία μη γνωρίζουσα δημοσιογραφία αγνοεί το ότι οι σκληρές εκφράσεις και ερωτήσεις προ ένα ηγέτη με τον οποίο συνεντευξιάζεται δεν θα πρέπει να περιλαμβάνουν προσωπικές ύβρεις και προ παντός προσβολές προς την χώρα την οποία εκείνος εκπροσωπεί.
Παρεξήγησε επίσης το ότι η Ελλάδα είναι μία απόλυτα δημοκρατική χώρα και οι δημοσιογράφοι είναι ελεύθεροι να ερωτούν το… οτιδήποτε. Δεν ήταν έτοιμη βέβαια για τις απαντήσεις, αλλά είπαμε ότι αυτό δεν την ένοιαζε για την δημιουργία του… προφίλ της ενώπιον της δίκης της.
Αυτά φυσικά όσον αφορά στο περιστατικό το οποίο μόνο στην Ελλάδα προσπάθησαν κάποιοι να το… φορτώσουν στον Κ. Μητσοτάκη αλλά δεν τους βγήκε! Ο Κ. Μητσοτάκης υπερασπίστηκε όπως έπρεπε την Ελλάδα και τον εαυτό του ως Πρωθυπουργό της.

Η… ΝΤΟΥΝΤΟΥΚΑ
 Εδώ και μερικές μέρες μία… ντουντούκα (10-11-2021), ένα αυτοκίνητο εφοδιασμένο με δύο τεράστιες αμφίδρομες ντουντούκες και εφοδιασμένο ασφαλώς με το ανάλογο ηλεκτρονικό υλικό, επειδή το ανθρώπινο λαρύγγι δεν είναι δυνατό να ανθέξει σε τέτοια ταλαιπωρία, γυρίζει ολόκληρη την πόλη και καλεί στο… μεγάλο συλλαλητήριο εναντίον των κυβερνητικών μέτρων, κλπ., κλπ.
Έστω γνωστόν ότι τα Γιάννενα πρόσφατα… κατάφεραν αυτοί οι «αλητήριοι» να τα εντάξουν σε κόκκινη ζώνη όσον αφορά στις μολύνσεις, επειδή άντεχαν παρά την γειτνίαση με την προμηθεύτρια αυτών των μολύνσεων Αλβανία. Τωρινή επιδίωξή τους να… εναρμονιστεί και η Ήπειρος με την Βόρεια Ελλάδα και τα Νοσοκομεία της να μην ανθέξουν το βάρος αυτό!
Αλήθεια είναι πραγματικά αυτά που γράφω ή μήπως τα γράφω έτσι στον αέρα; Προσωπικά διαβεβαιώνω ότι δεν παίρνω από πουθενά καμία εντολή και ούτε έχω τέτοια δυνατότητα. Είμαι απλά ένας σκεπτόμενος πολίτης, που δεν χρειάζεται τις «εντολές», παρά μόνο παρατηρεί τα τεκταινόμενα, όσον αφορά στον κορωνοϊό, διεθνή και Ελληνικά.
Δεν είναι δυνατό επομένως να φανταστεί ότι αυτήν ακριβώς την περίοδο τα Γιάννενα χρειάζονται τις διαδηλώσεις του Τσίπρα, του Κουτσούμπα και λοιπών «προοδευτικών» για να ορθοποδήσουν, πανδημιακά, οικονομικά, εκπαιδευτικά. Ίδια ακριβώς συνθήματα, όπως πάντα, ίδια πανώ, ίδιες φωνές. Μοναδική απαντοχή των οργανωτών να… γίνει ένα lockdown επιτέλους και οι θάνατοι πολλοί!
Τους θανάτους τους χρεώνονται… εκ προθέσεως εκείνοι και όχι ο Μητσοτάκης που αγωνίζεται επιμελώς για το αντίθετο, έστω κι αν δεν τα καταφέρνει πάντα. Δεν πρέπει να ξεχνούν τα… ρίσκα των συγκεντρώσεων πολλές φορές άσκοπων, όπως π.χ. για τον Κουφοντίνα, κλπ., κλπ. 

Γι - Πας